לקנות SVS סאב על "עיוור" ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

לשאלתך בנוגע לתקציב, סאב ב 10 k הייתי קונה עם הייתי משקיע בערך 100k וזה רחוק מאד מהתקציב שהגדרת.
ברשותי סאב 15 אינץ של וולודיין, זה הסאב השני שאני קונה של אותה חברה, הראשון היה 10 אינץ ולאחר 10 שנים שדרגתי. אפס תקלות ואיכות מצויינת. עלותו בארץ 4-5k, בהחלטה מספק.
תמיד יש יותר אבל כמו שציינתי אם בסאב אתה משקיע 10 אז ץעלה משמעותית את סך התקציב שלך שן קדמיים תקנה ב 30k סנטר ב 10 וכו,,,,,

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

סאב וופר איכותי (וכן אחד שמצטיין בקולנוע עם הקיק הנכון) קריטים לחוויה הקולנועית, לא יודע כמה חברים פה שמעו מערכות קולנוע ברמה (ולא אחת שמורכבת מרסיבר ורמקולים שקועים :wink: ) לא יכול להיות מסוגל אפילו להבין מה זה סאב לקולנוע (שהוא הרבה יותר מפיצוצים ותדרים מרוחים).

הSVS סאב לקולנוע נטו ברמה הכי טובה עד 17k כדי להתעלות צריך כבר סאב שיהיה בכלל all around, וסאב שכזה עולה המון כסף.

מניסיון rel סאבים ברמה גבוהה אבל כמו שכבר נאמר, פחות התרגשתי ממנו בקולנוע לגבי מוזיקה אני גם ככה לא מאמין בשילוב סאב בסטיראו, אבל זה אני (f)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

itay123 כתב:, לא יודע כמה חברים פה שמעו מערכות קולנוע ברמה (ולא אחת שמורכבת מרסיבר ורמקולים שקועים :wink: ) לא יכול להיות מסוגל אפילו להבין מה זה סאב לקולנוע (שהוא הרבה יותר מפיצוצים ותדרים מרוחים).

מניסיון rel סאבים ברמה גבוהה אבל כמו שכבר נאמר, פחות התרגשתי ממנו בקולנוע לגבי מוזיקה אני גם ככה לא מאמין בשילוב סאב בסטיראו, אבל זה אני (f)
...
אף אחד לא שמע , רק אתה.

תמוה בעיני שסאב מצוין במוזיקה לא יהיה מצוין גם בקולנוע. אבל אתה היחיד שיודע איפה אחרים ואיפה אתה..

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866

שליחה

איך הjl audio f113
והוולודין dd15 plus
לפי הבנתי המועטת JL Audio נחשבים לסאבים הטובים בעולם

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

ה - JL Audio הוא סאב מדהים גם במוסיקה וגם בק״ב
....

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

kobbi כתב: ברשותי סאב 15 אינץ של וולודיין, זה הסאב השני שאני קונה של אותה חברה, הראשון היה 10 אינץ ולאחר 10 שנים שדרגתי. אפס תקלות ואיכות מצויינת. עלותו בארץ 4-5k, בהחלטה מספק.
...
איפה השגת סאב כזה במחיר שנקבת?
אפשר גם בפרטי...

תודה
ארז

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

LiorShap כתב:
itay123 כתב:, לא יודע כמה חברים פה שמעו מערכות קולנוע ברמה (ולא אחת שמורכבת מרסיבר ורמקולים שקועים :wink: ) לא יכול להיות מסוגל אפילו להבין מה זה סאב לקולנוע (שהוא הרבה יותר מפיצוצים ותדרים מרוחים).

...
אף אחד לא שמע , רק אתה.

