מאמר מרתק ב Toms Harwardware קובע שכל מה שאתם קונים מעל $2 זה פיצ'רים בלבד

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

doc-oren כתב:למה המסקנה הזויה?
...
freedom_I'll כבר הקדים אותי אז רק אחזק שוב את דבריו.

אני די זוכר איך HD800 שלי נשמעו מכרטיס אונבורד, alc883 אמנם. הצליל היה אנמי, לא מפוקס, אולי קצת יותר טוב מהhd595 בלחץ. השיפור שששמעתי אפילו דרך DAC כניסה כמו הamb gamma1 היה מוחשי לגמרי לאוזניי, זה ממש לא הבדלים של אופי ala ניואנסים של הבדלים בין אינטרקונקטים, אלא הבדלים קונקרטיים בפרמטרים מובחנים כמו של transients, הפרדה מרחבית, דינאמיות של מאקרו ומיקרו, you name it.

נכון, לא חסר ביקורות סלחניות, מתייפייפות וגרוע מכך, מאמרים שיווקיים במסווה של ביקורת. מה לעשות, צריך לברור ולסנן את הפנינים מהבוצה, בעדיפות לחוו"דים של משתמשים בפורומים שיודעים להעביר את מה שהם שומעים בצורה עניינית כמה שניתן. וזה הרבה יותר מעניין אותי מאשר להתעמק במדידות שאולי מעניינות עטלפים, כאשר זה מגיע להערכת ציוד אלקטרוני לפחות.

אז אם אתה באמת רוצה להאמין שכל מה שמעבר לכרטיס אונבורד, אפילו הרפרנס של היום, זה פלסבו אז by all means. אני חושב שזה הרבה יותר מעניין להשתמש באוזניים כדי להגיע להחלטה כזו, וכן מבחן עיוור עשוי כהלכה זה אולי הדרך האידיאלית להשיג זאת.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245

שליחה

אין לי HD800 וכנראה גם לא יהיו. עם ה-SRH940 הנוכחיות שלי אני חייב לציין שה-ALC892 שיש על לוח האם שלי נשמע מאוד דומה ל-STX ול-MUSILAND (שניהם מבוססים TPA6120) ובאופן כללי לא רע בכלל. בדרך אלי כרגע DN-1000 שהן אמנם IEM אבל עם עקומת הענות מאוד שטוחה ורמות עיוות מאוד נמוכות ועכבה מאתגרת (נמוכה מאוד), אני גם כנראה ארכוש HE-500 (המאוד לא יעילות) ברגע שתיפול לידי ההזדמנות. אני בהחלט מתכוון להשוות בין לוח האם וה-TPA6120 עם אוזניות מאתגרות אלו. יכול להיות שהניסוי שלי יוביל אותי לקניית מגבר יקר יותר, הדיעה שלי בנושא אינה אקסיומטית.
וזה הרבה יותר מעניין אותי מאשר להתעמק במדידות שאולי מעניינות עטלפים, כאשר זה מגיע להערכת ציוד אלקטרוני לפחות.
...
מדידות מאוד מעניינות אותי שאני הולך לקנות ציוד אלקטרוני יקר. אני רוצה לדעת בעבור מה אני משלם. אם היו ביד שלי את הגרפים של ה-SRH940 בעת שביצעתי את הרכישה הייתי חושב פעמיים ואולי אף לא מבצע אותה, למרות הביקורות הסוביקטיביות שהיללו את האוזניות האלו מכאן ועד אנטארקטיקה באותה עת.

לגבי אפקט פלצבו - תאמין לי שאני מומחה (עם תעודה) בהבנת העוצמה שלו, אבל לא מתכוון לשלם עבורו (לפחות אני משתדל שלא).

