רוצה לקנות פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

טוב עברנו את זה. לא רוצה אנכי כמו תמונה חח.
שם אותו רגיל על שולחן או על מדף.

לא יוכל להתחבר לרמקולים של מחשב, למה לא?
יש לי מוניטורים בחדר שהיו באולפן. גם הם לא יעבדו?
אני אומר 200-300 כי ראיתי שיש ביד שניה במחירים האלה אבל אין לי מושג.

בקיצור, כמה כסף (מינימום) צריך להשקיע על זה?

אתם כאילו מתבאסים עלי שאני בא בקטע של "מגניב" ולא של הערכה לציוד ישן?
אולי זה יבוא עם הזמן..

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #22 

אנחנו לא מתבאסים כלכך מהר.....
אגב אם אתה בקטע של "מגניב" , אולי תנסה את הפטיפון הזה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #23 

לא מתבאסים עליך, רק קצת משועשעים מהרעיון של תליית פטפון, מההתעקשות על צבע שחור (כאילו שזה מה שחשוב בציוד אודיו) ומהשימוש ב'חח' האלה - אבל לתשובות שקיבלת כאן אין קשר לכך.

ראש של פטפון הוא דינמו חשמלי קטן שמייצר אותות במתח מאוד מאוד נמוך שנמדד באלפיות של וולט. רמקולים לא יכולים לעבוד במתח כל כך נמוך משום שאין בו מספיק כוח בכדי להניע אותם. למעשה, המתח הזה כל כך נמוך, שאפילו מגבר לא מסוגל להגביר אותו. לפני שמחברים פטפון למגבר, הוא צריך לעבור שלב נוסף של טרום הגברה שמעלה את המתח הנמוך של הפטפון לרמה כזו שמגבר יכול להגביר.

יש מכשיר שנקרא 'פרה-מגבר' (pre-amp) שזה תפקידו, ואליו מחברים פטפון. את ה'פרה' מחברים למגבר, ואת ואז לרמקולים. יש רסיברים ומגברים משולבים שיש להם מעגל יעודי, דומה מאוד ל'פרה' שנקרא דרגת פונו או 'פונו-סטייג' (phono stage). רסיברים ומגברים משולבים כאלה, מאפשרים חיבור ישיר של פטפון.

בד"כ, נהוג קודם כל ללמוד את הנושא, לרכוש את הציוד המתאים לאחר התייעצות, ואחר כך לרכוש תקליטים. פטפון ב-200 או 300 ש"ח, מיד שנייה, לא ייתן, לרוב, תוצאות שאפשר ליהנות מהן.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #24 

יש לי פתרון טוב יותר בעבורך,חח...
למה שלא תיגש עם התקליטים שלך לחבר עם פטיפון וכך תוכל להאזין בכייף? חח...
יש שמועה שטומי משכיר חדר האזנה לתקליטים כולל קפה,נס קפה וקולה,חחחחח....

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

יוואו איזה בדיחות וינטאג'..
אתם מספרים את הבדיחה עכשיו ואני צריך לחזור בזמן בשביל לצחוק

טומי, אתה מדבר פה הכי לעניין..
כמה יעלה מגבר ופטיפון רגילים למישהו שלא רוצה להשקיע יותר מידי? מינימום

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #26 

רמי חח

גדול (Y)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #27 

למרות שרמי ביקש להתבדח,יש בדבריו משהו,מצא חבר,שיש לו מערכת ותקליטים,שב אצלו, ישמיע לך קצת תקליטים תוכל להתרשם מהשוואות למקורות אחרים, CD DAC מחשב לעומת פטיפון,לקבל ממנו הסברים ואז להחליט
תהיה לך גם נקודת התייחסות מבחינה כלכלית כמה להשקיע,עדיף (לדעתי ) להתחיל עם פטיפון , מערכת ותקליטים במחיר שאתה יכול להרשות לעצמך ואז אם ימצא חן בעינייך יבוא לך התיאבון לשדרג ולשדרג ולשדרג, מצד שני אם תתחיל עם מערכת נוראית ותקליטים 'חרושים' מידי זה עלול לבאס ולהוציא לך את החשק מכל הנושא האנלוגי,וזאת לא הכוונה בפורום זה, למצוא את 'שביל הזהב' הכלכלי הזה ,ועוד על ההתחלה, בלי הבנה מינימלית יכול להיות מבלבל ומתסכל, לכן ממליץ שתמצא מישהו שאתה סומך עליו שיעזור לך :!: להחליט
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

MOTIX כתב:כמה יעלה מגבר ופטיפון רגילים למישהו שלא רוצה להשקיע יותר מידי? מינימום
...
אני חושש מאוד לתת תשובה. יש לי הרגשה שהיא תאכזב אותך. הפורום הזה לא עוסק בוינטאז' משום שציוד ישן הוא זול. יש איכויות לציוד וינטאז' שקשה למצוא בציוד מודרני והעלויות של וינטאז' טוב הן לא שוליות.

יש כאן, לאחרונה, (וגם בפורום אנלוגי) אין סוף שרשרורים שעוסקים בטורנס TD-1XX. פטפון מעולה! raniburg רכש כזה לאחרונה ב-750 ש"ח. הוא נאלץ להשקיע מעט עבודת תחזוקה וכיוון, אך הפטפון שלו מתחיל לחזור לימי הזוהר שלו. בנוסף לפטפון עצמו, דרושה השקעה בראש הולם. מדובר, לדעתי ב-400 ש"ח נוספים שצריך לשריין עבור ראש חדש ברמה סבירה - או עם קצת מזל והתייעצות לחפש ראש יד שנייה במחיר נמוך מזה. זה אפשרי.

