גיבסון, ראשית תודה גם לך על הנסיון להרים את הכפפה...
אתייחס לדבריך:
1. חייכתי עם כולם כשהעלינו ספקולציה שייש לי תחנת כוח גרעינית בבית, אבל בוא נהיה רציניים לרגע,
מדובר בבית פרטי, בן 3 קומות, שאני בניתי, ואני יודע בדיוק מה יש בכל קיר וקיר, וגם אצל השכן, ואין שום מטרדים פולטי קרינה מגנטית
או אחרת שעלולים להפריע ל-WIFI
2. לא יודע מדוע נכנסת לפינה הזו של פינג, אבל אם כבר העלית אותה אז כך: בלי קשר לפינג בדקתי מהירות העברה של קבצים, ובטח שלא בפינג.
מה שכן, אני חוזר על דברי, אחד הדברים הראשוניים והבסיסיים ביותר הנבדקים ברשת TCP/IP הוא הפינג, וזמן ההחזר שלו. זו עובדה !
וזה חלק מהידע שממנו אני מתפרנס ולמדתי בבית ספר לתקשורת. אם מישהו טוען אחרת, הרי שהוא לא ממש מבין תקשורת.
אין לפינג ול-ICMP כלום מהמשותף ! אלו הם 2 פרוטוקלים ב-LAYER 3, שהיא רמת ה-IP, ולכל אחד מהם מטרה אחרת.
3. לא התכוונתי לרעש בעוצמה של 50 db, אלא התכוונתי לסקופ שמודד עוצמת אות רדיו בתדר של 2.4 גיגההרץ ו-5 גיגההרץ,
עוצמת האות גם היא נמדדת בdb, כאשר אות חזק וטוב נמצא בין -30 ל-50 db. אין לי מושג מה רמת הרעש במרחב הבית שלי,
אני לא מעבדה ואין לי כלים למדוד אותו.
4. אמנם יש לי Repeater ברשת אבל אתה יכול להבין שבכדי לבדוק את הליקויים ברשת בודדתי 4 רכיבים ממנה בלבד לכדי סביבת ניסוי סגורה:
מודם כבלים+נתב+מחשב מחובר באטרנט לנתב+יחידת קצה המחוברת ב-WIFI לרשת. את הפריט האחרון החלפתי כל פעם בסוג אחר של יחידת קצה.
5. בבדיקה מדוקדקת של האותות והסיגנלים של הרשת אני יודע בוודאות מעבר לכל ספק 2 דברים: א. מיקום הנתב והריפיטר ברשת אופטימלים,
ואין מקום טוב יותר באזור הבית ב. בחרתי את ה-Chanel הנכון והפנוי והנקי ביותר לשידור ה-WIFI, גם בצד המשדר, וגם בצד היחידות הקולטות.
6. ידוע ומוכר בין חכמי התקשורת בארץ ובעולם (כאלה עם ידיים טובות שמסוגלים ויודעים לבנות ולאלתר דברים) שצלחת מתכת בצמוד לאנטנת/ות השידור
בנתב מחדדות ומשפרות את הובלת תדר הרדיו לכוון הרצוי, שהרי אחרת הקרן די מתפזרת לכל הכוונים. חוזר שנית - הצלחת לא מעצימה או מגבירה את
האות, פעולה שרק מגבר מסוגל לה, אלא עוזרת לרכז ולמקד אותו לכוון מסויים...
7. לצערי, כל הידע שלי + כל הנסיונות + כל הידע שמשכתי קיבלתי מהפורום הזה ופורומים אחרים + ידע שמשכתי וקיבלתי מאנשי מקצוע נוספים בימים אלה,
לא הצליח להראות לי משהו שאינני יודע ושלא הייתי ער לו, ולא הצליחו להסביר מדוע הבעייה מתרחשת, ובטח שלא לפתור אותה...
המצב כעת הוא לדעתי המקסימלי ביותר שיכול להיות לי, והיות וזו רשת חיה ונושמת שגם משרתת עסק קטן, אין לי את הלוקסוס לשחק איתה
עד אין סוף, ולפכך אני מסתפק במצב הנוכחי בשלב הזה ומרים ידיים. אולי פעם...בעתיד הרחוק....כשתצמחנה לי שערות ירוקות על כף היד...