מחפש מסך 150 אינצ' חשמלי שעליו יקרין המקרן 5020ub אשמח לעזרתם..

מקרנים קידמיים - Front Projector.
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

מה לגבי מסך קבוע שמתקפל עם זרוע לתקרה? זו אופציה?
No place like home.......... Theater

taliashai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

תוכל טיפה יותר להרחיב אחי לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון..? שזה לא יהיה חשמלי?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

taliashai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה על הרעיון אך להיכן שאני מייעד אותו זה בעייתי וגם דקורטיבית זה לא נראה טוב אחי

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יגעת ומצאת תאמין,
טוב, הנה פתרון, קצת חורג מהתקציב אבל מסך מעולה של VUTEC:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... ction.html

גודל 147", כולל מתיחה.
יש לך שתי אפשרויות בד:
BRIGHT WHITE - גיין של 1.5, פחות בהיר אבל פחות תופעות לוואי
PEARL WHITE- גיין של 3.1 , יהיה בהיר מספיק גם ל3D, אבל זוית הצפייה קטנה יותר ויהיו תופעות לוואי, כמו HOT SPOTS ו COLOR SHIFT.

taliashai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

opv תודה רבה אחי על העזרה האמת שזה פי 2 מהתקציב שלי חח אז זה קצת בעייתי , האמת היא שאני רואה תמיד בחושך מוחלט אז כנראה אלך על המקרן הראשוני שבחרתי http://www.visualapex.com/Projector-Scr ... r=TE150HC2
מקווה שתסכים איתי שאם אני רואה ממש בחושך אז זה אחלה מסך בישבילי נכון?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה לא קשור לחושך או אור.
עוצמת הארה נשארת קבועה.
אם אתה קונה מסך עם גיין לא נכון בגודל כזה, אתה פשוט זורק את הכסף לפח.
אין לך שום דרך להגביר את עוצמת ההארה והתמונה תהיה חשוכה.
אם אתה רוצה להשאר בגבולות התקציב, תרד בגודל המסך.
חבל על הכסף.

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203

שליחה

opv כתב:זה לא קשור לחושך או אור.
עוצמת הארה נשארת קבועה.
.
...
תוכל לפרט מעט?

אולי זה אני והסטנדרטים הנמוכים שלי, אבל הקרנתי עם EPSON 8350 במוד CINEMA על 150' ממרחק של כמעט 5 מטרים בסלון חשוך למדי על קיר לא מטופל והתוצאה הייתה מהנה מאוד.
אולי וידאופילים שרגילים למקרני 30000 ש"ח עם מסך מתיחה שעולה 15000 ש"ח וקירות צבועים בצבע מיוחד יבחינו בקלות בהבדלים באיכות התמונה אבל כל אחד מתשעת הצופים פערו את פיהם בתדהמה ונהנו מכל רגע תוך חלוקת תשבוחות לאיכות התמונה.

אני גם חושב שהגודל מאוד משפיע על החווייה - הרבה יותר מעוד כמה אחוזי ניגודיות או גווני שחור. (Y)
קראת את הדיון שלי?
http://www.httv.co.il/vt185149.%D7%9E%D ... %D7%9C-150
נערך לאחרונה על ידי tmpusr ב 19/03/2013 22:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tmpusr,
לעוצמת הארה יש תקן וכדאי לא לרדת מ16FTL.
גם אם אתה נהנה עכשיו, צריך לקחת בחשבון שהנורה נחלשת.
וחוץ מזה, אתה מוכן להמר שעוצמת הארה שמספיקה לך, תספק גם את פותח השרשור, על חשבונו כמובן?

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

opv - ראשית, אני מאוד מאוד מעריך את העזרה והעצות שלך.

עם זאת, בהתבסס על הטיעון שלך, אתה בעצם מהמר "על חשבונו" בסכומים כפולים ומכופלים תחת ההנחה שזה לא יספק אותו :roll:
לדחוף אותו לכיוון של מסכים במעל 2000$ ללא משלוח ומיסים (כלומר מעל 10000 ש"ח!) רק מהחשש שמ-4 מטר עוצמת ההארה "לא תספיק" זה הימור גדול בהרבה ממה שאני מציע לדעתי.

לא אתה וודאי לא אני יודעים מה יספק אותו אבל 9 אנשים שונים היו תמימי דעים איתי ולדעתי הם מעט יותר מייצגים את הצופה המומצע+ מחלק ממובילי הפורום כאן שרגילים לסטנדרטים גבוהים יותר ככל הנראה.
אין ספק שאם הוא יוציא 10000 ש"ח על מסך הוא יקבל תוצאה אופטימלית שתספק אותו - זה לכאורה לא "הימור" אבל עולה מאוד מאוד ביוקר....

