רמקולים מודרניים ורסיבר וינטאג' - נבחרו ELAC 243 + תמונות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה

עדין ולמרות כל סימני הקריאה, שווה לפותח השרשור שהקציב עבורם 4000 שח לבדוק את המודעה, אולי המחיר אינו סופי,
אישית וכמו שרשמתי אני לא הייתי קונה אותם גם חדשים מהחנות ב2400.

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

תודה רבה לכל העונים.
אני ממש לא נעול על b&w, רק תהיתי לגביי דברים ששמעתי עליהם.
אני בהחלט פתוח להצעות ואני מתכוון לשמוע דברים יקרים יותר וזולים יותר כדי למצוא את האפשרות הנכונה והמאוזנת ביותר.

אני לא מופתע שהמחיר לא ירד במשך 6 שנים, אני לא אומר שזה תקין, אבל זה נפוץ מאוד בארץ. גם בתחום האופנה. קולקציות מתחלפות והמחיר נשאר. בהחלט בזיון.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

rooster כתב:רוטל יתן לך תמונה שונה מהפיוניר שברשותך בגלל השנתון וה"אופי". (מפורט, אבל לא חם)
תישאר איתו, הוא בשרני ויש לו סאונד נהדר.
אלא אם כן אתה מדבר על רוטל 70's.

ממליץ לך לקפוץ עם ההגברה לאומגה אודיו או למורל לפני שאתה הולך על מותג מפוצץ.
יש סיכוי לא רע שמה שאתה מחפש נמצא ממש "מתחת לאף". 8)
...
ברור שאני מתכוון להשאר עם ההגברה שלי. הרעיון הוא להתאים רמקולים לרסיבר ולא ההיפך.
את רוטל נתתי כדוגמה שנתבקשה כאן לגבי מה מומלץ ברשת לשידוך לB&W המדוברים. אין בכוונתי לקנות רוטל.
גם ברור שאלך עם כל הציוד הרלוונטי לחנות (כנראה פיוז בינתיים)

לגביי המלצות יקרות שניתנו כאן, יש לי יכולת אבל אני לא מתכוון למתוח את התקציב ב50% ויותר. הרכישה תכלול גם מעמד לרמקולים שאין להתעלם ממחירם. כדי למתוח את התקציב עד כדי כך אני צריך להתאהב ברמקול (עכשיו שאני חושב על זה, אני מעדיף רמקול שאני מאוהב בו מאשר להתפשר בגלל המחיר.. טוב נו, אני מדבר באוויר. נחיה ונראה)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

אני לא מופתע שהמחיר לא ירד במשך 6 שנים, אני לא אומר שזה תקין, אבל זה נפוץ מאוד בארץ. גם בתחום האופנה. קולקציות מתחלפות והמחיר נשאר. בהחלט בזיון.
...
[/quote]

בגדול אתה צודק,
אך לא בענפים כגון: אלקטרוניקה וחשמל, מחשבים, רכבים וכו'...
אפשר כמובן להסביר זאת כגחמה חזירית של היבואן וטו לא...
מי שרוצה להיות עיוור, בבקשה (W)

אגב את ה-685 החליפו BOSE 901 סדרה 3+אקולייזר
אם משווים בין השניים, מבינים כמה 685 הוא בקבוצת מחיר שלא קשורה למציאות.
וה-901 סדרה 3 רכשתי ב-1500 ₪ יד 2 ושחררתי אותם כעבור חצי שנה באזור ה-2000 ₪ .

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620

שליחה

יש לך טוענים לכתר נהדרים , כחול לבן, hand crafted בארץ הקודש.
אני אישית בעליהם הגאים של L7 אבל בתקציב שלך אתה יכול ללכת על האוקטב.

אל תשכח ליהנות מהתהליך. (Y)

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

אני גם כן לא אוהב את התמורה למחיר שמקבלים מ-B&W, ויצא לי לשמוע כמה רמקולים שלהם.

בתקציב שלך, בכנות - הייתי הולך רק למקום אחד - יד שניה. HIFIMUSIC, DTOWN, HOMETHEATER ולפעמים גם פשפשוק. אתה תמצא שם מוצרים ברמה משמעותית יותר גבוהה ממה שתקבל מרמקולים חדשים - וברמות המחיר האלו, הקפיצה פשוט נחשולית.

דוגמא קונקרטית?
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9E%D7%92 ... 16043.html

בראש הרשימה שם, רמקולים של רוקסן. במחיר המבוקש, קשה לי מאוד-מאוד להאמין שתמצא משהו שבכלל מתקרב אליהם. ולא, ה-B&W ממש לא קרובים אליהם.

