המלצה לראוטר תומך DD-WRT ל- Chromecast

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

urik79 כתב:איך משיגים DNS אמריקאי?
...
נרשם בתחילת השרשור:
http://www.unblock-us.com/
הרעיון כאן הוא שספק השרות הופך להיות שרת ה DNS שלך וכל פעם שאתה מנסה להגיע לכתובת IP אמריקאית
אתה בעצם מופנה באמצעות ספק השרות דרך שרת PROXY שלהם שבעצם מסתיר את הזהות שלך ככתובת IP מישראל.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4321
שם מלא: אורי

שליחה

אוקיי
וזה משפיע על הגחישה בארץ? או רק לחול?
מה לגבי טורנטים?
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

למה צריך קושחה צד שלישי כמו DD-WRT?
למה לא ניתן לשנות את זה פשוט בקושחה המקורית של הראוטר?
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

urik79
תקרא את כל הדיון, היא רוצה להשתמש בכרום קאסט אשר פועל על ידי DNS של גוגל אוטומטי ואין לך שליטה עליו.
לכן היא מבצעת הפניה של DNS מ 8888 אל unblock-us.com
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

arotman כתב: נרשם בתחילת השרשור:
http://www.unblock-us.com/
הרעיון כאן הוא שספק השרות הופך להיות שרת ה DNS שלך וכל פעם שאתה מנסה להגיע לכתובת IP אמריקאית
אתה בעצם מופנה באמצעות ספק השרות דרך שרת PROXY שלהם שבעצם מסתיר את הזהות שלך ככתובת IP מישראל.
...
תיקון - כל פעם שאתה מנסה לגלוש לאתר שחוסם את מי שאינו אמריקאי, לא לכל אתר אמריקאי.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

mp3lll כתב:urik79
תקרא את כל הדיון, היא רוצה להשתמש בכרום קאסט אשר פועל על ידי DNS של גוגל אוטומטי ואין לך שליטה עליו.
לכן היא מבצעת הפניה של DNS מ 8888 אל unblock-us.com
...
תודה.
זה טיפה סינית עבורי, בגלל זה שאלתי. כי באתר של unblock-us יש הוראות כיצד לעשות את זה ברמת הקליינט או ברמת הראוטר.
חשבתי שאם משנים את זה בראוטר זה מספיק...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

הייתי מוסיף ראוטר נוסף עם DD-WRT ו-SUBNET נפרד, שישרת רק את מערכת המדיה, וכך הגלישה הרגילה בבית לא תיפגע בגלל השימוש ב-DNS אמריקאי.
אגב, אפשר להתחבר בשיטה הזו גם ל-Raphsody המצויין וגם ל-Netflix, את Hulu לא ניסיתי ואשמח לשמוע שגם הוא "נתמך".

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה רק הולך ומסתבך...
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

yaytzo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

בדיוק למטרה זו רכשתי לאחרונה את הראוטר הבא:
http://www.ebay.com/itm/280903993234?ss ... 1497.l2649

היום לשמחתי הוא הגיע , וכולי תקווה שהוא יעשה את העבודה (עוד לא הספקתי להתקין אותו)...

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא הבנתי אז איל זה עובד... בסופו של דבר רק ראוטר אחד יכול להתחבר למודם, לא?
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

