התחדשתי בפטיפון של bsr ויש לי כמה שאלות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

ברוכים הנמצאים

תראה, תמיד אפשר לקנות טוב יותר. השאלה מה זה טוב יותר. יש אוזניים שלא יבחינו בין דגמים של פטיפונים בין אם זה ה-BSR שנחשב להכי נחות לבין הדגם ההכי נחשב. לי יש פטיפון יפני בן 30+, בסטאנדרט היפני הידוע, לא משנה איזו חברה כי כולם היו מאותו מפעל רק עם חזות חיצונית וסמל שונה, ויש בחור שכול הזמן אומר לי "תחליף כבר את המחרשה הזו" , ואין לי שום בעיה איתה..היא נאמנה, משמיעה, ופשוטה ולאחרונה קצת ריעננתי אותה והיא סבבה לגמרי..זה מכשיר כול כך פשוט שלאנשים פשוטים ולא פיינשמקרים בשמיעה, זה בסדר גמור. היו לי גרארדים עתיקים ביותר והם שרתו אותי מעולה. שמרתי עליהם וטפלתי בהם.. אני גם לא יכול להיות אובייקטיבי...כי לשאול אותי איזה דגם הכי מוצלח מכול השנים שBSR יצרו, זה כמו לשאול אמא איזה מבין הילדים היא הכי אוהבת. אהבתי את כולם. לא שמעתי הבדלים בצליל. אני מאוהב במכונה הזו ולא משנה מאיזה דגם.
על ההדפסות הישראליות אני לא מדבר. תעזוב :-) עדיף כבר נייר.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314

שליחה

לזניט ברוך הבא!
כל הדברים שכתבת יפים,גובלים בשירה,ואין ויכוח לגביהם.
גם אני חושב שיש רמות שונות,ולא כולם צריכים פטיפון או ציוד היי אנד.
מה שכאב בסיפור של הבחור הוא שמישהו חגג עליו ,והוא שילם מחיר יקר .לא משלמים על פטיפון כזה יותר מ200 ש"ח.נקודה.
הפטיפון הזה גם כשהיה חדש לא התקרב ל 1500 ש"ח.
כי אם היה עושה שעורי בית לפני ,היה יכול לקנות פטיפון טוב יותר באותו כסף.אתה יודע שבמחיר של עד 1500 ש"ח יש פטיפונים יותר טובים.
זה שכר הלימוד שלו.חבל שישקיע בפטיפון הזה שקל נוסף.וחבל גם שיקנה לפטיפון הזה תקליטים מתוצרת חול.לא ישמע את ההבדל.

dz1988 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה

הפטיפון הזה גם כשהיה חדש לא התקרב ל 1500 ש"ח
...
הוא לא נקנה ב1500, רק טענתי שבחנתי פטיפונים בתקציב עד 1500 והוא נשמע הכי טוב לטעמי...
הפטיפון עצמו עלה לי 900(ועזוב לא ניכנס לפינות של למה ואיך ואם עבדו עליי או לא)... ותעשה לי טובה ,פטיפון משנות ה-70 ששופץ, לא משנה מאיזה חברה לא שווה 200 שקל גם אם הייתה לו מחט שמחוברת למקל של ארטיק. תיהיה ריאלי...זה עדיין פטיפון שהיה אצל בנאדם 30 שנה שהשקיע בו הרבה כסף וזמן.
ותאמת אני יאמר פה, גם אם הוא שווה הרבה פחות...אני נהנה מכל רגע ואני שמח על הבחירה שעשיתי..בעתיד שיתאפשר מבחינה תקציבית ואני יבין קצת יותר טוב בתחום אני יעשה את השיקולים שלי לגבי שדרוג כאשר יהיו לי את כל האמצעים לבחון פטיפון מעבר למה שיש לי כרגע ..אבל כרגע באמת שאני נהנה מכל דקה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

אומר זאת בעדינות-אתה חדש בתחום,אבל יש לא מעט פטיפונים משנות ה-70 ששווים הרבה יותר מ-200 ש"ח,כמו שציינת..
פשוט צריך לחפש וללמוד את התחום.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314

