אמרת את מילת הקסם - וגם צריך מישהו שקצת מכיר את התופעה על מנת שיוכל לתת חוות דעת - האם המקרן הספציפיidan309 כתב:אכן HW50.
לי יש את המקרן הזה ואני הרבה יותר ממרוצה.
אמנם לא עשיתי השוואה למקרנים אחרים (הספיקה לי הביקורות באתרים השונים + התמחור ההגון של סוני יחסית לארה"ב) אבל מהמקרן הקודם שהיה לי (אפסון 8500) ההבדל הוא דרמטי (בעיקר בחדות ובעצמת ההארה).
הדבר היחיד שיש לי לאמר לרעת המקרן הוא האבדן המשמעותי של עצמת ההארה בצפייה בתלת מימד (שלהבנתי קיים פחות במקרנים אחרים אך ניתן להבנתי למתן ע"י מעבר למשקפיים RF).
יש דיבורים על פינות מוארות ואי אחידות בפוקוס, אצלי במקרן אני לא מרגיש זאת.
אני רכשתי את המקרן קרוב מאוד להתחלת שיווקו בארץ (סוף פברואר 2013 כאשר התחלת השיווק היתה בתחילת פברואר) בכ-19,000 ש"ח.
כבר יצא דגם מחליף (HW55) אבל אני לא סגור אם כבר נמכר בארץ או לא (אם לא אני מאמין שתוך חודש כבר יימכר).
בכל מקרה על HW50 לא הייתי משלם יותר מ-16,000 ש"ח (אם עדיין אין להשיג HW55 בארץ) ולא פחות מ-4,000 ש"ח פחות מה-HW55 אם ניתן להשיגו בארץ (אני לא רואה סיבה שלא יימכר / נמכר בכ-19,000 ש"ח).
כמובן שהייתי דורש להתרשם קודם מהמקרן הספציפי בכדי לוודא שאין בעיות (זה מה שאני עשיתי)....
שנמצא בחנות סביר מבחינת הפינות המוארות/חוסר אחידות וכו'.. או שזה חריג ולא כדאי לרכוש את ה ספציפי הזה .
גם לא בטוח שכל חנות תסכים לפתוח מקרן חדש ולבדוק אותו .