urik79 כתב:תודה.
זה טיפה סינית עבורי, בגלל זה שאלתי. כי באתר של unblock-us יש הוראות כיצד לעשות את זה ברמת הקליינט או ברמת הראוטר.
חשבתי שאם משנים את זה בראוטר זה מספיק...
...
השאלה מה אתה מנסה לעשות. אם אתה בסה"כ רוצה לצפות בתכנים בסטרימר רגיל או במחשב, דלג על השרשור הזה. יש ל- unblock-us ול- ibvpn שירותי DNS שאתה מגדיר מאוד בפשטות על הראוטר (או על מחשב ספציפי אם מעדיפים), ודורש 20 שניות עבודה.
אני מנסה להשתמש בכרומקאסט שדורש לעשות משהו יותר מורכב מ-DNS אמריקאי רגיל שאפשר להגדיר על כל ראוטר, בגלל מגבלות שגוגל יצרו. הם ניסו להקשות על משתמשים מחוץ לארה"ב לגשת לתכנים בדרך הסטנדרטית. הקהילה מצאה לזה פתרון מהיר מאוד ודי נגיש, לחלק מהמשתמשים יש כבר ראוטר שתומך בקושחה הפתוחה ואחרים, כמוני, צריכים לרכוש ראוטר תומך.

arotman כתב:אמליץ רק לוודא עם בזק מראש שהנתב שברשותך יכול להפוך למודם מכיוון שבפעם האחרונה שאני פניתי אליהם
נאמר לי שהם כבר אינם תומכים בשינוי הנתב למודם ויש לרכוש או שמעתי לאחרונה להשאיל בתשלום מודם שלהם.
ה 1043 הוא נתב לא רע עם הקושחה המקורית שלו עם DDWRT השתמשתי בו בעיקר כ AP אלחוטי.
...
אבדוק, תודה.
yairf כתב:הייתי מוסיף ראוטר נוסף עם DD-WRT ו-SUBNET נפרד, שישרת רק את מערכת המדיה, וכך הגלישה הרגילה בבית לא תיפגע בגלל השימוש ב-DNS אמריקאי.
אגב, אפשר להתחבר בשיטה הזו גם ל-Raphsody המצויין וגם ל-Netflix, את Hulu לא ניסיתי ואשמח לשמוע שגם הוא "נתמך".
...
חשבתי על זה. האמת שהגלישה בבית כבר היום מוגדרת כולה על DNS אמריקאי ואין שום בעיה. החיבור שלי רגיל לחלוטין למעט העובדה שכל תוכן בחו"ל פתוח בפני. הולו עובד בלי בעיה אבל הוא מעצבן בגלל הפרסומות, ואין לי מכשיר שתומך בהולו+.
אני לא בטוחה שאני זוכרת איך בכלל להגדיר ראוטר כ-AP, ובעצם איך להגדיר מודם וראוטר בנפרד. צפויות לי הרבה שעות גוגל..
yaytzo כתב:בדיוק למטרה זו רכשתי לאחרונה את הראוטר הבא:
http://www.ebay.com/itm/280903993234?ss ... 1497.l2649
היום לשמחתי הוא הגיע , וכולי תקווה שהוא יעשה את העבודה (עוד לא הספקתי להתקין אותו)...
...
תוכל לעדכן ברגע שתתקין? אני רגע לפני רכישה. במה אתה מתכוון להשתמש כמודם?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

יש לי TP-Link 1043ND שעובד מצוין עם OpenWRT
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd
ניתן להשיג בקלות בארץ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748292

ניתן גם להשיג DD-WRT על הראוטר הזה:
http://forum.tp-link.com/showthread.php ... -vs-DD-Wrt

התחושה האישית שלי היא ש- DD-WRT יותר מסחרי ואילו ל- OpenWRT יש יותא תרומה של קוד מבחוץ, אבל האמת שלא בדקתי לעומק.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