שליחה

נכון.
הכי חשוב שאתה נהנה.
בפטיפון הבא,ואני מאחל לך שיגיע מהר,אתה תתיעץ,(אנחנו נשמח לעזור,ואני באופן אישי אשמח לעזור לך בחיפושים),ובטוח שתהנה יותר.אתה יודע,גם תולעת שחיה בתוך בצל בטוחה שהוא מתוק עד שהיא עוברת לחיות בתוך תפוח(וסליחה על האנלוגיה)

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אין ספק שילמת מחיר גבוה בריבוע. כי ישראלים תאבי בצע כסף. א-ב-ל העיקר שאתה נהנה ממנו. עכשיו תתחיל להזמין תקליטים בהוצאות מחודשות או חדשים של מוזיקה שיצאה ממש עכשיו כמו ביל פיי האחרון שהוא מעולה ומבשר את סוף הקריירה שלו. הפטיפון שלך מבשר תחילתה של דרך. יכול להיות שבעתיד תחליף אותו ויכול להיות שלא. זה חיידק וזה לא עוזב. רק אחרי שנים אם בכלל....אבל גם אם תחליף, אל תמסור אותו. שמור. אני חמור שלא שמרתי את הראשון לי ועוד עשרות מגברים שהיו לי.

(סתם שתדע, מהשוק פשפשים בחיפה העמסתי 4 פטיפונים ב-400 שקל, וכולם יהיו בשימוש אצלי אחרי השיפוץ. כול שאלה שתהייה לך על ציוקד כזה , שאל. "שלא יעבדו עליכם") (b)

אגב, אי אפשר לשלוח פה הודעות בפרטי כי אני "חדש". אז אני אשאל בכללי , מצאתי פטיפון נייד של collaro נייד מ-46' עם מגבר עצמי שפורפרתי מן הסתם, והוא לא תקין. סוג של "מת". שפורפרות חדשות אפשר להשיג. תיקנתי עשרות פטיפונים, אבל אף פעם לא מהסוג הזה. מי בארץ מתעסק עם ציוד מהסוג הזה?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

dz1988 כתב: אך יש צורה לתת מענה על בעיה ואם כל כך צרם לך שאדם בפורום רכש פטיפון כל כך גרוע היית שולח לי הודעה בפרטי ומנסה אולי לבדוק מה המוצר שרכשתי ומה מרכיביו ומדוע תומחר לי בצורה לא הגיונית ואולי כדאי לי לדבר אם אותו מוכר "רמאי".אך שאין כל תוכן מבוסס להערה שלך אלא רק הצטרפות לחגיגה של החבר שהגיב לפניך. זאת לא צורה. אבל זה רק שתדע להבא
...
דבר ראשון , אני חייב לך התנצלות , כי אני מבין שאולי דיברתי בצורה יותר מידי ישירה ופוגעת, ופגעתי בך , ועל כך התנצלותי הכנה (f)
אני רק חייב לומר לך שהיות והיה לי בזמנו נסיון עם המון פטיפונים , אזי לגבי המהות של מה שאמרתי אני עומד מאחוריה . אני מאוד מקווה מאידך , שז לא ירפה את ידך, אבל אני כן חושב שאתה צריך לדעת את העובדות (ולו גם מנקודת המבט שלי )

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: ל-dz1988 - אל תתיאש!!

שליחה

random1 כתב:אל תיקח קשה מידי את הביקורת. אתה בדרך הנכונה.

ול-truejoker- מה שעשית כאן נורא בעיני. מאיזה סיבה בעולם דיכאת כל כך את הבחור שמנסה את צעדיו הראשונים באנאלוג ?

פטיפון של נוטינגהם לבחור עם רסיבר קולנוע ביתי ורמקולים נחמדים ? כבר אין זכות קיום להנאה ממע' סטריאו אם לא משפריצים עליה עשרות אלפי שקלים? לדעתי אתה חייב לו התנצלות ובגדול. גם תוכן דבריך לא נכון במיוחד.

אפשר בהחלט להגיע לתוצאות משביעות רצון גם מפטיפון סביר עם ראש סביר בתנאי שהוא מכוון כהלכה.

לdz1988 - כוון היטב את הפטיפון, וודא שהרצועה תקינה ואפילו החלף אותה החדשה - סיפור לא יקר.

וודא שהמשקל מאחור מכוון לבין 1.5 גרם ל 2.0 גרם- רצוי 1.75 גרם לפי הגדרות היצרן.

