אנא עזרה בנושא מאתגר ומשונה....

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
HarryKroitoru פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

יאיר מה שאתה כותב איננו מציאותי...
אלפי רשתות מעורבות "שרות, מנגנות ורוקדות" בכל העולם בקצבים מרשימים ביותר.
תאמין לי לו הייתי גולש אפילו על 10-30 מגה הייתי סותם את הפה ולא מתלונן...
פתחתי פה רק כשהתוצאה היא מאית ! כן 1/100 מרוחב הפס שאמור להיות...

בלון, אכן יש לי 6 מתוך 6 :-) ולא מרגיש שזכיתי :-)
לי אין מעבדה גרעינית בבית, החלפתי אותה מזמן במרתף עינויים, והוא לא פולט דבר,
למעט את צרחות המעונים :-) מה שיש לשכן שלי, אין לי מושג, מה שכן הוא בעל באסטת ירקות בשוק,
וידוע שעם כאלה לא מתעסקים :-)

ולמעט רצינות, אנו גרים ב-2 קוטג'ים סמוכים, כאשר ביניהם חצי מטר של קירות, ועוד 20 ס"מ של אויר ואדמה,
ולפיכך לא נראה לי שמה שייש לו עלול להשפיע באופן כל כך דראסטי על הקליטה והשידור אצלי...
ובנוסף הראוטר האמור וכל מחשבי הבדיקה מוקמו בקומת מגורים, ללא מיקרוגל, ללא מטוסים, ללא כור אטומי,
ולמרבית הפליאה, אפילו ללא....טלפון אלחוטי :lol:
נערך לאחרונה על ידי HarryKroitoru ב 20/04/2013 22:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

לא הבנתי מה לא מציאותי, אני כותב מנסיון - זה הכי מציאותי שיש.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יאיר גם אני כותב מנסיון...
ולא מציאותי להחליף כרטיסי B/G בכרטיסי N. לא בכל מקרה זה אפשרי...
אמנם במחשבים שולחניים ולפטופים ברובם זה אפשרי, אבל למשל בסמרטפונים
וציוד אחר - לא...
לא כך פותרים בעיות, בשידרוג והחלפת ציוד, אלא בהבנת הבעיה תחילה...

ולידיעתך, למרות ה-100 מגה ולמרות תקן ה-N, עדיין מעל 80% (בלשון המעטה) מהרשתות בעולם כולו - מעורבות !

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

קורנפלקס, אתה צודק, גם אני לא רואה קשר בין האינטרנט ל-WIFI, ולולא המקרה היה כל כך מוזר
והזוי, ונמשך ו.......מעצבןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן, לא הייתי אפילו מטריח אתכם...

פשוט חשבתי שאולי אינני רואה משהו...אינני מבין משהו...משהו בורח מעיני....
ושאולי אתם תוכלו לעזור במחשבה או אפילו בכוון...

baloon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה

תנסה להוריד תחשמל בבית כולל מכשירים בעלי סוללה כולל פלאפונים ולהשאיר מחשב נייד וראוטר

mwafak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400

שליחה

קרתה לי ולעוד מישיהי שהיא במקרה חברה גם באתר..... רכשנו ראוטר TPLINK 4300 כמו שלך, ובדיוק אותה הבעיה.
בקווי מהירות מקסימלית אך באלחוטי זוחל. לא אאריך את הנושא אך פנינו ליבואן הרשמי בתקווה שייתן פתרון אך לצערי גם להם אין.
לאחר חפירות ובדיקות מצטבר שגירסת הקושחה "המותאמת לישראל" (תקן 5G מוגבל) היא מקור הבעיה ואין כרעע פתרון הנראה לעין (המקרה קרה לי לפני 4 חודשים ועד עכשיו אני מניח שאין פתרון. מה שעשיתי אני לפחות ביקשתי לקבל זיכוי בחנות שממנה נקנה הראוטר ובמקום רכשתי TPLINK 1043 המצויין יש להגיד. (לי יש 100 מגה בהוט ועובד חלק).
יש אופציה לחפש את השירשור שלי ושל החברה השנייה ולראות שאין מנוס מלהחליף לראוטר אחר.
צר לי לבשר לך על זה אבל עדיף מאוחר מאשר לחכות למשיח......

