דונגלי DVB-T2 תומכי Linux/OpenELEC
-
dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
ל-DVB-T יעבוד מצויין.
DVB-T2 להבנתי לא באופק אך גם אם יגיע אני לא מאמין שקצב הנתונים של ה-MUX יתקרב ל-40Mbps שבעייתי עם הדרייבר של הדונגל.
בכל מקרה בקרנל 3.16 הדונגל כנראה כבר יעבוד באופן מושלם גם בקצב נתונים גבוה מ-40Mbps, ההשערה שלי שעוד חודשיים+ נראה גרסה יציבה של 3.16 ועוד כחודש+ כבר יכללו גרסאות RC שלו ב-nightlies של OpenELEC.
DVB-C עוד לא ניסיתי (ב-HOT צריכים להיות מס' ערוצים פתוחים להבנתי).
בכל מקרה אין סיבה לרכוש מוצר שעולה פי 5+ כאשר אין באופק DVB-T2.
DVB-T2 להבנתי לא באופק אך גם אם יגיע אני לא מאמין שקצב הנתונים של ה-MUX יתקרב ל-40Mbps שבעייתי עם הדרייבר של הדונגל.
בכל מקרה בקרנל 3.16 הדונגל כנראה כבר יעבוד באופן מושלם גם בקצב נתונים גבוה מ-40Mbps, ההשערה שלי שעוד חודשיים+ נראה גרסה יציבה של 3.16 ועוד כחודש+ כבר יכללו גרסאות RC שלו ב-nightlies של OpenELEC.
DVB-C עוד לא ניסיתי (ב-HOT צריכים להיות מס' ערוצים פתוחים להבנתי).
בכל מקרה אין סיבה לרכוש מוצר שעולה פי 5+ כאשר אין באופק DVB-T2.
- Cleaner
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1191
אז עדיף ללכת על המוצר הגנרי שרשמת בפוסט הראשון (18419)?
-
dhead666
-
- גורו HTPC

@Cleaner
מה לא מובן ? אין צורך לרכוש דונגל DVB-T2 כיום !
כל דונגל DVB-T ב-8$ יעשה את העבודה, במקרה של ה-RPi מומלץ לקרוא את דף הוויקי בנושא חומרה מומלצת ב-eLinux.
הבדיקות הקצרות שביצעתי עם ה-RPi העלו שדונגל מבוסס RTL2838U (המיניאטורי) וה-WandTV עבדו באופן הכי מוצלח.
מה לא מובן ? אין צורך לרכוש דונגל DVB-T2 כיום !
כל דונגל DVB-T ב-8$ יעשה את העבודה, במקרה של ה-RPi מומלץ לקרוא את דף הוויקי בנושא חומרה מומלצת ב-eLinux.
הבדיקות הקצרות שביצעתי עם ה-RPi העלו שדונגל מבוסס RTL2838U (המיניאטורי) וה-WandTV עבדו באופן הכי מוצלח.
- Cleaner
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1191
אחלה תודה 
- minime
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1626
יש שידור HD של ערוץ 1 או לא ?
למישהו יש לינק לדונגל אבל עם משלוח מהיר ?
תודה לעוזרים
למישהו יש לינק לדונגל אבל עם משלוח מהיר ?
תודה לעוזרים
- shlomico
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 708
dhead - אני צריך המלצה לכרטיס DVB-T2 שיעבוד עם לינוקס.
לאחרונה הקליטה שלי לא טובה ואני חושב שכרטיס אולי יעשה עבודה טובה יותר מהדונגלים הגנרים של ה 7$ - מה אתה אומר ?
לאחרונה הקליטה שלי לא טובה ואני חושב שכרטיס אולי יעשה עבודה טובה יותר מהדונגלים הגנרים של ה 7$ - מה אתה אומר ?
- shlomico
-
- חבר פעיל במיוחד

http://www.ebay.com/itm/Hauppauge-WinTV ... 3ce24143f0
עוד משהו מסקרן הכרטיס הזה הוא DVBT והגודל ביחס לדונגל הוא גדול - מה ההבדל בעצם?
עוד משהו מסקרן הכרטיס הזה הוא DVBT והגודל ביחס לדונגל הוא גדול - מה ההבדל בעצם?
-
dhead666
-
- גורו HTPC

