רשמים ראשונים - אונקיו 929
- Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
אגב מנסיון יש רק דבר אחד מעצבן באודיסי היא העוצמות הכלליות. האודיסי עושה כיול מעולה אבל היא מאד שמרנית בעוצמות. היא לא עושה FRON ALIGN אלא מנמיכה גם את הערוצים הקדמיים. ממליץ להוסיף דציבלים בכמות שווה לכלכ הערוצים עד אשר הקדמיים מגיעים ל +15 אם הדבר מתאפשר מבלי לפגוע בהפרשים המקוריים שהתקבלו מכיול.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
היי ליאור,תתחדש!!
חוץ מ8 הנקודות שרצוי לדגום יש עוד מספר דברים לעשות:
לחתוך את הקרוסאובר ל80...זה משנה מאוד את הסאונד,פרטים נוספים לעכיול יואב בטוח יוכל לתרום פה בדיון.
בנוסף,האודיסי שואל אותך בסוף הכיול אם לסרט או למוזיקה...אני שם מוזיקה.
אח"כ יש באודיו סט אפ-דיינמיק אקיולייזר ואופטימייזר....חשוב!!!!!
אם עשית את כל זה ...תגיד ונחשוב שוב.
לחתוך את הקרוסאובר ל80...זה משנה מאוד את הסאונד,פרטים נוספים לעכיול יואב בטוח יוכל לתרום פה בדיון.
אם עשית את כל זה ...תגיד ונחשוב שוב.
כיף חיים.
-
Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8143
כמו שכתבתי לך בהודעה הפרטית, ביצעתי אתמול את הכיול מחדש עם תבנית מדידה מהאתר של אודיסי.royla כתב:היי ליאור,תתחדש!!
אם עשית את כל זה ...תגיד ונחשוב שוב....
בדקתי כמה סרטים עם פסקול DTS-HD וזה נשמע מעולה.
לגבי החיתוכים, האודיסי חתך את הקדמיים ב 40hz, את הסראונד ב 50hz ואתה הסאב ב 120hz ( גם בכיול הראשון וגם בשני אז זו כנראה לא טעות .. ). הרצתי את הכיול המלא ( לא ה quick start ) ולכן הדיינמיק אקיולייזר והאופטימייזר בפנים.
בערב אנסה גם את ה THX Cinema Listening mode
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- royla
-
- חבר ותיק

לדעתי עלינו על הבעיות שלך,ראשית שים את הקרוסאובר בסאב עצמו על המקסימום,אח"כ תריץ כיול..Lior_M כתב:כמו שכתבתי לך בהודעה הפרטית, ביצעתי אתמול את הכיול מחדש עם תבנית מדידה מהאתר של אודיסי.......
בדקתי כמה סרטים עם פסקול DTS-HD וזה נשמע מעולה.
לגבי החיתוכים, האודיסי חתך את הקדמיים ב 40hz, את הסראונד ב 50hz ואתה הסאב ב 120hz ( גם בכיול הראשון וגם בשני אז זו כנראה לא טעות .. ). הרצתי את הכיול המלא ( לא ה quick start ) ולכן הדיינמיק אקיולייזר והאופטימייזר בפנים.
בערב אנסה גם את ה THX Cinema Listening mode
ליאור...
אחרי שסיימת שנה את כל הרמקולים ל80 ואת הקרוסאובר של הסאב ה-LFE תשאיר על 120.
כן תשנה את הדינמיק אקיולזר לON.
ותראה איזה קסם..
דווח בבקשה!
כיף חיים.
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
בנוסף לעצות שנתנו לך, אם נקודת ההאזנה שלך צמודה לקיר אחורי תנסה להרחיק את המיקרופון לפחות 50 ס"מ ממנו. כמו כן אם זה המקרה נסה להזיז את הנקודה השביעית והשמינית קדימה כך שיהיו במרכז ההצטלבות של הריבוע שיוצרות 4 נקודות מצד שמאל ומצד ימין (נקודת ההאזנה המרכזית, זו שמלפניה, ושתי הנקודות שמשמאל להן יוצרות ריבוע אחד וכנ"ל רק עם שתי הנקודות מימין יוצרות ריבוע שני).
מרחק בין מדידות 60-90 ס"מ.
מרחק בין מדידות 60-90 ס"מ.
- royla
-
- חבר ותיק