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

שלום לכם
אוזנייות H800
שרובכם חושבים כי לא יכולות מונעת בקלות -מתוך קריאה מאמרים ביקורות -שיש להתיחס להם בערבון מוגבל בלבד :!:
כדי לגרום לכם להוציא כסף מיותר לחלוטין - ואני בתוכם ללא יוצא מהכלל - קראתי ובלעתי שטויות בטונות במשך 30 שנים
וקניתי וקניתי ומתברר לי לא אחת כי זה פלוך של מוצר
קיבל 5 כוכבים ביקורות מכאן עד קצה העולם :(
בלי להזכיר שמות !!!!!!
וחברות על מובילות .

הביקורת הכי טובה זה האוזניים שלי בלבד

אבל אין היכן להאזין ולשמוע בדיוק כמו שאתה רוצה ???
אז אתה בולע את הצפרדע של ביקורת ??? מגמתי ומכוון

חשוב!!!

אבל חנות מתמחה שאתם נותנים בה אמון - בעל חנות
מכיר את הטעם שלכם ומה אתם רוצים לא יספר לכם סיפורים כי אחרת לא תקנו אצלו שוב - ואפילו מייעץ ואובייקטיבי לקלוע בול לטעם שלכם שווה לקנות (f)

אז יש לי חדשות עבורכם 8)

גם יציאת אוזנייות מסידי ברמת כניסה של סוני כמו CDP-X303ES של 20 שנה - או יצאת אוזניות מדק מרנץ94 עם מגבר יעודי לאוזנייות בתוך הדק יחידה נפרדת עד אוזניות 2000 אום 1987

או DENON DCD-1650AR
שלא נדבר על שאר הציוד שיש אצלי CDP-XA50ES
ככה שבאמת מגבר והגברה ושאר ירקות - מיותר לחלוטין אם אתה לא אנין טעם ואודיופיל - למוסיקה
ושומע קבצים דרך המחשב
גם מגבר קטן וחסר חשיבות וזול יכול לספק לכם צליל די טוב (Y)

הרבה הבדלים לא תשמעו !!!!! רק אם באמת באמת האוזניים שלכם תקינות באותו יום יחס הלחות ויובש סביר
משפיע על איכות השמע ותדרים
אותו ציוד אותו כבל אותו מקור כדי להשוות צריך המון סבלנות -
ואצלכם בבית בשקט מוחלט
והפסקה בין קטע לקטע אם עוברים בין אוזניות לאוזניות בגלל לחץ SLP שונה ואופי שונה
בין מגברים צריך רק להשוות עוצמה

HD800- זה לא אוזניה רגילה :!: :!: :!:
, למוסיקה קלאסית שאני מאזין 95 אחוז מהזמן זה THE BEST
ההיתי מגדיר חוייה - שעתים שלוש של שמיעה עפות לי כמו דקה
נשמעות בצורה כזו שאם לא ההיתי כזה פריק לאוזנייות

HD800
ATH-W1000X
ATH-ESW11LTD
DT-880 250OHM
DT-990 600 OHM
{הסדר לא מחייב איכות }

לא ההיתי מחזיק איתן את המגברים

LUXMAN P-1U
LEHMANAUDIO LENAR

וציוד נלווה לקבלת צליל משובח - האם שווה שקעה אלפיים רבים במגברים אכן מצדיקה ?????

כל אחד וחשבון שלו

בברכה-

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127

שליחה

SONYES כתב:
LUXMAN P-1U
LEHMANAUDIO LENAR

וציוד נלווה לקבלת צליל משובח - האם שווה שקעה אלפיים רבים במגברים אכן מצדיקה ?????

