אחת ולתמיד - ממיר DVBT2 וכמה רוצים לגזור עלינו הישראלים פה בארץ
- offerbk1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1974
יכול להיות שאני מפספס משהו... למה אתם רצים לקנות את הממיר של הטכנולוגיה החדשה יותר ( DVBT2)? יש משהו יותר טוב בו מהטכנולוגיה הנוכחית עם הערוצים שמשודרים כיום? ניתן לקלוט ערוץ אחד ב HD עם זה דרך האויר? יש משהו שרואים יותר טוב או שזה אותם ערוצים משודרים עם טכנולוגיה משופרת שרק מאפשרת מעבר ל HD בעתיד?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
רק העובדה שלפחות חלק (אם לא כל) מהערוצים החדשים / ערוצי ה-HD שהולכים לעלות בעידן+ ישודרו ב-DVB-T2 ולא תוכל לקלוט אותם כלל ללא ממיר מתאים.offerbk1 כתב:יכול להיות שאני מפספס משהו... למה אתם רצים לקנות את הממיר של הטכנולוגיה החדשה יותר ( DVBT2)? יש משהו יותר טוב בו מהטכנולוגיה הנוכחית עם הערוצים שמשודרים כיום? ניתן לקלוט ערוץ אחד ב HD עם זה דרך האויר? יש משהו שרואים יותר טוב או שזה אותם ערוצים משודרים עם טכנולוגיה משופרת שרק מאפשרת מעבר ל HD בעתיד?...
- גיל37
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2890
נכון שזה לא דחוף להשקיע בממיר T2 למי שיש כרגע ממיר תקין ועובד, אבל מי שמצטרף עכשיו לעידן+ אחרי התנתקות מיס או הוט אין ממש סיבה לקנות ממיר בתקן הישן יותר.
- offerbk1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1974
אני לא מצליח להבין מהתשובה מה אפשר לעשות עם זה היום או בתקופה הקרובה אז אני אנסח שאלות כן\לא (yes no questions).NegativeIQ כתב:רק העובדה שלפחות חלק (אם לא כל) מהערוצים החדשים / ערוצי ה-HD שהולכים לעלות בעידן+ ישודרו ב-DVB-T2 ולא תוכל לקלוט אותם כלל ללא ממיר מתאים.offerbk1 כתב:יכול להיות שאני מפספס משהו... למה אתם רצים לקנות את הממיר של הטכנולוגיה החדשה יותר ( DVBT2)? יש משהו יותר טוב בו מהטכנולוגיה הנוכחית עם הערוצים שמשודרים כיום? ניתן לקלוט ערוץ אחד ב HD עם זה דרך האויר? יש משהו שרואים יותר טוב או שזה אותם ערוצים משודרים עם טכנולוגיה משופרת שרק מאפשרת מעבר ל HD בעתיד?......
היום יש ערוצים שמשדרים בתקן החדש ולא משדרים בתקן הישן?
האם יש כבר תאריכים לערוצים שמשדרים בתקן הישן בהם יש כוונה לעבור לתקן החדש?
האם יש כוונה לערוצים שיעברו לתקן החדש להפסיק באותו זמן לשדר בתקן הישן ובכך כל הטלויזיות עם המקלט המובנה יאבדו את היכולת הפנימית?
האם ערוץ אחד שלו ערוץ בעידן פלוס וערוץ HD בתשתית הפיסית כבר משדר ב HD בתקן החדש באוויר?
האם ערוץ שיישדר בתקן החדש שידור SD ייראה יותר טוב מאותו שידור SD על גבי התקן הישן?
(אני לא שואל מתוך זלזול, אני שואל כי אני בעצמי משתמש עידן פלוס ומנסה להבין מתי ואיך אוכל להנות מזה)
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
בינתיים רק ערוץ 1 צפוי לעלות. עוד לא היו מכרזים.
התקן הישן לא יפסיק כמובן, זה בנוסף.
התקן הישן לא יפסיק כמובן, זה בנוסף.
- גיל37
-
- חבר ותיק

