מוזיקה חברים, מוזיקה!!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #21 

tnsilver כתב:
moranshw כתב:תקרא לי שאתה הולך לטוני!
...
פעם היינו שכנים (במונחים אמריקאים). מה שלא ידעתי זה שגילו לו סרטן בשנה שעברה והוא חזר הביתה. אם אתה רוצה הוא גר בכתובת הזו:

[left]
71 Gravelly Hill North. Erdington. Birmingham. West Midlands.[/left]

לי יש איסור כניסה לממלכה - וגם אם היה מותר - לא הייתי טורח. אם בא לך תמסור לו ד"ש ותגיד לו שיהיה בריא אבל שאני מאוד מאוכזב.
...
הם עובדים כרגע על אלבום חדש שאמור לצאת ביוני אז לא בטוח שהוא בבית :)

עמרי - מרשים מה שיש לך בבית. מספיק מרשים רק מלהסתכל.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #22 

Omri617 כתב:משעמום

...
איזה יופי של מערכת (Y)

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

moranshw כתב:אתמול מת אלווין לי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4353566,00.html

וזה מחדד לי את העובדה שאין לי אף תקליט שלהם אז זו המטרה הבאה.
מה שמזכיר לי שאין לי אף תקליט של The guess who וגם של Grand funk
בושה ואני צריך לטפל בזה בהקדם

והנה עוד משהו מוזר והזוי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4353516,00.html
...
יש לי כמה תקליטים של GRAND FUNK...אם אתה רוצה,אתה מוזמן לקפוץ אלי בשנית...אלו תקליטים שאני בכל מקרה מייעד למכירה,יחד עם עוד כ-500...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

Celebration Day

שליחה #24 

moranshw כתב:לגבי הויניל של זפלין, נאמר לי שהוא אמור היה לצאת בינואר
...
Nobody's fault but mine שאני מאמין. האמת שאני לא מאמין לשום דבר. אני בודק. בדיקה קצרה, יציאה חפוזה מהבית ו... הופה... תראו מה יש לנו כאן:

תמונה

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #25 

האם יש יתרון לתקליט? (כיוון שההופעה הוקלטה במקור דיגיטלי).

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #26 

תתחדש! איזה יופי (Y) (Y) (Y)
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

tomyeshuah כתב:האם יש יתרון לתקליט? (כיוון שההופעה הוקלטה במקור דיגיטלי).
...
לא בטוח בכלל. ההפקה הזו של ההקלטות ב-O2 כללה וידאו, ואודיו ב-16ערוצים (ונערכה גם בחזרות). אחת הסיבות לדחייה של הוצאת האלבום היתה אי-שביעות רצון של פייג' מההקלטות וזה לקח חמש שנים (התקליט שוחרר בפברואר השנה) משום שעל-פי פייג' 'נדרשה עבודה רצינית' של רה-מאסטרינג.

אני לא ממש יכול לספר לך שאני מבדיל בין הקלטה דיגיטאלית להקלטה אנאלוגית. אני אפילו לא יודע בודאות באיזו סוג הקלטה מדובר. מצטער. האמת היא שאני לא בטוח שמישהו יכול בכלל להבדיל היום בין סוגי ההקלטות. מדובר אצלי בעיקר באפקט פסיכו-אקוסטי ואהבה לפורמט הויניל. יש לי גם דיסקים (די הרבה האמת) שאני 'חוטא' בהנאה שבהקשבה להם... בכל אופן, מאז שגיליתי את הרה-מאסטר של Led Zeppelin II לפני איזה שנתיים (דיסק) אני פחות בררן באשר לסוגי הפורמטים שעברו תחת ידיו של פייג'. האיש גאון. אם זה עבר אישור שלו - מי אני שאטיל דופי?

