עזרה מהמומחים לחובב :) קניית מקרן + מסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

agnostic כתב:זה לא כ"כ ברור לי מהשרשור.

עד כמה שהבנתי, אם אין lense shift צריך לבצע תיקון קיסטון שפוגע באיכות..
אם אני תולה מהתקרה, אני עדין מעוניין שהמתלה ימצא בגובה רב יותר מאשר מרכז החדר...
...
אם אתה תולה את המקרן גבוה ואין למקרן שלך LENS SHIFT , אין מנוס משימוש בKEYSTONE ופגיעה באיכות התמונה.

danyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122

שליחה

לעידן:
משיכה לקצה , גם אני קיבלתי עיצות מאנשים על מקרנים פי 2 יותר יקרים ממה שאני שמתי בתקציב 11000 ש"ח .
אמרו לי שלא רואים איכותי באפסון 6100 יחסית ל 9100 ועוד כאלה מקרנים אחרים הציעו לי שהיו ממש מחוץ לתקציב .
נשארתי ב 11000 ש"ח עם 6100 ואני מבסוט מהמקרן עד הגג.
אחי תראה לבחור יש 6000 ש"ח לא 9000 ש"ח , אז למה אתה חופר על 9000 ש"ח , מקרן ב 20000 יותר טוב גם מ 9000 ש"ח , אבל לא מעניין אותו,
אין לו אתה מבין , האוצר לוקח בקרוב הכל :)
9000 זה 50% יותר מ 6000 , מה לא ברור , זה נקרא למשוך לקצה.
תהיה פרקטי זה הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

danyb כתב:לעידן:
משיכה לקצה , גם אני קיבלתי עיצות מאנשים על מקרנים פי 2 יותר יקרים ממה שאני שמתי בתקציב 11000 ש"ח .
אמרו לי שלא רואים איכותי באפסון 6100 יחסית ל 9100 ועוד כאלה מקרנים אחרים הציעו לי שהיו ממש מחוץ לתקציב .
נשארתי ב 11000 ש"ח עם 6100 ואני מבסוט מהמקרן עד הגג.
אחי תראה לבחור יש 6000 ש"ח לא 9000 ש"ח , אז למה אתה חופר על 9000 ש"ח , מקרן ב 20000 יותר טוב גם מ 9000 ש"ח , אבל לא מעניין אותו,
אין לו אתה מבין , האוצר לוקח בקרוב הכל :)
9000 זה 50% יותר מ 6000 , מה לא ברור , זה נקרא למשוך לקצה.
תהיה פרקטי זה הכל.
...
תגיד אתה שליח של הדוגמן ממשרד האוצר?
יש? אין? יאללה שחרר לחץ.
:)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

danyb

אני המלצתי לבחור לרכוש מקרן ב-9,000 ש"ח (שלא לדבר על חפרתי)?
בדיוק להיפך!
אני אמרתי לו שב-4500 ש"ח הוא מקבל מקרן שנותן איכות תמונה ששום מקרן חדש שעולה פחות מ-9000 ש"ח יתן לו, לא כל שכן מקרן שעולה כ-6,000 ש"ח ולכן אם רוצה לקבל את התמורה הכי טובה לאגרה (ומוכן לוותר על תלת מימד) יעשה נכון עם ירכוש ביד שנייה.
כלומר הוא נתן תקציב של 5-6 אלף ש"ח ואני אמרתי לו שחבל להשקיע סכום כזה כאשר ניתן לקבל בפחות מקרן יותר איכותי.

אני שמח שאתה מבסוט מה-6100 שרכשת ב-11,000 ש"ח.
אני בדרך כלל לא נוהג לתת עצות שאין בהן תועלת (והרי הרכישה כבר בוצעה) אבל הצלחת קצת להרגיז אותי בתגובה שלך אז אני אחרוג ממנהגי.
על מקרן אפסון 6100 לא הייתי משלם 1 ש"ח יותר מ-9000 ש"ח.
גולש אחר בהמלצתי בחר להוציא סכום דומה למה שאתה הוצאת על ה-6100 ולרכוש אפסון 9000 יד שנייה עם אחריות לשנה (המקרן שהיה אצל עופר לדעתי) ולדעתי זו אופציה טובה הרבה יותר.

Mor31 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

חברים תודה רבה לכולם אתם מקסימים שאתם עוזרים ככה לכל אחד ששואל את אותה השאלה. לא להתרגז פה הא? 8) אז הוסכם שעדיף לרכוש מקרן יד שנייה . אילו נתונים עליי לבדוק אם מרחק ההקרנה הוא 3 מטר (3.20 מהקיר) החשכה לא מוחלטת אבל סבירה מאוד . ובקשר למסך אינני יכול להרשות לעצמי מסךך מתיחה (הקרנתי על רקע של סטודיו עד עכשיו , כל דבר יהייה שדרוג:) תקציב הוא עד 1000 שח האם גם כאן עדיפות ליד 2?
אגב מקום ההקרנה הוא עד 2.20 רוחב.

