שרשור תגובות: מבחן הסאבוופרים הגדול - קיץ 2013

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
partner11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488

שליחה

כל הכבוד לחזום על הסקירה ועל ההשקעה

שאלה שמסקרנת:
האם הסאבים התנהגו בצורה זהה בקולנוע ביתי ובמזוקיה דו ערוצית? או שהיו הבדלים בביצועים?
האם הסאבים האלו ראויים מספיק לדו ערוצי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

איתי

אתה מטורף !!!

Av1

לא ראיתי שום בעיה. אולי זה בדפדפן ספציפי?

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף

שליחה

צודק, לאחר בדיקה זה אכן רק ב Firefox
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

סקירה מצויינת, נהניתי לקרא, כל הכבוד (Y)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

תודה לאיתי על ההשקעה העצומה (f)
כרגיל מאוד נהניתי.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

מאלף 8)
עושה חשק להתחדש...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol

שליחה

כל הכבוד על ההשקעה!
כמות הרמקולים שבחנת מרשימה מאד.

קיויתי לראות נציגות בדמות הסאב הקטן של sunfire להשוואה עם חברות שאינן מתמחות בסאבוופרים.

כנראה שהפתרון המיטבי לתקציב יהיה בבניה עצמית.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

איתי תודה רבה

שפתיים ישקו

למדתי המון על תחום שחשבתי שלא זכה אצלי לתשומת לב רבה מידי.

כחובב של KEF חיפשתי ולא מצאתי

הסנטרים.... הבאים בתור? אל תשכח את KEF :D

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

תענוג לקרוא את הסקירה (Y)
הייתי שמח לראות את השחקנים היותר פופולאריים בשוק במקום סאבים שהם יותר מוצרי "נישה".
לדוגמא סנפייר, svs, וורפידייל.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

avihuli כתב:מאלף 8)
עושה חשק להתחדש...
...
אבי יש אצלך משהו ישן בכלל, אתה כל הזמן מתחדש :D

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

דווקא מבחינת המבחנים הבאים אני חושב שלפני הסנטרים צריך לעשות שני מבחנים אחרים:

1. רמקולים שקועים - מבחן שכנראה יהיה קצת קשה לארגן (אלא אם יש פה למישהו כמה קירות גבס פנויים ומסור טוב), אבל מדובר בנישה הולכת וגדלה בהתחשב בטרנדים האדריכליים בדירות ובתים רבים (סלון פתוח, קירות "צפים" שמפרידים בין פינת הטלוויזיה לחלל המגורים, השקעת רמקולי סראונד בתקרה וכיו"ב...), וכמעט בלי שום התייחסות ביקורתית "מקצועית" בארץ ובעולם. :oops:

2. רמקולי סראונד - "רגילים", ביפולאריים, דיפולאריים, מולטיפולאריים וכן הלאה... ;-)

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

כל הכבוד איתי!! סקירה מעולה כרגיל (Y) (Y) (Y)
איזה כיף שלא צריך להמתין לתוצאות, מתי המבחן הבא??

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

epony כתב:דווקא מבחינת המבחנים הבאים אני חושב שלפני הסנטרים צריך לעשות שני מבחנים אחרים:

1. רמקולים שקועים - מבחן שכנראה יהיה קצת קשה לארגן (אלא אם יש פה למישהו כמה קירות גבס פנויים ומסור טוב), אבל מדובר בנישה הולכת וגדלה בהתחשב בטרנדים האדריכליים בדירות ובתים רבים (סלון פתוח, קירות "צפים" שמפרידים בין פינת הטלוויזיה לחלל המגורים, השקעת רמקולי סראונד בתקרה וכיו"ב...), וכמעט בלי שום התייחסות ביקורתית "מקצועית" בארץ ובעולם. :oops:

2. רמקולי סראונד - "רגילים", ביפולאריים, דיפולאריים, מולטיפולאריים וכן הלאה... ;-)
...
מצטרף לבקשה, אילו נישות שלא נוגעים בהן כמעט
לי אישית המידע הזה חסר מאוד ורלוונטי מתמיד

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

כתבות השוואתיות נוספות בהחלט מתוכננות, אך אני לפחות לא רואה טעם במבחן השוואתי לרמקולי סנטר. בסופו של יום, כפי שאתם יודעים, השאיפה לקחת רמקול סנטר דומה לקידמיים.

בנוגע לכתבות על רמקולי In-Wall, לא סתם רוב האתרים והמגזינים מזניחים נושא זה בשל המורכבות בבדיקתו. רמקולי On-Wall זה כבר משהו אחר.

אם נחזור לנושא השרשור, יש כאן חברים עם סאבים דומים לאלו שנבחנו ומזדהים עם התוצאות? אולי דווקא הגיעו למסקנות שונות עם הסאב שברשותם?
שתפו.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

היי זיו,
אין חוקיות שרמקול סנטר חייב או רצוי או בשאיפה להיות בסדרה/חברה של הקדמיים, רמקול סנטר כמו הרמקולים הראשיים צריך להיות ״בריא״ ואיכותי ככל שהתקציב מאפשר, לעולם הגוון של הסנטר לא יהיה כמו הראשיים והגיע הזמן שיפנימו זאת, מה שאחראי על אותו רצף שמע או תזמון הוא הפרוססור והרגישות שלו לחשב delays למינהם, עוצמות וחיתוכים בשביל להביא את הבמה הקדמית לאותו ״קו״.
בשביל לקבל ״סנטר״ שיהיה כראשיים מדובר על רמקול שלישי ונוסף לזוג הראשי שיהיה אותו רמקול בדיוק, רמקול סנטר זה פיקציה מטעמי נוחות אסטטית וכו...