כל אחד וחשבון שלו

בברכה-
...
אני מבין שהלוקסמן הוא סוג של נפילה.
מגבר אוזניות ייעודי הוא מוצר בעייתי, היקרים לרוב לא שווים את הכסף והזולים סתם גרועים.
המוצרים המתחרים הם ממיר משולב הגברה או מגבר איינטגרייטד עם יציאת אוזניות.
במוצרים האלו לפחות אתה מקבל ערך מוסף, והייתי מציע לרוב ללכת דווקא על מגבר איינטגרייטד
או פרה עם יציאת אוזניות.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

vek44acm

שלום לך

LUXMAN הוא ממש לא סוג של נפילה .
וההפך מכך זה מדהים היכולת שלו להוציא תמונת סאונד רחבה עמוקה עם גובהה מדהים והכי חשוב הטימבר המדוייק וחום צליל בהתאם למה שאתה מחבר לו DAC סידי איכותי

אני אומר כי ההבדלים {בין יצאת מגבר רגילה ממגבר ונטג או סידי או מכשיר סביר }
הם כאלו לפעמיים שלא מצדיקים השקעה של אלפי שקלים - אלא אם אתה באמת רוצה את האקסטרא
שהמגברים ו מסוגלים להוציא - ואכן מסוגל להבדיל
אולם יש מגברים זולים עם יצאת אוזניות כאלו טובות שאין הצדקה להוציא 3000 דולר למגבר אוזנייות- רק אם אתה אודיופיל בנשמה ולא בהגדרה .
איטגרטד של לקסמן משנות השמונים אמיתי קלאס א מספק את הסחורה ללא כל בעיה באוזניות מסוג סנהייזר .

היה לי מגבר לקסמן 510 שצילצל חלומי עם אוזנייות סנהייזר 600- לקסמן יודעים לעשות מגברים לאוזניות
בא בחור צעיר אלי והביא מגבר נאים אודיו ואני ההיתי כבר סקרן להשוות מה המפלצת הזו נעים אודיו
טוב חיברתי את הסידי שהוא הביא איון אוסטרי חברנו לאוזניות שהוא הביא גם גרמניות משהוא אם אולטראסון 8 כנראה לא זוכר אחכ לסנהייזר
לא אהבתי את הצליל אטום חסר במה לא אהבתי וזו דעתי האישית בלבד

אחכ חיברנו את אותו סידי ללקסמן הלם מוחלט הסנהייזר פרחו נשמעו כמו שהחלפת רמקולים ב20000 שח לעומת 1500 שח
הבחור לקח את הלקסמן ומכר אם אני זוכר נכון את נעיים

מכאן לנפילה ממש לא מוחלט רק יקר מאד מאד' לקסמן או מגברי מנורות יקרים - מחיר !!!ויש דברים טובים

לסיכום
מאמר מדהים שדי מתיישב עם התובענות שרכשתי עם השנים

חברות מפרסמות הרים וגבעות וביקורות שלך כלקוח נראות אמינות .כי מגזין וכו הכל אנטרס כלכלי כאלו לקוחות מפוברקים -כותבים ביקורת וכו
אתה קורא ואומר ואאלה זה צריך להיות טוב
עד שמגיע הביתה ומסתבר לך כי מה שהיה לך קודם או זול יותר ללא כל חשיבות כלשהי אודיופילית נשמע טוב יותר
או לפחות זהה לחלוטין

לכן צריך לסמוך על האוזן שלך ובעל חנות מקצוען שיקלע לטעם שלך - לנסות ולהחליף ולהתנסות לשם כך קיימות תצוגות

אני עם כל הציוד המשובח שיש לי לא פעם שומע לפעמיים מיצאת אודיו של מיני דיסק או סידי עם 800 ונהנה לא פחות

אולם אם אני ממש רוצה להיות שם ולשמוע כל פרט שגם נשמע לא פחות טוב באותם מכשירים אני עובר למגברים
הלקסמן וליימן תלוי לפי האוזניה ולמה מחובר

יש הבדל די בולט הוא יש במגברים יעודיים שיש לי מן רגיעה פחות מתאמץ יותר שכבות יטתר מרחב צליל גדול יותר
ליימן או לקסמן ואפילו בהעתק המושלם של הליימן שדעתי היא - שפאו לסינים להעתקה מושלמת !!!
קיבלתי מגבר ב800 שח עם צליל 5000 שח חם פתוח מדהים לא??? רוחב במה מדהים וכל זה 800 שח

