guys כתב:מיכל, קודם כל תתחדשי!
מה את יודעת, בסוף הגעת ל5.1
תוכלי לספר קצת על התיפקוד של הסאנפייר?
האם חשת בצורך לתגבר?
...
תודה קודם כל... אכן - הגעתי ל 5.1.....
הסאנפייר שהוא power נשמע אחלה. לא הרגשתי צורך לתגבר.
הארקם התנתק לי מהאינטרנט כל 20 דקות והיה צורך לצאת ולהכנס שוב לאינטרנט. מעצבן.
guys
חבר ותיק
תגובות: 1253
שליחה
אם לא הרגשת צורך לתגבר את הארקאם, אז למה הסאנפייר?
אני שואל כדי ללמוד מניסיונך על השימוש בפאואר, בעד ונגד.
michal20600
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שליחה
guys כתב:אם לא הרגשת צורך לתגבר את הארקאם, אז למה הסאנפייר?
אני שואל כדי ללמוד מניסיונך על השימוש בפאואר, בעד ונגד.
...
הארקם הוא פרוססור - אין לו הגברה משל עצמו והוא חייב הגברה.
לפניו היה לי רסיבר NAD, שכמו כל רסיבר - הוא עושה גם את העיבוד וגם את ההגברה.
כששרשרתי אותו לסנפייר - קיבלתי שיפור משמעותי בחוויה (לא בגוון של הסאונד, אבל בעוצמה) -
הרמקולים פתאום התחילו להשמיע באס כמו שצריך והיה נראה שהם התעוררו מתרדמת. אפשר לדמות את זה לעגלה שנמשכה ע"י סוס ופתאום הוספנו לה 8 סוסים נוספים. היא לא תוכל להמריא לשמיים עקב כך, אך יש הבדל משמשעותי בין סוס אחד לתשעה.
מכאן - אני ממליצה לשרשר רסיבר למגבר רב ערוצי.
michal20600
חבר פעיל מאוד
שליחה
עברתי שוב על שאלותייך ואני אחדד -
הסנפייר הוא רק מגבר רב ערוצי והארקם רק פרוססור. חייבים את שניהם בשביל לשמוע ולראות...
רסיבר - הוא מכשיר הכולל בתוכו גם פרוססור וגם הגברה רב ערוצית (דהינו מגביר את כל הרמקולים של הקולנוע הביתי). רסיבר אפשר לחבר למגבר רב ערוצי (כמו הסנפייר) - דרך מה שנקרא יציאת פרה-אווט - ואז מקבלים עוצמת הגברה חזקה מזו שיש ברסיבר עצמו. במקרה זה, אם אני מבינה נכון - הרסיבר עושה את העיבוד (פרוססינג) אך לא מגביר. המגבר החיצוני הוא שאחראי על ההגברה.
יכול להיות שיותר משתלם במקרים מסויימים - הן כלכלית והן מבחינת התוצאה - לקנות רסיבר במחיר שפוי שאין לו יכולת הגברה משמעותית ולשרשר אותו למגבר רב ערוצי, מאשר לקנות מראש רסיבר יקר נורא, שיש לו הגברה יותר חזקה.
מקווה שעניתי לך על השאלה...
itay123
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
שליחה
מיכל
מה זה הסנטר שם למטה
דחוף להרים אותו
michal20600
חבר פעיל מאוד
שליחה
itay123 כתב:מיכל
מה זה הסנטר שם למטה
דחוף להרים אותו
...
האישה שלי לא מרשה...
istarmini
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940
שליחה
michal20600 כתב:
מה זה הסנטר שם למטה
דחוף להרים אותו
...
האישה שלי לא מרשה...
...
איך אומר ידידנו המרן?
"תצא בחוץ" או במקרה שלך "תצאי בחוץ"
itay123
חבר מכור קשה
שליחה
michal20600 כתב:
מה זה הסנטר שם למטה
דחוף להרים אותו
...
האישה שלי לא מרשה...
...
את מבינה אבל שהאפקט ה-מרכזי רחוק מלהיות פוטנציאלי.
יש הסבורים שהסנטר זה ה"לב" (תרתי משמע) של מערכת הרמקולים בקולנוע.
לכי על סנטר שגם ניראה וויזואלית מרשים - הרי את אוהבת רושם
תמקמי אותו מעל השידה מתחת ל-TV.
ותהני גם מהציוד שלך
michal20600
חבר פעיל מאוד
שליחה
הי איתי...
האמת היא שאני בין כה לא מתה על הסנטר הזה ועל מה שהוא מפיק גם כשהוא על השידה, ככה שזה לא כזה משנה.