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לו זה היה הנתב הראשון שמתנהג כך, הייתי מחליף אותו מיידית מבלי לחשוב פעמיים אפילו...
אבל זה השלישי...
בנוסף לכך אין לי משהו "מבוסס ביד" לבוא איתו לבית העסק ממנו קניתי את הנתב (חנות אינטרנטית שאיננה מתמחה בתקשורת),
בכדי להחליף אותו...

בכל מקרה יתכן ואעשה זאת ... כנראה שגם כאן אני מרים ידיים :-)

תודה לכל מי שטרח ועזר...

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

אולי יותר פשוט לפנות ליצרן ולשאול האם ניתן להשתמש בקושחה האוריגינלית?

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

מקריאת כל השרשור נראה לי שהבעיה היא לא באינטרנט ולא ב-WIFI.

הבעיה היא בבית.. זו כמובן השערה.

אם אפשרי להביא כבל 75OHM באורך של 10 עד 30 מטר ולחבר אותו רחוק מהבית למודם של הוט ולראוטר ולנסות את האינטרנט שם.
(רק תבדוק שהעוצמה חזקה לפני)

אם שם זה עובד אנחנו יודעים שזה הבית.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלומי יקר, הכיצד זה יכול להיות או לא להיות הבית
אם אני אומר לך שבחיבור חוטי הכל בסדר, והבעייה היא רק ב-WIFI,
כמו כן גם כשאני צמוד לנתב...
ואגב, וזה ה-INPUT האחרון שייש לי, לפני שבוע רק יקמתי את הנתב בחדר הזה ובקומה הזו,
עד אז הוא היה בחדר אחר ובקומה אחרת, צמוד למקלט משוריין, וכמובן שכל זה קרה גם שם...

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

שליחה

baloon כתב:תנסה להוריד תחשמל בבית כולל מכשירים בעלי סוללה כולל פלאפונים ולהשאיר מחשב נייד וראוטר
...
+1 .

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

HarryKroitoru כתב:שלומי יקר, הכיצד זה יכול להיות או לא להיות הבית
אם אני אומר לך שבחיבור חוטי הכל בסדר, והבעייה היא רק ב-WIFI,
כמו כן גם כשאני צמוד לנתב...
ואגב, וזה ה-INPUT האחרון שייש לי, לפני שבוע רק יקמתי את הנתב בחדר הזה ובקומה הזו,
עד אז הוא היה בחדר אחר ובקומה אחרת, צמוד למקלט משוריין, וכמובן שכל זה קרה גם שם...
...
כשאני אומר הבית אני מתכוון הפרעות WIFI בבית... לכן אמרתי לך ללכת עם חוט הרחק משם.
החוט ישמש רק כחיבור להוט... השאר יבוצע ב-WIFI.

כרגע יש מספר אופציות לבעיה.
אחת מהן זה הפרעות בבית.

בעיות מסובכות פותרים בשיטת האלימינציה.... ככה אני פותר לפחות.

abovebeyond
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 447

שליחה

תבדוק שהשכנים שלך הם באמת שכנים ולא תחנת ממסר או איזה תחנה של חשמל

אני כותב ברצינות ..

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלומי, תודה על ההצעות, אבל הן לא מעשיות,
וגם לא נדרשות, גם אם יש לי בבית תחנת כוח גרעינית, ולצידה שרה נתניהו (שגם היא פולטת רעל גרעיני לא קטן)
הרי שזה לא צריך לשנות כהוא זה לקליטה אם היא מתבצעת כחצי מטר בלבד מהנתב..
ופרט לכך, נגיד שהבית שלי אפוף רוחות אנטי WIFI, מה אעשה אז?
אמכור אותו בגלל שלא ניתן לגלוש באינטרנט? תהיה רציני...

טוב, אז הנה INPUT מהשעות האחרונות, אחר הצהרים החלפתי את הנתב האמור
ורכשתי במקומו את ה- TP-LINK 1043ND, ולהלן כמה נקודות:

1. מציע לכולם לא להתקרב מס"מ אפילו לנתב ה-SO CALLED החדש והאחרון שלהם ה-4300,
עם התדר הכפול, זה פשוט *** בהתגלמותו...

