אני צריך את עזרתכם בקשר לחברת YES
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אלעד - רוב האנשים ירצו לראות את הסרט כמו המקור. ולא יגידו כלום. אלה שרוצים דווקא סוג כזה של זום קיים בכל מסך.
רמקולים - זה משהוא שקיים כבר המון זמן. אל תשכח בתי קולנוע רוצים למשוך קהל אליהם, ותמונה רחבה יותר מציגה יותר.
פעם קולנוע היה 3:4 ואז באו המסכים ויצאו 3:4 ואז כדי למשוך קבל יצאו הסרטים בפורמט 16:9 ומסכים עם הזמן התעדכנו ל16:9. וכך הלאה.
אתה חושב הפוך, הסרט עם הפסים השחורים למעלה ולמטה לא מחסיר ממך מידע אתה רואה הכל, למשל כלבי אשמורת אם תראה בקולנוע לא תראה פסים כיוון שהמסך יתאם לAR של הסרט או ליתר דיוק הסרט צולם על מנת להתאים לקולנוע אבל לא למסך ביתי זה חתול ועכבר ואבולוציה של טכנולוגיה. ויש היום מסכים 21:9 אבל שם סרטים רגילים יוצגו עם פסים שחורים בצדדים.
רמקולים - זה משהוא שקיים כבר המון זמן. אל תשכח בתי קולנוע רוצים למשוך קהל אליהם, ותמונה רחבה יותר מציגה יותר.
פעם קולנוע היה 3:4 ואז באו המסכים ויצאו 3:4 ואז כדי למשוך קבל יצאו הסרטים בפורמט 16:9 ומסכים עם הזמן התעדכנו ל16:9. וכך הלאה.
אתה חושב הפוך, הסרט עם הפסים השחורים למעלה ולמטה לא מחסיר ממך מידע אתה רואה הכל, למשל כלבי אשמורת אם תראה בקולנוע לא תראה פסים כיוון שהמסך יתאם לAR של הסרט או ליתר דיוק הסרט צולם על מנת להתאים לקולנוע אבל לא למסך ביתי זה חתול ועכבר ואבולוציה של טכנולוגיה. ויש היום מסכים 21:9 אבל שם סרטים רגילים יוצגו עם פסים שחורים בצדדים.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
אז למה לדעתך המפיץ של הסרט לא עשה העתקים של הסרט הזה שזה יותאם גם למסך של 16:9 ?agent__smith כתב:אלעד - רוב האנשים ירצו לראות את הסרט כמו המקור. ולא יגידו כלום. אלה שרוצים דווקא סוג כזה של זום קיים בכל מסך.
אתה חושב הפוך, הסרט עם הפסים השחורים למעלה ולמטה לא מחסיר ממך מידע אתה רואה הכל, למשל כלבי אשמורת אם תראה בקולנוע לא תראה פסים כיוון שהמסך יתאם לAR של הסרט או ליתר דיוק הסרט צולם על מנת להתאים לקולנוע אבל לא למסך ביתי זה חתול ועכבר ואבולוציה של טכנולוגיה. ויש היום מסכים 21:9 אבל שם סרטים רגילים יוצגו עם פסים שחורים בצדדים....
כמו שיש סרטים שמותאמים לצפיה במסך של 16:9 , כמו סרט האימה בית פתוח ,שהוא שודר ב YES אז במסך פורמט 16:9, לא היו בו פסים שחורים למעלה ולמטה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