@shlomico,
אני לא חושב שתראה שיפור כלשהו עם דונגל DVB-T2.
אנטנה חיצונית ושימוש בהגברה, אם צריך, זה הדבר הנכון שיש לעשות.
לגבי הגודל של כרטיס ה-PCI:
* רבע מהכרטיס בכלל לא מאוכלס ברכיבים.
* יש צ'יפ נפרד לטיונר (מוסתר תחת מיסוך ה-RF) שלא קיים בדונגלים הקטנטנים (אך כן באלה שבגודל אצבע).
* רכיבים פאסיבים גדולים יותר (לא דוקא עדיפים), אפילו הצ'יפים ענקיים ביחס לאלה שקיימים בדונגלים (התחתון זה גשר ה-PCI, העליון זה הדמודולטור).
* אפיק PCI מאפשר הספק חשמלי גבוה יותר כך שאני משער שמעגל ההגברה בכניסת ה-RF עדיף יותר, זו הנקודה הראשונה שתעשה את ההבדל באיכות הקליטה בין דונגל לכרטיס PCI.
* מיסוך RF (כלוב פארדיי) למעגל ה-RF, משהו שהוא דיי בסיסי שלא יצא לי לראות שקיים בדונגלים, (זו הנקודה השנייה).
* יציאת RF מוגברת לשרשור טיונרים.
אני לא חושב שתראה שיפור כלשהו עם דונגל DVB-T2.
אנטנה חיצונית ושימוש בהגברה, אם צריך, זה הדבר הנכון שיש לעשות.
לגבי הגודל של כרטיס ה-PCI:
* רבע מהכרטיס בכלל לא מאוכלס ברכיבים.
* יש צ'יפ נפרד לטיונר (מוסתר תחת מיסוך ה-RF) שלא קיים בדונגלים הקטנטנים (אך כן באלה שבגודל אצבע).
* רכיבים פאסיבים גדולים יותר (לא דוקא עדיפים), אפילו הצ'יפים ענקיים ביחס לאלה שקיימים בדונגלים (התחתון זה גשר ה-PCI, העליון זה הדמודולטור).
* אפיק PCI מאפשר הספק חשמלי גבוה יותר כך שאני משער שמעגל ההגברה בכניסת ה-RF עדיף יותר, זו הנקודה הראשונה שתעשה את ההבדל באיכות הקליטה בין דונגל לכרטיס PCI.
* מיסוך RF (כלוב פארדיי) למעגל ה-RF, משהו שהוא דיי בסיסי שלא יצא לי לראות שקיים בדונגלים, (זו הנקודה השנייה).
* יציאת RF מוגברת לשרשור טיונרים.
- shlomico
-
- חבר פעיל במיוחד

dhead כמו תמיד - תשובה מלאה ומלמדת , תודה
לא התכוונתי לדונגל DVB-T2 אלא לPCI - אבל כבר ענית על זה
רציתי PCI-E גם כדי להכניס לתןך השרת ולא שיהיה תלוי לי על איזה USB וגם אולי לקבל איכות טובה יותר , העניין הוא שPCI-E עולה המון באזור ה 100$ - אני מתלבט כי הדונגלים הרבה יותר זולים (אבל אולי לא נתמכים )
ראיתי באתר של linux DVB שיש לא מעט PCI שהם DVB-T2 אבל כמו שאמרתי יקר - אני כבר אעדיף איזה ממיר וזהו
לא התכוונתי לדונגל DVB-T2 אלא לPCI - אבל כבר ענית על זה
רציתי PCI-E גם כדי להכניס לתןך השרת ולא שיהיה תלוי לי על איזה USB וגם אולי לקבל איכות טובה יותר , העניין הוא שPCI-E עולה המון באזור ה 100$ - אני מתלבט כי הדונגלים הרבה יותר זולים (אבל אולי לא נתמכים )
ראיתי באתר של linux DVB שיש לא מעט PCI שהם DVB-T2 אבל כמו שאמרתי יקר - אני כבר אעדיף איזה ממיר וזהו
- rabak
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 565
-
dhead666
-
- גורו HTPC