2. עם המעבר לנתב החדש, הכל השתפר פלאים בעשרות אחוזים בנושא ה-WIFI. אמנם כשאני מקבל בתחנה המחוברת
בכבל אטרנט רוחב פס של 100 מגה, ב-WIFI אני מקבל רק בין 30 ל-35 מגה, אבל ראבאק, ליד התחום של 0.5-6 מגה שהייתי מקבל
קודם עם הנתב הארור ההוא, זה כבר עולם אחר...

3. אני חושב שאני אעצור כאן, לא נראה לי שבמציאות שלי אוכל לקבל מעבר לכך בגלישת WIFI...

שוב תודה למגיבים ולמציעים (כולל אלה שרמזו לי להחליף דירה/שכנה/אישה :lol: )

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

HarryKroitoru כתב:שלומי, תודה על ההצעות, אבל הן לא מעשיות,
וגם לא נדרשות, גם אם יש לי בבית תחנת כוח גרעינית, ולצידה שרה נתניהו (שגם היא פולטת רעל גרעיני לא קטן)
ופרט לכך, נגיד שהבית שלי אפוף רוחות אנטי WIFI, מה אעשה אז?
אמכור אותו בגלל שלא ניתן לגלוש באינטרנט? תהיה רציני...

טוב, אז הנה INPUT מהשעות האחרונות, אחר הצהרים החלפתי את הנתב האמור
ורכשתי במקומו את ה- TP-LINK 1043ND, ולהלן כמה נקודות:

1. מציע לכולם לא להתקרב מס"מ אפילו לנתב ה-SO CALLED החדש והאחרון שלהם ה-4300,
עם התדר הכפול, זה פשוט *** בהתגלמותו...

2. עם המעבר לנתב החדש, הכל השתפר פלאים בעשרות אחוזים בנושא ה-WIFI. אמנם כשאני מקבל בתחנה המחוברת
בכבל אטרנט רוחב פס של 100 מגה, ב-WIFI אני מקבל רק בין 30 ל-35 מגה, אבל ראבאק, ליד התחום של 0.5-6 מגה שהייתי מקבל
קודם עם הנתב הארור ההוא, זה כבר עולם אחר...

3. אני חושב שאני אעצור כאן, לא נראה לי שבמציאות שלי אוכל לקבל מעבר לכך בגלישת WIFI...

שוב תודה למגיבים ולמציעים (כולל אלה שרמזו לי להחליף דירה/שכנה/אישה :lol: )
...
לא, אל תמכור את הבית... אבל לפחות תדע מאיפה הבעיה.
אתה פה לא רציני, בעליל אפילו.

אגב לא מעשיות... אצל ההורים שלי שוכב כבל 75 אום של 20 מטר... מעשי או לא... ואף אחד מהם לא מהנדס טכנאי או מתקין.. באמת שלא לעניין התשובה שלך.

מעבר לזה.. לא פתרת את הבעיה, הבאת נתב חזק יותר כנראה או אחד שעובד קצת אחרת ב-WIFI.
זה מחזק מהו כיוון הבעיה.

GibsonLP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405

שליחה

דבר ראשון - ping זה ICMP, אז אם כבר הוא מדד לקישוריות IP ;)

ועכשיו ברצינות - לדעתי יש לך מפריע חזק ליד הנתב. ואז זה לא משנה אם תתקרב עם הclient גם למטר ממנו, מספיק שהמקלט שלו נדחס מהאות המפריע והכל יעבוד רע מאוד.
מה שאתה צריך לעשות זה לנתק את הנתב מחיבור האינטרנט ולקחת אותו לחדר אחר (נניח - לתוך המקלט, רק לצורך הניסוי), לחבר מחשב בחיבור קוי ומחשב נוסף בחיבור אלחוטי (רק LAN, ללא WAN). תבדוק את מהירות החיבור בינהם (לא בping... בדיקת ping נותנת בסה"כ מדד לround trip latency וקצת מידע על sanity ברשת, תשתמש בiperf שיעמיס את הרשת ותראה כמה אתה מקבל), חיבור N תקין של 2x2 אמור לתת בסביבות ה100 מגה ביט לשניה בהנחה ואין מפריעים מסביב ועוצמת הקליטה סבירה.
דבר נוסף, לא ממש הבנתי את הנתונים שרשמת, אתה מתכוון שיש לך רעש ב-50dBm- ??? אם כן אז זה ממש חזק. מצד שני רוב הדרייברים לא נותנים עוצמת רעש אלא רק עוצמת מפריעים, אז אם יש לך מפריעים ב-50dBm- זאת אומרת שהערוץ שלך ממש לא פנוי.