תמוה בעיני שסאב מצוין במוזיקה לא יהיה מצוין גם בקולנוע. אבל אתה היחיד שיודע איפה אחרים ואיפה אתה..
...
נכון רק אני יודע :mrgreen:

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

men כתב:איך הjl audio f113
והוולודין dd15 plus
לפי הבנתי המועטת JL Audio נחשבים לסאבים הטובים בעולם
...
שניהם סאבים מעולים (Y)

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866

שליחה

שניהם סאבים מצויינים אין ספק
אבל מי משובח יותר? מבחינת הגברה ואיכות?
למרות שהאוזן תחליט ולא הנתונים הייבשים
אבל מעניין אותי לדעת
ראיתי את הוופר באתרים של הjl בנוי מטורף
גם הוולודין בנוי מצוין

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617

שליחה

opv כתב:kipikipod,
בוא נצא מנקודת הנחה שאתה צודק ויש כזה מושג סאב מוזיקלי.
למה אתה חושב שתכונה כזאת היא יתרון עבור סאב שמיועד לקולנוע ביתי?
אני ראיתי ביקורות בAVS שמצינות שסאב מסוים הוא מתאים מאוד לסטריאו, אבל פחות לק"ב כי אין לו מספיק EXTENSION (עוד מושג).
כך שאם באמת יש הפרדה כזאת, יתכן שסאב מוזיקלי מתאים יותר למוזיקה ופחות לק"ב.
...
תאמין לי, שיש דבר כזה סאב מוזיקלי - בטח לא אני המצאתי את המושג הזה, פשוט יש חבר'ה שמשלמים לפי גודל האינץ' והוואט, ואז שהם רואים איזה JL \ REL "מסכנים" עם וופרים צנועים של 11-12" בכמה אלפי דולרים מתפלאים.

סאב שיהיה טוב בסטריאו קל וחומר שיהיה מעולה ופחות מעייף מסאבוופר לקולנוע ביתי בלבד.
Utopia

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

תאמין לי, שיש דבר כזה סאב מוזיקלי
...
תאמין לי שלא.
בטח לא אני המצאתי את המושג הזה
...
נכון, אלא יצרנים ועוד גורמים בעלי אינטרס מסחרי שרצו ליצור "נישה" לסאבים שלהם, נישה שלא באמת קיימת.
אני ראיתי ביקורות בAVS שמצינות שסאב מסוים הוא מתאים מאוד לסטריאו, אבל פחות לק"ב כי אין לו מספיק EXTENSION (עוד מושג).
...
צריך לשים את זה בהקשר המתאים. החברה ב AVS רגילים לסאבים ענקיים (חלק מבניה עצמית) שיושבים בחדרי קולנוע ביתי יעודיים. ברגע שאתה נותן להם סאב שלא מספק את הסחורה מתחת ל 20Hz ישר נדלקת אצלם נורה אדומה.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

HazooM כתב:
תאמין לי, שיש דבר כזה סאב מוזיקלי
...
תאמין לי שלא.
בטח לא אני המצאתי את המושג הזה
...
נכון, אלא יצרנים ועוד גורמים בעלי אינטרס מסחרי שרצו ליצור "נישה" לסאבים שלהם, נישה שלא באמת קיימת.
...
צריך לשים את זה בהקשר המתאים. החברה ב AVS רגילים לסאבים ענקיים (חלק מבניה עצמית) שיושבים בחדרי קולנוע ביתי יעודיים. ברגע שאתה נותן להם סאב שלא מספק את הסחורה מתחת ל 20Hz ישר נדלקת אצלם נורה אדומה.
...
רשום לי בבקשה דגמים של REL שבדקת.
Utopia

HazooM
כתב
כתב

שליחה

...
אחד הדגמים מסדרת הבריטניה, ה T7, ועוד איזה דגם ישן שאני לא זוכר.

עכשיו תגיד לי מה הרלוונטיות של זה?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

HazooM כתב:
...
אחד הדגמים מסדרת הבריטניה, ה T7, ועוד איזה דגם ישן שאני לא זוכר.

עכשיו תגיד לי מה הרלוונטיות של זה?
...
"עכשיו תגיד לי מה הרלוונטיות של זה?"
[behave]נערך על ידי ziv_r: תגובה לא הולמת.[/behave]

וזה קצת "תמוה" שלמרות 'חיבתך' ל-REL הספקת לבדוק כמה וכמה RELים ואתה אפילו לא זוכר איזה דגמים

[img2=550x300]http://www.UpFile4u.Net/Files/2h1m9l.jpg[/img2]
Utopia

HazooM
כתב
כתב

שליחה

וזה קצת "תמוה" שלמרות 'חיבתך' ל-REL הספקת לבדוק כמה וכמה RELים ואתה אפילו לא זוכר איזה דגמים
...
אתה סתם מתחכם וחבל שכך. שאלת אותי איזה סאבים של REL "בדקתי", לא על איזה עשיתי ביקורת. גם לא צריך לטרוח לחפש את הציטוט כמו שעשית, פשוט נכנסים לפרופיל שלי ורואים בדיוק איזה מוצרים עברו אצלי ביקורת רשמית, הרי אין לי מה להסתיר פה.