אין כל כך מידע מדויק אבל ממה שחפרתי ברשת עולה שאותם ערוצים שישודרו ב HD בתקן החדש, ישודרו גם ב SD בתקן הישן. כלומר, מי שלא רוצה לקנות ממיר, פשוט יוותר על ה HD אבל לא יחסרו לו ערוצים.
אני חושב שאפילו אפשר לשדר על אותו תדר בשתי השיטות השונות וזה לא מתנגש כך אין בעיה של מצוקת תדרים ומה שהצופים עם ממיר T2 יקלטו כ HD, הצופים עם ממיר T רגיל יקלטו ב SD.
שוב, לפי המידע המועט שיש ברשת, לא צפויים שידורי SD בשלב הזה בתקן T2 ולא סביר שהאיכות שלהם תהיה גבוהה יותר כי עדיין SD זה SD על כל המגבלות הידועות שלו.
אני חושב שאפילו אפשר לשדר על אותו תדר בשתי השיטות השונות וזה לא מתנגש כך אין בעיה של מצוקת תדרים ומה שהצופים עם ממיר T2 יקלטו כ HD, הצופים עם ממיר T רגיל יקלטו ב SD.
שוב, לפי המידע המועט שיש ברשת, לא צפויים שידורי SD בשלב הזה בתקן T2 ולא סביר שהאיכות שלהם תהיה גבוהה יותר כי עדיין SD זה SD על כל המגבלות הידועות שלו.
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
לפחות שישדרו את הערוצים 16:9 בDVB-T2 ...
- גיל37
-
- חבר ותיק

שידורי הניסיון שנקלטו לזמן קצר לפני חודש וחצי היו 16:9 . נראה לי מגוחך להעלות שידורי HD ולשדר אותם בפורמט של טלויזיה משנת תרפפ"ו
- dahantrd
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
לגבי T2 - אני רואה מדי פעם שידור מישהו יודע מאיזה אזור זה משודר ?
היום היה שידור נוסף בT2 . מצ"ב תמונות
איכות בהחלט טובה מאוד.
מה שמעניין שבניגוד למה שנטען בממיר DVBT רגיל לא היה ניתן לראות את סיגנל הקליטה בערוץ 28.
בממיר שרכשתי מסטוקסנטר התמונה הייתה דיי טובה . בערוץ 10 ששודר באיכות HD
היה ניתן לראות כתוביות לכבדי שמיעה .
הסאונד בערוץ שבו היה סרט (משהו עם אשטון קוצר ) היה ב DOLBY DIGITAL .
נראה שזה בהחלט מתקרב.
הייתי מעוניין לכוון את האנטנה שיש לי על הגג למקור השידור - האם מישהו יודע
מאיזה אתר זה משודר?
איכות בהחלט טובה מאוד.
מה שמעניין שבניגוד למה שנטען בממיר DVBT רגיל לא היה ניתן לראות את סיגנל הקליטה בערוץ 28.
בממיר שרכשתי מסטוקסנטר התמונה הייתה דיי טובה . בערוץ 10 ששודר באיכות HD
היה ניתן לראות כתוביות לכבדי שמיעה .
הסאונד בערוץ שבו היה סרט (משהו עם אשטון קוצר ) היה ב DOLBY DIGITAL .
נראה שזה בהחלט מתקרב.
הייתי מעוניין לכוון את האנטנה שיש לי על הגג למקור השידור - האם מישהו יודע
מאיזה אתר זה משודר?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

איפה קלטת את השידורים האלו?
- dahantrd
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
עידן dvbt2
חולון. האנטנה שלי מכוונת לכיוון צפון כיוון כללי . 26 ו 29 נקלטים 100 אחוז אבל 28 בזמן השידור
קצת פחות כנראה שהמקור הוא יותר מזרחה .
קצת פחות כנראה שהמקור הוא יותר מזרחה .
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