אבל אם כבר מדברים על ויניל - זה אחד האיכותיים ששכבו לי בארון. מדובר בהפקה משותפת של Swan Song חברת התקליטים של לד זפלין, Atlantic Records בעלת הזכיון ו-Warner Bros. חברת האם. התקליטים מגיעים ארוזים בתיבה איכותית בתוספת חוברת מהודרת שכוללת את רשמיהם של ארבעת המשתתפים בהופעה מהחזרות ומהמופע הגדול ב-2007. התקליטים עצמם הודפסו בגרמניה על ויניל מאסיבי (160 גרם) והם ארוזים במקור בנייר איכותי מרופד ניילון - כאשר שלושת התקליטים שוכבים בגירסת סנדוויץ בין שרוולי הקרטון המיועדים עבור כל אחד מהם ואינם מוכנסים פנימה. בתיבה עצמה יש סרט שחור המקובע לתחתית ואשר משיכתו מקלה את הוצאת תכולת התיבה כדי להמנע מהפיכתה ומטילטול. את ה'חדירה' לשרוול הקרטון הבתול וההכנסה של התקליטים עצמם - השאירו היזמים לבעליו המאושרים של האוסף הנדיר הזה. בתקליטים גרמנים, כמו דשא של גרמנים, הכל ישר. אין צורך במשקולת מיישרת. הדיסקה מיושרת פלס. ההקלטה עצמה נ-ד-י-ר-ה באיכותה! חוויה מאושרת. מומלץ בחום!

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #28 

תודה על הביקורת המפורטת. למרות שמעולם לא הבנתי את השגעון סביב הלהקה (בענקיות הרוק הכבד, תמיד הייתי ממחנה The Who \ Deep Purple), אתן האזנה לאלבום אחרי שבחים שכאלו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

tomyeshuah כתב:תודה על הביקורת המפורטת. למרות שמעולם לא הבנתי את השגעון סביב הלהקה (בענקיות הרוק הכבד, תמיד הייתי ממחנה The Who \ Deep Purple), אתן האזנה לאלבום אחרי שבחים שכאלו.
...
אכן תעשה בחכמה. גם אני מעריץ גדול של Deep Purple כשהאלבום האהוב עלי הוא Hush ואת ה-Who קיבלתי ליומולדת כשהייתי ילד רק בגלל שהיה כתוב עליו Tommy. אני חולה עליהם למרות שאת Quadrophenia אני אוהב יותר. אבל זפלין זו מחלה אמיתית אצלי.

באמת קצת מצחיק אותי איך כל העולם משתגע על לד זפלין היום. בשנות ה-70' הצלחתי להדאיג את ההורים שלי מאוד כשהפכתי אותם לאורחים קבועים בבית. ב-1973 אבא שלי עזב הכל ונסע (מיוזמתו צריך לציין) להשתתף במלחמת יום-כיפור. הוא היה במילואים, מ"פ בגדוד הנדסה, שעד 1975 פינה מוקשים ובסיסים מצריים מסיני. בשנתיים האלה מצאתי הרבה נחמה בז'אנר שקראו לו אז 'רוק כבד' ונחשב לתופעה שולית ולהרד-קור משחית. אבא שלי השאיר בבית מערכת סטראו משולבת של GE וזוג L100 . אני הייתי שוכב בינהם ומשתמש בהם כמו באזניות. איזה כיף!!!

עד 1980 כבר הייתי בארבע הופעות של זפלין ולמען חלקן נדדתי יחסית רחוק בשביל נער, מחוף אל חוף במרחבי היבשת הצפון אמריקאית. חברתי לכל מיני מעריצים 'תמהוניים' שנחשבו אז ל'השפעה רעה' ואבא שלי שחזר מהמלחמה מאוד מודאג ממני, איים לזרוק אותי מהבית כשרציתי לקעקע את המלאך של Swan Song על הכתף. בתחילת שנות ה-80' הפתרון של אבי כנגד 'התרבות הקלוקלת הזו' היה לדחוף אותי להתגייס לצה"ל. היו עוד להקות... אבל עד היום אני אומר שבגלל זפלין הגעתי עד ביירות.