שאלה נוספת ופה זה קצת טריקי כי זאת שאלה על יד שנייה של החברים כאן :) :wink:
אני רואה כרגע 2 אופציות ריאליות
האחת עידן היקר-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=39098
8500UB-
4500 ש"ח
-800 שעות צפייה במנורה שנייה (הראשונה החזיקה 1500 שעות). כלומר לפחות כ60 אחוז כבר הלך ומוכר מנורה נוספת ב800 שח..

והשנייה 300 ש"ח
Panasonic AE2000
למכירה מקרן Panasonic AE2000 FHD שמור ובמצב מצוין.
עם 420 שעות נורה (מתוך 4000 שעות מוצהרות ע"י היצרן)
הקונה יקבל נורה נוספת. (!!)
למקרן מורכב מתקן יחודי של פנסוניק שקניתי בנפרד על מנת להסתיר את החיבורים מאחור.

אשמח לחוות דעתכם.

תודה רבה

מור
נערך לאחרונה על ידי Mor31 ב 16/05/2013 0:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Mor31 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

...
לא בליגה של שני האחרים.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Mor31,

החלטה נכונה לגבי היד שנייה.
לגבי המסך, תוכל להשיג מסך 16:9 חשמלי (לא מתיחה) חדש בכ-1400 ש"ח עד הבית.
אתה יכול להגיע לסכום של עד 1,000 ש"ח אבל אז המסך לא יהיה 16:9 ואחרי שלפני כמה שנים היה לי מסך כזה ועברתי למסך 16:9 אני יכול לאמר לך בביטחון מלא שגם אם נותנים לך מסך שאינו 16:9 בחינם זה לא שווה ועדיף לשלם את ה-1,400 ש"ח (גם אם זה אומר להתפשר על המקרן).
כמובן שאם תוכל למצוא מסך 16:9 ביד שניה בפחות מ-700 ש"ח אז זה אופציה מצוינת (לצערי כבר מכרתי את שלי).

לגבי המקרן אני אנסה לתת לך כיוןן לגבי הבחירה:
לאורך השנים אפסון ופנסוניק מוציאים מקרנים מאוד דומים באיכותם.
אם אני לא טועה הפנסוניק 2000 הוא המקביל של האפסון TW2000.
מה שאומר שהפנסוניק 2000 בעיקרון אמור להיות טוב יותר מה-TW1000 ולכן במחיר דומה לדעתי הבחירה הנכונה היא ב-AE2000.
לגבי עניין המנורות - כאשר אתה רוכש מקרן משומש ההבדל בין הצהרה של מוכר שלמנורה יש 500 שעות או 800 שעות היא לא מהותית כיוון שמאוד פשוט לאפס את המונה של שעות המנורה ובכל מקרה מנורה זה גם עניין של מזל.
דבר נוסף לגבי המנורות, המנורות של מקרני האפסון פחות אמינות מאלה של פנסוניק - לדעתי זה גם לא שיקול משמעותי בגלל שבכל מקרן אחרי כ-1,000 שעות האיכות יורדת ולדעתי בכל מקרה כדאי להחליף מנורה.
הדבר המהותי לגבי המנורות - זמינות של מנורות חליפיות. אתה חייב לוודא כי למקרן שאתה בוחר יש אופציה לרכישה של מנורה חליפית (כמו כן לברר שלא מדובר במחיר מופקע - עד 300 דולר למנורה מקורית).
האפסון 8500 הוא מקרן טוב יותר מ-2 האחרים (ולדעתי בפער לא קטן) גם מעצם העובדה שהוא מקרן שיצא ב-2009(לעומת שני האחרים שיצאו ב-2007) וכן בגלל שלהבנתי הדור הספציפי הזה של המקרנים הראה התקדמות משמעותית (עד כדי כך שמאוד יכול להיות שההבדל באיכות התמונה בדו-מימד בין האפסון 8500 למקרני התלת מימד החדשים שנמכרים סביב 18,000 ש"ח קטן יותר מההבדל בין ה-8500 ל-AE2000/TW1000).
עדיין מדובר במחיר שגבוה ב-50% (3,000 ש"ח לעומת 4,500 ש"ח) ואם אתה שואל האם התמונה טובה ב-50% אז התשובה היא לפחות לדעתי לא (אבל האם התמונה שווה תוספת של 1500 ש"ח אם התקציב קיים - לדעתי כן).