הצלם/מפיק אם כבר. ולמה ?
הם מצלמים לקולנוע. היום יש ברוב המסכים אפשרויות זום לחפות על זה. אז הם יפיצו כמו המקור.
כדי שאנשים כמוני שלא רוצים שיחתכו להם חלקים מהסרט יראו את כולו ואנשים כמוך יבצעו זום במסך.
וסרט 16:9 סביר להניח צולם ככה או שיס/הוט/שקר אחר הפעילו זום חכם אצלם.
הם מצלמים לקולנוע. היום יש ברוב המסכים אפשרויות זום לחפות על זה. אז הם יפיצו כמו המקור.
כדי שאנשים כמוני שלא רוצים שיחתכו להם חלקים מהסרט יראו את כולו ואנשים כמוך יבצעו זום במסך.
וסרט 16:9 סביר להניח צולם ככה או שיס/הוט/שקר אחר הפעילו זום חכם אצלם.
אבל למשל בYES שהם שידרו את הסרט בית פתוח , לא רק שלא היו פסים שחורים למעלה ולמטה במסך, אלא אני הרגשתי שמרכז התמונה לא מוגדל,כמו שעושים זום .agent__smith כתב:הצלם/מפיק אם כבר. ולמה ?
וסרט 16:9 סביר להניח צולם ככה או שיס/הוט/שקר אחר הפעילו זום חכם אצלם....
אז באיזה זום חכם לדעתך מדובר ?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

יש זום חכם שעוקב אחרי "מרכז הסרט" ויודע מה שנקרא לזוז בהתאמה.
יש זום של מתיחה חכמה עפ"י כמה נקודות.
סמוך עליהם.
מחיפוש הוא גם 1280*544 וכנראה ראית זום חכם.
סמוך עליהם.
מחיפוש הוא גם 1280*544 וכנראה ראית זום חכם.
ולפי דעתך למה חברת YES לא עושה את זה בשאר הסרטים שלה בפורמט 16:9 לצפיה מושלמת ?agent__smith כתב:יש זום חכם שעוקב אחרי "מרכז הסרט" ויודע מה שנקרא לזוז בהתאמה.
סמוך עליהם.
מחיפוש הוא גם 1280*544 וכנראה ראית זום חכם....
- agent__smith
- חבר מכור קשה

למה שיעשו ? אני לא רוצה. להפך אני לא רוצה שיגעו לי בסרט.
בעינך זה מושלם בעיני מורידים לי חלק מהסרט.
בעינך זה מושלם בעיני מורידים לי חלק מהסרט.
הבעיה היא שהפסים השחורים קוטעים פרטים בסרט .Elad8 כתב:צריך לבחור, מסך מלא ואיבוד פרטים או פסים שחורים ומלוא הפרטים. אני מעדיף את השני....
כמו את מבני כלי הרכב שמופיעים שם,ולפעמים גם אנשים שהם במצב ישיבה.
אני חושב שגם אם היה לי מסך פורמט 21:9 לא היו פסים שחורים , אבל השידור היה עם פחות פרטים.
נערך לאחרונה על ידי רמקולים ב 10/06/2013 15:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

ופה הטעות הבסיסית שלך.
ממש לא נכון. הסרט צולם ככה אולם מוצג על מסך שלא באותו יחס.....ויש לי הרגשה של דה-ג'אוו.
ממש לא נכון. הסרט צולם ככה אולם מוצג על מסך שלא באותו יחס.....ויש לי הרגשה של דה-ג'אוו.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

בבית אתה רואה ככה ואתה רואה את כל הפרטים שום פרט לא חסר בדיוק כמו בקולנוע אולם שם הסרט תואם ליחס מסך.

אז אתה בטוח שלפני בערך 20 שנה שהסרט שודר בפורמט מסך 4:3agent__smith כתב:בבית אתה רואה ככה ואתה רואה את כל הפרטים שום פרט לא חסר בדיוק כמו בקולנוע אולם שם הסרט תואם ליחס מסך.
...
אותם הפרטים המופיעים בסרט עכשיו נראו גם אז ? בלי תוספת פרטים בסרט ?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

לא הבנתי את הפרשנות שלך לפרטים אבל לצורך העניין חפש סרטים של צרלי צאפלין. הם 3:4.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