עבודה זרה - מהבחורים הנחמדים האלה ההורים שלי פחדו בשנות ה-70

תמונה

הרבה הרבה שנים אחר-כך, אחרי שראיתי את ברק ומישל אובמה יושבים בערב הצדעה ללהקה, שחבריה הותיקים ישובים ביציע הכבוד לבושים כמו בריטים מבית הלורדים, כשמיטב האמנים העכשווים סוגדים להם, אחרי שאמא שלי, שבזמנו לא הבדילה בין זפלין לביטלס, הפכה למעריצה, אחרי שאבא שלי הכריז שהוא רוצה שאני אקנה לו את האלבום הזה שהוא שמע אצלי - אני לא יכול שלא לצחוק מפאת האירוניה שבדבר. היום, כבר אין ספק. לד-זפלין הם קונצנזוס וחלק מרפרטואר קלאסי. קשה להאמין שהרבה בעיות בגיל ההתבגרות אצלי נבעו ממוזיקה קלאסית. :wink:

Remembering Bonzo

תמונה

תמונה

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

tnsilver כתב: עד 1980 כבר הייתי בארבע הופעות של זפלין
...
כמה שרציתי להתחיל לקלל אותך עכשיו... אבל הכל מקנאה ;)

תתחדש על הויניל!
אצלי יושבים ה-CD וה-DVD עדין סגורים, נראה לי שאקנה גם את הויניל.
ראיתי חלק קטן מההופעה באוזן בר, באולם ההקרנות שלהם בערב מחווה להוצאת ה-CD וזה היה מרשים.

זפלין ופרפל הם חלק מהפסקול שלי מאז שאני ילד.
אין ספק שהעובדה שזפלין שמרו על המקור שלהם (ואל הוציאו אלבומים בכל מיני הרכבים) הוסיפה ליחודיות שלהם והעלו את קרנם אבל איך שלא מסתכלים על זה, הם גאונים ומהחשובות שבלהקות.
תמיד אמרתי שאם לוקחים את הזמר הכי טוב, הגיטריסט הכי טוב, מתופף ובאסיסט הכי טובים אז אין סיכוי שלא יצא משהו טוב :)

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #31 

סילבר-תתחדש. מקנא. 8)
אם אתה לא שומע הבדלים בין ההוצאות - הרווחת.
יש הבדלים לצערי וכמה שלא יעטפו את זה בעטיפות מהודרות ותקליטי 180 גרם, עדיין אם תסובב הוצאה ישנה על מאסטר אנלוגי מהסבנטיז זה פשוט יישמע יותר טוב. ואני אישית גם מוכן לסבול את השריטות ופגעי הזמן על הויניל עצמו.
יצא לי כבר לקנות הוצאות re-mastered בויניל ולהתאכזב.

זפלין הם השילוב וכור ההיתוך הכי טהור בין האנרגיות של הבלוז השחור לבין הרוקנרול של זמננו.
זה משהו ב"נשמה" של הקול של פלאנט עם הגאונות של פייג', שאי אפשר להסביר אותו.
זה מוטיב שיש להם במוזיקה שפשוט לא קיים אצל אף להקה בכאלה עוצמות.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #32 

עוד מציאה (בויניל כמובן) מהתקופה האחרונה:

תמונה

ג'ון מאיל, האבא והאמא של הרוק \ בלוז המודרני באלבום הטוב ביותר שלו לטעמי. למי שלא מכיר, מומלץ בחום!

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #33 

משובח.
קניתי לא מזמן ויניל כפול שלו באיביי ב99 סנט.
חיכיתי כמו ילד טוב שהמכירה תיגמר ובדקה וחצי האחרונים שמתי הצעה.
מצב MINT.

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

rooster כתב:משובח.
קניתי לא מזמן ויניל כפול שלו באיביי ב99 סנט.
חיכיתי כמו ילד טוב שהמכירה תיגמר ובדקה וחצי האחרונים שמתי הצעה.
מצב MINT.
...
כמה תהיות לגבי קניית תקליטים באינטרנט.
קודם כל מהן המילים הנרדפות לתקליט?
LP? Vinyl?
יש עוד משהו שעל פיו אני בטוח שזה תקליט ולא CD?