לגבי הגברה ורמקולים- השמיים הם הגבול. רמקולים בינוניים של מערכת למחשב - אינם נאותים לצורך האזנה ראויה, ובכל מקרה 90% מהשרשורים בפורום הזה עוסקים במציאות כאלה ואחרות הקשורות בציוד יד שנייה ותחזוקתו. לדעתי זה מצריך שרשור ייעודי וממוקד יותר. אם תחליט להמשיך בכיוון הזה של השגת ציוד הולם לשמיעת תקליטים - פתח שרשור כזה.

טומי

natanzon24
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #29 

אהלן חברים,
לרוב אני לא מתערב ורק קורא ומשכיל ממה שיש לכם להגיד אבל אבל אשמח להביע את דעתי ולהגיד שבן אדם שלא בקיא יותר מידי בתחום ולא יודע כמה כסף להוציא על ציוד נראה לי מיותר להמליץ לו לקנות ציוד שבתור מחיר כניסה הוא גבוה יחסית (למרות שלאנשים שנמצאים בתחום זה מעט מאוד). הכוונה שלי זה שאני לדוגמא התחלתי את הרומן שלי עם הפטיפונים והתקליטים כשקיבלתי רסיבר yamaha rx-v395, פטיפון סניו שעלה ארצה עם משפחתי בשנת 1991 ורמקולים של kef מדגם (chorale) שקניתי בעלות נמוכה. אני מאמין שתסכימו איתי שהמערכת הזאת לא אודיופילית ולא מטורפת בלשון המעטה אבל כשראיתי שהתחום מאוד מעניין אותי החלטתי לשדרג לטורנס TD 150 ועכשיו אני מחפש גם רסיבר אבל רק אחריי תקופה שהבנתי שזה בשבילי החלטתי לעשות את הקפיצה ולהשקיע יותר כספים במערכת יותר איכותית.
בקיצור מה שאני בא להגיד זה שניתן להשקיע בצורה מינימלית ולקנות פטיפון עד 400 שקלים, רסיבר עם כניסת פונו ורמקולים נחמדים ולהינות מהתקליטים ואז להחליט אם להמשיך בצורה יותר רצינית ויותר יקרה =)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

נתנזון התחלת עם ציוד לא רע. נכון, בר שיפור - אבל לא רע. השדרוג שלך ל-TD-150 הוא קפיצת דרך. אל תיתן למחיר לבלבל אותך זהו פטפון הי-אנד אמיתי שבעזרת קצת התמסרות, טיפול וכיוון הולם - מאפיל על רבים מהפטפונים המודרניים. אם היית מוצא אחד כזה ב-400 ש"ח הייתי אפילו אומר שאתה צודק לחלוטין. לצערי פטפונים של CEC ו-BSR ומחרשות יפניות למיניהן, שנמכרות ביד שנייה בטווח המחירים הזה - הן בחזקת spoilers בעלות פוטנציאל לקלקל את ההנאה שבהאזנה לתקליטים. הנזק רב על התועלת במקרים האלה.

לגבי השאר - הגברה ורמקולים - אין איך להתחמק מזה. בסוף צריך לספור מרשרשים. אפשר לדחות את הקץ הבלתי נמנע אבל איכות, פירושה בתחום, ברוב המקרים, פשרות כלכליות. נכון שלא צריך לקפוץ מעל הפופיק בהתחלה. עם זאת, יש כאן אנשים, באתר, שמתמחים באיתור מוצרי אודיו בעלי VFM גבוה ביותר בלוחות יד שנייה. התייעצות כאן עשויה להניב ציוד אודיו איכותי מאוד - בעלויות סבירות ביותר. (f)

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

אני חושב שנתנזון צודק...
די ביאסתם אותי פה 8)

אולי תיתנו דוגמא למשהו התחלתי הכי מינימלי שאפשר כי אין לי כסף להשקיע על זה כרגע?
היה לנו פעם פטיפון בבית עד שאבא שלי נתן אותו למישהו יחד עם איזה מיליון תקליטים..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

תקציב?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #33 

גם אם אתה מתחיל ממשהו מינימלי כהגדרתך,אתה צריך לפחות שהפטיפון לא יהרוס לך תקליטים וינגן בצורה נורמלית.וזה עוד לא כולל ראש/מחט ומגבר+רמקולים..בכל מקרה,נסה לשאול קרובי משפחה אם למישהו מהם יש פטיפון שכבר לא משתמשים בו,או שפשוט תחכה ותחסוך לפטיפון סביר שיכול לצוץ לך בלוחות היד 2 השונים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

MOTIX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

התקציב הכי מינימלי לכל העסק...
לפני שאתם מחפשים, כמה יכול לעלות פטיפון עובד שלא שורט תקליטים מגבר ורמקולים?

בעתיד אולי אני אוהב ואשקיע יותר.
המוזיקה של פעם מרתקת אותי והסאונד של פעם מעניין אותי...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

הנה כמה קישורים למינימום שבמינימום:

פטפון של טורנס (לבדוק תקינות) 750 ש"ח (זרוע מאולתרת - לבדוק תקינות) המוכר ירד כבר ל-500 ש"ח.

פטפון של דואל (600 ש"ח) צריך להוריד עוד במחיר

פטפון של לנקו
(400 ש"ח) אם עובד ושמיע - שווה.

בקטגוריה של ממש אין ברירה:

פטפון של סטנטון (הנעה ישירה) 650 ש"ח

פטפון של סוני (אם אין ברירה) 350 ש"ח

פטפון ישן של גאררד (לבדוק תקינות) 350 ש"ח

מערכת של JVC (בינוני ומטה אך כולל פטפון והגברה) ב-950 ש"ח

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”