·rabak כתב:נראה שאנשים מתחילים לראות את המונדיאל
פה...
כבר היינו בסרט הזה לפני מס' חודשים.
מי שמרגיש מוכרח לרכוש דונגל DVB-T2 אז Mygica T220 נתמך כבר באופן מלא ללא תקלות (DVB-T2 לפחות, DVB-C יתכנו מגבלות מסוימות) בגרסאות ה-nightly של OpenELEC (ייתכן גם בגרסאות היציבות) כאשר בהקשר של שידורי עידן+ רוב הסיכויים שגם אם עדיין לא נכנס התיקון (שאמור היה להכלל בקרנל 3.16 אך ממה שאני רואה עדיין לא נכנס) לגרסאות היציבות הרי שעדיין יתכן שלא יהיו תקלות (אני בספק אם הרשות השנייה תתקרב לגבול ה-30Mbps הבעייתי).
מחיר מומלץ כולל משלוח ל-T220 נע בין 40$ ל-50$ כאשר נראה שהמחירים ב-Aliexpress עלו מעט וב-eBay ניתן להשיגו כאשר ניתן לזהו לפי המראה החיצוני.
צריך לציין ש-Mygica כעת משווקת גם את T220A ויש לוודא שמזמינים את ה-T220 ולא את ה-T220A, ההבדלים בינהם כנראה לא משמעותיים אך מזהי ה-USB של ה-T220A עדיין לא נכללים בדרייבר המתאים ולכן הדונגל לא יזוהה.
לא יצא לי לבדוק אך אם גרסאות ה-nightly של OpenELEC מבוססות קרנל 3.16rc1 הרי שגם PCTV Systems tripleStick 292e נתמך כבר וכאן כבר לא מדובר במוצר OEM זול אלא כזה שמתוכנן ומיוצר ע"י חברה גרמנית כך שמי שמחפש מוצר איכותי ההמלצה היא ללכת על דגם זה (למרות שאני בדיעה שכל הדונגלים שווים, כל עוד לא נעשו בדיקות השוואה ראויות בין המוצרים עדיף להשקיע באנטנה חיצונית והגברה אם צריך).
- ohadeytan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
הזמנתי את ה T220A (לא שמתי לב שזה ה-A,
), יש תקנה? אין לי בעיה לקמפל דרייברים או משהו אבל אני לא בטוח מה בדיוק צריך...
- rabak
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 565
http://www.ebay.com/itm/231085383865
מה בדבר הדונגל הזה? יש מידע עליו?
נראה מחיר זול מדי בשביל DVB-T2...
מה בדבר הדונגל הזה? יש מידע עליו?
נראה מחיר זול מדי בשביל DVB-T2...
-
dhead666
-
- גורו HTPC

@ohadeytan
אין מה לקמפל, ה-T220A לא נתמך בלינוקס, אחד הרכיבים בו שונה מה-T220.
@rabak
חיצונית זה נראה כמו ה-Astrometa T2 וכרגע אפשר לשכוח מתמיכה ב-DVB-T2 תחת לינוקס עבורו.
אין מה לקמפל, ה-T220A לא נתמך בלינוקס, אחד הרכיבים בו שונה מה-T220.
@rabak
חיצונית זה נראה כמו ה-Astrometa T2 וכרגע אפשר לשכוח מתמיכה ב-DVB-T2 תחת לינוקס עבורו.
- ohadeytan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
תודה, בעסה... ראיתי ש CrazyCat כתב שהוא מתכנן להוסיף לו תמיכה אבל זה היה לפני איזה חודש... מקווה שזה יקרה מתישהו
-
dhead666
-
- גורו HTPC

לפי דיווח של משתמש התיקונים בדרייבר עבור Mygica T220 נכנסו ל-Media Tree כך שיכללו בקרנל 3.17.
בקרנל 3.17 כנראה שתתווסף גם תמיכה עבור TechnoTrend TT-TVStick CT2-4400 הנמכר בכ-40€ ויתכן שאולי אף ב-DVBSky T330 שזהה לו למעט מזהי ה-USB.
נדמה לי שאפשר לומר שמבחינת מוצרים איכותיים קיים כבר מבחר יפה של כאלה הנתמכים בלינוקס כך שעתה אנו רוצים לראות יותר מוצרים זולים נתמכים.
כמובן שבינתיים נראה ששידורי DVB-T2 בישראל אינם באופק.
בקרנל 3.17 כנראה שתתווסף גם תמיכה עבור TechnoTrend TT-TVStick CT2-4400 הנמכר בכ-40€ ויתכן שאולי אף ב-DVBSky T330 שזהה לו למעט מזהי ה-USB.
נדמה לי שאפשר לומר שמבחינת מוצרים איכותיים קיים כבר מבחר יפה של כאלה הנתמכים בלינוקס כך שעתה אנו רוצים לראות יותר מוצרים זולים נתמכים.
כמובן שבינתיים נראה ששידורי DVB-T2 בישראל אינם באופק.
-
dhead666
-
- גורו HTPC