בדוק את תקינות המחט ושלמותה במבט עם לופה/זכוכית מגדלת-ראה שהחרוט שלם ולא קטום.

ישנם עוד הרבה כיוונים שיש לעשות לראש הפטיפון - למיטב זכרוני יש מדריך (בעברית)לכיוון פטיפון באתר זה. יש עוד רבים באינטרנט באנגלית . צא ולמד-זה נושא חדש ומעניין. קח את הזמן ובצע את הכיוונים לאחר שהבנת היטב מה ואיך.

חזור ודווח לאחר ביצוע הכיוונים אם הבעייה עוד קיימת.

בהצלחה!!
...
בא נתחיל מזה , שאתה צודק לגבי ההתנצלות
ולגבי שאר מה שאמרת , מצטער מאוד אבל להנות מפטיפון זה לא עם רסיבר ולא עם פטיפון כזה . אפשר להנות ממוזיקה רק שברמות האלו עדיף מאוד לשים את הכסף על נגן cdp מאשר להתחיל עם אנלוג .
אנלוג זה דבר מפונק מעצם טבעו , ויש לו דרישות כדי להשמע יותר טוב מcdp פשוט

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zenith כתב: כול מי שיגיד לך על BSR שהוא *** של מכשיר, זול, ובלה בלה בלה שלילי, או שיש לו אינטרס, זה לא לעניין. ומי שיגיד לך להחזיר אותו לזבל או שזרקת כסף, אז כנראה מי שלא מרים שקל, גם לא שווה שקל. בתור חובב גרארד וBSR מושבע אני יכול להגיד לך שכול אחד כזה שאני מוצא, מקבל שיפוץ ושידרוג ,כי זה היחס האישי שלי להסטורית התפתחות האלקטרוניקה הבידורית לדורותיה, ובמיוחד למכאניקה. היו לי עשרות גרארדים וBSR שהיו מחוברים למגברים ההכי פשוטים של אולטרווקס ושל S.G אלקטרוניקס , המרנצים הפשוטים ,פישר, קנווד שלא עולים על 50W לערוץ וכו' וכו' וכו', ותמיד נהנתי מהם. כי באיזה עוצמה אתה כבר שומע בבית?. הם יתנו לך צליל אנאלוגי חם ודינמי שמאוד תהנה ממנו. וביננו? אם תעצום עיניים ותשמע תקליט מכמה פטיפונים, בקושי תבחין בהבדל של מה מתנגן ממי. תאמין לי. כשאחי קנה מערכת של לין וארכם לפני 20 שנה בחנות שנקראה "סטראוטיפ" בירושלים, והוציא עליה את כול הקופת גמל שלו,( לא משנה שהמגבר התקלקל ונשלח לדנמרק לתיקון) הוכחתי לו את זה. ובסוף הם הרכיבו לו אותה בחלקים לפי השמיעה שלי. אז תהנה מה-BSR שלך, ושמור עליו כי יש לו חלק מכובד בהסטוריה של התפתחות האלקטרוניקה הבידורית הבייתית.

.
...
אני לא מצליח להבין איך בדיוק אתה טוען שbsr וגררארד שווים בערכם ללין , אבל אתה רשאי להשאר באמונתך . לטעמי , על הפטיפונים האלו לא הייתי טורח אפילו להחליף זרוע , ובוודאי שלא הייתי שם ראש יותר טוב משור או סטאנטון , וגם למעטפת הביצועים של אלו הפטיפונים האלו לא יגיעו

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא זה מה שטענתי. לא הבנת טוב. אני לא משווה בין מכשירים. לכול אחד יש את התדרים שלו, וזה מאוד אינדיוידואלי איזה אוזן אוהבת מה. וכל האמצעים קדושים. אם זה פטיפון של zenith מ-46' עם ראש איזמל חשמלי , ואם זה הדגם הכי פלצני של לין .לכולם מטרה משותפת. להגיע הביתה מיום עבודה קשה, לשים תקליט ולהנות ממכשיר עם נשמה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב , אז אני אישית רוצה לההנות מהמוסיקה בצורה הכי טובה שאני יכול להשיג , בכסף שיש לי . אם זה cdp ואם זה פטיפון . אין לי פרות קדושות , לא היו לי , ולא יהיו לי . ולכן מה שאני טוען , וזה ע"ס מבחני שמיעה שאני אישית עשיתי , שאין מצב שפטיפון זול , יוציא מוסיקה יותר מcdp פשוט .
יש סגקנונות מוסיקה שבהם לפטיפון יש יתרון , היתרון הזה הוא די קטן לדעתי , ובשבילו אתה צריך פטיפון טוב, פונו סטייג' טוב (מוצר נפרד או חלק ממגבר ), ידע ונסיון איך לכווין את הפטיפון , ראש טוב (מעל הדנון 103 ), ותקליטים טובים שלא עברו רימאסטר . אם אין לך חוליה אחת בשרשרת , אזי תחזור לcdp /

