יש למישהו המלצות לסרטים ליום כיפור?
נמר-זה כמובן לא מופנה אישית אליך...אתה יודע !
וגם לא אישית כנגד אף אחד כמובן..
אבל ביום כיפור יש אוירה באמת מיוחדת ...מין שקט וקדושה כזו שלא קיימת בשום מקום בעולם ובטח לא לעם היהודי...
ואני מדבר גם על האוירה בבית הכנסת ובמיוחד לקראת הנעילה זמן בו מבקש הרב כי כל אחד יבקש מחילה אחרונה לפני קבלת הדין לשנה החדשה ובזמן התקיעה בשופר בו כל אב בבית הכנסת שלנו עוטף את ילדיו בטלית ונושא תפילתו אל השמיים לכל הטוב שבעולם...בשביל כולם...אין יותר יפה ומיוחד מזה לעם היהודי...
תחשבו על זה ...באמת במובן העמוק של המשמעות ...ותעמידו את זה מול כל סרט שבעולם....
וגם לא אישית כנגד אף אחד כמובן..
אבל ביום כיפור יש אוירה באמת מיוחדת ...מין שקט וקדושה כזו שלא קיימת בשום מקום בעולם ובטח לא לעם היהודי...
ואני מדבר גם על האוירה בבית הכנסת ובמיוחד לקראת הנעילה זמן בו מבקש הרב כי כל אחד יבקש מחילה אחרונה לפני קבלת הדין לשנה החדשה ובזמן התקיעה בשופר בו כל אב בבית הכנסת שלנו עוטף את ילדיו בטלית ונושא תפילתו אל השמיים לכל הטוב שבעולם...בשביל כולם...אין יותר יפה ומיוחד מזה לעם היהודי...
תחשבו על זה ...באמת במובן העמוק של המשמעות ...ותעמידו את זה מול כל סרט שבעולם....
052-4200610
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בזמן האחרון הוא יותר בקטע של מכונאות רכב וצמחי תבלין.lironk כתב:אני מקווה שהקדוש ברוך הוא לא מתעניין באודיו וקולנוע ביתי כי עם שירשור כזה הוא עלול להפיל את האתר...
...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
אתה מחזק את מה שאני אומר..Booboo כתב:ניסים ידידי,
עם ישראל ידוע כעם הספר, אז בשביל להצדיק את השם אפשר גם לעיין באיזה ספר כדי להעביר את הצום (זה לא חייב להיות מילון לועזי-עברי או תגליות חדשות באסטרופיזיקה מודרנית)
אם לא ספר, אז אפשר להסתפק במוסף לחג של העיתון.
ואם גם המוסף לחג גדול עליך, תמיד אפשר לבדוק מה התחדש אצל יודה ונינט ב"רייטינג"...
il62 כתב:פעם מי שהיה עושה את זה ...היה עושה זאת בצנעה !!!
היום עוד מעט פותחים קטגורית סרטים ליום כיפור...
ממש בושה וכלימה ....
תעשו מה שאתם רוצים אבל בד' אמות ביתכם ואל תגררו את זה בפומבי לפורום....
ממש לא מכובד...יש פה אנשים שבשבילם יום כיפור שהוא היום הקדוש ליהודים מסמל קצת יותר מסרטי בורקס ובירות לחברה..........
כל השירשורים האלה לא מוסיפים כבוד
יום כיפור - זה לא יום של סליחות?נמר כתב:אני בטוח שזה לא מופנה אלי אישית..
{ראה הודעה פרטית בתיבת דואר מתחת לבית שלך .. אנא פתח את המעטפה שאתה לבד בחדר סגור ואטום}.
...
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
למה זה מפריע לכם ? הדיון הזה נוגע רק לאנשים שלא שומרים את יום כיפור.
בטח אף אחד לא התכוון לפגוע בכם
בכל מקרה אני מתכוון לראות האיש שבפנים, טיסה 93.
ועופר אתמול המליץ על איש המזג אוויר עם ניקולס קייג'.