שוב אתה טועה בבסיס.
יש סרטים שמצולמים ככה ויש ככה, עכשיו על איזה מסך אתה מציג אותם ? אם על מסך תואם ליחס צילום לא יהיו לך פסים.
אם על מסך צר יהיו לך פסים למעלה ולמטה. ואם על מסך רחב יהיו לך בצדדים.
סרט 21:9 על מסך 16:9 זו דוגמא 1 וסרט 3:4 על מסך 16:9 זו דוגמא 2.
יש סרטים שמצולמים ככה ויש ככה, עכשיו על איזה מסך אתה מציג אותם ? אם על מסך תואם ליחס צילום לא יהיו לך פסים.
סרט 21:9 על מסך 16:9 זו דוגמא 1 וסרט 3:4 על מסך 16:9 זו דוגמא 2.
יש לי גם מסך של פורמט 4:3 .agent__smith כתב:שוב אתה טועה בבסיס.
סרט 21:9 על מסך 16:9 זו דוגמא 1 וסרט 3:4 על מסך 16:9 זו דוגמא 2....
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
צריך לבודד מספר דברים:
1. האם אתה לוקח בחשבון את החיווי שהממיר מציג בערוצי ה- HD ? אם כן, אז שתדע שהוא תמיד יוציא 16:9, גם אם הסרט המשודר הוא לא 16:9.
2. במידה שהסרט ב- HD, אז יכול להיות שמשדרים אותו כמו ההקרנה בקולנוע ב- 2.35:1. במקרה כזה, יופיעו פסים שחורים למעלה ולמטה - אך שום מידע לא אובד. זה יחס שידור תקין לכל דבר. גם סרטים שיוצאים ב- Blu-ray יוצאים ברובם ב- 2.35:1 - זו החלטה של הבמאי וחברת ההפצה.
3. אם הסרט צולם במקור ב- 2.35:1 ושודר בטלוויזיה ב- 16:9 ללא פסים שחורים (Open Matte) - אז גם במקרה הזה אין זה אומר שאבדו פרטים, מהסיבה הפשוטה שהסרט צולם במקור כשהוא מכיל פרטים מיותרים דווקא בגרסה הרחבה יותר (הקולנועית), כך שכשהיא תגיע לטלוויזיה - עדיין כל הפרטים הרלוונטיים (לפי רצון הבמאי) ישארו גם ב- 16:9.
4. המקרה האחרון הוא מקרה של Pan & Scan - שידור סרט שצולם במקור במסך רחב בפורמט 4:3 כאשר חותכים מידע בפריימים - זה בהחלט מקרה שבו מאבדים פרטים ואני מקווה שכמה שפחות משודר כיום בפורמט הזה שצריך להיעלם מן העולם. שים לב שבערוצי ה- HD הממיר ייתן חיווי 16:9 גם במקרה הזה.
1. האם אתה לוקח בחשבון את החיווי שהממיר מציג בערוצי ה- HD ? אם כן, אז שתדע שהוא תמיד יוציא 16:9, גם אם הסרט המשודר הוא לא 16:9.
2. במידה שהסרט ב- HD, אז יכול להיות שמשדרים אותו כמו ההקרנה בקולנוע ב- 2.35:1. במקרה כזה, יופיעו פסים שחורים למעלה ולמטה - אך שום מידע לא אובד. זה יחס שידור תקין לכל דבר. גם סרטים שיוצאים ב- Blu-ray יוצאים ברובם ב- 2.35:1 - זו החלטה של הבמאי וחברת ההפצה.
3. אם הסרט צולם במקור ב- 2.35:1 ושודר בטלוויזיה ב- 16:9 ללא פסים שחורים (Open Matte) - אז גם במקרה הזה אין זה אומר שאבדו פרטים, מהסיבה הפשוטה שהסרט צולם במקור כשהוא מכיל פרטים מיותרים דווקא בגרסה הרחבה יותר (הקולנועית), כך שכשהיא תגיע לטלוויזיה - עדיין כל הפרטים הרלוונטיים (לפי רצון הבמאי) ישארו גם ב- 16:9.
4. המקרה האחרון הוא מקרה של Pan & Scan - שידור סרט שצולם במקור במסך רחב בפורמט 4:3 כאשר חותכים מידע בפריימים - זה בהחלט מקרה שבו מאבדים פרטים ואני מקווה שכמה שפחות משודר כיום בפורמט הזה שצריך להיעלם מן העולם. שים לב שבערוצי ה- HD הממיר ייתן חיווי 16:9 גם במקרה הזה.