ד"א , היום אאל"ט קל יותר וזול יותר להשיג תקליטורים בהדפסות אודיופיליות , מאשר להשיג תקליטים באיכות טובה שלא עברו רימאסטר , וכשמשיגים כבר את המוסיקה שאתה רוצה על תקליט, זה עולה הון תועפות .
אז לבוא ולומר שגרארד או bsr יהוו שידרוג באיכות השמע לעומת cdp פשוט , וזה עוד ברסיבר (שבטוח שאין לו פונו סטייג בסיסי אפילו , שלא לדבר על טוב), ושלא לדבר על זה שכמעט כול אינטגרייטד טוב , יוכל להוציא את הניואנסים (שבשבילם אתה בכלל הולך על אנלוג מלכתחילה ), הרבה יותר טוב מכול רסיבר שהוא , זה פשוט הטעיה , לענ"ד

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תראה, הרוב הוא לא אאודיופילים. הרוב אלה אנשים שאוהבים מוזיקה אנאלוגית עם ציוד פשוט. בלי להכנס לפרטים טכניים יותר מידי שאף אחד לא מכיר. ברור ששניינו לא באותה רמה.אתה במחלקה אחת, ואני באחרת. זה עניין מאוד אינדיוידואלי. אם בן אדם רוצה להוציא אלפי שקלים על פטיפון מסוג אחד, אני אוריד בפניו את הכובע , וגם בפני מישהו שקנה פטיפון ב-100 שקלים ושיפץ אותו. אני לא רוצה להשתמש במונח "פלצנות", אבל הוא בהחלט קיים. אני מכיר לא מעט אנשים שלא מוכנים לוותר על המרנצים, גרארד, BSR , מוטציות יפניות, סאניו וכול מיני פטיפונים בתקנים אמריקאים, בריטים וארופאים ההכי פשוטים שיצאו אי פעם. אבל אנחנו יכולים לדסקס על זה שנים....אני יכול להיות אובייקטיבי אליך, אבל אתה לא אלי, והכול מכובד :)

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235

שליחה

באמת התנגשות עולמות.
יש סיבות רבות למה לבחור באנלוגי... כל האמצעים כשרים. המטרה היא, למעשה, להנות.
יש מי שנהנה מהפירוט המקסימלי, מהחדות והשאיפה לסאונד הטוב ביותר שידו משגת
ויש מי שנהנה מהתחושה של פורמט גדול, מבוסס פיזיקה, ובעל תחושה ייחודית לאוזן.
למעשה רוב האנשים משייכים לפטיפון את כל הדברים שאודיופיל ינסה להרחיק ממנו, הקרחצים והפיקים והסאונד של הסיבוב...
לא שאני בהכרך מעוניין באלו, אבל מהירות הסיבוב של הפטיפון קרובה לדפיקות הלב של אדם (רגוע), וזה מבליט בעיניי את הקסם והאנושיות של הטכנולוגיה הזו. הרבה מעבר לתכונות הסאונד.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

buga כתב: לא שאני בהכרך מעוניין באלו, אבל מהירות הסיבוב של הפטיפון קרובה לדפיקות הלב של אדם (רגוע), וזה מבליט בעיניי את הקסם והאנושיות של הטכנולוגיה הזו. הרבה מעבר לתכונות הסאונד.
...
אוי ואבוי לך אם הלב שלך יחליט פתאום שהוא "מסתובב " במהירות של 30 :lol:

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235

שליחה

:roll:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

אני מוריד כובע בפני כל מי ששומע תקליטים. (Y) (Y) (Y)

לא ממש משנה הציוד ולא משנה התקליט - העיקר הכוונה. מהניסיון שלי - כמעט כל מי שנכנס לתחום מתחיל לשדרג ולהתקדם, ולאט לאט מתחיל להבין את הניואנסים הקטנים שעושים את ההבדלים, שלעיתים, באמת קשה לשמוע.