מבחינת איכות, עד כמה חשוב נושא ה-180gr פחות או יותר?
מה זה אומר מצב MINT?

מבחינת משלוח- אין מה לדאוג לגבי מצב התקליט או שתמיד יש סיכון שמשהו יכול לקרות בדרך?

אשמח לעוד פרטים כי כבר נתקלתי בכמה דברים מעניינים שלא קניתי כי לא הייתי בטוח אם זה באמת תקליט ואם כן האם הוא במצב טוב

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

מורן, גם LP וגם VINYL אמורות לייצג את העובדה שמדובר בתקליט, למרות שהייתי מרגיש יותר בנוח עם תמונות והמילה VINYL.. אבל האמת, עוד לא יצא לי להזמין תקליטים מהאינטרנט 8O

180 GR עדיף תמיד, אבל לא תמיד זמין ותמיד עולה יותר.. ובנוגע להגדרה MINT - זה בעצם אומר "כמו חדש".
:D

מתנגן כרגע:

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-f3sr ... 124331.jpg[/img2]

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #36 

טנק, הצ'ילי פפרס , קניתי גם לפני חודשיים בטאוור רקורדס,הילדים שלי קוראים לו התקליט ה''חולה'' מפאת צבעו,
שומעים יופי ואחלה תקליט, נזכרתי שזה בין הדיסקים הראשונים שקניתי בחיי[/quote]

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

Tankpopper כתב: גם LP וגם VINYL אמורות לייצג את העובדה שמדובר בתקליט, למרות שהייתי מרגיש יותר בנוח עם תמונות והמילה VINYL..

180 GR עדיף תמיד, אבל לא תמיד זמין ותמיד עולה יותר.. ובנוגע להגדרה MINT - זה בעצם אומר "כמו חדש".
:D
...
אני יודע ש-LP ו VINYL זה תקליט
תהיתי אם יש עוד כל מיני נתונים שכדאי\רצוי לשים לב אליהם
לגבי תמונה, לפעמים פשוט מראים עטיפה ואז אי אפשר לדעת אם זה תקליט או CD

תתחדש על הרד הוט, למרות שאני לא ממש סגור על יחסיי ללהקה הזו
יש דברים טובים ויש הרבה *** (שאולי עוד לא צץ בתקליט הנ"ל)

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

לרד הוט אני שומר חסד נעורים.. ברור שיש דברים שאני אוהב יותר או פחות שלהם - אבל זו הלהקה הראשונה ש"אהבתי" וצרכתי באופן אקטיבי את המוזיקה שלה, ולכן תמיד תהיה לי פינה חמה בלב כלפיהם.

האלבום שמסתובב כרגע הוא BLOOD SUGER SEX MAGIC שנחשב אלבום המופת הגדול ביותר שהוציאו (ב1991) ולטעמי הוא מצוין ואחד האלבומים האהובים עליי ביותר. נכון שבשנים האחרונות יש אליהם הרבה ביקורת (שרובה מוגזמת מאוד בעיני) אבל כל מה שהם עשו עד האלבום CALIFORNICATION (כולל) היה לא פחות ממעולה לטעמי.

חשוב גם לציין שהבסיסט של הלהקה (FLEA) הוא לא פחות מגאון ולטעמי אחד הבסיסטים הכי טובים שחיו בעידן שלנו. גם הגיטריסט שלהם (או לפחות זה שהוציא אתם הכי הרבה אלבומים) john frusciante הוא מוזיקאי מוכשר בצורה בלתי רגילה, אם כי מתוסבך מאוד ובעל סיפור חיים טראגי למדי.. האלבום סולו שלו to record only water for ten days הוא יצירת מופת לכל דבר ועניין - מומלץ בחום.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

