למה הסטראו שלי מאכזב ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314

שליחה

הכל חשוב
המקור חשוב-המקור ות שלך מחייבים דאק או שדרוג
כבלים בין המקור לארקם-חשובים מאד
ההארקם שלך ברמה טובה
על מה מונח הכל?מתקן יעודי עם מגע מינימלי לרצפה? או מזנון אופנתי זה גם חשוב ביותר
חיבור הרמקולים?איזה כבלים?אילו קונקטורים?
על מה מונחים הרמקולים?ספייקים?הם יציבים או מתנדנדים?
האם מוטים כלפי המרכז?
האם יש לך הארקה וקו נפרד למערכת או הכל מחובר יחד עם מכונת הכביסה והמקרר באותו קו?
וזה רק חלק.
אתה רוצה לשמוע טוב? תתחיל לעבוד בשביל זה.לא מספיק לקנות שמות.

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה

kobbi כתב: קדמיים פאראדיים s6 גרסה חמש, רמקול אחד מתחת להכי טוב של החברה ואף נחשב לה.
...
לא קשור לבעיה שלך אבל בקשר לפארדיים סדרת ה S אני חושב שהתבלבלת כאן או בגרסה או בסדרה,
הגרסה האחרונה של ה S היא 3

בהצלחה

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

udico כתב:
kobbi כתב: קדמיים פאראדיים s6 גרסה חמש, רמקול אחד מתחת להכי טוב של החברה ואף נחשב לה.
...
לא קשור לבעיה שלך אבל בקשר לפארדיים סדרת ה S אני חושב שהתבלבלת כאן או בגרסה או בסדרה,
הגרסה האחרונה של ה S היא 3

בהצלחה
...
אתה צודק ,גרסה 2.

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נפתרה הבעיה
חיברתי שוב את הארקם דיווה a85 כהגברה של הקדמיים וכן רכשתי v-dac2 של מיוזיקל פידליטי.
איזה כיף, פתאום כל המוסיקה מה nas דרך המזרימדיה נשמעת מדהים. ברור שיש הקלטות טובות יותר וטובות פחות אבל כעת הכל יותר טוב.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

כמו שנאמר "ובא לציון גואל..." :)

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

קובי אני שמח שאתה סוף סוף מרוצה, תהנה ותתחדש (Y)

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה איתי, שומעים כל כך טוב שאני לא יכל ללכת לישון....שומע את דידו כעת, איזה סאונד,איזו במה,אילו בסים. יאהו

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

איזה כיף, תגלה מחדש את המוזיקה אצלך (Y)

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ממש ככה, האמת שעברתי כבר תהליך כזה בחיי כשעברתי מהגברה של רסיבר להגברה חיצונית, אני זוכר שעברתי שוב על כל הדיסקים.
באמת שזה כיף.
תודה לכל מי שעזר.
עד השדרוג הבא....נראה לי שהדבר הקרוב מאד שיקרה זה החלפת השנאי. הבנתי שניתן להקפיץ את הברווז הזה שתי רמות עם שנאי לינארי טוב. לא באמת יודע היכן ומה לקנות אבל נמצא

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

קודם כל, תתחדש! (f)

למיטב הבנתי, כל שנאי חיצוני שיחליף הגברת הדאק המקורית אמור לשפר לך את הביצועים, אבל יש למיוזיקל פידליטי יחידת הגברה ייעודית ל-V-DAC II שנקראת V-PSU II, אז הייתי מתחיל משנאי הכי בסיסי שמתאים לדרישות המתח/זרם של הדאק (מינימום 12VDC ו-500mAh - יש המלצות של בעלי הדאק שלך על השנאי הזה: http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0002JTD2K - עולה בערך $25 באמזון...), ואז שוקל לבדוק גם את היחידה הייעודית. (i)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 01/09/2013 1:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא הבנתי מה כתבת במשפט הראשון. תוכל להסביר בבקשב?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

קרא שוב, תיקנתי את התגובה...

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

אני מאוד שמח שהכל הסתדר לך.
רק לא ברור לי עניין המקור, כתבת שבנוסף לקבצים שאתה מנגן יש לך גם מקור של דיסקים שגם דרכו אתה לא שומע טוב.
עכשיו אחרי שקנית DAC שמזרים לך את הקבצים אתה פתאום שומע טוב גם מהדיסקים?
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

באמת מעניין איך זה שינה את האזנה לדיסקים מהדנון 3910 שמחובר ביציאות האנלוגיות שלו....

ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

shigidar כתב:אני מאוד שמח שהכל הסתדר לך.
רק לא ברור לי עניין המקור, כתבת שבנוסף לקבצים שאתה מנגן יש לך גם מקור של דיסקים שגם דרכו אתה לא שומע טוב.
עכשיו אחרי שקנית DAC שמזרים לך את הקבצים אתה פתאום שומע טוב גם מהדיסקים?
...
שיגי, אם הוא חיבר את המקור באופטי/קואקס ל-DAC, ושם מתבצעת ההמרה, אז למה לא?

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אני לא רואה הגיון בחיבור נגן שמרבית העבודה שלו זה ניגון דיסקים לא מקומפרסים ל DAC.
אני בהחלט יכול להבין את זה, פשוט לא רואה סיבה. אנו צריכים לנסות לשמור על השרשרת קצרה ככל הניתן.
לדוגמא כאשר אני מבצע השמעה לרמקולים ( סוג של A/B TESTING ) לטובת הלקוחות אני מנגן דיסק צרוב אבל התוכן איכותי ולא מצאתי שום יתרון בלהעביר אותו דרך משהו נוסף מלבד המגבר. אני גם לא מכוונן את המגבר, משאיר אותו ב-flat כיווןן שהמטרה היא להשוות את הרמקולים. בשלב מתקדם יותר יורדים לרזולוציות עמוקות אז לפעמים יש צורך לכוון את המגברים.
המקרה בשרשור פשוט עניין אותי כיוון שעל פניו הציוד בהחלט טוב ועדיין הבן אדם כתב שהוא שומע קקפוניה, מעניין איך DAC מכל הפתרונות דווקא עזר פה.
נכון שאני בעל ניסיון וידע רב אבל עדיין אני לומד כל יום ומקרים כאלו מסקרנים אותי.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אלכס, מקובל עלי כל מה שכתבת בקונטקסט של השוואת רמקולים בתצורת מבחן A/B - ואם כבר, אז עדיף שיהיה עיוור והשבוחן/מאזין לא ידע לאיזה רמקולים הוא מקשיב בכל רגע נתון. (i)

גם העקרון של קיצור ה-signal path מוכר וידוע בעולמנו... (Y)

יחד עם זאת, האם אתה מוצא פסול בהגיון שאומר שאם יש DAC חיצוני טוב יותר מאשר ה-DAC הפנימי של המקור, אזי יש מקום להניח שביצועי המערכת בשילוב ה-DAC החיצוני יכולים להשתפר?
אחרי הכל, המערכת כבר מוגדרת, ועכשיו הבעלים שלה מחפש דרכים לשפר את הסאונד. הוא אומר שמה שעבד לו היה שילוב DAC ייעודי במערכת שלו. אני לא מוצא סיבה א-פריורית לא להסכים. (f)

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יש בעיה אם מבחן רמקולים עיוור בחנות, הלקוחות אמנם סומכים עלי אבל לא מספיק שאני אכסה להם ( וגם להן :)) את העיניים. לשבת הפוך אי אפשר כי מבנה האוזן האנושית לא מאפשר זאת, מה שכן אני לא מגלה איזה רמקולים אני מפעיל בכל רגע נתון.
לגבי עניין ה-DAC, לא כתבתי אפילו לא רמזתי שזה לא שיפר את המצב, אני רק מתייחס להשמעת מוסיקה דרך נגן Denon 3910 שזה נגן טוב. לא ברור לי איך ה-DAC משפיע עליו. אם לא שמעו קודם טוב מהנגן אז עכשיו גם אמורים לשמוע לא טוב.
במקרים כאלו לפעמים בזמן חיבור מכשיר חדש/נוסף אנחנו גם מנתקים ומחברים מחדש את כלל המערכת ואם היתה איזה בעיה בכבילה או מגע רופף או משהו ( סיפור מצחיק, אני כמעט פיקרתי רמקול יקר על מנת להחליף טוויטר, כאשר בסך הכל לא הברגתי עד הסוף את פס הנחושת בחיבורי הבננות :)) ואז ההתעסקות עצמה פותרת את הבעיה.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

