חלום התגשם.....

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112

שליחה

Ilyan כתב:
mikel1999 כתב:שה800 לא ראויות להשתוות למורפיוס
...
וזה גם אומר שהטענה הזו שלך לא בדיוק מבוססת על משהו שאפילו קרוב למציאות, אולי מלבד הזיות בהקיץ. 8)
...
אני חושב שהתגובות האלה באות מהאנשים ששומעים סוגי מוזיקה שלא מצריכות אוזניות ברמה של HD800.
אתה יודע, יש לי אוזניות ימהה (הזוג השלישי) שבהם מטאל פשוט נשמע נפלא - כבד, באסים, סאונד רך בולע מסרק שנשאר בגבוהים מהדיסטורש'ן. קשה להתווכח עם אחד ששומע סוגי מוסיקה כאלה, ופוסל את HD800.
ולהבדיל, אם ניקח אחד כמוני, שמאוד קשור לקלאסי, ווקאלי, אקוסטי, וגם אינסטרומנטאלי (בעיקר של פעם, לא מקומפרס דינאמית), קשה לי לחשוב על אוזניות דינאמיות יותר מתאימות לזה. נשאר רק עניין של התאמת מגבר, שזה גם פרוצדורה מייגעת, במיוחד בשל חוסר היצע בארץ, ועוד בסוף גוזלת עלות יותר מכפולה מהאוזניות עצמן.

אבל אני מסכים איתך במאה אחוז - לחברים פה לא היה מזיק להצניע את ההתבטאויות, במיוחד לגבי הרמה הזאת של ציוד, כי לחלק מאיתנו שהתנסו מעט עם הציוד הנ"ל, זה פשוט נשמע מגוחך.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

כן, מתחיל להזכיר קצת יותר מדי את הד-פיי ג'וניור...

אני צריך לציין שאני נוטה להסכים עם שמעוןב לגבי ה"פספוס" הטונאלי של הHD800 ים כלים אקוסטיים, אמנם לא פספוס גמור כמו שנטען- הרי אין צבע בולט ע"ע AT-AD2000- אבל ממע' "מוניטורית" קרה כמו שהייתה לי עם הVDA-2+APL Auditor אכן לוקה בקליניות שמצריכה עזרה של הגברה מנורתית כדי "להתאזן" ולהוסיף מעט יותר נוזליות שקיימת באוזניות כמו הLCD2. כמובן הטיעון ההגיוני אומר שיכולת של HD800 לבחון בצורה מיקרוסקופית את הציוד שאליו הן מחוברות חושף את המגבלות של המערכת "מהר" יותר וזה כנראה נכון מכיוון שאני נוכחתי מנסיוני שהן יכולות להוסיף ולהחסיר ביכולות הטכניות (מה ששמעוןב תיאר כ"זיקוקים", אחרים יקראו לזה layering, מיקרו-דינאמיות ושאר אפקטים) ממגבר אחד למשנהו באופן דרסטי למדי, מה שלא חוויתי עם הLCD-2 ששמעתי ב-2 הרוויזיות על סטאפים שונים (בפער זמנים משמעותי אבל כך גם עם הסנהייזר).

ד"א יצא לי לשמוע את הסנהייזר "Baby Orpheus" HE60 אל מול הSR-007 על הKGSS לפני כמה חודשים. הצליל הכי ריאלסטי ששמעתי באוזניות, למעט הK1000. מבחינה טונאלית, ככה ה800 היו צריכות להישמע מבלי עזרה מנורתית, לעניות דעתי, אוזניי הקטנות וניסיוני המוגבל כמובן.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

DP
נערך לאחרונה על ידי Ilyan ב 18/09/2013 20:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

valer_valer כתב: אתה יודע, יש לי אוזניות ימהה (הזוג השלישי)
...
איזה?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

Ilyan כתב:ד"א יצא לי לשמוע את הסנהייזר "Baby Orpheus" HE60 אל מול הSR-007 על הKGSS לפני כמה חודשים. הצליל הכי ריאלסטי ששמעתי באוזניות, למעט הK1000. מבחינה טונאלית, ככה ה800 היו צריכות להישמע מבלי עזרה מנורתית, לעניות דעתי, אוזניי הקטנות וניסיוני המוגבל כמובן.
...
זה מה שאני טוען שנים :)
ה-HE60 הרשימו אותי מאוד. הצליל שלהן היה מאוד כיפי, ומאוד מהנה, ויחד עם זאת לא נשמע צבוע מדיי. אכן הדבר היחיד שיותר ריאלי מהן מכל מה שאני שמעתי הוא ה-K1000 (ולכן בסופו של דבר חזרתי אליהן - מה שלא עבר אצלי, ה-K1000 תמיד היו המועדפות עליי).