יש גם BSR'ים טובים... אולי הם לא נפוצים - אבל יש. הבעייה איתם היא שרובם המכריע היו stackers כלומר אפשר היה לשמוע בהם ברצף תקליטים אחד אחרי השני. התקליטים ישבו אחד על השני בראש התורן (ציר) והיו נופלים אחד על השני כשנגמר הצד של התקליט המתנגן. אפשר היה לשמוע בצורה כזו רק צד אחד אבל של חמישה או שישה תקליטים ברצף. הם היו מאוד מאוד נפוצים בכל העולם בשנות ה-70' מפאת המחיר הזול שלהם. זה עשה להם שם רע - אבל היו להם כמה מודלים מונעי-רצועה, שבאמצעות שיפורים קטנים, היו יכולים לתפקד לא רע בכלל. אבל האמת היא שרובם באמת היו *** שחבל על הזמן.

האורטופון אומגה הוא ראש באדג'ט. זה לא אומר שהוא גרוע - להפך. הוא בא מבית טוב. טוב מאוד אפילו. אורטופון ייצרו את הראש הזה כדי לקדם בדיוק את העניינים האלה, שאנחנו מדברים עליהם כאן - מבלי שחובבי ויניל יאלצו לשבור תכניות חסכון. יש לי ראש כזה. קניתי פעם בחירום (נשברה לי מחט). שילמתי 200 ש"ח בדיזינגוף סנטר ושכחתי מהראש הזה. לא מזמן גיליתי אותו שוב. למרות המחיר הזול - הוא נותן בראש ('נותן בראש' אה?) לראשים אחרים שעולים פי שתיים ושלוש. לא לזלזל באומגה!!! יש לו יכולת טרקינג מדהימה (ב-1.5 גרם). הוא כמעט לעולם לא קופץ - ויש לו סאונד מודגש בכוונה כלפי הנמוכים והגבוהים. יופי של ראש במחיר המדובר. הוא נותן אימאז' נעים ואיכותי והא ממש כיף של ראש. כל הכבוד לאורטופון.

גם אני לא סובל הוצאות תקליטים ישראליות. פשע נגד האנושות מה שעשו בישראל לויניל. הפכו תקליטים לפלופי דיסק מדולדלים, מודפסים ברישול, תוך נישול המאזין, ברוב המקרים, מהאמנות הנלוות להוצאות המקוריות. יום יבוא ויטפלו בנושא הזה משפטית! עם זאת - לפני משבר הנפט העולמי של אופ"'ק מ-1973 שהפך את חומר הגלם ליקר מאוד - היו בישראל שתי הוצאות לא רעות בכלל. האחת נקראה 'פקס' PAX (ישבו בחיפה אם אני זוכר נכון) והשנייה 'פולידור'. אלה שתי ההוצאות היחידות שאני מכיר 'מייד אין-ישראל' שאפשר לרכוש תוצרת שלהן ולהנות ממנה. לשם נחמה בלבד - רוב ההדפסות האמריקאיות לא הרבה יותר טובות מהישראליות. רוצים איכות? לכו על אנגלי. הכי טוב - גרמני כמובן. איפה שכתוב 'דויטשה גרמופון' - יש זהב!!!

חוץ מזה מה קורה כאן? truejoker מה העניינים? שוב עושה בלאגן? היה נדמה לי שראיתי כאן משהו על פטיפונים משנות ה-70'??? לא לזלזל. אלה יכולים לתת בראש להרבה פטיפונים מודרנים... חלק מהדגמים של טורנס, דואל, לין, טכניקס, לנקו, AR - ודומיהם (אפילו כמה של Sansui) נשמעים פי עשר יותר טוב מכל הפרוג'קטים הסובייטים האלה שנמכרים כאן לכל מיני עגלים שקונים אותם באלפי שקלים כאילו מדובר באיזה 'הי-פי' אודיופילי. טוב, זה לא ממש חוכמה לתת בראש לפרוג'קט אפילו הסטנטון של אשתי שהוא בעצמו חיקוי של טכניקס נשמע יותר טוב מהמוצר הצ'כי הזה. הם נשמעים יותר טוב אפילו מ-rega מודרניים כולל הפלנארים למינהם - אז לא לזלזל. פעם ידעו לעשות פטיפונים. היום יודעים לעשות בעיקר יחסי ציבור.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