.
וסדרות
בטח אף אחד לא התכוון לפגוע בכם
בכל מקרה אני מתכוון לראות האיש שבפנים, טיסה 93.
ועופר אתמול המליץ על איש המזג אוויר עם ניקולס קייג'.
.
וסדרות
זה לא פוגע אבל זה מפריע . יום כיפור בשבילי זה משהו גם קולקטיבי מעבר לחשבון הנפש האישי.
אני לא רואה טעם בשאלה- "למה זה מפריע לכם?", עובדה שהדבר מפריע ללא מעט חברי פורום.
אני אדם מאמין, וגם מאמין במשפט "איש באמונתו יחיה", אבל יום כיפור זה משהו מעבר... ומאחר ואני רואה בפורום הזה כבית עבורי, מפריע לי שירשורים מהסוג הזה ומהסוג של " מי הולך להיות כאן ביום כיפור?" .
לא בא בטענות, אבל מרגיש לא בנוח בכלל עם התוכן.
בכל אופן אני מאחל גמר חתימה טובה לכל אחד מחברי הפורום ואין בליבי אפילו מעט על אחד מכם...
אני לא רואה טעם בשאלה- "למה זה מפריע לכם?", עובדה שהדבר מפריע ללא מעט חברי פורום.
אני אדם מאמין, וגם מאמין במשפט "איש באמונתו יחיה", אבל יום כיפור זה משהו מעבר... ומאחר ואני רואה בפורום הזה כבית עבורי, מפריע לי שירשורים מהסוג הזה ומהסוג של " מי הולך להיות כאן ביום כיפור?" .
לא בא בטענות, אבל מרגיש לא בנוח בכלל עם התוכן.
בכל אופן אני מאחל גמר חתימה טובה לכל אחד מחברי הפורום ואין בליבי אפילו מעט על אחד מכם...
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
שי..
אתה לא צודק..
תחשוב שפעם היו מעבירים את הזמן בשש בש .. היום מעבירים את הזמן אחרת..
מי שכאן יכול גם לצום..
ואם במנהגים עסקינן..
אתה צריך לשבת ולקרוא תורה בכל תקופת הצום..
האם אתה עושה זאת??
אין משפט כזה איש באמונתו יחיה .. אלה צדיק באמונתו יחיה ... כלומר דתי ירא שמיים באמונתו יחיה..
תחשבו ששאלתי מי משחק איתי שש בש ביום כיפור..
אתה לא צודק..
תחשוב שפעם היו מעבירים את הזמן בשש בש .. היום מעבירים את הזמן אחרת..
מי שכאן יכול גם לצום..
ואם במנהגים עסקינן..
אתה צריך לשבת ולקרוא תורה בכל תקופת הצום..
אין משפט כזה איש באמונתו יחיה .. אלה צדיק באמונתו יחיה ... כלומר דתי ירא שמיים באמונתו יחיה..
תחשבו ששאלתי מי משחק איתי שש בש ביום כיפור..
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
נמר,
לא ניכנס פה לוויכוחים תיאולוגיים, מכיוון שבוויכוחים האלה בדר"כ השמיים הם הגבול (תרתי משמע), לכל אחד (חוץ מחסידים) יש דיעה אחרת, ובסוף כולם מסכימים על זה שהם לא מסכימים...
צריך להבין שיום הכיפורים הוא יום אחר, שבו גם לעבריינים, ולא רק לצדיקים שבאמונתם יחיו, "מותר" לבוא ולהתפלל "כל נדרי", אפילו אם לאחר התפילה ישובו הביתה ויאכלו סטייק לבן ברוטב שמנת.
לכן תעשו מה בראש, אבל תבינו שיש כמה אנשים שכל העיסוק והבאזז סביב הנושא קצת, רק קצת, מפריע להם.
לא ניכנס פה לוויכוחים תיאולוגיים, מכיוון שבוויכוחים האלה בדר"כ השמיים הם הגבול (תרתי משמע), לכל אחד (חוץ מחסידים) יש דיעה אחרת, ובסוף כולם מסכימים על זה שהם לא מסכימים...
