הלך לעולמו מנהיגה הרוחני של ש"ס
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
אז אני דתי, וגם לי קשה עם העניין, ויקומו עכשיו ויגידו לי - "אז למה אתה נשאר דתי?". זה לא שחור ולבן.pixies כתב:מצטער ומתנצל מראש בפני הגולשים הדתיים כאן, אבל פשוט לא יכולתי להתאפק:
אני עדיין מחכה לרב גדול ופסקן אמיץ שסוף סוף יתיר לחיצה על מתגים חשמליים פשוטים וקלים ללחיצה (אור, הזמנת מעלית, פתיחת דלת במלון עם כרטיס וכו) בשבת.
רבאק, אני לא מבין מה לעזאזל הקשר של לחיצה על מתגים לאיסור הדלקת אש מלפני אלפי שנים?...
וכן, אני מכיר את ההסבר המדעי המלומד והנחרץ שסגירת מעגל חשמלי עושה ניצוץ. נו, באמת...
אבל זה כנראה לעולם לא יקרה, והאסון האקולוגי המחריד בדמות מעליות שבת שעולות ויורדות ללא הפסקה ימשיך להתקיים עוד הרבה שנים. אפילו הרב עובדיה הגאון והעילוי בתורה לא חשב על זה......
אגב, אם כבר, סיפור המסגרות הדגיטליות (אלה שמציגות תמונות) משגע אותי הרבה יותר: אני מכיר רבנים, ואנשים שהם לא רבנים אבל חזקים ממני ומאחרים בתורה, והם מפעילים ומאשרים להסתכל במסגרת דגיטלית בשבת. עכשיו, אני אומר שמדובר בסה"כ בסרט שרץ במהירות של פריים ב 5 שניות (תמונה מתחלפת כל 5 שניות). אז מה יקרה אם אחליט להריץ על המסגרת הדגיטלית 24 תמונות בשניה? (= סרט, לא?)
ויש עוד נושאים דומים לאלה...
אז במה שקשור להדלקת אורות - יש על מה להתווכח. אבל יש נושאים אחרים שפשוט לא מסתדרים לי עם ההגיון הבריא.
וכן. אני בכל זאת דתי
אכן, בשכונה שלנו חיים יחדיו דתים וחילונים ומדהים אותי לראות את שלוות הנפש בה חיים הדתיים כשהם רואים את האורות דולקים בחדרי המדרגות 24 שעות, ומעליות השבת לא מפסיקות לעלות ולרדת בקומות כל השבת בבזבוז חשמל משווע.pixies כתב: אבל זה כנראה לעולם לא יקרה, והאסון האקולוגי המחריד בדמות מעליות שבת שעולות ויורדות ללא הפסקה ימשיך להתקיים עוד הרבה שנים. אפילו הרב עובדיה הגאון והעילוי בתורה לא חשב על זה......
זה מה שקורה כשאין אנשים אמיצים מספיק בציבור החרדי.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
moco כתב:קודם תן לי את הסמכות, ואז, אם אאכזב תתלונן ...guyezra כתב:לא אמרתי שאתה בשילטוןmoco כתב:מתי ראית אותי בשלטון בדיוק ?...![]()
רק התייחסתי להתבטאות ״אם היו נותנים לי את הסמכות להחליט...״......
עכשיו איששת את הטענה שלי
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אני מנסה להבין איך האיש הזה השפיע על חיי אנשים בעולם הזה חוץ מלתת פסיקות הלכה שלא נוגעות ליותר מ-70 אחוז מאוכלוסיית ישראל?
במה הוא היה גדול בדורו? זה שהוא למד את התורה בעל פה? הרי כל מדען אנונימי שמפתח תרופה למחלה, משפיע על מיליוני אנשים בעולם וכשהוא ימות לא תראו 850 אלף איש בהלוויה שלו.
כל ההתעסקות הזאת במוות הזה רק מראה כמה המדינה שלנו דתית ועד וכמה היא עוד תמשיך להתחרד עם השנים.
במה הוא היה גדול בדורו? זה שהוא למד את התורה בעל פה? הרי כל מדען אנונימי שמפתח תרופה למחלה, משפיע על מיליוני אנשים בעולם וכשהוא ימות לא תראו 850 אלף איש בהלוויה שלו.
כל ההתעסקות הזאת במוות הזה רק מראה כמה המדינה שלנו דתית ועד וכמה היא עוד תמשיך להתחרד עם השנים.
כמי שצורך ספרות תורנית רבה, אני יכול להגיד לכם שהאיש עשה עבודת מופת בתחום שלא מביישת צוות של 20 אנשי מקצוע במהלך 100 שנים בתחום התורני, מי שלא משתמש בספרות תורנית, מעולם לא יבין מה הערך שהאדם הזה תרם ב80 שנה האחרונות (כן, את הספר הראשון הוא פרסם לפני גיל 13).
יהי זכרו ברוך.
יהי זכרו ברוך.
נערך לאחרונה על ידי shtud ב 08/10/2013 13:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
אצלנו, היהודים, לא נהוג לערוך יום אבל לאחר הסתלקותו של צדיק, אלא יום הילולא.DorM כתב:אנשים שונים דעות שונות.
בשביל הרבה אנשים הרב עובדיה יוסף היה אישיות יותר גדולה מכל מי שנחשב מנהיג במדינה שלנו.
מעניין לראות איך כל העניין של ש"ס ויום אבל יתפתח בעתיד....
מה שמעלה לי מסקנות מסוימות לגבי עובדת היות יום מותו של יצחק רבין המנוח כיום זיכרון ואבל.