בברכה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

SONYES כתב:
גם מגבר קטן וחסר חשיבות וזול יכול לספק לכם צליל די טוב (Y)

בברכה-
...
לא ניסיתי הרבה כל כך הרבה מוצרים בתחום אבל מהניסיון הדל שלי, ההבדל בין מוצר יעודי שהושקעה בו מחשבה מעבר ללדחוף אותו ללוח אם כלשהו, אולי הושקעה גם מחשבה ברכיבים מתאימים יותר ל HiFi לבין מוצר פשוט לגמרי כמו מה שיש ברוב לוחות האם, הם גדולים. מעבר לזה, כמו שאמר SONYES, תלוי בהמון גורמים ויכול להיות לא שמיע לרוב או כמעט כל האנשים.
אני שוב נותן את הדוגמא של האייפד שמה שיש שם זה DAC של Cirrus logic שתוכנן במיוחד בשביל Apple ושני מגברים של Maxim שנותנים עבודה מעולה. אני מניח שעוד הרבה חברות ומוצרים יכולים לעשות עבודה כזו טובה באודיו אבל כנראה שלא תמיד מושקעת בזה מחשבה ברמה הזו של לבקש מוצרים יעודיים מחברות כאלה שיהיו מותאמים למכשיר שבו הם מולבשים ב 100%. גם לא כולם יכולים...

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

freedom_il

אי אפשר להשוות כל המוצרים כמו אי פון ומחשבים עם ההגבה שיש להם למגבר יעודי .ממש לא

ברור שתישמע אבל איך ?

לכן גם במגברים יעודיים יש רמות שונות
למוסיקה שאינה קלאסית או הקלטות אקוסטיות משובחות אני בספק .

למוסיקה פופ מספיק לדעתי אוזניות עם 32 אום כדי לשמוע טוב ברור וחזק

גם מיציאת מחשב כמו שלי טושיבה 750

אבל לקחתי את תוכנת פרובס 2000 ונסיתי לשמוע משהו שאני הורדתי בפלק נשמע רזה חד חסר גוף ללא באס וכו

העתקתי אותו לסידי

שמעתי אותו בציוד הפשוט ביותר שיש לי הבדל תהומי בצליל

בברכה

היום כבר צריך לקחת משכנתא כדי להנות ממוסיקה ברמה סבירה וטובה במינמום כסף

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776

שליחה

המאמר נחמד כי כמו תמיד החבר'ה האלו יודעים לכתוב ולערוך תוכן בצורה מאוד מקצועית.
אבל הם אף פעם לא ידעו לערוך השוואות אובייקטיביות והכי חשוב - רלוונטיות.

הבעיה שלי עם ההשוואה - הם לקחו אוזניות שכל מכשיר יכול להניע כמעט, כאלו ששומרות על אופי הצליל שלהן לא משנה לאיזה מקור מחוברות.

בחלק גדול מהדברים הם צודקים, אבל התוצאות היו אחרות לחלוטין אם היו משתמשים נניח ב DT880 , HE-400 ,Q701, וכו' . אפילו עם ה HD650 הדברים היו נשמעים אחרת.

ואני בכוונה הבאתי פה אוזניות נפוצות ברמת כניסה, לא צריך ללכת רחוק עד ל HD800 כי ממילא מי שקונה כאלו - ההשוואה עם רכיב משולב בלוח אם באשר הוא - לא רלוונטית כלל !!!

ועוד משהו שבצורה הזויה הם החליטו להשמיט מההשוואה - לחבר מגבר לשרשרת הזו. למה ??? אולי הם פשוט חששו שהתוצאות לא ישרתו את המטרה של כתיבת המאמר...