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הרמקול "קצת" גדול מידי, אני מחפש מדפיים לא משיקול תקציבי אלא משיקולי מקום וחלל.

יד שניה זו בהחלט אופציה רלוונטית בשבילי אבל להתרוצץ מבית לבית ברחבי הארץ עם הרסיבר הכבד זה לא תענוג. אני מעדיף קודם ללכת לשמוע אופציות בסביבה זהה כדי שאוכל להשוות, אחרי שאסגר על רמקולים בתקציב וכמה אופציות יקרות יותר שאחפש ביד שניה אוכל להמשיך. וזה אומר שאני די חסום לבחור דגמים עדכניים פחות או יותר. רמקולי וינטאג' אני לא אמצא בחנויות רגילות ואני לא יודע עד כמה אני רוצה רמקולי וינטאג' כי יש סיכויי שהם יצטרכו תחזוקה שוטפת שלא יהיה לי את הזמן בשבילה.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

ran_carney כתב:דוגמא קונקרטית?
...
(Y) רן, כל הכבוד! אני לא מפסיק להתפעל מהיכולת שלך לאתר את ה'קרם דה לה קרם' בלוחות. זה רק הולך ומשתבח. (f)

אגב, לבחור הזה מהקישור שנתת יש רשימה לא רעה של ציוד יד שנייה במחירים סבירים והוגנים מאוד. נחמד.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לפני הרמקולים הנוכחיים שלי חייתי במשך שנתיים וחצי עם רמקולים משנת 84. רוג'רס LS3/5A. עבדו ללא דופי. fear not of vintage, embrace it.
אגב, מכרתי אותם בזמנו בפחות מ-3000 ש"ח. הם נותנים בראש, בכל אספקט, לרוב אם לא כל הרמקולים החדשים שתמצא במחיר שהקצבת לעניין. כנראה שגם לרוב הוינטאג'ים.

מצטרף להמלצה על אומגה או מורל, אם כך.

אבל אם אתה שואל אותי? קח את המדפיים האלו, סגור פינה ותתרווח על הספה. פרדיים נהדרים:
http://www.hifimusic.co.il/%D7%A4%D7%A8 ... 16809.html

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

tnsilver כתב:
ran_carney כתב:דוגמא קונקרטית?
...
(Y) רן, כל הכבוד! אני לא מפסיק להתפעל מהיכולת שלך לאתר את ה'קרם דה לה קרם' בלוחות. זה רק הולך ומשתבח. (f)

אגב, לבחור הזה מהקישור שנתת יש רשימה לא רעה של ציוד יד שנייה במחירים סבירים והוגנים מאוד. נחמד.
...
תודה על המחמאה. (f) היה לי מורה מצוין (בלי ציניות) - אצלו זכיתי לשמוע המון וללמוד עוד יותר.

לגבי המוכר של הרוקסן, הבחור הזה מחליף ציוד על ימין ועל שמאל. זה התחביב שלו, על כן המחירים לא בנויים לבלבולי מוח, אלא למכירה וקפיצה למוצר הבא.

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני ממש לא מפחד מוינטאג'. אני דוגל בו ואני בעלים של כמה ארטיפקטים זקנים בעצמי (לכן השרשור כאן בכלל). אבל הדוגמה הספציפית שנתת, כמה טובה ומשתלמת שלא תהייה, לא מתאימה לי מהשיקולים הנכונים - מיקום וחלל. ולא משום שאני מפחד או לא יכול להרשות לעצמי.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

harari כתב:...ואני לא יודע עד כמה אני רוצה רמקולי וינטאג' כי יש סיכויי שהם יצטרכו תחזוקה שוטפת שלא יהיה לי את הזמן בשבילה.
...
על השורה הזו כתבתי את מה שכתבתי. ובכ"א - את ההמלצה הבאה שלי כבר כתבתי. ממליץ בחום, אל תדלג על הפרדיים. לאיזה סגנון מוזיקה אתה מאזין אגב?

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בעיקר בלוז ורוק על רוב סוגיו, קצת ג'אז, קצת קלאסי, קצת אלקטרוני, קצת מטאל. ואוהב קטעים אינסטרומנטלים.
די וורסטילי.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יחסית למדפיים הפרדיים נותנים באסים חמודים עד מאוד; כנ"ל מורל (באסים יותר טובים אפילו) - אבל שם אין מנוס, תהיה לך פשרה עם רמקולים קטנים.

