בריקה 4 מנות חדשה
הסרטון הוא מלפני כמה שעות.
הקפה נקנה ונטחן ביום ראשון.
כמו שציינתי כבר מקודם, הקפה הוא "קרם טזורו" והוא נקנה באוא קפה בחיפה. האם יכול להיות שהם הביאו לי קפה ישן?
איך בכלל אני אמור לדעת אם הקפה ישן או לא כאשר אני קונה?
חשבתי שאם אני הולך למקום כזה ש"נחשב" והומלץ פה בפורום, אני אמור לקבל את הקפה הכי טרי. לא?
הקפה נקנה ונטחן ביום ראשון.
כמו שציינתי כבר מקודם, הקפה הוא "קרם טזורו" והוא נקנה באוא קפה בחיפה. האם יכול להיות שהם הביאו לי קפה ישן?
איך בכלל אני אמור לדעת אם הקפה ישן או לא כאשר אני קונה?
חשבתי שאם אני הולך למקום כזה ש"נחשב" והומלץ פה בפורום, אני אמור לקבל את הקפה הכי טרי. לא?
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אני לא מביןMimi111 כתב:אל תוסיף יותר מים מבלי קשר לשסתום ביטחון. יותר מים=יותר זמן חימום ובישול יתר של הקפה. אני היית שם תמיד אפילו מעט מתחת לקו המסומן.
לגבי עובי הטחינה, לרוב, טחינה דקה נותנת יותר קרמה אבל במקרה שלך נראה שהטחינה מדי דקה ולקפה מאוד קשה לפרוץ. יתכן גם שהקפה בסרטון מאוד ישן ולכן אין קרמה.
עוד דבר, נסה לא לנקות בכלל את החלק העליון למשך שבועיים עד שהעסק יהיה "משומן"....
איך עדיין לא "קרעו את הצורה" לאמוטיקון של המקיניטה/בריקה
אני אדאג לתיקון המעוות.......אתם מוציאים את ה"פקצה" שבי
אפשר להוסיף יותר מים, כל עוד לא מכסים את שסתום הביטחון של ה:מקינטה:. וכדי לא להיכנס ליותר מדיי זמן בישול וגם כדי לקבל את הקפה יותר מהר אני ממליץ להשתמש בקומקום חשמלי כדי לחמם את המים מראש.
פשוט ממלאים את ה
לגבי התמונה של הספל שצילמת
לי נראה שכזו קרמה מקבלים במקיניטה רגילה לא ב:מקינטה:.
בעבר לפני שרכשתי מטחנה ידנית שנקראת HARIO והעלות שלה לא יקרה(EBAY) בהתחלה הייתי רוכשת קפה טחון מראש וזה היה מפיק לי קפה רע ודלוח ואז עברתי לקנות ברשת/חנות קפה אשר טחנה לי את פולי הקפה במקום והקפה ישתפר פלאים. היום אני רוכשת פולי קפה וטוחנת בבית אין כמו פולי קפה טחונים לפני הכנת הקפה .אבל מן הסתם צריך מעט זמן עבור זה אבל היום אני נהנית מהקפה שלי בבית יותר מבתי קפה(חוץ מבתי הקפה נבחרים שאותם יש מעט). ואני קמה בבוקר 10 דקות לפני השקמה שלי כדי ליהנות מהקפה שלי. עצה שלי אלייך תלך לרכוש קפה טחון במקום ולא מוכן מראש בשקית וואקום כי זה יכול לשבת שם חודשים רבים וביום הראשון של הטחינה תכין קפה ותשווה את הקפה לאחר יומיים שלושה אתה תרגיש את ההבדל.
ושכחתי לציין משהו קטן לגבי מילוי המים אין צורך למלא מים בחלק העליון ואז להעבירו לתחתון זה עבודה מיותרת פשוט תמלא במיכל התחתון עד לשסתום אך לא לעבור אותו עדיף טיפה לפני השסתום. וכדאי למלא מים מסוננים בריטה/תמי 4 עדיף מים קרים. אני ניסיתי מים קרים מסוננים,מים חמים מסוננים וכמובן מי ברז שזה האופציה הכי פחות טובה מבין השלושה.
ושכחתי לציין משהו קטן לגבי מילוי המים אין צורך למלא מים בחלק העליון ואז להעבירו לתחתון זה עבודה מיותרת פשוט תמלא במיכל התחתון עד לשסתום אך לא לעבור אותו עדיף טיפה לפני השסתום. וכדאי למלא מים מסוננים בריטה/תמי 4 עדיף מים קרים. אני ניסיתי מים קרים מסוננים,מים חמים מסוננים וכמובן מי ברז שזה האופציה הכי פחות טובה מבין השלושה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
וואו כמה מידע זרם כאן... אנסה לעשות סדר
1. טחינה לבריקה כמו למקינטה אחרת צ"ל גסה ! לא אספרסו ולא בטיח ! כל בית קפה שטוחן יודע מה זה טחינה למקינטה !