זה מזכיר לי את הדיונים האינסופיים סביב "למה לי לקנות טאבלט סיני" :lol:
ברור שאם תשלם פי 4 ותקנה מותג תהיה מרוצה, אבל 95% מהמשתמשים גם מרוצים מאוד מטאבלט סיני איכותי ברבע מחיר... (Y)
http://iandroid.co.il/forum/topic109587 ... f4ee95e32c

taliashai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tmpusr יש משהו במה שאתה אומר , האמת רציתי לשאול את OPV אם ארד טיפה ל133 אינצ' האם זה ישנה את כל התמונה תרתי משמע? :D

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

tmpusr,

להבנתי פותח השרשור מעוניין גם לצפות בתלת מימד.
אם פותח השרשור ילך על מסך 150 אינץ' עם גיין 1.0 אולי בדו-מימד התמונה שלו תהיה מספיק מוארת (וגם זה לדעתי עד שעות מנורה של 400 שעות) אבל תלת מימד הוא בכלל לא יוכל לראות.
אני עם מסך של 120" עם סוני 50 והתמונה בתלת מימד עבורי לא מספיק מוארת, אני לא רוצה בכלל לחשוב מה קורה עם 150".

אני בכלל לא מבין את ההגיון ברכישה של מסך 150 אינץ'. גם במידה ומרחק הצפייה הוא 6 מ', גם 133 אינץ' יעשו את העבודה טוב מאוד.

taliashai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקי idan309 היקר שוכנעתי מכל הטיעונים לרדת ל133 אינצ' אבל על איזה מסך הקרנה אתה ממליץ לי ללכת כשהמקרן היעודי הוא 5020ub של אפסון תודה ואחלה לילה אחי :)

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא מבין כלום בתלת-מימד... :roll:

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tmpusr כתב:opv - ראשית, אני מאוד מאוד מעריך את העזרה והעצות שלך.

עם זאת, בהתבסס על הטיעון שלך, אתה בעצם מהמר "על חשבונו" בסכומים כפולים ומכופלים תחת ההנחה שזה לא יספק אותו :roll:
לדחוף אותו לכיוון של מסכים במעל 2000$ ללא משלוח ומיסים (כלומר מעל 10000 ש"ח!) רק מהחשש שמ-4 מטר עוצמת ההארה "לא תספיק" זה הימור גדול בהרבה ממה שאני מציע לדעתי.

לא אתה וודאי לא אני יודעים מה יספק אותו אבל 9 אנשים שונים היו תמימי דעים איתי ולדעתי הם מעט יותר מייצגים את הצופה המומצע+ מחלק ממובילי הפורום כאן שרגילים לסטנדרטים גבוהים יותר ככל הנראה.
אין ספק שאם הוא יוציא 10000 ש"ח על מסך הוא יקבל תוצאה אופטימלית שתספק אותו - זה לכאורה לא "הימור" אבל עולה מאוד מאוד ביוקר....

זה מזכיר לי את הדיונים האינסופיים סביב "למה לי לקנות טאבלט סיני" :lol:
ברור שאם תשלם פי 4 ותקנה מותג תהיה מרוצה, אבל 95% מהמשתמשים גם מרוצים מאוד מטאבלט סיני איכותי ברבע מחיר... (Y)
http://iandroid.co.il/forum/topic109587 ... f4ee95e32c
...
כמו שאמרתי לך קודם, לעוצמת הארה בקולנוע יש תקן. לא אני קבעתי אותו. קבעו אותו אנשים מנוסים יותר ממני ממך או מתשעת האורחים שלך.
אני מקפיד שעוצמת ההארה תהיה מעל התקן ועל זה אני ממליץ.
אני מבטיח שהמסך היקר שאני ממליץ עליו ייתן תוצאה מעולה ב2D ו3D.
אתה לא מבטיח כלום, אתה אומר לו לסכן חצי מהסכום, כי אתה ותשע חברים לא מנוסים שלך ראיתם מקרן אחר בתנאים אחרים והתלהבתם.

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

idan309 כתב:tmpusr,

אני בכלל לא מבין את ההגיון ברכישה של מסך 150 אינץ'. גם במידה ומרחק הצפייה הוא 6 מ', גם 133 אינץ' יעשו את העבודה טוב מאוד.
...
הקרנתי בינתיים על 106, 120, 133 ו-160 אינטש והחוויה האישית שלי היא שה-150-160 אינטש נותן תחושה קולנועית מהנה וסוחפת בהרבה, גם אם יש פשרה מסויימת באיכות התמונה.
הפשרה הזו היא יותר "על הנייר" ולא ממש מורגשת בפועל בשקלול הכללי לטעמי. ברור שאם אחפש ואתאמץ מאוד להבחין בה אני אשים לב שהשחורים קצת פחות שחורים והצבעים קצת פחות מדוייקים וטיפה דהויים יחסית אבל החוויה בכללותה מהנה בהרבה לטעמי.