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הייתי היום בפיוז כדי להתרשם ולהחליט על מועמדים רלוונטיים.
האזנתי לקבצי FLAC מהמחשב לי עם הDAC שלי אך עם מגבר של החנות (בעיקר rotel וקצת NAD). ביום ראשון אחזור ונחבר את המועמדים האחרונים ישירות למגבר שלי, ללא מטריצות ומערכות מיתוג באמצע.
עמדתי והאזנתי למבחר הרמקולים במשך כשעתיים וחצי עם שליטה שלי במטריצה והגעתי לכמה מועמדים :
morel octave signature
ELAC 243
quadral M25
QUAD 12L

שמעתי גם B&W monitor audio FOCAL ועוד אבל פחות התחברתי אליהם. כרגע מובילים ELAC ו-quadral
זה אומר שהתקציב יימתח בוודאות. עד לאן? את זה נראה ביום ראשון.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

תודה על העדכון - נשמח לשמוע עוד ביום ראשון!! (Y) (f)

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433

שליחה

אתה מחפש רמקול מדפי עם מעמד ולא רמקול רצפתי מה ההבדל? זה לא על אותה בלטה?

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה

ההבדל הוא שהרצפתי יתן הרבה יותר באס שאולי לא יתאים לחדר שצויין כאן.
כמו כן, רצפתי באיכות דומה יעלה הרבה יותר.

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה תופס אותו מקום על הרצפה, כן. אבל אחד הרמקולים יאלץ לשבת מאחורי שידת מגירות קטנה, כלומר בינה לבין הקיר. רמקול רצפתי לא יתאים כי חלק ממנו יוסתר. רמקול מדפי על מעמד (או תלוי על הקיר) היא האופציה המתאימה. לא יודע אם ההסבר מובן, זה קצת קשה להסביר ואני לא בדירה שלי עכשיו אז תמונות יבואו רק באוקטובר. תצטרך לסמוך עליי בעניין :wink:
מה שRoy_LF אמר גם נכון. החלל לא מאוד גדול (אמנם לא קטן) ובנוסף רמקולים רצפתיים מאותן סדרות (או באותה רמה) יעלו משמעותית יותר.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

harari פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נקנו ELAC 243.

הייתי שוב בפיוז היום, הפעם עשינו קרבות ראש-בראש בסגנון "המנצח נשאר" עם המועמדים שעברו סינון בפעם הקודמת במה שהם קוראים "חדר היי-אנד". חדר קטן יותר, מטופל אקוסטית.
תחילה היו אלה quadral M2 מול FOCAL 807. הפוקאל נשמעו יותר טוב בקטעים אקוסטיים ואינסטרומנטליים אך הquadral היה מדויק יותר, מפורט יותר והבאס היה הדוק יותר. בקטעים אלקטרוניים וקלאסיים הFOCAL נשמע מוזר, צבוע, לא "אמיתי". הquadral נשמעו יותר מוניטוריים, יותר ניטרליים ומדוייקים.
הquadral ניצח.
החלטנו לא לנסות את הmorel כי כנראה שהוא יסבול מאותה בעיה של הFOCAL - באס רופס ולא מדוייק, משום שהוא קצת קשה יותר להנעה, למרות שמבחינת גוון צליל אני חושב שהוא היה מתאים כי הוא נשמע לי קצת בהיר עם הROTEL ואולי הpioneer שלי יכניס לו קצת חום. לא נורא.
הבא בתור - ELAC 243 מול quadral M2. שני רמקולים גרמניים, נשמעים מאוד דומה, אך לELAC היתה במה הרבה הרבה יותר גדולה, הופתעתי. אם לא הייתי יודע לא הייתי יכול להצביע מאיזה כוון בדיוק מגיע הצליל, אבל הייתי יכול להצביע איפה עומד מארק קנופלר ששר לי. הבאס בELAC טיפה יותר חזק יש משהו מיוחד בגבוהים שלו, אני לא הצחתי לשים על זה אצבע בדיוק. יכול להיות שזה בגלל שהם היו חדשים לגמרי ולא זזו מעולם ?! (בדיוק מכרו את התצוגה אז פתחו חדשים). בכל אופן, אחרי התלבטות ארוכה והאזנה ממושכת מאוד, החלטתי ללכת על הELAC יחד עם מעמדים שאני לא זוכר של מי (המעמדים עוד לא סופיים, לקחתי את התצוגה שלהם עד שאחליט סופית)

כמו ששמתם לב התקציב לא רק נמתח אלא נקרע! אבל התקציב היה וירטואלי, מעיין קו שהייתי שמח לא לעבור אלא בשביל משהו מיוחד - אני שמח שמצאתי אותו.

הכל מגיע מחר בצהריים, תמונות בקרוב.
תודה לכל מי שעזר.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”