moranshw כתב:קודם כל מהן המילים הנרדפות לתקליט?
...
המילה Vinyl היא קיצור של פולי-ויניל כלוריד (PVC) שהוא סוג הפלסטיק השלישי הכי נפוץ בעולם לאחר פולי-אתילן (שקיות ניילון, בקבוקי מים...) ופולי-פרופילן (ביגוד, מיתרים...). ל-PVC אפשר להוסיף פלסטיסייזרים (מרכך) שהופכים אותו למעט יותר רך - וזה בדיוק מה שעושים לתקליטים. ניקוי בחומר לא מתאים (אצטון למשל) מפרק את המרכך והופך את התקליט לשביר. PVC משמש לייצור תקליטים מאז שנות ה-50'. לפני כן ייצרו תקליטים מסוג אחר של פלסטיק שנקרא 'בקליט' שהיה קשיח יותר, פחות ניתן לריכוך ושביר כמו חרסינה. היום - המילה Vinyl בתאור של מדיה מוזיקלית מתייחסת אך ורק, באופן בלעדי, לתקליטים.

כשמדובר בתקליטים ישנן מספר קטגוריות שמתייחסות ל:
  • קוטר באינטשים: "12, "10 ו-"7 הן מידות מצויות
  • מהירות סיבוב (סל"ד): 33.3, 45 או 78 סל"ד הם מהירויות מצויות אבל במאה השנים האחרונות היו גם מהירויות אחרות - חלקן מוזרות מאוד.
  • משך תכולת התקליט: LP או Long Play ('אריך-נגן') הוא תקליט המכיל בערך 22 דקות של תוכן בכל צד והוא הפורמט הסטנדרטי לתקליטים מאז שנות ה-50,. הציגה אותו לעולם חברת 'קולומביה' ב-1948 והוא עבר מעט מאוד שינויים מאז. LP הוא תקליט "12 במהירות סיבוב של 33.3 סל"ד. יש גירסאות של LP שיכולות להכיל אפילו 30 דקות לצד והן נקראות (בטעות) EP או Extended Play. התיאור הזה במקור שייך לתקליטי ה-45 סל"ד ולא ל-33.3 סל"ד.

לעומת LP שמתייחס אך ורק לתקליטי "12 המילה 'Single' היא דו משמעית. הכוונה היא בעיקר לתקליטי שדרים בפורמט "12 ומהירות 33.3 אך על הדיסק מוקלט שיר אחד בלבד. בדרך כלל צד אחד של תקליט הסינגל ריק לחלוטין וצידו בעל התוכן יועד להצגת המבצע לשדרים בתחנות רדיו. לכן זה נקרא גם 'תקליט שדרים'. על חלק מתקליטי השדרים מוקלט יותר משיר אחד ולעיתים גם צידם השני מוקלט. עם זאת, התואר single, בשנים עברו, התייחס גם לתקליטי "7 במהירות של 45 סל"ד שמפאת גודלם הפיזי וטכנולוגיית ההדפסה יכלו להכיל לא יותר מחמש דקות של תוכן לצד, והכילו כמעט באופן גורף רק שיר אחד בכל צד. EP היתה טכנולוגיית חריטה שאיפשרה 'דחיסה' של תוכן ברמה כזו שתקליט "7 (45 סל"ד) הכיל עד 15 דקות של תוכן - על-חשבון איכות כמובן. חברות תקליטים נקטו בשיטה הזו כדי להמיר תכני 'אלבום' מתקליטי 33.3 סל"ד ל-45 סל"ד לטובת אלה שהפטיפון שלהם לא ניגן ב-33.3 סל"ד.