גם הבנתי בין השורות שיש לך repeater. זה ממש לא עוזר לבעיות RF... מיקום נכון של AP טוב אמור לכסות בית שלם (200 מ"ר, לדוגמא) עם AP בודד.

דבר אחרון - אתה לא באמת יכול למקד את הסיגנל עם צלוחית אלומיניום... זאת אומרת - זה אולי במקרה יעבוד אבל זה ממש לא דרך לעשות משהו... אם אתה מקרב את הצלוחית קרוב מדי לאנטנה קיבלת משטח אדמה שיחזיר את האות חזק מאוד למשדר דרך האנטנה (יוציא אותה מתיאום... יחס גלים עומדים בעייתי (VSWR)) ובכל מקום אחר הסיכוי שתהיה בול בfocal point אפסי כך שכנראה פשוט תייצר המון החזרים בונים/הורסים...
So long and thanks for all the fish!

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

גיבסון, ראשית תודה גם לך על הנסיון להרים את הכפפה...

אתייחס לדבריך:

1. חייכתי עם כולם כשהעלינו ספקולציה שייש לי תחנת כוח גרעינית בבית, אבל בוא נהיה רציניים לרגע,
מדובר בבית פרטי, בן 3 קומות, שאני בניתי, ואני יודע בדיוק מה יש בכל קיר וקיר, וגם אצל השכן, ואין שום מטרדים פולטי קרינה מגנטית
או אחרת שעלולים להפריע ל-WIFI

2. לא יודע מדוע נכנסת לפינה הזו של פינג, אבל אם כבר העלית אותה אז כך: בלי קשר לפינג בדקתי מהירות העברה של קבצים, ובטח שלא בפינג.
מה שכן, אני חוזר על דברי, אחד הדברים הראשוניים והבסיסיים ביותר הנבדקים ברשת TCP/IP הוא הפינג, וזמן ההחזר שלו. זו עובדה !
וזה חלק מהידע שממנו אני מתפרנס ולמדתי בבית ספר לתקשורת. אם מישהו טוען אחרת, הרי שהוא לא ממש מבין תקשורת.
אין לפינג ול-ICMP כלום מהמשותף ! אלו הם 2 פרוטוקלים ב-LAYER 3, שהיא רמת ה-IP, ולכל אחד מהם מטרה אחרת.

3. לא התכוונתי לרעש בעוצמה של 50 db, אלא התכוונתי לסקופ שמודד עוצמת אות רדיו בתדר של 2.4 גיגההרץ ו-5 גיגההרץ,
עוצמת האות גם היא נמדדת בdb, כאשר אות חזק וטוב נמצא בין -30 ל-50 db. אין לי מושג מה רמת הרעש במרחב הבית שלי,
אני לא מעבדה ואין לי כלים למדוד אותו.

4. אמנם יש לי Repeater ברשת אבל אתה יכול להבין שבכדי לבדוק את הליקויים ברשת בודדתי 4 רכיבים ממנה בלבד לכדי סביבת ניסוי סגורה:
מודם כבלים+נתב+מחשב מחובר באטרנט לנתב+יחידת קצה המחוברת ב-WIFI לרשת. את הפריט האחרון החלפתי כל פעם בסוג אחר של יחידת קצה.

5. בבדיקה מדוקדקת של האותות והסיגנלים של הרשת אני יודע בוודאות מעבר לכל ספק 2 דברים: א. מיקום הנתב והריפיטר ברשת אופטימלים,
ואין מקום טוב יותר באזור הבית ב. בחרתי את ה-Chanel הנכון והפנוי והנקי ביותר לשידור ה-WIFI, גם בצד המשדר, וגם בצד היחידות הקולטות.

