את ה platter האמן לא צבע,הוא כנראה הוציא אותה,יחד עם הציר, לפני ההתזה ואז איבד את הבורג שפירק ואת הגולה,שנפלה כשהציר יצא
הכל זהב
טומי אני מתכוון ל top plate/base plate ,זה עשוי מאלומיניום ואבץ?זה נראה כמו פח של SAAB 96
את ה platter האמן לא צבע,הוא כנראה הוציא אותה,יחד עם הציר, לפני ההתזה ואז איבד את הבורג שפירק ואת הגולה,שנפלה כשהציר יצא
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כן כן... גם אני מתכוון לזה. זו יריעה דקה של תרכובת אלומיניום. לנקו ייצרו גם באיטליה והיו כמה הבדלים באיכות החומרים. אולי עברו לפח באיזשהו שלב... נירוסטה זה לא! בכל מקרה, אין טיפול צבע ביתי שיחזיק ויראה טוב על מצע כזה לאורך שנים. זה משהו שעושים ברמה של צריבה. השחמה... כרום... ניקל... במקרה הגרוע הברקה תעשייתית... בשום מקרה לא צבע ובטח לא ספריי.
אין דבר שיותר קשה לעשות מלעבוד עם צבע ספריי ולהגיע לתוצאה. תעמוד בפיתוי הזה. ראה הוזהרת!
אחרי ליטר אצטון ושתי חולצות טריקו ישנות, הצלחתי להגיע לתוצאה שבתמונות
נראה שאזדקק למסיר צבע כדי להוריד את כל הצבע המקורי,האם המסיר צבע עלול לפגוע בסגסוגת?האם עדיף ניקוי מכני(ניקוי חול,מברשות משחזת)?
ישנן גם הנקודות שבתוך המתכת,שגם בשיוף עדין לא יורדות,אולי קשור לתהליך הצביעה?
אבקש את עזרתכם,תודה
נראה שאזדקק למסיר צבע כדי להוריד את כל הצבע המקורי,האם המסיר צבע עלול לפגוע בסגסוגת?האם עדיף ניקוי מכני(ניקוי חול,מברשות משחזת)?
ישנן גם הנקודות שבתוך המתכת,שגם בשיוף עדין לא יורדות,אולי קשור לתהליך הצביעה?
אבקש את עזרתכם,תודה
-
-
- הנקודות
-
- הפקת ''שמן נחשים''
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לי זה נראה יותר כמו השחמה מאשר צבע. זה משהו ברמה של צריבה ולא של צביעה (אמרתי לך קודם) כנראה שגם היצרן הגיע למסקנה שצבע לא תופס טוב על אלומיניום. מסיר צבע הוא חומר נבזי. פעם בקיץ, בתל-אביב, פתחתי פחית עם מברג, והחומר שהיה בלחץ השפריץ לי לפנים ובמזל לא פגע בעיניים. הוא גם מלכלך מאוד ולא בדיוק משתלב טוב בסביבה רוויות ילדים.
הטנק הציע לך קודם ניקוי חול. קבל את ההצעה. ואם אתה כבר באזור - נסה לתאם איזו השחמה של המשטח הנקי באיזה בית מלאכה בדרום העיר. זה יפתור לך את כל הצרות. אולי אפילו יאמרו לך שיש להם אופציה לנקות את המשטח לפני ההשחמה.
הטנק הציע לך קודם ניקוי חול. קבל את ההצעה. ואם אתה כבר באזור - נסה לתאם איזו השחמה של המשטח הנקי באיזה בית מלאכה בדרום העיר. זה יפתור לך את כל הצרות. אולי אפילו יאמרו לך שיש להם אופציה לנקות את המשטח לפני ההשחמה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בילי בורג - הבנתי שאתה סוג של cowboy מהדרום? Cowboys אוהבים אקדחים. בטוח יש לכם איזו חנות נשק ברדיוס של 100 ק"מ. לא? תשאל אותם אצל מי הם עושים השחמות... חוץ מזה. עכשיו נזכרתי, שבשנות ה-80' בצבא, חלק מהמורעלים שלנו, היו קונים בחנויות האלה 'משחת השחמה' לגלילים שלהם ומבצעים את העבודה הזו בעצמם. אם זה היה פופלרי אצל חיילים - זה בטח לא יקר... מעבר לזה יש דפי זהב ואני די בטוח שיש להם אתר... נסה 'השחמות נשק'. 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני מזהה לא רק את טכנולוגית הייצור של ה-V-Blocks אלא גם את היצרן והשולח האנונימי.
(לא! לא אני). עבודה יפה מאוד!
ליטשתי עם ניירות לטש מ 240 350 1000 1500 2500 ולקינוח PEEK
הבעייה שאיננה נראית בתמונות,שעבדתי עם הניירות האחרונים ''על יבש'' והאבקה סתמה את הנייר ושרטה את המתכת בכמה מקומות
נעשה בקרוב סיבוב לטש שני לשיפור התוצאות,אם זה יצליח וניסיון ההשחמה לא,נשאיר את זה ככה
חשבתי לנסות השחמה כחולה,כך שיראו את המתכת דרך ההשחמה,עדיין צריך להתיעץ עם נשקים בנושא...
הבעייה שאיננה נראית בתמונות,שעבדתי עם הניירות האחרונים ''על יבש'' והאבקה סתמה את הנייר ושרטה את המתכת בכמה מקומות
נעשה בקרוב סיבוב לטש שני לשיפור התוצאות,אם זה יצליח וניסיון ההשחמה לא,נשאיר את זה ככה
חשבתי לנסות השחמה כחולה,כך שיראו את המתכת דרך ההשחמה,עדיין צריך להתיעץ עם נשקים בנושא...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אולי זו הקארמה... יכול להיות שיותר טוב כך, ללא משחת השחמה. היו לי הרהורי חרטה שהעליתי את כל העניין. לך תדע איך זה יצא ומה רמת הגימור. השחמה זה לא ספריי צבע ויהיה קשה יותר לתקן... אולי עדיף כך.
הנה רעיון חדש: פחחות רכב! צביעת משטח כזה בתנור, כתוצר לוואי בצביעת רכב, אמורה להיות פעולה אפקטיבית וזניחה מבחינת עלות. דבר עם המוסכניק שלך... מכוני צביעה עושים דברים מופלאים! אולי גם צבעי רהיטים.
נ.ב. תודה על העדכון.
יש כאן יותר מדי פרויקטים שמתחילים בקול תרועה ומסתיימים באוושה דקה של סימני שאלה וחוסר ודאות. עדכון (גם אם לא יצא כמו שתוכנן) הוא מילוי חובה בסיסית כלפי קהילה שלימה שתומכת בחפץ לב בתחילתו של כל פרויקט תחיית וינטאז'. זה המינימום שאפשר לעשות בפורומים כאלה כדי להיות בסדר.
נ.ב. תודה על העדכון.
יש כאן יותר מדי פרויקטים שמתחילים בקול תרועה ומסתיימים באוושה דקה של סימני שאלה וחוסר ודאות. עדכון (גם אם לא יצא כמו שתוכנן) הוא מילוי חובה בסיסית כלפי קהילה שלימה שתומכת בחפץ לב בתחילתו של כל פרויקט תחיית וינטאז'. זה המינימום שאפשר לעשות בפורומים כאלה כדי להיות בסדר.