נא להוסיף לרשימה את Geniatech/Mygica T230 ש-Crazycat (המפתח שהוסיף את התמיכה ב-T220) צפוי להוסיף לו תמיכה תחת לינוקס (וזה לא יקרה לפני קרנל 3.18 ).
לא ברור אם מה הסיבה לזאת ש-Geniatech מוציאה לשוק את הדונגל ה-DVB-T2 השלישי שלה (אולי יש מחסור ברכיבים לשני הדגמים הקודמים, T220 ו-T220A) אך לפחות כרגע נראה שמחירו יותר נמוך מהדגמים הקודמים (כ-35$ כולל משלוח).
לא ברור אם מה הסיבה לזאת ש-Geniatech מוציאה לשוק את הדונגל ה-DVB-T2 השלישי שלה (אולי יש מחסור ברכיבים לשני הדגמים הקודמים, T220 ו-T220A) אך לפחות כרגע נראה שמחירו יותר נמוך מהדגמים הקודמים (כ-35$ כולל משלוח).
-
dhead666
-
- גורו HTPC

עדכון קצרצר:
ככל הנראה קרנל 3.17 ישוחרר בשבוע הבא שזה אומר שהדרייבר שבקרנל עבור Mygica T220 יהיה תקין.
Crazycat הוסיף תמיכה ב-T220A אך הדרייבר לטיונר של הדונגל (TDA18273) עדיין לא באיכות כזו שהוא יכול להגישו ל-media-tree כך שאני משער שהתמיכה בדונגל לא תתווסף לקרנל 3.18.
Crazycat גם הוסיף תמיכה ראשונית ב-T230 כך שמי שמסוגל יכול לקמפל את הדרייבר ולנסותו.
המפתח Antti Palosaari פרסם פוסט שמתאר את האופן שבו הדרייברים של cxd2820r ו-si2168 עובדים.
עולה מהפוסט היא שכאשר מבקשים לפתוח שידור DVB-T2 עם הדרייבר של cxd2820r, הדרייבר עובר אוטומטית בין T2 ל-T וחוזר חלילה אם יש קושי בקליטת השידור ואי אפשר להגביל ל-DVB-T2, דבר שכן אפשרי עם הדרייבר של ה-si2168.
המסקנה שלי היא שדונגל עם si2168 עדיף, כל זאת כאמור אם התוכנה שניגשת אל הדונגל יודעת לפנות אליו באופן הנכון ולבקש את שידור ה-DVB-T2.
צריך לציין שעם שני דונגלים שונים (Astrometa DVB-T2 ו-T220) גם הדרייברים בוינדוס עובדים כמו דרייבר הלינוקס של ה-cxd2820r ועם VLC צריך לבחור ב-DVB-T ע"מ לצפות בשידורי DVB-T2.
http://blog.palosaari.fi/2014/09/linux- ... blems.html
ככל הנראה קרנל 3.17 ישוחרר בשבוע הבא שזה אומר שהדרייבר שבקרנל עבור Mygica T220 יהיה תקין.
Crazycat הוסיף תמיכה ב-T220A אך הדרייבר לטיונר של הדונגל (TDA18273) עדיין לא באיכות כזו שהוא יכול להגישו ל-media-tree כך שאני משער שהתמיכה בדונגל לא תתווסף לקרנל 3.18.
Crazycat גם הוסיף תמיכה ראשונית ב-T230 כך שמי שמסוגל יכול לקמפל את הדרייבר ולנסותו.
המפתח Antti Palosaari פרסם פוסט שמתאר את האופן שבו הדרייברים של cxd2820r ו-si2168 עובדים.
עולה מהפוסט היא שכאשר מבקשים לפתוח שידור DVB-T2 עם הדרייבר של cxd2820r, הדרייבר עובר אוטומטית בין T2 ל-T וחוזר חלילה אם יש קושי בקליטת השידור ואי אפשר להגביל ל-DVB-T2, דבר שכן אפשרי עם הדרייבר של ה-si2168.
המסקנה שלי היא שדונגל עם si2168 עדיף, כל זאת כאמור אם התוכנה שניגשת אל הדונגל יודעת לפנות אליו באופן הנכון ולבקש את שידור ה-DVB-T2.
צריך לציין שעם שני דונגלים שונים (Astrometa DVB-T2 ו-T220) גם הדרייברים בוינדוס עובדים כמו דרייבר הלינוקס של ה-cxd2820r ועם VLC צריך לבחור ב-DVB-T ע"מ לצפות בשידורי DVB-T2.
http://blog.palosaari.fi/2014/09/linux- ... blems.html
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 11/10/2014 23:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
dhead666
-
- גורו HTPC