אגב, הסאבים של REL הם רק שבריר מהסאבים שיצא לי לשמוע, ככה שאני בכלל מופתע שהצלחתי לזכור איזה דגמים.

אני מציע שבעתיד תדייק יותר עם השאלות שלך כדי למנוע מבוכה מיותרת מצדך.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

HazooM כתב:
...
אתה סתם מתחכם וחבל שכך. שאלת אותי איזה סאבים של REL "בדקתי", לא על איזה עשיתי ביקורת. גם לא צריך לטרוח לחפש את הציטוט כמו שעשית, פשוט נכנסים לפרופיל שלי ורואים בדיוק איזה מוצרים עברו אצלי ביקורת רשמית, הרי אין לי מה להסתיר פה.

אגב, הסאבים של REL הם רק שבריר מהסאבים שיצא לי לשמוע, ככה שאני בכלל מופתע שהצלחתי לזכור איזה דגמים.

...
בתור כתב האתר, נסה לבסס את הדיעות (המוצקות וההחלטיות) שלך על בדיקה מעמיקה ולא על "יצא לי לשמוע". ואם לפחות אתה מביע דיעה על סמך שמיעה או 'שמועה' - ציין זאת.
בחיאת דינאק, אני באמת בספק ששמעת שתנאים אידיאליים - אבל ניתן לחברי הפורום להסיק מסקנות מתגובותיך :lol: ,
מי שעדיין ירכוש ע"פ וואטים ואינצ'ים - לבריאות.
Utopia

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

לפותח השרשור, מדובר בסאב עצום מימדים, האם הוא ישתלב לך ויזואלית בסלון? יש את אחיו "הקטן" שדומה לו בביצועים אבל פיזית הוא נמוך יותר, תבדוק את העניין לפני הרכישה כדי למנוע אי נעימויות.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

kipikipod כתב:
HazooM כתב:
...

...
בתור כתב האתר, נסה לבסס את הדיעות (המוצקות וההחלטיות) שלך על בדיקה מעמיקה ולא על "יצא לי לשמוע". ואם לפחות אתה מביע דיעה על סמך שמיעה או 'שמועה' - ציין זאת.
בחיאת דינאק, אני באמת בספק ששמעת שתנאים אידיאליים - אבל ניתן לחברי הפורום להסיק מסקנות מתגובותיך :lol: ,
...
מאוד חבל שאתה בוחר להתנסח בסגנון הזה.
אתה בדקת את הסאב המדובר של SVS באותם תנאים שבדקת את הREL?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

opv כתב:
kipikipod כתב:
HazooM כתב:
...

...
...
...
לא, ולכן לא הבעתי עליהם דיעה נחרצת, אני דווקא אוהב את החברה והחזון שלה,
להשוות אותה לחברות ותיקות עם מוניטין...? לא נראה לי, אבל לתת מכות בבטן הם בטוח יודעים אז בכיף.
Utopia

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

kipikipod כתב:
opv כתב:
kipikipod כתב:
HazooM כתב:
...

...
...
...
לא, ולכן לא הבעתי עליהם דיעה נחרצת, אני דווקא אוהב את החברה והחזון שלה,
להשוות אותה לחברות ותיקות עם מוניטין...? לא נראה לי, אבל לתת מכות בבטן הם בטוח יודעים אז בכיף.
...
לא מבין איך השורה הראשונה מסתדרת עם השניה.
לא שמעת מצד אחד, אבל החלטת שכיוון שהם חברה חדשה אין סיכוי שהם עודים משהו טוב יותר מחברות ותיקות וסיימת באיזו הערה כאילו מדובר ברמקול של סרווין ווגה, שוב בלי ששמעת את הסאב.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”