טריק לאיזון הקפה הטחון בידית - רעיון וביצוע של נגרו
משהו דומה של ברוויל שראיתי פעם
[url=]
[url=]
״דודי זקני מנקיי הדעת שבירושלים היה. בנפש סוערה הייתי מביא לפניו שאלות באורחות חיים ובהנהגת עולם. והוא היה משיב במתינות: אספר לך מעשה באחד מבני ירושלים. וכשגמר את המעשה, חייך ושתק. מתוך המעשה נפתרה שאלתי.״
רק אוסיף את שני הגרושים שלי לעניין הטכני:
הטכניקה הזאת מאפשרת עקביות בנפח הקפה בידית (עד כדי...) ולא במשקל כמו שציינו חלק מהחברים אבל על פניו נראה שאם עוצמת הדחיסה עקבית גם היא (נגיד, תמיד בכל הכוח), לא אמור להיות הבדל מורגש משום שבתנאים הנ"ל (טחינה, דחיסה, נפח, סלסילה וסוג קפה עקביים) ההבדל במשקל אמור להיות זניח. כמובן שזה דורש אישוש ע"י ניסוי (מי מרים את הכפפה?). הבעיות יכולות להתחיל כשמשנים חלק מהפרמטרים הנ"ל ואז הנפח "הנכון" יכול להשתנות מה שידרוש התאמה/החלפה של הכרטיס.
נראה לי שאין חכם כבעל הניסיון אז מי שמיישם את הטכניקה הזאת מוזמן לדווח אילו תוצאות הוא מקבל איתה בתנאים השונים.
הטכניקה הזאת מאפשרת עקביות בנפח הקפה בידית (עד כדי...) ולא במשקל כמו שציינו חלק מהחברים אבל על פניו נראה שאם עוצמת הדחיסה עקבית גם היא (נגיד, תמיד בכל הכוח), לא אמור להיות הבדל מורגש משום שבתנאים הנ"ל (טחינה, דחיסה, נפח, סלסילה וסוג קפה עקביים) ההבדל במשקל אמור להיות זניח. כמובן שזה דורש אישוש ע"י ניסוי (מי מרים את הכפפה?). הבעיות יכולות להתחיל כשמשנים חלק מהפרמטרים הנ"ל ואז הנפח "הנכון" יכול להשתנות מה שידרוש התאמה/החלפה של הכרטיס.
נראה לי שאין חכם כבעל הניסיון אז מי שמיישם את הטכניקה הזאת מוזמן לדווח אילו תוצאות הוא מקבל איתה בתנאים השונים.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
דבר ראשון אני הרמתי את הכפפה וניסיתי, אחרת לא הייתי מחלק את זה ללקוחות לנסות אף הם, בכל מקרה ההמלצה שלי לכל לקוח ואדם באשר הוא , לאמץ את הרעיון, הכרטיס זניח ועדיף שיותאם למכונה/סלסלה והעדפתו של כל אדם, הרעיון הוא שכרטיס יכול לעזור בחזרתיות.
לגבי סקוטי, חוץ מהמחיר המופרע, הכרטיס רק מיישר את פני השטח לפני הדחיסה , זה נחמד, לא ניסיתי אבל לדעתי לפני הדחיסה זו בעיה לנסות ליצור חזרתיות כיוון שעובי הטחינה ישפיע מאוד על אווריריות הקפה בסלסלה ולכן הכמות / הנפח הסופי לאחר הטמפור יהיה שונה מאוד.
מקווה שהבהרתי את עצמי נכון, בכל זאת בוקר ואני תוך כדי קלייה
לגבי סקוטי, חוץ מהמחיר המופרע, הכרטיס רק מיישר את פני השטח לפני הדחיסה , זה נחמד, לא ניסיתי אבל לדעתי לפני הדחיסה זו בעיה לנסות ליצור חזרתיות כיוון שעובי הטחינה ישפיע מאוד על אווריריות הקפה בסלסלה ולכן הכמות / הנפח הסופי לאחר הטמפור יהיה שונה מאוד.
מקווה שהבהרתי את עצמי נכון, בכל זאת בוקר ואני תוך כדי קלייה