מפתח הקרנל Antti Palosaari מעדכן אותנו על גרסה v2 של AstroMeta AMDVB-T2 המחליפה את השבב MN88472 בגרסה העדכנית שלו MN88473.
מבחינתנו אין לכך חשיבות רבה כיוון שהשבבים האלה (demodulator ל-DVB-T2) אינם נתמכים בלינוקס עדיין אך שני השבבים הנותרים הנכללים בשתי הגרסאות של הדונגל (טיונר, גשר USB ו-demodulator ל-DVB-T) של AstroMeta כן נתמכים, יוצא מכך שבשני המקרים אפשר לצפות בשידורי DVB-T עם הדונגל אך לא ב-T2.
http://blog.palosaari.fi/2014/09/naked- ... t2-v2.html
מבחינתנו אין לכך חשיבות רבה כיוון שהשבבים האלה (demodulator ל-DVB-T2) אינם נתמכים בלינוקס עדיין אך שני השבבים הנותרים הנכללים בשתי הגרסאות של הדונגל (טיונר, גשר USB ו-demodulator ל-DVB-T) של AstroMeta כן נתמכים, יוצא מכך שבשני המקרים אפשר לצפות בשידורי DVB-T עם הדונגל אך לא ב-T2.
http://blog.palosaari.fi/2014/09/naked- ... t2-v2.html
-
dhead666
-
- גורו HTPC

מאחר ויש קצת בעיות עם הוויקי של LinuxTV צרפתי להודעה הראשונה רשימת דונגלים עדכנית, בשלב מסויים אני כנראה אפסיק לעדכן את הרשימה אך בינתיים היא ממשיכה להתעדכן.
ההמלצה היא ללכת על דונגלים מבוססי SI2168 או SI2148, למרות שהדרייבר ל-demodulator הזה די חדש הרי שעדיף על הדרייבר של CDX2820R בזכות היכולת למנוע מעבר אוטומטי בין T2 ל-T כאשר קיימות בעיות קליטה, דבר שיכול להיות מאוד בעייתי.
מי שרוצה לצפות היום ב-T2 (שידורי ניסיון) הרי שהדונגל PCTV Systems tripleStick 292e הוא המומלץ.
מי שמוכן להמתין אז בקרוב גם שאר הדונגלים ברשימת "דונגלים מבוססי SI2168 או SI2148" יתמכו.
רצוי כמובן לציין שהשרשור הזה עוסק בדונגלי USB, קיימים גם מוצרי PCIe שנתמכים יפה בלינוקס, אשתדל לשים יד על לפחות אחד כזה ולהעביר סקירה.
ההמלצה היא ללכת על דונגלים מבוססי SI2168 או SI2148, למרות שהדרייבר ל-demodulator הזה די חדש הרי שעדיף על הדרייבר של CDX2820R בזכות היכולת למנוע מעבר אוטומטי בין T2 ל-T כאשר קיימות בעיות קליטה, דבר שיכול להיות מאוד בעייתי.
מי שרוצה לצפות היום ב-T2 (שידורי ניסיון) הרי שהדונגל PCTV Systems tripleStick 292e הוא המומלץ.
מי שמוכן להמתין אז בקרוב גם שאר הדונגלים ברשימת "דונגלים מבוססי SI2168 או SI2148" יתמכו.
רצוי כמובן לציין שהשרשור הזה עוסק בדונגלי USB, קיימים גם מוצרי PCIe שנתמכים יפה בלינוקס, אשתדל לשים יד על לפחות אחד כזה ולהעביר סקירה.