ראוטר D-Link 6740U H1

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51

שליחה

תן לי לנחש - לפחות באחד המחשבים רץ client של טורנט, נכון? זה קרה לי כמה וכמה פעמים עם הנתב הזה, הוא פשוט מתקשה לסחוב כמות חיבורים גדולה..

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

dvirs12 כתב:תן לי לנחש - לפחות באחד המחשבים רץ client של טורנט, נכון? זה קרה לי כמה וכמה פעמים עם הנתב הזה, הוא פשוט מתקשה לסחוב כמות חיבורים גדולה..
...
נכון :) אבל רוב הזמן זה לא הורדות אלא UPLOAD של טורנים

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

זה קורה לך רק שקליינט של טורנט פתוח?
כי שמתי לב לבעייה בתשתית של בזק, עוד לא הצלחתי להבין מאיפה זה מגיע
אבל הקליינט טורנט פשוט מכבה את כל האינטרנט, ורק שאתה סוגר את הקליינט או עוצר את אותו טורנט האינטרנט חוזר.
וזה לא קשור לכמה רוחב פס זה לוקח, זה יכול לקרות אפילו עם 5KB/S.

גם אני וגם חבר שלי נתקלנו בזה דיי המון.
ובגלל זה נראה לך שבעצם הנתב נתקע.
כשזה קורה לך בפעם הבאה תריץ פינגים לאיזה מקום ובזמן שהם רצים אתה כמובן תראה TIMED OUT, תסגור את התוכנה של הטורנט ותראה אם תוך כמה שניות האינטרנט חוזר וגם הפינגים חוזרים.

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

היה לי כמעט חצי שנה ראוטר 7850U. אבל הוא נשרף אחרי הפסקת חשמל וקבלתי בבזק סטור את 6740U H1
כשה היה לי את 7850U, הוא אף פעם לא נתקע כמו שזה קורה עם 6740U H1

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812

שליחה

want_upload כתב:היה לי כמעט חצי שנה ראוטר 7850U. אבל הוא נשרף אחרי הפסקת חשמל וקבלתי בבזק סטור את 6740U H1
כשה היה לי את 7850U, הוא אף פעם לא נתקע כמו שזה קורה עם 6740U H1
...
ה7850u מחזיק מעמד טוב מאוד אני איתו כבר כמה חודשים ואני מבסוט :)

בורגול
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410

שליחה

Class889 כתב:זה קורה לך רק שקליינט של טורנט פתוח?
כי שמתי לב לבעייה בתשתית של בזק, עוד לא הצלחתי להבין מאיפה זה מגיע
אבל הקליינט טורנט פשוט מכבה את כל האינטרנט, ורק שאתה סוגר את הקליינט או עוצר את אותו טורנט האינטרנט חוזר.
וזה לא קשור לכמה רוחב פס זה לוקח, זה יכול לקרות אפילו עם 5KB/S.

גם אני וגם חבר שלי נתקלנו בזה דיי המון.
ובגלל זה נראה לך שבעצם הנתב נתקע.
כשזה קורה לך בפעם הבאה תריץ פינגים לאיזה מקום ובזמן שהם רצים אתה כמובן תראה TIMED OUT, תסגור את התוכנה של הטורנט ותראה אם תוך כמה שניות האינטרנט חוזר וגם הפינגים חוזרים.
...
גם לי זה קורה, במיוחד לאחר השדרוג ל-100,
משום מה אני תמיד חושב שזה קשור להגדרת MAX HALF OPEN בטורנט כך שאני מוריד את זה למקסימום 8, רק מה, זה לא באמת עוזר,
לא יודע אם זה קשור לראוטר ברמה נמוכה או להגדרות טורנט

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא זה לא קשור להגדרות בטורנט, וזה לא קשור ספציפית למודם/נתב הזה, אלא לתשתית של בזק.

Dlink
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 92

שליחה

class889,

אנחנו לא הצלחנו להקריס את הנתב גם כאשר העמסנו 6-7 הורדות טורנטים במקביל (עם הגבלת רוחב פס ל- 80% עבור הטורנטים).

תוכל לפרט בשלבים איך מגיעים למצב כזה ? (איז קליינט טורנט, הגדרות קליינט וכד')
אם נוכל לסמלץ את הסיטואציה - סביר שנוכל גם לעלות על הבעיה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Dlink אני לא אמרתי שהנתב קורס.
וזה גם לא קשור לכמה רוחב פס השתמשת, אפילו אם תשתמש ב20% מהרוחב פס העולה זה עדיין יכול לקרות.