צריך להבין שיום הכיפורים הוא יום אחר, שבו גם לעבריינים, ולא רק לצדיקים שבאמונתם יחיו, "מותר" לבוא ולהתפלל "כל נדרי", אפילו אם לאחר התפילה ישובו הביתה ויאכלו סטייק לבן ברוטב שמנת.
לכן תעשו מה בראש, אבל תבינו שיש כמה אנשים שכל העיסוק והבאזז סביב הנושא קצת, רק קצת, מפריע להם.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
ההסבר לזה די ארוך ויש לו סימוכין רבים, סתם לדוגמא בתפילת עמידה של שבת יש נוסח אחר ועליון יותר לנוסח קדושת היום בתפילות השחרית ,מנחה וערבית ששונה מכל תפילה של חג ( כולל כיפור ) ואפילו של הימים הנוראים.
עוד דבר מעניין שרבים לא יודעים שיום הדין האמיתי הוא ראש השנה וכיפור זה רק למתנדנדים ( עפ"י הרמב"ם) .
עוד דבר מעניין שרבים לא יודעים שיום הדין האמיתי הוא ראש השנה וכיפור זה רק למתנדנדים ( עפ"י הרמב"ם) .
נמר יקר, פרוש המשפט "איש באמונתו יחיה" הוא שכל בן אדם בדרכו ילך, בין אם הוא מאמין ובין אם לא. וזכותו לעשות כך. (זהו משפט ידוע לכל, תוכל להריץ חיפוש בגוגל
)
אני לא מבין לגבי מה בדיוק אני לא צודק? הרי לא הבעתי שום דעה מלבד העובדה שכותרת השרשור המעידה על תוכנו ב"ריש גלי" מפריעה לי ולרבים. אתה יכול לטעון בצדק ,שלך, אין הדבר מפריע אבל לא יכול לדבר בשם רגשות האחרים.
תחשוב לדוגמא שאתה חבר מושרש בפורום דמיוני אחר, ולפתע אתה נתקל בשרשור שמקל ראש באתר הקדוש "HOMETHEATER", אז נכון שאתה אוהב את הפורום הדמיוני ההוא ואת כל החברים בו, ואין לך חצי דבר נגד אחד מהם, ואתה מכבד אותם ואת דעותיהם, בכל זאת, לא תרגיש פגוע??
לא אני ולא אחר בודק בציציות חברי הפורום לגבי האופן בו הם מעבירים את הצום (או את יום השבתון בקרב מי שלא צם).
פשוט קדושת היום עבורנו היא ערך נעלה, שהופך אותנו לרגישם לעניין ולדעתי דורש בהתאם רגישות משאר חברי הפורם. המקסימים...
אני לא מבין לגבי מה בדיוק אני לא צודק? הרי לא הבעתי שום דעה מלבד העובדה שכותרת השרשור המעידה על תוכנו ב"ריש גלי" מפריעה לי ולרבים. אתה יכול לטעון בצדק ,שלך, אין הדבר מפריע אבל לא יכול לדבר בשם רגשות האחרים.
תחשוב לדוגמא שאתה חבר מושרש בפורום דמיוני אחר, ולפתע אתה נתקל בשרשור שמקל ראש באתר הקדוש "HOMETHEATER", אז נכון שאתה אוהב את הפורום הדמיוני ההוא ואת כל החברים בו, ואין לך חצי דבר נגד אחד מהם, ואתה מכבד אותם ואת דעותיהם, בכל זאת, לא תרגיש פגוע??
לא אני ולא אחר בודק בציציות חברי הפורום לגבי האופן בו הם מעבירים את הצום (או את יום השבתון בקרב מי שלא צם).
פשוט קדושת היום עבורנו היא ערך נעלה, שהופך אותנו לרגישם לעניין ולדעתי דורש בהתאם רגישות משאר חברי הפורם. המקסימים...
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"