כשיהיה לי שוב כסף (מי יודע מתי זה יקרה...) אני אחליף את הרצפתיים שלי (אני מפנטזת על proac) וארכוש סנטר תואם... עד אז... שישב למטה ויתבייש לו
itay123
חבר מכור קשה
שליחה
michal20600 כתב:הי איתי...
האמת היא שאני בין כה לא מתה על הסנטר הזה ועל מה שהוא מפיק גם כשהוא על השידה, ככה שזה לא כזה משנה.
כשיהיה לי שוב כסף (מי יודע מתי זה יקרה...) אני אחליף את הרצפתיים שלי (אני מפנטזת על proac) וארכוש סנטר תואם... עד אז... שישב למטה ויתבייש לו
...
עדיף בלעדיו מיכל, עדיף להגדיר אותו במצב PANTOM ולהעיף אותו משם.
תשמעי מרכז (CENTER) מהקדמיים אני בטוח ובטח תסכימי איתי שהם נשמעים "קצת" יותר טוב
epony
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
שליחה
מסכים שהמיקום של הסנטר הוא קטסטרופלי, וקצת מפתיע אותי שזה כזה סיפור לשים אותו על המזנון.
הפתרון המיידי יהיה לתת לו הטיה כלפי מעלה כדי שיהיה מכוון בזווית לאוזניים שלך כשאת יושבת בעמדת ההאזנה.
הפתרון המיטבי יהיה להביא אותו קרוב ככל שניתן ל-TV... אם לא על המזנון, אז אולי לתלות אותו על הקיר מעל או מתחת ל-TV - זה פתרון די אסתטי בסה"כ, ואפשר למצוא היום סנטרים מצויינים שנועדו למטרה הזאת בדיוק (כגון סדרות ה-Shadow, ה-SoundFrame, ה-Radius וה-Apex של מוניטור אודיו, ה-Fazon וה-Motif של Dali, וה-SIB של פוקאל...)
itay123
חבר מכור קשה
שליחה
אור מסכים איתך
אמנם היא אומרת שהחשיבה פה ללכת קדימה ולהחליף את כל הסט הקדמי.
במידה והסנטר משמעותית "גורע וגרוע" עדיף לא לחברו בכלל ועדיף להוציא את ערוץ הסנטר מהקדמיים.
guys
חבר ותיק
תגובות: 1253
שליחה
הארקם הוא פרוססור - אין לו הגברה משל עצמו והוא חייב הגברה
...
אני עדיין הייתי בקונספציה שאת עם רסיבר.. נאד/ארקאם.. לא משהו "קונבציונאלי"..
עכשיו זה ברור..
michal20600
חבר פעיל מאוד
שליחה
itay123 כתב:אור מסכים איתך
אמנם היא אומרת שהחשיבה פה ללכת קדימה ולהחליף את כל הסט הקדמי.
במידה והסנטר משמעותית "גורע וגרוע" עדיף לא לחברו בכלל ועדיף להוציא את ערוץ הסנטר מהקדמיים.
...
עד כמה שאני לא מאוהבת בסנטר -
עדיין בסרטים ללא תרגום אני מצליחה להבין יותר טוב את הדיבור באמצעותו, בהשוואה לקדמיים בלבד. לכן הוא נשאר מבוייש למטה אך מחובר...
הסנטר ישב תקופה ארוכה על המזנון, אך הבית שלי פיצפון וכל קופסא נוספת מעמיסה ומקשה על הנשימה, לכן הוא הורד למטה (כמו בבדיחה על היהודי שבא אל הרבי והתלונן שמאוד צפוף לו, ואז הרבי ייעץ לו להכניס את העיזים והפרות והתרנגולות הביתה. לבסוף, כשהוציא אותם בחזרה לחצר, ביתו הפך לפתע למרווח מאוד...).אני אתן צ'אנס לסידור הנוכחי ומקסימום אעלה אותו למזנון בכל פעם שאקרין סרט ואז אוריד אותו חזרה למחתרת..
תודה בכל מקרה על כל ההצעות וההתייחסויות
itay123
חבר מכור קשה
שליחה
מיכל את הבוס/ההנהלה
michal20600
חבר פעיל מאוד
שליחה
קניתי עכשיו 4 דיסקים בפורמט DVD-A מולטי צאנל.
בשביל להאזין להם דרך הקדמיים + אחוריים + סאב ובלי סנטר - עלי לבטל בהגדרות את הסנטר ואז להחזיר אותו, או שיש איזו דרך להגיד לאופו או לארקם שלא ישדרו לסנטר בפורמט DVD-A ?