6. ידוע ומוכר בין חכמי התקשורת בארץ ובעולם (כאלה עם ידיים טובות שמסוגלים ויודעים לבנות ולאלתר דברים) שצלחת מתכת בצמוד לאנטנת/ות השידור
בנתב מחדדות ומשפרות את הובלת תדר הרדיו לכוון הרצוי, שהרי אחרת הקרן די מתפזרת לכל הכוונים. חוזר שנית - הצלחת לא מעצימה או מגבירה את
האות, פעולה שרק מגבר מסוגל לה, אלא עוזרת לרכז ולמקד אותו לכוון מסויים...

7. לצערי, כל הידע שלי + כל הנסיונות + כל הידע שמשכתי קיבלתי מהפורום הזה ופורומים אחרים + ידע שמשכתי וקיבלתי מאנשי מקצוע נוספים בימים אלה,
לא הצליח להראות לי משהו שאינני יודע ושלא הייתי ער לו, ולא הצליחו להסביר מדוע הבעייה מתרחשת, ובטח שלא לפתור אותה...
המצב כעת הוא לדעתי המקסימלי ביותר שיכול להיות לי, והיות וזו רשת חיה ונושמת שגם משרתת עסק קטן, אין לי את הלוקסוס לשחק איתה
עד אין סוף, ולפכך אני מסתפק במצב הנוכחי בשלב הזה ומרים ידיים. אולי פעם...בעתיד הרחוק....כשתצמחנה לי שערות ירוקות על כף היד... :lol:

GibsonLP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405

שליחה

מאוחר, אז ברשותך כרגע אענה לך רק על חלק מהתשובות שלך...

2. נתקלתי ביותר ממקרה אחד שping עבר בסדר והחיבור היה גרוע, נפילה של פקטות גדולות זה אחת הסיבות, יש עוד הרבה.
2ב. אני לא מבין בתקשורת כלום, כנראה. אבל ping זה שליחת ICMP echo request (טייפ 8) וקבלת ICMP echo reply (טייפ 0).

3. אני מקווה שהתכוונת לספקטרום אנלייזר, סקופ זה כלי מאוד לא אמין למדידת שידור באוויר, אפילו אם תחליף probe בסתם אנטנה... עוצמת האות נמדדת בdBm שזה dB למיליוואט. dB סתם ככה לא אומר כלום כי זו מידה יחסית. אות טוב וחזק לכל דבר ועניין בחיבור wifi זה ממינוס 70dBm וצפונה כאשר זה יכול להיות גבולי לחיבור טוב במידה ויש מפריעים. סיגנל של מינוס 30dBm בד"כ ידחוס את רוב המקלטים ויפגע באיכות החיבור (תלוי מאוד במקלט, אבל בחיבורים ארוכים שאני עושה אני לפעמים מוריד את עוצמת השידור כדי להגיע בין מינוס 50-60dBm)

5. אם הציוד תקין, המיקום תקין ואין מפריעים אז נשארות 2 בעיות אפשריות: הגדרות או חללית מעל הבית שלך שמעלה את רצפת הרעש.

6. ידוע ומוכר בין כאלו שבונים אנטנות בארץ ובעולם (כאלה עם תואר כלשהו בפיסיקה/הנדסת חשמל ונסיון של שנים בblack magic הזה שנקרא אומנות בניית האנטנות) שאנטנה זה אחד הדברים שמגבירים את הסיגנל הכי הרבה (תורמים גם לקליטה וגם לשידור) ולכן לאנטנה יש שבח (gain) שנמדד בdBi (או dB למול אנטנה איזוטרופית). השמת reflector כלשהו יכולה לעזור, עם המון מזל ועוזרת הרבה פחות משימוש באנטנה כיוונית יותר (נניח - בסביבת indoor אנטנת patch קטנה או אפילו אנטנת inverted F שתוכננה נכון (נדיר)). ובד"כ שימוש בreflector ע"י אדם שלא בקיא בהתפשטות גלים (יחס גלים עומדים, תופעות שדה קרוב/שדה רחוק, משטחי אדמה ועקרון פעולה של אנטנות) עלול לפגוע יותר מאשר לעזור (לדוגמה - הצמדה של הרפלקטור תהיה הרסנית לאנטנה ותוציא אותה מתיאום לתדר, השמה של הרפלקטור בחצי למדה תהיה ככה-ככה) וכו'...
אם תרצה וזה יעניין - אכתוב על זה עוד הרבה.
* למען הסר ספק - אין לי תואר כלשהו בפיסיקה אבל יש לי אהבה גדולה לתחום הרדיו בכלל וWIFI בפרט ואני בונה אנטנות פשוטות עם חברים שלי שכן בונים אנטנות למחייתם ובשנים האחרונות הרמתי חיבורי WIFI ארוכים מאוד (בארץ) של בין 50 ל134 ק"מ.