כנראה שהאות של 28 מגיע רק מהמשדר הראשי באיתנים.
- גיל37
-
- חבר ותיק

יפה שהצלחת לתפוס את זה.. אני סורק מדי פעם ולא מוצא כלום. הצלחתי לקלוט את שידורי ה HD רק פעם אחת.
- adam777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
באמת אתמול שמתי לב שצצו לי ערוצים חדשים בלוח השידורים בסוני 46R473 (מקלט DVB-T2) בלי שעשיתי כלום.
הם כבר לא שידרו כלום, אבל הם היו שם.
אני לא בטוח אם השידור הכיל איזשהו מידע על הערוצים החדשים והם נוספו בעקבות זה (משהו בסגנון RDS ברדיו, בלי קשר לקליטה שלפי מה שרשום היתה בתדר אחר לגמרי) או שבאמת בוצעה איזושהי סריקה אוטומטית שגילתה אותם (דרך קליטה ממשית).
יש אפשרויות בטלויזיה שמדברות על הוספת ערוצים אוטומטית (Auto Service Update) - שמתי את זה על Off ובפעם הבאה אני אמור לקבל הודעה על זה ולא שהערוצים יתווספו אוטומטית בלי לספר לי
בכל מקרה, סריקה נוספת העלימה אותם.
האנטנה אגב, היא האנטנה הקטנה שמגיעה עם מקלטי USB ונמצאת בתוך הדירה ומרחק של לפחות 2 מטרים מהחלון הקרוב. רמת גן, נוה יהושוע.
הם כבר לא שידרו כלום, אבל הם היו שם.
אני לא בטוח אם השידור הכיל איזשהו מידע על הערוצים החדשים והם נוספו בעקבות זה (משהו בסגנון RDS ברדיו, בלי קשר לקליטה שלפי מה שרשום היתה בתדר אחר לגמרי) או שבאמת בוצעה איזושהי סריקה אוטומטית שגילתה אותם (דרך קליטה ממשית).
יש אפשרויות בטלויזיה שמדברות על הוספת ערוצים אוטומטית (Auto Service Update) - שמתי את זה על Off ובפעם הבאה אני אמור לקבל הודעה על זה ולא שהערוצים יתווספו אוטומטית בלי לספר לי
בכל מקרה, סריקה נוספת העלימה אותם.
האנטנה אגב, היא האנטנה הקטנה שמגיעה עם מקלטי USB ונמצאת בתוך הדירה ומרחק של לפחות 2 מטרים מהחלון הקרוב. רמת גן, נוה יהושוע.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין מה להתלהב יותר מדי. בעבר היו לנו גם שידורי ניסיון של DAB וראינו מה יצא מזה. אני ממתין ליום בו ייצאו המכרזים של DVB-T2. כרגע התשתית קיימת, אך אין מי שישדר.
לפחות ערוץ 1 HD באיחור של 4 שנים עולה לשידור פתוח
לפחות ערוץ 1 HD באיחור של 4 שנים עולה לשידור פתוח
- גיל37
-
- חבר ותיק

אני לא רואה שערוץ 1 HD באמת עולה לשידור. . הוא קיים בחבילה שמפעילים מדי פעם לבדיקה אבל אף אחד לא הבטיח תאריך שבו הערוצים האלה ישראו באוויר.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מובטח לו מקום במקבץ כשיעלה רשמית...
- גיל37
-
- חבר ותיק

זה ברור אבל אם המקבץ יעלה רק כשימלאו את שאר הערוצים אז אין סיבה לאופטימיות.asaf23 כתב:מובטח לו מקום במקבץ כשיעלה רשמית......
לא מבין מה מונע מהם להפעיל את זה כבר ולאפשר לפחות צפיה בערוץ 1 HD
עכשיו למשל יש משחקי כדורסל שבוודאי נראים טוב יותר ב HD
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
Re: עידן dvbt2
האם אתה עדיין קולט את הערוצים הללו? אני רוצה לנסות לסרוק ולראות האם אני קולט.dahantrd כתב:חולון. האנטנה שלי מכוונת לכיוון צפון כיוון כללי . 26 ו 29 נקלטים 100 אחוז אבל 28 בזמן השידור
קצת פחות כנראה שהמקור הוא יותר מזרחה ....
תודה.
- גיל37
-
- חבר ותיק

Re: עידן dvbt2
הערוצים לא משודרים כרגע.. כנראה שמפעילים מדי פעם כדי לבדוק את הציוד ואיך ממירים שונים מגיבים לאות בתקן T2 וזהו.. השידור לא נשאר קבוע באוויר.tur כתב:האם אתה עדיין קולט את הערוצים הללו? אני רוצה לנסות לסרוק ולראות האם אני קולט.dahantrd כתב:חולון. האנטנה שלי מכוונת לכיוון צפון כיוון כללי . 26 ו 29 נקלטים 100 אחוז אבל 28 בזמן השידור
קצת פחות כנראה שהמקור הוא יותר מזרחה ....
תודה....
אתה יכול מדי פעם לסרוק ידנית לערוצים 28 ו-33 ולבדוק אם יש שידור, בתנאי שיש לך ממיר שתומך בתקן T2.
תעדכן אם הצלחת.