כאן אתה מוכיח כמה אתה ואנשים כמותך מדברים מתוך בורות...
"אישיות גדולה".... המספר הגדול הרבה יותר מדי של אנשים החושבים כך רק מראה באיזה מצב עגום ועצוב הדור שלנו נמצא.
אני מניח שישנם כאלה שרואים באנשים כמו אריה דרעי , שלמה בניזרי , יאיר לוי , רפאל פנחסי וכו' וכו' צדיקים גדולים ובעלי אישיות גדולה ביותר.
לדבר על תכונה כזו או אחרת של הרב עובדיה יוסף מחוץ לתחום התורני, זה כמו לספר על החביתות המעולות/גרועות שהכין אלברט איינשטיין.
להבדיל, מישהו יודע בכמה אנשים פגעו בובי פישר, וודי אלן, טום קלאנסי, יורם קניוק, מיק ג'אגר או גורדון רמזי? למי זה משנה בכלל?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לאלה שנפגעו...shtud כתב:להבדיל, מישהו יודע בכמה אנשים פגעו בובי פישר, וודי אלן, טום קלאנסי, יורם קניוק, מיק ג'אגר או גורדון רמזי? למי זה משנה בכלל?...
על ימי האבל על אהרון נאמר:
"...ויבכו את אהרן שלשים יום כל בית ישראל" (במדבר כ', 29)
על ימי האבל על משה נאמר:
" ויבכו בני ישראל את משה שלשים יום..." (דברים ל"ד, 8 )
רש"י במקום מפרש: "עם ישראל" - אנשים נשים וטף, ואילו ב"בני ישראל" מדובר אך ורק בבחורי העם. לכאורה נראה כי חשיבותו של אהרון גדולה משל משה רבנו, אבל לא כך הוא:
אהרון היה רודף ומשכין שלום, כשהיה שומע שהיו מריבים שני בני אדם או איש ואשתו, היה הולך אצלם ומפייסם. אולם משה נאלץ לדון בין אדם לחברו, ולחייב את האחד, בעוד הוא מזכה את השני, כך שמן ההכרח שהמפסיד בדין יבוא בטרוניה עליו, ועל כן לא כל העם בכה במותו.
הרב שך זצוק"ל אמר בזמנו, שזאת הגדולה של האדם. החכמה היא לא להסכים עם כל אחד, אלא גם להתנגד ולהוציא את הדין לאור גם כאשר לשני יש תרעומת.
אם בזמן דור המדבר, שהיה דור של דעה והשכל, המצב היה כך, כל שכן בזמננו, כאשר הרבה מהמתרעמים הם בורים ועמי הארצות בדברי התורה, במסווה של נאורות מערבית.
על ימי האבל על משה נאמר:
רש"י במקום מפרש: "עם ישראל" - אנשים נשים וטף, ואילו ב"בני ישראל" מדובר אך ורק בבחורי העם. לכאורה נראה כי חשיבותו של אהרון גדולה משל משה רבנו, אבל לא כך הוא:
אהרון היה רודף ומשכין שלום, כשהיה שומע שהיו מריבים שני בני אדם או איש ואשתו, היה הולך אצלם ומפייסם. אולם משה נאלץ לדון בין אדם לחברו, ולחייב את האחד, בעוד הוא מזכה את השני, כך שמן ההכרח שהמפסיד בדין יבוא בטרוניה עליו, ועל כן לא כל העם בכה במותו.
הרב שך זצוק"ל אמר בזמנו, שזאת הגדולה של האדם. החכמה היא לא להסכים עם כל אחד, אלא גם להתנגד ולהוציא את הדין לאור גם כאשר לשני יש תרעומת.
אם בזמן דור המדבר, שהיה דור של דעה והשכל, המצב היה כך, כל שכן בזמננו, כאשר הרבה מהמתרעמים הם בורים ועמי הארצות בדברי התורה, במסווה של נאורות מערבית.
נערך לאחרונה על ידי HaJ-B ב 09/10/2013 0:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
הדגשתי את הסיפא של דבריך.HaJ-B כתב:על ימי האבל על אהרון נאמר:
על ימי האבל על משה נאמר:
רש"י במקום מפרש: "בית ישראל" - אנשים נשים וטף, ואילו ב"בני ישראל" מדובר אך ורק בבחורי העם. לכאורה נראה כי חשיבותו של אהרון גדולה משל משה רבנו, אבל לא כך הוא:
אם בזמן דור המדבר, שהיה דור של דעה והשכל, המצב היה כך, כל שכן בזמננו, כאשר הרבה מהמתרעמים הם בורים ועמי הארצות בדברי התורה, במסווה של נאורות מערבית....
אתה רוצה לדבר על נאורות של פסקי ההלכה ועל מידת הרלוונטיות שלהם למאה ה 21 ?
לא כדאי לך להתחיל...
אין לי בעיה עם אמונה.
איש באמונתו יחיה.
אבל גם לדברי הבל (במסווה של "פרשנות מתחכמת" ) יש גבול.
ותאמין לי שיש די הרבה ציטוטים לא מחמיאים בלשון המעטה ואפילו מביכים שאפשר להביא בעניין.
ארז
כנ״ל!...
טוב לראות איזה אי קטן של שפיות בתוך כל הפסטיבל המטורף וההזוי הזה.
עובדה שהשמש זרחה היום גם לאחר ש״גאון הדור״ הלך לעולמו ויש סיכוי בכלל לא
רע שהיא תזרח גם מחר.