התואר 'אלבום' הוא הכי מבלבל והכי לא מדוייק שקיים. הוא נובע מהתקופה בה תקליטי 78 סל"ד יכלו להכיל תוכן של כ-2 דקות בלבד לצד. אמן שברפרטואר שלו היה יותר משיר אחד - מכר 'אלבום' בכריכה שהכילה מספר תקליטי 78 שכללו אוסף לוגי מסויים של יצירות מטעמו. לאוסף הלוגי הזה נתנו שם, וההתייחסות של הציבור לחבר היצירות באוסף - הפכה להיות ידועה בשם הזה. היום זה מאוד טבעי שלתקליט יש 'שם' והוא מכיל מספר תכנים לוגיים שקשורים אחד לשני ואנחנו יכולים להתייחס ליותר מאלבום אחד של להקה מסויימת - אבל זה רק בגלל שטכנולוגיית ההדפסה מאפשרת זאת. פעם זה לא היה כך. היום התואר 'אלבום' הוא יותר מטעה ממועיל והכוונה היא לתקליט "12 33.3 סל"ד סטנדרטי. חלק מהמוכרים משתמשים בשם 'אלבום' כדי לתאר 'יצירה' או 'קומפוזיציה' של אמן או להקה - שהקשר הלוגי בין התכנים המוקלטים הוא הדוק יותר. למשל, Tommy של The Who הוא 'אלבום כפול'. ה'זקן' של זפלין, לעומת זאת, הוא LP והוא אוסף של שירים... קל כמובן להתווכח עם הטרמינולוגייה הזו - והיא ממש לא מדוייקת.
  • נאמנות למקור: high-fidelity, full-range וכל מיני תארים לא ברורים שמתייחסים לטכנולוגיות שמשתרעות על-פני יותר ממאה שנים.
  • מספר ערוצים: סטראו, מונו, ויש גם quad כשהכוונה היא quadrophonic או ארבעה ערוצים. זה האחרון די-נדיר אך יש לו איזו 'תחייה' מסויימת לאחרונה...
moranshw כתב:מבחינת איכות, עד כמה חשוב נושא ה-180gr פחות או יותר?
...
חומרי הגלם לייצור PVC הם תוצרי לוואי של זיקוק נפט. ב-1973 חל משבר הנפט העולמי שיזם אירגון אופ"'ק והעלה את מחירי חומר הגלם בצורה משמעותית תוך השפעה ישירה, בין השאר, על יצרני התקליטים. כתוצאה מכך נעשו נסיונות לייצר תקליטים מ-PVC ממוחזר (בעיקר מתקליטים שלא נמכרו, עודפים, פגומים וכ"ו) והתוצאות הורידו את איכות ההדפסות והציגו הפרעות, רעשים, 'שריטות' ורחשים שנבנו בצורה גנרית אל-תוך חומר הגלם הבסיסי, ללא קשר לאיכות ההקלטות.