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

יש לך את K1000 ?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

i plead the fifth :wink:

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Ilyan כתב:
valer_valer כתב: אתה יודע, יש לי אוזניות ימהה (הזוג השלישי)
...
איזה?
...
RH5Ma

זה אוזניות שקניתי בתחילת ה - 90, יש בהם איזה קסם. בעבודה זה הרבה שנים כבר מחובר למודול מקצועי של Blackmagic (יציאות מאוזנות אגב, מה שחייב אותי לשפץ את הכבל גם). שילוב לא פחות ממדהים להרבה סוגי מוזיקה. לא יכול לקרוא לזה VFM, כי המודול עצמו מאוד יקר, ואני מודה שעם כמה מגברי האוזניות שניסיתי האוזניות לא נשמעות כ"כ נעים לאוזן כמו עם בלאקמג'יק. שוב, הכל בפרופורציה כמובן.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Ilyan כתב:כמובן הטיעון ההגיוני אומר שיכולת של HD800 לבחון בצורה מיקרוסקופית את הציוד שאליו הן מחוברות חושף את המגבלות של המערכת "מהר" יותר וזה כנראה נכון מכיוון שאני נוכחתי מנסיוני שהן יכולות להוסיף ולהחסיר ביכולות הטכניות (מה ששמעוןב תיאר כ"זיקוקים", אחרים יקראו לזה layering, מיקרו-דינאמיות ושאר אפקטים) ממגבר אחד למשנהו באופן דרסטי למדי, מה שלא חוויתי עם הLCD-2 ששמעתי ב-2 הרוויזיות על סטאפים שונים (בפער זמנים משמעותי אבל כך גם עם הסנהייזר).

ד"א יצא לי לשמוע את הסנהייזר "Baby Orpheus" HE60 אל מול הSR-007 על הKGSS לפני כמה חודשים. הצליל הכי ריאלסטי ששמעתי באוזניות, למעט הK1000. מבחינה טונאלית, ככה ה800 היו צריכות להישמע מבלי עזרה מנורתית, לעניות דעתי, אוזניי הקטנות וניסיוני המוגבל כמובן.
...
אחת המטרות שלנו בהרכבת המערכת זה לזהות את סוג המוזיקה שהציוד מיועד להם, ואת מגבלות התקציב.
בוא נתחיל מהסוף - אם יש לך 15K$ למגבר + האוזניות, צריך להוסיף עוד 15K$ לחשמל, כבילה, DAC, טרנספורט וכד'.
וגם אז אפשרויותיך לא כאלה רחבות, במיוחד פה בארץ.
לדעתי האפשרות היחידה לבחון אוזניות, זה להרכיב מערכת אוזניות יעודית אצלך בבית, עם קניה של חודש ניסיון. ובזה הרבה יצרנים בחו"ל עומדים בגדול. היה לי נסיון עם כמה מגברי אוזניות שקניתי בצורה כזאת, ופתאום תוך חודש הבנתי שזה לא מה שחיפשתי. היו חברות שהרחיקו אפילו עד משלוח חזרה על חשבונם. זה מבחינתי הסטנדרט שצריך להיות בתחום.
באוזניות דבר החשוב ביותר [הכל כמובן IMHO] זה נוחות. בלי שתוכל לשבת באוזניות זמן ממושך ולהרגיש בנוח שום איכות הסאונד לא שווה. בזה ה - 800 אלופות. ה - LCD ים מצטיינים בזה פחות. בקיצור אפשר להמשיך עד אין סוף עם טיעונים וסף דרישות. המילה האחרונה תמיד תהיה של התקציב. כי אם לא הוא, היינו מחזיקים אולם קונצרטים פרטי עם נגנים הטובים ביותר מכל העולם, ולא בטוח שצריך מערכת בכלל :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

anatoli15 כתב: זה מה שאני טוען שנים :)
ה-HE60 הרשימו אותי מאוד. הצליל שלהן היה מאוד כיפי, ומאוד מהנה, ויחד עם זאת לא נשמע צבוע מדיי.
...
כן אתה היית הראשון לזהות... ולהביא אלינו את הבשורה :)

אני לא יודע אם יצא לך לשמוע אותן מלבד עם הHEV70, אם לשפוט עפ"י השיפור המאוד לא זניח עם האומגה 2 כשעברתי מהSRM-717 לKGSS, אני מניח שהHE60 איך שאני שמעתי היו הרבה יותר דינאמיות וקרובות ובשליטה. בלי כוונה להתנשא רק לציין שבמסגרת הנסיבות והקלטות ששמעתי לא ממש שמעתי צבע במובן של הוספה או החסרה, לפחות לעומת האומגה 2. יש מי שאומר שהHE-60 במיטבן אפילו מדוייקות/שקופות יותר מהHE90. מעניין איך מרטין מצא אותן במובן הזה לעומת הHD800.
valer_valer כתב:
RH5Ma

זה אוזניות שקניתי בתחילת ה - 90, יש בהם איזה קסם.
...
שאפו, 20 שנה זה כבר גובל בוינטג'. מה אתה יודע, היה פה איזה טרול אחד במזנו שממש עשה מהן giant killer, מסתבר שהיה משהו הגיוני אחד בכל הברברת שלו.

