4K "לעם"- כמה זמן יקח?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

לא לשכוח שהפלייסטיישן4 יהיה אחד המקורות היותר נפוצים לתוכן 4K
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

michal20600 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463

שליחה

MartinHSabag כתב:לא לשכוח שהפלייסטיישן4 יהיה אחד המקורות היותר נפוצים לתוכן 4K
...
לשחק ב 4K בטלביזיית 4K... ואו...

נראה לי שמי שמגדיר עצמו כ"גיימר" יעוף על זה

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630

שליחה

michal20600 כתב:
MartinHSabag כתב:לא לשכוח שהפלייסטיישן4 יהיה אחד המקורות היותר נפוצים לתוכן 4K
...
לשחק ב 4K בטלביזיית 4K... ואו...

נראה לי שמי שמגדיר עצמו כ"גיימר" יעוף על זה
...
הנה מאמר קצר מ anandtech על משחקים במחשבים ב 4K

http://www.anandtech.com/show/7120/some ... x-settings

בכל מקרה ב PS4 וב Xbox One יהיה כנראה רק ניתן לראות וידאו ב 4K
ולא לשחק ב 4K (או לשחק רק ב UPSCALE ל 4K ).

idane
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

ל-4K אין שום ערך אמיתי עבור משתמש רגיל - היחסי גודל מרחק הסטנדרטיים מגיעים לגבול הרזולוציה של העין של רובנו ולכן כמעט ולא נוכל להרגיש הבדל ברוב המקרים. אם עוד כמה שנים יהיו מסכי OLED דקיקים וגדולים אז זה יתחיל להיות אקטואלי.

מעבר לכך, ל-4K אין כמעט תוכן, ויקח עוד כמה שנים עד שיהיה מספיק תוכן בכלל - רק עכשיו מתחיל טפטוף עדין של תוכן בעולם, וזה יקח זמן עד שתהיה ספרייה מכובדת של כותרים.

בנוסף, אי אפשר לשכוח שבארץ עדיין כמעט ואין לנו שידורים ב-HD וגם הם ב-1080i ולא 1080p ובנוסף אפילו bluray בתפוצה סבירה או שירותי סטרימינג איכותיים אין לנו כאן אז בכלל זה מוביל לזה שהמקור העיקרי של תוכן הוא הורדות למיניהן, ואם מורידים MKV האיכות מול bluray משמעותית יורדת וב-4K זה לא ישתנה.

היתרון הבאמת משמעותי שיש ל-4K הוא שאפשר לראות 1080p 3D עם משקפיים פסיביים בלי לאבד 50% מהרזולוציה האופקית. זה יתרון גדול למי שרואה הרבה 3D ומעדיף משקפיים פסיביים. האם זה שווה הוצאה של פי 2-3? אני לא בטוח.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

ל-4K אין שום ערך אמיתי עבור משתמש רגיל - היחסי גודל מרחק הסטנדרטיים מגיעים לגבול הרזולוציה של העין של רובנו ולכן כמעט ולא נוכל להרגיש הבדל ברוב המקרים. אם עוד כמה שנים יהיו מסכי OLED דקיקים וגדולים אז זה יתחיל להיות אקטואלי
...
איזה מסכי 4K ועם איזה תוכן ראית? או שזה תיאורטי?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

idane
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

MartinHSabag כתב:
ל-4K אין שום ערך אמיתי עבור משתמש רגיל - היחסי גודל מרחק הסטנדרטיים מגיעים לגבול הרזולוציה של העין של רובנו ולכן כמעט ולא נוכל להרגיש הבדל ברוב המקרים. אם עוד כמה שנים יהיו מסכי OLED דקיקים וגדולים אז זה יתחיל להיות אקטואלי
...
איזה מסכי 4K ועם איזה תוכן ראית? או שזה תיאורטי?
...
יצא לי רק לראות מסכים מאוד גדולים ושם בהחלט יש הבדל משמעותי במרחק של סלון ממוצע.

אבל בסלון ממוצע עם גודל של "55~ אין הבדל מאוד משמעותי, כפי שאפשר לראות בגרף המצורף. היתרון במסכים גדולים מאוד הוא ברור - הלוואי שעוד כמה שנים אני אוכל לתלות בסלון OLED של "80 ולהנות מ-4K בסטרימינג, אבל היום הזה הוא לפחות עוד 4-5 שנים לדעתי (מבחינת המחירים לפחות) וכשמדובר על מסכים קטנים יותר העין עצמה פשוט לא מספיק מדוייקת. ד"א בהקשר קצת אחר, שמעתי הרבה אנשים שאמרו שה-galaxy s4 מראה צבעים הרבה יותר יפים מה-iphone 5, אבל לא שמעתי אף אחד אומר שהוא רואה הבדלים ברזולוציה, למרות שה-PPI שלו הוא בערך 30% יותר גבוה - אבל זה פשוט מעבר ליכולת של האדם הממוצע לראות במרחק הרלוונטי.

[img2=550x375]http://i.i.cbsi.com/cnwk.1d/i/tim/2013/ ... _chart.jpg[/img2]

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

שליחה

"Samsung's 55-inch 4K TV to Cost £4K in UK"
וזה מגיע...
http://www.tomshardware.com/news/UHD-4K ... 23563.html

-65inch model, which is priced at £5999.99

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”