- royla
-
- חבר ותיק

ליאור,מה חדש?
כיף חיים.
-
Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הי,royla כתב:ליאור,מה חדש?...
לפי ההמלצה שלך ומקריאה נוספת ב AVS ובאתר של אודיסי, הגדרתי את כל הרמקולים ל 80Hz, אכן נשמע יותר טוב ( אני מתחיל גם להתרגל .. ) רק לא ברור לי למה אם זו המלצה כל כך גורפת הרסיבר לא מגדיר את החיתוך הזה אוטומטית אם משתמשים באודיסי.
בדקתי גם את ה THX Cinema אבל אז הבנתי שהמוד הזה יחד עם ה movie curve של ה Audyssey לא חברים ..
( כי זה למעשה roll off כפול בגבוהים ).
אני מתכנן לשנות מ movie ל music שלפי האתר של אודיסי הבנתי שזה "מוד" ללא roll off בגבוהים, ואז להפעיל את ה THX Cinema ולבדוק שוב.
העניין הוא שאין לי כל כך זמן במהלך השבוע וזה גם דיי כאב ראש להפעיל את המקרן על כל דבר שאני מנסה לשנות.
אני מעדיף להחתים כרטיס אצל אשתי ולהיעלם לכל הסופ"ש ..
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 11/03/2014 20:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7446
ליאור
כיף לקרא על ההתנסויות שלך
ליאור
אחרי זמן מה עם הרסיבר החדש,
האם חתימת הצליל שלו (929) מנגנת ומצלצלת טוב מה939 הוותיק
כיף לקרא על ההתנסויות שלך
ליאור
אחרי זמן מה עם הרסיבר החדש,
האם חתימת הצליל שלו (929) מנגנת ומצלצלת טוב מה939 הוותיק
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
אתה יכול לחבר את היציאה השנייה של הרסיבר ל-TV וכך להימנע מהדלקה וכיבוי מיותרים של המקרן ,Lior_M כתב:הי,......
לפי ההמלצה שלך ומקריאה נוספת ב AVS ובאתר של אודיסי, הגדרתי את כל הרמקולים ל 80Hz, אכן נשמע יותר טוב ( אני מתחיל גם להתרגל .. ) רק לא ברור לי למה אם זו המלצה כל כך גורפת הרסיבר לא מגדיר את החיתוך הזה אוטומטית עם משתמשים באודיסי.
בדקתי גם את ה THX Cinema אבל אז הבנתי שהמוד הזה יחד עם ה movie curve של ה Audyssey לא חברים ..
אני מתכנן לשנות מ movie ל music שלפי האתר של אודיסי הבנתי שזה "מוד" ללא roll off בגבוהים, ואז להפעיל את ה THX Cinema ולבדוק שוב.
העניין הוא שאין לי כל כך זמן במהלך השבוע וזה גם דיי כאב ראש להפעיל את המקרן על כל דבר שאני מנסה לשנות.
אני מעדיף להחתים כרטיס אצל אשתי ולהיעלם לכל הסופ"ש .....
אלא אם אין TV ליד הרסיבר וזה חדר ייעודי להקרנה .
- royla
-
- חבר ותיק

בשביל לשנות מ movie ל music אתה לא צריך להדליק מסכים,אפשר ישירות ברסיבר.Lior_M כתב:הי,......
לפי ההמלצה שלך ומקריאה נוספת ב AVS ובאתר של אודיסי, הגדרתי את כל הרמקולים ל 80Hz, אכן נשמע יותר טוב ( אני מתחיל גם להתרגל .. ) רק לא ברור לי למה אם זו המלצה כל כך גורפת הרסיבר לא מגדיר את החיתוך הזה אוטומטית אם משתמשים באודיסי.
אני מעדיף להחתים כרטיס אצל אשתי ולהיעלם לכל הסופ"ש .....
אני אישית לא אוהב THX ...
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

היי ליאור,
יש חדש?
קצת רשמים בבקשה...
יש חדש?
קצת רשמים בבקשה...
נערך לאחרונה על ידי royla ב 22/04/2014 14:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

הודעה כפולה
כיף חיים.
-
Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

פשוט לא היה לי זמן לעדכן כי אני רואה מלא סרטים ..royla כתב:היי ליאור,
יש חדש?
קצת רשמים בבקשה......
האמת היא ששדרגתי כמה רכיבים. גם רסיבר (929), גם סאב (ASW610) וגם סראונד BXFX של Monitor Audio.
השינוי ללא ספ' משמעותי, אבל מכיוון שכל הרכיבים שודרגו בטווח של שבועיים, מאוד קשה לי להגיד מי מהם תרם הכי הרבה. להערכתי הסאב שדרג אותי משמעותית ומערכת הכיול באונקיו עיגלה את כל הקצוות..
שורה תחתונה, אני מאוד מרוצה . עכשיו נשאר לשדרג את המקרן ( זה יקרה עד סוף השנה ).
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- royla
-
- חבר ותיק

גם לי יש את הסאב הזה,הוא מדהים לטעמי.Lior_M כתב:פשוט לא היה לי זמן לעדכן כי אני רואה מלא סרטים ........![]()
האמת היא ששדרגתי כמה רכיבים. גם רסיבר (929), גם סאב (ASW610) וגם סראונד BXFX של Monitor Audio.
השינוי ללא ספ' משמעותי, אבל מכיוון שכל הרכיבים שודרגו בטווח של שבועיים, מאוד קשה לי להגיד מי מהם תרם הכי הרבה. להערכתי הסאב שדרג אותי משמעותית ומערכת הכיול באונקיו עיגלה את כל הקצוות..
שורה תחתונה, אני מאוד מרוצה . עכשיו נשאר לשדרג את המקרן ( זה יקרה עד סוף השנה ).
ליאור...
תהנה ותספר רשמים בהמשך
כיף חיים.