אגב גם ה״סראוונדים״ למינהם מבחינתי, מכיוון שהסלון הביתי רחוק מלשמש אולם קולנוע אקוסטי, מתפשרים על רמקולים שמתאימים אסטטית ופרקטית.

אני באופן אישי הייתי רוצה לקרא סקירה על מבחן של הגברות שם יש הרבה יותר משמעות מאשר מבחן ״סנטר״.
או מבחן פרוססורים (לא רסיברים).
ומבחן מערכות RC והשפעתם באותו חלל אם אותם אלמנטים רק RC אחר.
נניח audyssey מול ARC מול RC של פיוניר או ימאהה ועוד...

מבחן הסאבים בהחלט משובח ועושה עבודת דוקטורט על סאבים טובים עד 6000 שח.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

הרצון לשמור על תאימות מותגית, עיצובית ועם מאפייני שמע דומים לקדמיים, הוא זה אשר ברוב המקרים קובע את סוג רמקול הסנטר - ולכן הוא יהיה ברוב המקרים מאותה סדרה של הרמקולים הקידמיים. בכל אופן, הנקודה שלך הובנה ואם יש רצון להמשיך לדון בנושא, נא פתח שרשור חדש והשאר שרשור זה בנושאו המקורי.

shualy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389

שליחה

שאפו על סקירה אולטרא מקצועית!
אני עם אתר פורנו פתוח ברקע במידה ואשתי תגיע ותראה אותי קורא שוב באתר הזה(זה תמיד עולה לא מעט כסף)
:D :D :D
ניתן להציץ בגלריה שלי כאן:
www.uriavitan.com

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

itay123 כתב:היי זיו,
אין חוקיות שרמקול סנטר חייב או רצוי או בשאיפה להיות בסדרה/חברה של הקדמיים, רמקול סנטר כמו הרמקולים הראשיים צריך להיות ״בריא״ ואיכותי ככל שהתקציב מאפשר, לעולם הגוון של הסנטר לא יהיה כמו הראשיים והגיע הזמן שיפנימו זאת, מה שאחראי על אותו רצף שמע או תזמון הוא הפרוססור והרגישות שלו לחשב delays למינהם, עוצמות וחיתוכים בשביל להביא את הבמה הקדמית לאותו ״קו״.
בשביל לקבל ״סנטר״ שיהיה כראשיים מדובר על רמקול שלישי ונוסף לזוג הראשי שיהיה אותו רמקול בדיוק, רמקול סנטר זה פיקציה מטעמי נוחות אסטטית וכו...

אגב גם ה״סראוונדים״ למינהם מבחינתי, מכיוון שהסלון הביתי רחוק מלשמש אולם קולנוע אקוסטי, מתפשרים על רמקולים שמתאימים אסטטית ופרקטית.

אני באופן אישי הייתי רוצה לקרא סקירה על מבחן של הגברות שם יש הרבה יותר משמעות מאשר מבחן ״סנטר״.
או מבחן פרוססורים (לא רסיברים).
ומבחן מערכות RC והשפעתם באותו חלל אם אותם אלמנטים רק RC אחר.
נניח audyssey מול ARC מול RC של פיוניר או ימאהה ועוד...

מבחן הסאבים בהחלט משובח ועושה עבודת דוקטורט על סאבים טובים עד 6000 שח.
...
איתי, כמו שבוודאי שמת לב, הדגש של הסקירות ההשוואתיות שהתבצעו בשנה האחרונה היה על רמקולים בתקציבים "שפויים". אי לכך ובהתאם לזאת, מרבית הטיעונים שלך לעיל קצת מאבדים מהמשקל שלהם, כי אני חושב שתסכים איתי שאם נגזור את התקציב למערכת (רמקולים + הגברה) מהתקציב של הסאבים שנבחנו כאן למשל, אז כנראה שלא נדבר על פרוססורים ברמה גבוהה יותר מדי, אלא על רסיברים מרמת הביניים, וגם על סנטרים מאותה הסדרה של הקדמיים...

אם אנחנו מדברים על היי-אנד אז כמובן שמותר ואף רצוי לבדוק סנטרים איכותיים שבשידוך לפרוססורים ראויים יתנו ביצועים מעולים גם עם רמקולים מיצרנים אחרים, אבל אני חושב שהביקורות האחרונות באתר נקטו בכוונה תחילה בגישה (מבורכת) של לקרב את התחום אל "העם" ;)

נ.ב. מצטרף לרעיון שלך שהשוואת רסיברים מרמת הביניים בדגש על מערכות ה-RC השונות בהחלט יכולה להיות מעניינת! (Y)

נ.ב.נ. סליחה זיו, לא התאפקתי ולצערי אין לי סאב מהחבורה שנסקרה (למרות ששמעתי השבוע את ה-ASW8 של B&W והופתעתי מאוד לטובה מהביצועים של כזאת קופסה קטנה..!) (f)

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אור מסכים איתך (Y)

avirez
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564

שליחה