עם מסך גדול יש הרגשה שאתה ממש חלק מהסרט ו"שקוע" בו בדומה לתחושה בקולנוע איכותי ולא "סתם" צופה בתמונה גדולה - חדה ו"מדוייקת" ככל שתהיה.

כדי לקבל תחושה דומה ממסך של 100-120 אינטש צריך לשבת הרבה יותר קרוב ובחלל קטן בהרבה, מה שנראה ומרגיש מוזר, צפוף ולא נוח לעיניים. זו לפחות החווייה שלי...

אצלי אני מקרין בחללים גדולים (4x8 מטר במרפסת למשל) ולגודל יש משמעות, במיוחד כשצופים הרבה חבר'ה ביחד.

כל אחד והשריטות שלו :D

taliashai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

opv אז אם אני יורד ל133 אינצ' איזה מסך אתה מציע לי בתקציב שלי פחות או יותר? :roll:

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מבטיח שהמסך היקר שאני ממליץ עליו ייתן תוצאה מעולה ב2D ו3D.
...
בסכום שהוא עולה - אין לי כל צל של ספק שאתה צודק לחלוטין (Y)
אתה לא מבטיח כלום, אתה אומר לו לסכן חצי מהסכום, כי אתה ותשע חברים לא מנוסים שלך ראיתם מקרן אחר בתנאים אחרים והתלהבתם.
...
אני אישית מתכוון להוציא אולי 10-20 אחוז מהסכום הזה (כולל התקנה) וממה שראיתי, שאלתי וניסיתי עד כה אני מעריך שהסיכוי שאפול על הפרצוף באכזבה מרה לא גדול...
מה לעשות, סטנדרטים נמוכים של אנשים לא מנוסים. בן אדם פשוט.
במקרה הכי גרוע לא הוצאתי כל כך הרבה כסף ואני מניח שלפחות לסרטי הילדים, קריוקי והקרנות מזגמנות הוא יהיה שימושי.

המקרן שלי לא כל כך שונה ומעבר לכך ידוע ביכולת ההארה היחסית חלשה שלו אז אני מניח שמצבו ב-2D לפחות לא יהיה רע יותר. חוות דעת מכמה אנשים שכולם ראו כבר מקרן או שניים בימיהם אולי לא "מקצועית" אבל יש לה ערך לטעמי לבן אדם פשוט מהישוב.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tmpusr,
זו באמת תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא.
אני שמח בשבילך שגילית את עולם המקרנים, אני אחד מאלה שהמליצו לך על המקרן.
אתה חוזר ומתאר את הניסיון שלך, שהוא נהדר לכשעצמו, אך אינו רלוונטי לפותח השרשור.
פותח השרשור רכש מקרן יקר יותר משלך והוא רוצה להשתמש בו גם ל3D שמצריך עוד עוצמת הארה.
פותח השרשור הקציב 1500$ , תקציב מכובד, למסך.
למיטב הבנתי, פותח השרשור לא רוצה לאלתר מסך, הוא רוצה לקנות מסך מתאים בתקציב שלו.
אז עם כל הרצון הטוב שלך, אני חושב שאתה בעיקר מסיט את נושא השרשור ומבלבל את פותח השרשור שמבולבל גם ככה.
זהו, אני עם הדיון הזה סיימתי.
(f)

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

opv - לא היתה לי כל כוונה להסיט את הדיון ובוודאי שלא לגרום לך לסלוד או לפרוש ממנו.
opv כתב:tmpusr,
פותח השרשור רכש מקרן יקר יותר משלך והוא רוצה להשתמש בו גם ל3D שמצריך עוד עוצמת הארה.
פותח השרשור הקציב 1500$ , תקציב מכובד, למסך.
למיטב הבנתי, פותח השרשור לא רוצה לאלתר מסך, הוא רוצה לקנות מסך מתאים בתקציב שלו.
(f)
...
בתנאים האלה אני חושב שהצדק איתך ללא ספק ובאמת מדובר ב-use case אחר לחלוטין שככל הנראה מצדיק את ההשקעה (Y)

נ.ב: ההמלצה שלך על המקרן התבררה כמוצלחת מאוד ואני מאמין שגם כאן זה יהיה המצב.
בהצלחה.

חזור אל “מקרנים”