בו נסכם:
אם יש לך את ה-6700 ש"ח למסך ומקרן הייתי הולך על ה-8500 אבל אם יש פחות הייתי בוחר ב-AE2000 (אם אכן ניתן להשיג מנורה חדשה מקורית בפחות מ-300 דולר) כי עדיף להתפשר על המקרן ולא על המסך.

בהצלחה,

עידן

Mor31 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה עידן אשמח אם תוכל להפנות אותי למסך כפי שאשמת
לגבי המסך, תוכל להשיג מסך 16:9 חשמלי (לא מתיחה) חדש בכ-1400 ש"ח עד הבית.

אחשוב על מה שאמרת.

אגב כשאני בודק על נורות למקרן יש טווח מחירים אני צריך לחפש אורגינל? מה שיש בסין מאיביי זה חיקוי שלא יחזיק? יש למישהו ניסיון עם זה?
תודה

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

לא הייתי ממליץ לך לקנות נורות באיביי מכיוון שרוב הנורות לא מקוריות ומיוצרות בסין.

עידן,
לא הבנתי למה הוא צריך לחפש נורה לפנסוניק? הוא מקבל עם המקרן נורה נוספת עם 600 שעות,עם שתי הנורות הוא יהנה מהמקרן מספר שנים ללא הוצאה כספית.
....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

yarino כתב:לא הייתי ממליץ לך לקנות נורות באיביי מכיוון שרוב הנורות לא מקוריות ומיוצרות בסין.

עידן,
לא הבנתי למה הוא צריך לחפש נורה לפנסוניק? הוא מקבל עם המקרן נורה נוספת עם 600 שעות,עם שתי הנורות הוא יהנה מהמקרן מספר שנים ללא הוצאה כספית.
...
(Y) (Y)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yarino,

גם אם לא תהיה תקלה באף נורה (ואף אחד לא מבטיח לו שלא תהיה) בכדי להנות מהמקרן הוא יצטרך להחליף מנורה אחרי 1000 שעות. מה שאומר שיש לו כ-1000 שעות סה"כ יחד ב-2 המנורות.
בנתונים האלה הייתי מוותר על אופציית רכישה של מנורה ספייר במידה רק במידה וזמן הצפייה הממוצע ליום מתוכנן לפחות מ-1.5 שעות (אצלי מדובר בכ-3 שעות ביום).

Mor31,
אני מתנצל.
כנראה שהספק שממנו רכשתי את המסך לפני מס. שנים (והפניתי אליו לא מעט אחרים) החליט להקפיץ מחירים בצורה מטורפת
מצורף לינק למסך שבזמנו רכשתי (106") ב-1300 ש"ח עד הבית (וחבר אחר רכש לדעתי לפני פחות משנה במחיר דומה).
כפי שניתן לראות מחירו קפץ ל-2500 ש"ח.
http://www.getter-tech.co.il/מסך-חשמלי-169.html
אם הייתי יודע שזה רמת המחיר נכון לעכשיו לא הייתי מוכר את המסך ביד שנייה במחיר שמכרתי.
המסך שמתאים לך (220 ס"מ רוחב) הוא היה EBHD92 שמחירו כרגע עד הבית הוא 2000 ש"ח.
http://www.getter-tech.co.il/images/sto ... ebsite.pdf

אמי מאמין שיש אופציות זולות יותר בשוק אבל אי לא יודע מה טיבן (אני יכול לאמר לך שהאיכות של המסכים האלה ביחס לעובדה שאינם מסכי מתיחה, מאוד טובה).

כפי שציינתי אני לא הייתי מתפשר על מסך ולכן בגלל שהתקציב אינו 7200 ש"ח הייתי הולך על ה-AE2000 ואז תוכל לסגור את הפרויקט ב-5,000 ש"ח.

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514

שליחה

הייתי אומר שהיבואן קצת הגזים... עלייה של 1000 ש"ח בפחות משנה! שיהיה לו לבריאות.

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי

שליחה

מור,
קודם כל ברוך הבא לפורום (Y)
אתן לך טיפ קטן., כמות הידע בפורום היא מטורפת! מרוב דובים לא תמיד רואים את היער... עם הזמן תלמד לסנן עצות ולדעת אלו הן עצות טובות ואלו הן עצות אחיתופל, ההמלצה שלי היא שעד שתדע על מי אפשר לסמוך יותר ועל מי פחות תנסה להצליב כמה שיותר מידע משרשורים מן העבר עם בעיות דומות ( אתה לא הראשון שמחפש מקרן בתקציב הזה...) בסופו של דבר עצות זה דבר טוב אבל עד שלא תראה בעינך או תשמע בעצמך לא תדע האם המקרן (הרמקול או כל דבר שהוא) המומלץ באמת לטעמך ושווה את ההשקעה.