טוקי חברים אנסה לעשות סדר במה שעשיתי ומה אני חש.
עד כה הרסיבר שלי מסוג אונקיו 905 שימש כפרה לקידמיים והגביר סנטר ושני אחוריים.
מי שהגביר את שני הקדמיים היה פאור של ati בעל חמישה ערוצים מדגם 1505.
הדיוידי של דנון חובר לרסיבר גם ב hdmi וגם ביציאות האנלוגיות האיכותיות שלו בעזרת שני כבלי rca.
המזרימדיה חובר גם הוא לרסיבר ב hdmi.
קולנוע בתי אין טענות.
סטראו התחושות כדלקמן, מהמזרימדיה בגדול רע מאד הניגון היה של קבצי פלאק מה nas. בחלק מהדיסקים בהן ההקלטה טובה אז היתה במה ופירוט טוב אבל ברגע שהמוסיקה היתה מורכבת יותר לא התי מרוצה, היתי נדרש להנמיך בכדי שאכל בכלל לסבול את השמע.
מהדיוידי של דנון התוצאה היתה הרבה יותר טובה אבל גם עם בעיתיות במוסיקה מורכבת.

בתחילה ניסתי לבצע שינויי כבילה, במקום ה kimber vs8 ניסתי כבלי chord אף קימבר מסדרה גבוה יותר. לא הרגשתי שום שינוי.
עשיתי נסיון נוסף ובו הוצאתי פעמים פרה (תצורת bi amp אפשרת באונקיו ואז גם מהפרה שלו הוא מוציא פעמים פרה לכל ערוץ שניים בעזרת הפרה הקדמי הרגיל ושנים ממחברי הפרה של הסראונד בק) את הפרה הכפול הוצאתי למגבר של ati ובעצם כך הפעלתי ארבע ערוצים שלו במקום שניים והרצתי פעמים כבילה לכל רמקול תוך ניתוק המגשרים כמובן. שום הבדל.
שינוי נוסף היה רכישת אינטגריטד של ארקם מסוג דיוה a85.
חיברתי אותו בשרשור לקונלוע דרך הטייפ אין שלו והוא הפך להיות המגבר של הקדמיים. לא חשתי בהבדל למעט שהוא חזק יותר מה ati למרות הספק הנמוך יותר שלו...מוזר.
רכשתי את הדאק המדובר הוצאתי מהמזרימדיה coax לכיוון הדאק ומהדאק שני אנלוגים לכניסת הסידי באינטגריטד ואלללה. זהו הסאונד השתפר פלאים אתמול בלילה לא יכלתי להפיסק להקשיב.
עתה אני רוצה לשדרג את השנאי של הדאק. הוא מגיע עם שנאי סוויץ 500 מיליאמפר 12 וולט מעפן והבנתי שרכישת שנאי לינארי מיוצב תשפר פלאים את הסאונד עוד יותר רק אינני מוצא כזה.

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עדכון נוסף לאחר כחודשיים האזנה ורכישה נוספת......
ראשית אפצח בכך שאני כעת מרוצה מהסאונד.
להערכתי היו מספר צווארי בקבוק ולכן היה קושי באבחנה שלהם.
נתחיל באונקיו, רסיבר טוב לקולנוע ביתי אך סטראו עדיף לתת למשהו אחר...ש
המגבר הרב ערוצי של ati נחשב לאיכותי מאוד ובאמת כשעברתי מהגברת הרסיבר להגברה שלו הסאונד הכללי אכן השתפר אבל גם הוא התגלה כצוואר בקבוק בסטראו במוסיקה מורכבת.
המזרימדיה, טוב מה יש לומר יכולת ה dac שלו בילתי נסבלת.
הדנון 3910 טוב, אפילו טוב מאד רק מה הוא צריך פרה איכותי והגברה איכותית, הדאק שלו לא מהווה צוואר בקבוק.
הארקם דיוה a85 התגלה באינטגריטד מדהים למחירו, וברגע שהוספתי לו את הארקם p90 כפאור נוסף לתצורת bi amp, העסק כבר נשמע פשוט מצויין.
אז מה היה לנו ? רסיבר שלא מתאים לסטראו איכותי, רמקולים מצויינים שדורשים הגברה טובה, מזרימדיה שלא יודע לפענח דיגיטל לאנלוג ברמה טובה, פאור ati שאינו מספק למוזיקה, ספק כוח חיצוני יעודי לדאק musical fidelity v psu2 שקשה לי להגיד שעשה שינוי אבל כבר למדתי שלא כל שינוי מתבטא בואוו מידי כך שיתכן וסייע לבאסים הנמוכים יותר.
כנראה שבשדרוג הבא אדרש כבר להוציא סכום לא פרופורציונאלי בכדי לעלות ברמה.....
בעצם גם כאן השקעתי לא מעט.....ואם תסתכלו על השעה תבינו שאני פשוט לא יכל ללכת לישון, שומע מוסיקה.....

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”