אם אתה קונה מוכן, יש על האריזה סימון וציור של מקינטה
2. מים יש למלא במיכל העליון עד לגובה המסומן H2O ולהעבירם למיכל התחתון.
אם שמת קצת יותר, זה לא מזיק (לא לעבור את השסתום) אבל ממש לא מועיל.
3. סלסלה מלאה בקפה ללא דחיסה, פשוט להניח וליישר.
4. יש לסגור החלקים היטב, אפילו מעט בחוזקה.
5. להבה מקסימלית שלא תעבור את קוטר המקינטה
6. בדוק לפני התחלה את הפקק העליון (זה שמשפיך את הקפה...
) שהוא נע בחופשיות ולא נדבק משומני הקפה.
זו כל התורה ולא צריך לחפש אילתורים ושינויים מזה...
נקיון, רק במים וללא אביזרי שיפשוף. אחת לתקופה לנקות אבנית אם בא לך. אני מכיר מקינטות שפועלות שנים ללא ניקוי.
הן אומנם נראות כמו גוש פחם אבל פועלות כהלכה, הכל תלוי כמה זה חשוב לך.
אבל... הכי חשוב זה לייבש את המקינטה בין השימושים ולא להשאירה רטובה ! זה מה שימנע הופעת ירוקת ושאר חולערות.
אם בא לך ראה מדריך שכתבתי וחפש מידע בפורום, יש עשרות שירשורים בנושא
זהו, לעבודה ותיהנה
1. טחינה לבריקה כמו למקינטה אחרת צ"ל גסה ! לא אספרסו ולא בטיח ! כל בית קפה שטוחן יודע מה זה טחינה למקינטה !
אם אתה קונה מוכן, יש על האריזה סימון וציור של מקינטה
2. מים יש למלא במיכל העליון עד לגובה המסומן H2O ולהעבירם למיכל התחתון.
אם שמת קצת יותר, זה לא מזיק (לא לעבור את השסתום) אבל ממש לא מועיל.
3. סלסלה מלאה בקפה ללא דחיסה, פשוט להניח וליישר.
4. יש לסגור החלקים היטב, אפילו מעט בחוזקה.
5. להבה מקסימלית שלא תעבור את קוטר המקינטה
6. בדוק לפני התחלה את הפקק העליון (זה שמשפיך את הקפה...
זו כל התורה ולא צריך לחפש אילתורים ושינויים מזה...
נקיון, רק במים וללא אביזרי שיפשוף. אחת לתקופה לנקות אבנית אם בא לך. אני מכיר מקינטות שפועלות שנים ללא ניקוי.
הן אומנם נראות כמו גוש פחם אבל פועלות כהלכה, הכל תלוי כמה זה חשוב לך.
אבל... הכי חשוב זה לייבש את המקינטה בין השימושים ולא להשאירה רטובה ! זה מה שימנע הופעת ירוקת ושאר חולערות.
אם בא לך ראה מדריך שכתבתי וחפש מידע בפורום, יש עשרות שירשורים בנושא
זהו, לעבודה ותיהנה
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 10/10/2013 7:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קרמה
יש לי בריקה זהה לשלך (4 מנות), אני משתמש בה בערך חצי שנה,
אתה הקפה אני קונה מאילנס ותמיד תמיד יוצא לי קרמה (אני מכין בדיוק לפי הספר, מים עד למדיד,
קפה לא דחוס עד הסוף ושם על הגז).
האם מקור החימום שלך מספיק חזק?
אתה הקפה אני קונה מאילנס ותמיד תמיד יוצא לי קרמה (אני מכין בדיוק לפי הספר, מים עד למדיד,
קפה לא דחוס עד הסוף ושם על הגז).
האם מקור החימום שלך מספיק חזק?
יש לי בעיה דומה אך הקפה אצלי יוצא אחרת לגמרי מאשר בוידאו שמופיע בשרשור.
אצלי הקפה יוצא בבת אחת עם קרמה שמתפוגגת נורא מהר וכשמוזגים לכוס אין קרמה בכלל.
אני משתמש בקפה טחון של נגרו מסוג "סאלוסי קאלוסי" ואני טוחן אותו עם מטחנה ידנית של פורלקס (10 קליקים) רגע לפני הכנת הקפה.
הקפה יוצא טעים ללא ספק. יש למישהו רעיון לגבי הקרמה? אולי בסוג הקפה הזה יוצאת פחות קרמה?
אצלי הקפה יוצא בבת אחת עם קרמה שמתפוגגת נורא מהר וכשמוזגים לכוס אין קרמה בכלל.
אני משתמש בקפה טחון של נגרו מסוג "סאלוסי קאלוסי" ואני טוחן אותו עם מטחנה ידנית של פורלקס (10 קליקים) רגע לפני הכנת הקפה.
הקפה יוצא טעים ללא ספק. יש למישהו רעיון לגבי הקרמה? אולי בסוג הקפה הזה יוצאת פחות קרמה?