בנוסף, נסיונות לחסוך בכמות חומר הגלם הביאו יצרניות תקליטים להשתמש בקפסולת PVC במשקל של 130 גרם עבור כל תקליט. חלק מהיצרניות (גם בישראל) ירדו למאסה נמוכה בהרבה והדפיסו תקליטים מקפסולות במשקל של עד 90 גרם. תקליט מדפיסים על-ידי דחיקה של שבלונה מתכתית על PVC חם והתהליך נקרא, כמו בעיתונות, pressing. הדפסה על-גבי דיסק במשקל 90 גרם מניבה תוצאה ירודה ביותר באיכותה והתקליט עצמו הופך להיות גירסה עלובה של floppy disc. היום מקובל, שהדפסות איכות (הי-פי), עונות לתקן יפני שקובע שימוש בקפסולות במשקל של 160, 180 ו-200 גרם. ככל שמאסה של חומר הגלם גבוהה יותר - איכות ההדפסה היא בעלת פוטנציאל להיות גבוהה יותר אך תלויה בגורמים נוספים אחרים, שחלקם אינם קשורים בייצור עצמו. לאיכות ההקלטה, עבודת הטכנאים ומהנדסי הקול, חומר הגלם שממנו עשוייה השבלונה (מתכת אצילה???), קירור ראש החריטה ובקרת החום בתהליך יש השפעה קריטית על האיכות הסופית.
moranshw כתב:מה זה אומר מצב MINT?
...
באתרי ממכר תקליטים יד שנייה, מכל תיאורי מצב התקליט, כפי שמגדיר אותו המוכר, MINT (מיטבעה) הוא המצב הכי דפניטיבי והמוגדר בצורה הכי מדוייקת. 'מינט' זהו תקליט במצב כמו חדש שלא הוצא מאריזתו המקורית ולא נוגן מעולם. 'מינט' אמור להגיע כשאריזת הקרטון מנויילנת בניילון המקורי והתקליט כולל את כל חומר האמנות הנלווה (אם קיים). גם אם הניילון החיצוני שרוט או קרוע - זה כבר לא MINT. כל שאר ההגדרות הן סובייקטיביות ונתונות לגחמותיו וכושר השיווק של המוכר וזה כולל הגדרות כמו Near Mint מקוצר ל-(NM) וכל מיני רמות של Good. באתרי מכירות תקליטים כמו Discogs יש מפתח טרמינולוגיה למונחים האלה והמוכרים אמורים להשתמש בו כשהם מתארים את מצב התקליט. לא כולם עושים זאת ביעילות. כאמור, ההגדרה של MINT היא היחידית שהיא אובייקטיבית ומוגדרת ברמה כמעט משפטית
moranshw כתב:מבחינת משלוח- אין מה לדאוג לגבי מצב התקליט או שתמיד יש סיכון שמשהו יכול לקרות בדרך?
...
תמיד צריך לדאוג ותמיד יכול לקרות משהו בדרך. השאלה האמיתית היא מה הסיכוי שבאמת יקרה משהו. מבחינת פגיעה בתקליט במהלך המשלוח - לא קרה לי אף פעם. אם התקליט ארוז בין שתי לוחות קרטון קשיח, או בקופסת קרטון הדוקה או מרופדת - לא יקרה לו כלום אף פעם. גם למוכר וגם לחברות השילוח יש אינטרס ברור שהתקליט יגיע ליעדו בשלום. את רוב, אם לא את כל, הידיים האנושיות שבאות במגע עם החבילה במהלך דרכה - בכלל לא מעניין שיש בתוכה תקליט. ההנחייה הכוללת לעובדים בענף היא להמנע מטלטול וחבטות בחבילות עליהן מופיע הכיתוב fragile וזה כנראה עובד טוב. גם לא כל-כך קל לפגוע בתקליט ארוז כהלכה. אני תמיד מבקש מהמוכר לדאוג למדבקת fragile סטנדרטית על האריזה לפני שהוא שולח לי.

מבחינת אמינות המשלוח? במשלוחי דואר-רשום (signed for או registered) יחס האבידות הוא אפס עגול. רק פעם אחת בחיי, בישראל, קרה לי שמשלוח חלקי וינטאז' מהולנד נגנב לאחר רישומו במכס. המשלוח היה מבוטח וחוץ מעגמת הנפש והעצבים לא קרה כלום. לגבי דואר לא רשום - הנסיון שלי בישראל עם תקליטים מאנגליה, גרמניה, ארה"ב והולנד מראה על יחס אבידות תקליטים של בערך אחד לשש-עשרה. זה לא רע! בארה"ב יחס האבידות הוא גדול יותר. מאבדים לי בערך אחד מכל 11 או 12 תקליטים. בבוסטון חבילות כן הולכות לאיבוד. ההבדל הוא שגם מוצאים אותן אחרי מספר חודשים ושולחים לי הודעות מאושרות.

חבילות, בהנחה שהן באמת נשלחו, לא הולכות לאיבוד - הן נגנבות. במדינות של גנבים (וכאן המקום שבו כל אותן דעות קדומות המבוססות על סיפורי-סבתא וגזענות טהורה - סוף סוף משתלמות) הסיכוי שהחבילה שלך תיגנב - הוא יותר גדול. תקליט ארוז, בעיקר בודד, קל לזהות גם בלי לפתוח את האריזה. אני, למשל, נמנע מלהזמין תקליטים ממדינות בהן חבילה המכילה תקליט עלולה להחשב כ-'שלל הולם' וכיעד אטרקטיבי לגניבה.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #40 

איזה פירוט מושלם,אבל...
מה עם מהירות 33? היא המהירות המדוייקת להאזנה שכן מהירות 33.3 מהירה ואינה תואמת.

איך יודעים מה משקל התקליט? זה רשום היכן שהוא על העטיפה?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”