אל תנעל דווקא על יצרן מסויים לדעתי תכנון נכון יותר חשוב רק כמה דוגמאות
מורל מוכרים דריברים למרלין
פוקל וSEAS מזמרים מתוך וילסונים
יש פה רשימה מעניינת אם כי קצת ישנה http://ldsg.snippets.org/sect-14.php3
tzachi
טיפ נוסף, שיכול לחסוך לך לא מעט כאבי ראש - נסה ללכת בכיוון של רמקול אקטיוי. נכון, צריך בשביל זה הגברה נוספת (רמז - יש מספיק מגברים דיגיטלים בעיר), אלא שזה יחסוך ממך המון התברברות עם הקרוס הפאסיוי. אגב, ה"התברברות" הזו, היא הסיבה העיקרית שיצרני הרמקולים גובים מאתנו סכומי עתק על רמקולים שניתן לבנות לבד בעשירית מהעלות.
נמר כתב:אבי..
ראשית בהצלחה..
צור איתי קשר טלפוני לפני שאתה בונה את הרמקול..
אשמח לתת לך תוכנה לחישוב הארגז..
והוראות לבנית קרוס אובר מוצלח..
אגב.
הסיכוי שבפעם הראשונה יצא מוצלח לא גבוה... אך הנאה מרובה בטוח תהיה.
...
נמר תודה על העזרה, אני מוריד מהאימיול תוכנה בשם LEAP (מישהו מכיר?) הורדתי גם את BASSBOX ואני לא כ"כ מבין איך להשתמש בה.
כל העניין פה זה שאני מאוד רוצה שיצא לי טוב מכיוון שאני הולך להשקיע על זה הרבה כסף, בגלל זה אני שואל ומנסה ללמוד כמה שיותר לפני, אני גם אבקש עזרה בתכנון מכמה בעלי נסיון (כמו יהודה גור) כידי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
כל מי שיש לו טיפים בנושא אני אשמח לקבל אותם!.
תודה
tzachi כתב:
ואולי זה המקום לזרוק פו את הכפפה ולקרוא לכל מי שאוחז בחלום של רמקול סופני במחיריי diy לשלב מוחות ידע וניסיון ותקציב(כל אחד יתרום סכום לקופה משותפת) וכקבוצה לרכוש את המרכיבים לפסטה ולהתחיל לבשל תבשילים עד שיצא עשן לבן
...
אם מישהו מעוניין אז אני בפנים, אני אשמח ל"שילוב מוחות", זה יחסוך לי הרבה כסף וזמן..
ברגע שנגיע לתוצאה הטובה ביותר נבנה העתקים ממנו.
חיפאים, מישהו מעוניין?
אגב יש לי את רוב הציוד ומחסן מאוד (מאוד!) גדול שאני יכול בקלות לעשות לו הסבה למעבדה
אבי ה-bassbox וה-xoverpro הן התכנות היותר פשוטות ,בנוסף יש להן יתרון אדיר בזה שיש להן מאגר נתונים של אלפיי אלמנטים כך שאתה רק צריך לדעת איזה דריבר אתה רוצה והתוכנה מזינה את הנתונים שלו .
בנוסף ניתן לשדך ביין שתי התכנות .
החיסרון הוא שעדיין צריך איזו שהיא אבנה בסיסית בקרוס כמו לדוגמה מה ההבדל ביין 1st order ל-2ed order ?
אם תרצה אני השמח להסביר לך את מה שאני כן יודע על התכנות !
yairf
יאיר האם תוכל להיות יותר ספציפי לגבי הגברות דיגיטליות ואיזה קרוס אקטיבי אתה ממליץ ?
אני כבר חופר באופציה הזאת די הרבה זמן - ראיתי אצל תמם שילוב כזה אבל עם ציוד מאוד יקר וראיתי גם באינטרנט קיטים של הגברות דיגיטליות זולות שאן לי מושג מה טיבם .
לגבי קרוס שקלתי את הברינגר -בסביבות 2000 שח ,אם יש לך המלצה לקרוס גם טוב
אם מישהו מעוניין אז אני בפנים, אני אשמח ל"שילוב מוחות", זה יחסוך לי הרבה כסף וזמן..
ברגע שנגיע לתוצאה הטובה ביותר נבנה העתקים ממנו.
...
רץ כבר רעיון כזה בעבר כאן,ולא חושב שיצא מזה אז משהו....?
אבל אולי הפעם תהיה הענות מצד כמה חברים...
מעבר לזה יש כבר חבר פורום שבנה פרואק...
דבר איתו, אני חושב שהוא יוכל לתת לך כמה טיפים חיוניים מניסיונו.
tzachi התוכנה פשוטה למדיי, הבעיה היא שהיא מבקשת נתונים שאני לא ממש יודע מה הם.
אני מוריד עכשיו תוכנה די כבדה בשם LEAP, נראה מה היא שווה..
לפי מה שאני יודע חוץ מנפח יש עוד הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון כמו עובי העץ וצורת הרמקול מבפנים (אני רואה שברמקולים יש פלטות בכל מיני זוויות מבפנים, איפה אני יכול לקרוא וללמוד על הנושא הזה?
עופר עם רוצים אז אפשר, אני גר במיקום יחסית נוח ויש לי מחסן גדול שאפשר לעבוד בו, יש לי גם את רוב הציוד.