valer_valer כתב:
לדעתי האפשרות היחידה לבחון אוזניות, זה להרכיב מערכת אוזניות יעודית אצלך בבית, עם קניה של חודש ניסיון. ובזה הרבה יצרנים בחו"ל עומדים בגדול. היה לי נסיון עם כמה מגברי אוזניות שקניתי בצורה כזאת, ופתאום תוך חודש הבנתי שזה לא מה שחיפשתי. היו חברות שהרחיקו אפילו עד משלוח חזרה על חשבונם. זה מבחינתי הסטנדרט שצריך להיות בתחום. /quote]

אני לא רואה איך זה יכול להיותר הסטנדרט מלבד עם ציוד היי-אנד, בטח עם חברות קטנות שאחרי כמה תאונות/עקיצות עלולת למצוא את עצמן מחוץ למשחק. חוצמזה, אני ל מבין איך אתה מצליח להתעלם באלגנטיות מהבעייה ה"קטנה" של המס המטורף על ציוד אודיו אלקט' אצלנו בארץ. אין דין BHSE כדין cMoy אז אם יש לך הארה לא קונבציונלית בנושא אתה מוזמן לשתף אותי בפרטי כמובן. :wink:
...

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Ilyan כתב:
valer_valer כתב:
לדעתי האפשרות היחידה לבחון אוזניות, זה להרכיב מערכת אוזניות יעודית אצלך בבית, עם קניה של חודש ניסיון. ובזה הרבה יצרנים בחו"ל עומדים בגדול. היה לי נסיון עם כמה מגברי אוזניות שקניתי בצורה כזאת, ופתאום תוך חודש הבנתי שזה לא מה שחיפשתי. היו חברות שהרחיקו אפילו עד משלוח חזרה על חשבונם. זה מבחינתי הסטנדרט שצריך להיות בתחום.
...
אני לא רואה איך זה יכול להיותר הסטנדרט מלבד עם ציוד היי-אנד, בטח עם חברות קטנות שאחרי כמה תאונות/עקיצות עלולת למצוא את עצמן מחוץ למשחק. חוצמזה, אני ל מבין איך אתה מצליח להתעלם באלגנטיות מהבעייה ה"קטנה" של המס המטורף על ציוד אודיו אלקט' אצלנו בארץ. אין דין BHSE כדין cMoy אז אם יש לך הארה לא קונבציונלית בנושא אתה מוזמן לשתף אותי בפרטי כמובן. :wink:
...
קודם כל אנחנו בשרשור הכי היי אנד שאני מכיר (לפחות בעניין מערות האוזניות :)) אז מה שפחות מזה לא רלוונטי פה.
בעניין המיסים - זה נזק הקטן ביותר שאני מכיר, כי אם תנסה למכור את הרכיב תפסיד הרבה יותר לדעתי, במיוחד פה בארץ. אתה יכול לקרוא לזה "שכר הלימוד". אני פשוט לא מאמין שיש דרך אחרת לגלות מה מתאים לך, והדרך הזאת להאזין 5 דקות בתערוכה (אה מרטין :wink: ) ולצאת עם הכרזות חותכות נשמעת לי פחות מחזיקה לטווח ארוך. נכון שיש איזשהי אינדיקציה בסיסית, אבל כמה זה יחזיק לאורך זמן האחוז לא גבוה. ושוב הפרמטר כמו "סאונד מעייף" זה דווקא עובד הפוך, כי בהתחלה זה בקלות יכול להישמע כמו בולט ומרשים.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רק לוודא שאנחנו על אותו דף, 35% מס זה הנזק הכי קטן שאתה מכיר, rly? :)
אני בעד שכר לימוד, בהחלט איתך בדעה שציוד צריך לבחון וללמוד לאורך תקופה, לפחות שבוע. אבל כשבחו"ל הם מתבכיינים על למשל 5% "שכר לימוד" אז פי 7 בארץ+משלוח זה מופרך לחלוטין, זה כבר הופך מכירה בהפסד לאלטרנטיבה שפוייה יותר נראה לי.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Ilyan כתב: אבל כשבחו"ל הם מתבכיינים על למשל 5% "שכר לימוד" אז פי 7 בארץ+משלוח זה מופרך לחלוטין, זה כבר הופך מכירה בהפסד לאלטרנטיבה שפוייה יותר נראה לי.
...
קח למשל את BA של אדי ק'רנט, תוסיף שידרוג שפופרתי, הגעת ל - 4500$ + 35% + משלוחה וכו'. בכמה, לדעתך, אם בכלל, תוכל למכור אותו בארץ ? הימור שלי שגם בחצי מחיר תתקשה למכור. אני מסכים שהסיטואציה כאן מ-א-ו-ד בעייתית.
Ilyan כתב:אני בעד שכר לימוד, בהחלט איתך בדעה שציוד צריך לבחון וללמוד לאורך תקופה.
...
אז על מה הוויכוח ... :)

אין פה כרגע דרך אחרת, חוץ מלעודד יבואנים להיות יותר פעילים בנושא האוזניות והציוד הנלווה.

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”