בקשר לנושא השרשור, בתור בעלים גאה מאוד של אפסון 8500 שעידן מציע לך, לא הייתי חושב פעמיים, זה מקרן מעולה! 4,500 שקל למה שתקבל זה תמורה מעולה, אישית לא הייתי מוכר אותו כל כך בזול...
גם בביקורות על המקרנים החדשים של שנה שעברה וגם של השנה מצויין שאיכות התמונה בדו מימד כמעט וזהה לאיכות של 8500, אישית אני חרמן מאוד לשדרג את המקרן אבל אני פשוט כל כך מבסוט עליו שאני כל שנה מוותר על הרעיון... לך תראה אותו! אם אתה גר באזור תל אביב, אתה מוזמן לבוא ולראות אותו ולחסוך נסיעה עד הקריות (עכשיו נזכרתי שאתה בכלל מחיפה אז סע לקריות :lol: )

בקשר למסך, כאן לדעתי אתה מקבל מידע קצת בעייתי, אמרת שמרחק הקרנה הוא של 3 מטר, אבל מה מרחק הישיבה???
בוא נצא מנקודת הנחה שמרחק הישיבה קטן או שווה ל 3 מטר, כאן כבר נכנס עניין סובייקטיבי של גודל התמונה שאתה תרצה לראות, עם מקרן כולנו רוצים "תמונה כמה שיותר גדולה" אבל בפועל זה לא תמיד אפשרי או נכון לעשות, לדוגמא, אני עם תמונה מלאה של 16:9 לא הייתי לוקח מסך שגדול מ 92 אינץ ואפילו אני אחזק ואגיד שלי יש מסך 84" במרחק ישיבה דומה, מי שבא אליי לראות סרטים/משחקי כדורגל טוען שמסך גדול יותר היה מוציא לו את העיניים (כמו לשבת בשורה הראשונה בקולנוע....). ולכן חשוב שתבדוק טוב טוב מה הגודל האופטימלי בשבילך!
ההמלצה הכי טובה לדעתי - קנה קודם כל מקרן, תתקין אותו ובשבוע - שבועיים הראשונים תקרין על הקיר, נכון שהאיכות תיהיה פחות טובה וזה קצת מבאס בהתחלה אבל רק ככה תוכל לשחק עם גודל התמונה וללמוד מה הגודל האידיאלי בשבילך! אחרי שתחליט יהיה לך הרבה יותר קל לחפש מסך...

עוד דבר קטן, לפעמים שוכחים שבנוסף למקרן ולמסך יש עוד עלויות... קח בחשבון שאתה צריך זרוע למקרן (יכול לעלות עד 1,000 שקל), כבל HDMI ארוך (כמה מאות שקלים) וכמובן שעם האוכל בא התאבון, מקרן איכותי הולך מצוין עם רמקולים, סאב ורסיבר איכותיים שמשלימים את החוויה :wink:

בהצלחה!

Mor31 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

היי חברים אז ככה.
לאחר שעזבתי מעט את הנושא חזרתי. יש אפשרות להביא מחול מקרן ואני מתלבט בין דגמים.
כמה נתוני פתיחה
-סביב ה1000 דולר
-לא מעניין אותי תלת מימד
-מרחק הקרנה 3 מטרים

הצמצמתי ל2 עיקריים
mitsubishi hc4000
Epson PowerLite Home Cinema 8350

השני קורץ לי מעט יותר אך הוא שוקל כפול ...
אשמח לדעת האם מישהו מכם מכיר את הדגמים או יכול להמליץ על דגם נוסף ולהרחיב בנושא.

תודה אנשים יקרים!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

Mor31 כתב:היי חברים אז ככה.
לאחר שעזבתי מעט את הנושא חזרתי. יש אפשרות להביא מחול מקרן ואני מתלבט בין דגמים.
כמה נתוני פתיחה
-סביב ה1000 דולר
-לא מעניין אותי תלת מימד
-מרחק הקרנה 3 מטרים

הצמצמתי ל2 עיקריים
mitsubishi hc4000
Epson PowerLite Home Cinema 8350

השני קורץ לי מעט יותר אך הוא שוקל כפול ...
אשמח לדעת האם מישהו מכם מכיר את הדגמים או יכול להמליץ על דגם נוסף ולהרחיב בנושא.

תודה אנשים יקרים!
...
מיצובישי הודיעו שהם יוצאים מתחום המקרנים ולכן לא הייתי שם עליו שקל. במידה ותהיינה תקלות אתה עלול לעמוד מול שוקת שבורה.
http://www.hometheater.co.il/article045 ... D7%9D.html

יש בלוחות 8350
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=39736

המחיר, לדעתי ,מופרך אבל אולי כדאי לדבר עם המוכר ולנסות להוריד אותו מהעץ.

חזור אל “מקרנים”