מאוד קשה לי לשחזר את התקלה.
אבל, אני הקלטתי את זה בסרטון ופעמים הקלטתי את זה, אבל אני לא אפרסם אותו אבל אני אסביר מה בעצם קורה:

*אני משתמש בG2 וזה קרה לי גם עם G1. (תמיד הDLINK מוגדר בתור BRIDGE)
*זה קורה לי גם עם MSAG של TELEDATA וגם עם של נוקיה-סימנס.
*זה קרה לי גם עם יוטורנט וגם עם Deluge במספר גרסאות.
*זה קורה באופן דיי רנדומלי.
*זה קורה אצל חבר שלי גם עם הדגם השני של DLINK סדרה 7000 כשאצלו זה מוגדר בתוך נתב

אני עושה SEEDING לטורנט(בזמן שאני לא מוריד כלום), על מהירות של 174KB/S (יש לי 3 מגה שליחה) ומאז שאני עושה לו SEEDING האינטרנט פשוט לא עובד אבל עדיין הסשן שלי עם אותו PEER עדיין קיים, ובאותו רגע שהPEER הנ"ל סיים להוריד ממני ישר חזר האינטרנט.
כל עוד והסיד היה מחובר אליי ומוריד ממני, בלי תלות במהירות שום דבר באינטרנט לא היה עובד.

מספר החיבורים שהיו פתוחים מהקליינט של הטורנט היו רק 30 חיבורים. (הנתב שלי יכול לעמוד בלי בעייה עם עשרות ומאות אלפי חיבורים, יש לי 2 GB זיכרון בנתב).
בדקתי פינגים מהמחשב כל הזמן וגם מהנתב שלי לספק, ובשניהם היה 100% TIMED OUT כל עוד והיה SEED לאותו חיבור.
שום דבר באינטרנט לא עבד.

בסרטון אחר שם העלתי על 90KB בזמן ששום הורדה ושום שליחה אחרת לא מתבצעת בו זמנית, ואני מנתר את התעבורה דרך הנתב שלי ואני רואה שהשימוש הוא רק של 90KB בשליחה.
וברגע שהסתיימה השליחה הכל חזר.

יש לי גם תשתית של הוט ושם זה אף פעם לא קרה לי.
הבעייה קיימת רק בבזק בלי קשר לאיך מוגדר הקו אצלי בין אם TOP 100 או RATE ADAPTIVE.
וכמו שציינתי העבירו אותי לMSAG של נוקיה וחשבתי שזה לא יקרה לי אבל זה עדיין קורה.

מה שחשוב לי לציין זה שהבעייה לא מובן מתי היא מתרחשת זה לפעמים יכול לקרות 5 פעמים ביום ולפעמים זה במשך שבוע שלם לא יקרה (בזמן שבאותו שבוע אני מעלה למשך המון שעות).

Dlink
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 92

שליחה

class889,

ברגע שהפכת את הנתב ל- Bridge למעשה אתה לא משתמש כלל בתכונות הניתוב שלו אלא כמודם בלבד.
בדיקות הדרייבר של המודם נעשות לכל נתב במעבדת בזק ומותאמות לסוגי ה- MSAG השונים.
נכן לרגע זה הגרסת דרייבר הקיימת בנתב היא גירסה שנבדקה ואושרה במעבדות בזק לאחר בדיקות מקיפות שלהם.
בזק מחליטה על צורת בדיקת העומסים במעבדה.
מה שנוכל לעשות זה להעביר את המידע הזה אליהם שיבדקו
יתכן וזה גם קשור למרחק הפיזי שלך מהרכזת או לאיכות כבלי ה- PSTN שמגיעים עד ביתך. רק טכנאי בזק יכולים לבדוק זאת.

אגב: אם אתה מנמיך מעט את מהירות ה- SEEDING , האם עדיין זה קורה ?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא באתי בטענה שזה בעייה במודם של DLINK, אלא שזה קורה רק בתשתית של בזק ובתשתית של הוט זה לא קורה, אך לא יצא לי לבדוק עם הNETGEAR את זה.

כמו שגם ציינתי העלתי רק על מהירות של 90KB מתוך כל ה375KB שלי וזה עדיין קרה.
וגם ציינתי שזה קורה גם אצל חבר שלי (גר בעיר אחרת) עם DLINK 7850 שמוגדר בתור נתב.

גם ציינתי שזה לא נובע מעומס, אמרתי שהיו רק סה"כ 30 חיבורים פתוחים בקליינט.

לא ידוע לי מהיכן מגיעה הבעייה, מה שאני יודע שזה קורה באופן רנדומלי.
אם תבקש ממני לשחזר את זה, אני פשוט אפתח קליינט טורנט ואני פשוט אמשיך להוסיף טורנטים עד שברגע מסויים אחד הטורנטים שעושה SEEDING וזה יגרום לתקיעה הזאת.

זה בעייה מאוד מוזרה ולא מובנת.
כשהיא תקרה שוב פעם אני אנסר לנתר מהיכן מגיעה הבעייה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”