בכל אופן, דעה סובייקטיבית בצד -
הבעיה העיקרית עם רכיבי אודיו פנימיים היא הרעשים וההפרעות, שלפעמים זה פשוט בלתי נסבל (במיוחד אם מחברים ציוד אלחוטי כמו עכבר ומקלדת או רכיבי wifi\bt), בד"כ הם מאוד רגישים לרכיבים האלו..
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 28/02/2014 12:47, נערך 4 פעמים בסך הכל.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

LQDForce

צודק 100 אחוז

יש המון הפרעות והשראות ושאר צירצורים
בנתיים לא שמעתי משהו באמת אודיופילי

חוף מהשיטה הישנה וטובה
LP

או סידי דאק מגבר אוזניות או מגבר ואוזניות משובחות

לכן ירדתי ממחשב או סטרימר אפילו מSACD
ונשארתי עם השיטה הישנה
ויש לי דאק מתאים USB REGA DAC
בברכה

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127

שליחה

SONYES

בלקסמן דווקא לפני שבוע הלך ערוץ אחד, עוד לא היה זמן לקחת אותו לתיקון.
אני בטוח שניתן לעמיד אותו מול הP-1U ללא בעיה.
כיום בתקציב של P-1U של 3000 דולר יש לי צמד Accuphase פרה C-280 ומגבר E-202.
ונגיד אפילו שהP-1U בצליל עדיף, עדיין צריך פונוסטייג' לפטיפון ומגבר לרמקולים.

בברכה,
סטיבן.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245

שליחה

LQDForce כתב:הבעיה שלי עם ההשוואה - הם לקחו אוזניות שכל מכשיר יכול להניע כמעט, כאלו ששומרות על אופי הצליל שלהן לא משנה לאיזה מקור מחוברות.
...
הם לקחו אוזניות שנחשבות כרפרנס. מה הבעיה עם זה?
אם במקרה תקרא באתר אודיופילי נחשב ביקורת על מגבר מסוים שנבחן עם רמקולים פוקאל אוטופיה גם אז תזעק שמדובר ברמקולים שקל מאוד להניע אותם ולמה לא בדקו את אותו מגבר עם רמקול בעל רגישות נמוכה במיוחד או בעל עקומת עכבה חריגה?
לחבר מגבר לשרשרת הזו. למה ??? אולי הם פשוט חששו שהתוצאות לא ישרתו את המטרה של כתיבת המאמר...
...
כי כל השרשראות האלו כוללות מגבר בצורה כזאת או אחרת. כולל ה-REALTEK.

יש לי המון ביקורת על האתר של טום. אני בקושי משתמש בביקורות שלהם שאני רוכש מוצרי מחשב.
אבל מדובר באתר שאינו ניזון מעטיני תעשיית האודיו היי-אנד ומדובר בכתבה שהיא לפחות ניסיון, גם אם מצומצם ולקוי, לערוך השוואה עיוורת כזאת נועזת ונטולת דעה קדומה. זה משהו שאין סיכוי לראות באתרים מתמחים בתחום האודיו ואפילו פורומים שונים לא מצליחים (או רוצים) לארגן.

זהו אינו מאמר פורץ דרך, אבל הוא בהחלט מעורר מחשבה, במיוחד שהוא מתפרץ לדלת שכבר נפתחה על ידי מהנדסים ועל ידי מאזינים סקפטיים.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412

שליחה

Doc-oren,
צודק!
רק רציתי להוסיף שהגענו לא למקסימום, אלה למצב שבו מוצרים שנשמעים לא ממש טוב נמכרים ב2k$ :)

יעללה עשיתם לי חשק לסיים את dac+headphone amp שאמורים לעשות ביתספר לחלק גדול של שוק.
חודש ימים מפוסט הזה יהיה לנו ערכה פעילה, למזלי יש כמה גרושים לרכיבים, מכווה שהם לא אזלו ממלאי של ספק שלי...

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”