מתנצל מראש אם הניסוח היה ציני. 1:30 בלילה.
So long and thanks for all the fish!

pooptits
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

מבלי להיכנס לדיוני עומק טכניים-מקצועיים אלא בשיטת האלימינציה בלבד:
כשאני מחבר לנתב מחשב, כל מחשב, בחיבור חוטי (ETHERNET) אני גולש במלוא רוחב הפס של קרוב ל-100 מגה
המסופקים ע"י HOT.
...

--------> ברור שאין לך, לא בעיית תשתית ולא בעיית ספק.
זה כבר ה-ROUTER השלישי ....
בדקתי עם 2 לפטופים + 2 סמרטפונים מסוגים שונים
...
+ הנתב החדש שהחלפת => 4 נתבים ובכולם הבעיה חוזרת.
--------> ברור שאין לך בעיה בCLIENTS ולא תקלה בנתב. (הבנתי שהאחרון טוב מהשאר אבל עדיין לא אופטימלי).

לכן נותרו 2 אפשרויות הכרחיות:

1] הפרעת שידור ע"י מכשיר אלחוטי אחר בבית שלך/השכנים.
כתבת כי:
אני למעשה מוציא מרשימת ה"תקלות האפשריות" את ה-HOTBOX ..... והוא מחובר ל-HOTBOX של הוט,המקונפג כמודם בלבד.
...
האם בדקת את האפשרות הקלושה שלמרות הקינפוג למודם, מכשיר ה HOTBOX תקול ופורץ שידור ?
או שספק הכוח שלו תקול ויוצר מסוך ?

2] בהודעת הפתיחה כתבת:
כמו כן גם עברתי מבזק ל-HOT
...
לא הבנתי מכך האם התקלה התרחשה גם בתשתית ובציוד של בזק?
אם התשובה היא לא, אז בוודאות הבעיה נעוצה באפשרות הראשונה שהצגתי!
אם התשובה היא כן, ז.א כל סוגי התשתיות וכל סוגי הציוד שבדקת לא פתרו את הבעיה!
מכאן אתה בוודאי מסיק שהמשתנה היחידי שלא החלפת הוא המיקום => החדר או הבית.

אין משתנים אחרים ולכן אני לא מצליח למצא אופציות אחרות.
מה שתוכל לבצע הוא לבחון את 2 האפשרויות שהצגתי לך:
1] לנסות להחליף את הHOTBOX או להעביר את ציוד התקשורת הבסיסי שלך (מודם+נתב) לשכן ולבדוק אצלו.
2] לנסות בכל זאת בחדר אחר.

עדכן אותנו לגבי התוצאות, זה מאוד מסקרן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אם בדקת כמה ראוטרים אז איך הבעיה נפתרה בחמישי? האם הארבעה היו זהים?

לגבי ראוטרים. יש רבים שנראים כמו לוייני תקשורת מתוחכמים אבל בפועל הם חלשים ביותר. לאחרונה רכשנו לחברה שני ראוטרים לתערוכה. איך שהתחילה התערוכה נפלו כל הרשתות האלחוטיות, כולל של הנתב (tplink שנראה כמו תחנת כוח גרעינית לפי העיצוב שלו).

המזל היה שהיתה ליד חברה ישראלית שמייצרת צ׳יפים לראוטרים והלוו להם ראוטר שמבוסס על הטכנולוגיה. איתו היו אפס תקלות.
...
ראוטרים רבים פשוט נחנקים ומתים כשיש עוד רשת בסביבה גם אם הם נראים ממש טוב על הנייר. לא צריך שתהיה לידך תחנת כח גרעינית בשביל שראוטר ממוצע יחנק וייגווע.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”