PopPy כתב:
yairf כתב:הייתי מוסיף ראוטר נוסף עם DD-WRT ו-SUBNET נפרד, שישרת רק את מערכת המדיה, וכך הגלישה הרגילה בבית לא תיפגע בגלל השימוש ב-DNS אמריקאי.
...
חשבתי על זה. האמת שהגלישה בבית כבר היום מוגדרת כולה על DNS אמריקאי ואין שום בעיה. החיבור שלי רגיל לחלוטין למעט העובדה שכל תוכן בחו"ל פתוח בפני. הולו עובד בלי בעיה אבל הוא מעצבן בגלל הפרסומות, ואין לי מכשיר שתומך בהולו+.
אני לא בטוחה שאני זוכרת איך בכלל להגדיר ראוטר כ-AP, ובעצם איך להגדיר מודם וראוטר בנפרד. צפויות לי הרבה שעות גוגל..
...
זה מעניין - מאד חשוב לי הנושא של מהירות הגלישה (אתה צינור, צפייה ישירה והשאר), והאם היא נפגעת בגלל DNS אמריקאי.
לגבי נושא של הגדרות מודם בזק, יש כאן שרשור ספציפי בנושא הזה, והגדרה של DD-WRT בתור חייגן PPPoE היא יחסית פשוטה. חשוב לציין שמהנסיון שלי, DD-WRT לא מתפקד טוב כחייגן ברשת של הוט, כך שעדיף להמנע מזה.

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה udif.
Yairf מניסיוני הכל עובד כרגיל. אפשר לרכוש מנוי לחודש אחד באחד השירותים, תנסה ותראה בעצמך. אם ממשיכים אח"כ יותר משתלם לקנות מנוי שנתי.
אני חושבת של- ibVPN שבו אני משתמשת יש טריאל חינמי לתקופה. מה שאני אוהבת בו זה שהוא מסוגל עם אותה כתובת DNS להציג לי תכנים שדורשים IP אמריקאי או בריטי. אני מזגזגת בין שירותים אמריקאיים ל- BBC אז זה נהדר לצרכים שלי.
אגב דיברתי עם בזק, פניתי דרך פייסבוק עם הסבר מפורט כך שזכיתי לקבל נציג מאוד מקצועי שמבין עניין (שזה די נדיר). הוא אומר שאין חסימה והנחה אותי איך להפוך את הראוטר של בזק ל- Bridge. אני אקבל את הכרומקאסט בסופ"ש ואקנה ראוטר ונראה איך זה עובד.

yonik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136

שליחה

לפני שאת קונה סתם,אני רכשתי 1043nd לפני כשבועיים(גירסה שחורה) והגירסה שלו היא 2.1
לא ראיתי תמיכה של ב dd wrt לגירסה 2
אם יש אשמח לדעת

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

yonik כתב:לפני שאת קונה סתם,אני רכשתי 1043nd לפני כשבועיים(גירסה שחורה) והגירסה שלו היא 2.1
לא ראיתי תמיכה של ב dd wrt לגירסה 2
אם יש אשמח לדעת
...
גרסת החומרה של הראוטר הזה מודפסת על הקופסה ליד הברקוד של הדגם והמספר הסידורי ככה שאפשר לדעת מה קונים מראש ולא חייבים לקנות חתול בשק.
אני הייתי ממליץ לבדוק בחנויות קטנות שאולי עוד יש להם גרסאות חומרה ישנות יחסית.

עריכה: גרסה 2.1 נתמכת ב-trunk של OpenWRT אבל עדיין לא יצא release רשמי.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

במידה ואני קונה ראוטר נוסף רק למדיה, איך בדיוק אני מחבר אותו לרשת הביתית?
הרי יש לי את הראוטר הראשי שמחלק כתובות IP לכל הקליינטים ברשת.
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אני חוזר בי מהפוסט הקודם - מבדיקה ראשונית נראה ש- PoPy צודקת - אין צורך בראוטר נפרד, ה-DNS האמריקאי עובד בסדר גמור גם בגלישה שגרתית.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מעניין.. אני אנסה את הטריאל החינמי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

urik79, אתה לא צריך ראוטר נפרד למדיה. הסיבה היחידה שאני קונה ראוטר נפרד היא בגלל כרומקאסט שיש איתו עניין ספציפי כמו שהסברתי למעלה.
כל מכשיר, גאדג'ט או סטרימר אחר ידע לקבל את ה-DNS האמריקאי מהראוטר הרגיל שלך.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”