tnsilver כתב: חוץ מזה מה קורה כאן? truejoker מה העניינים? שוב עושה בלאגן? היה נדמה לי שראיתי כאן משהו על פטיפונים משנות ה-70'??? לא לזלזל. אלה יכולים לתת בראש להרבה פטיפונים מודרנים... חלק מהדגמים של טורנס, דואל, לין, טכניקס, לנקו, AR - ודומיהם (אפילו כמה של Sansui) נשמעים פי עשר יותר טוב מכל הפרוג'קטים הסובייטים האלה שנמכרים כאן לכל מיני עגלים שקונים אותם באלפי שקלים כאילו מדובר באיזה 'הי-פי' אודיופילי. טוב, זה לא ממש חוכמה לתת בראש לפרוג'קט אפילו הסטנטון של אשתי שהוא בעצמו חיקוי של טכניקס נשמע יותר טוב מהמוצר הצ'כי הזה. הם נשמעים יותר טוב אפילו מ-rega מודרניים כולל הפלנארים למינהם - אז לא לזלזל. פעם ידעו לעשות פטיפונים. היום יודעים לעשות בעיקר יחסי ציבור.
...
כרגיל , אתה לא מצפה שאני אסכים איתך , נכון ? :)
לין אולי , למרות שצריך להיות טכנאי מדופלם כדי להוציא ממנו את מה שהוא יכול , ולגבי הטורנסים , אזי חוץ מהיקרים רצח , אף פעם לא התלהבתי מהם , כול שאר השמות חוץ מרגא והטכניקס (שהיה לי ), לא נראים לי מיוחדים במינם . לרגא הייתה הזרוע האגדית שלו ששיפרה אותו פלאים , ולדעתי היא עדיין יכולה להכנס לפטיפונים יקרים מאוד ולא תמיד תבדיל בינהם ,
את הטכניקס כפי שידוע לך או לא היה לי , אני חושב שהוא טוב , אבל הוא לא בדיוק ברמה של פטיפוני היי אנד אמיתיים .

לגבי ההשוואה לפרוג'קט , אני בטוח שהדגמים המובילים שלהם ישמעו יותר טוב מחלק לא קטן של השמות שהזכרת . אל תשכח שפטיפון ישן שהיה אצל מישהו שלא מממש יודע לתחזק אותו , יצטרך שיפוץ מסיבי , ועדיין חלקם (אלו שיצא לי לשמוע בפיוז בזמנו ), למרות המוניטין המפוצץ , לא ממש נשמעו לי שווים את מחירם . כך שאני בטוח שתמצא פרוג'קט שכן יאפיל עליהם :)
וזה למרות עוינותך לדברים חדשים :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

לא.. בודאי שלא אסכים איתך... זה יהיה יותר מידי קל :wink: מידרג הביקוש לפטיפונים וינטאז' של טורנס הוא מלאכותי לחלוטין. עניין של ביקוש שיצרה קהילה של מעריצים. המבוקש ביותר ה-124 משנות ה-50'. אחריו, ה-125 עמוס האלקטרוניקה והפיטשרים - אחר-כך ה-160. אם תבדוק את מחירי הפטיפונים האלה לצרכן בשנים שיוצרו תגלה שאין כל קשר בין מדרג הביקוש למחיר המקורי. כך שלהגיד 'יקרים של טורנס' זהו מונח לא מדוייק בפני עצמו. דווקא אחד הפשוטים ביותר לכאורה, ה-160 שלא היה פטיפון יקר בשנות ה-70' הוא אחד האיכותיים ביותר בעולם הוינטאז' (עד היום). אין לי ממש הסבר משכנע לתופעה - סך הכל פטיפון הוא מכונה פשוטה למדי. ההבדלים כנראה נעוצים באיכות הפלטה, הזרוע, מערכת המתלים, סוג ההנעה, הבידוד... כשמייצרים את הכל באהבה וגאווה תוך תשומת לב לפרטים, כמו שנעשה בעבר, התוצאה כנראה מוצלחת יותר. דרך-אגב - עשיתי הברקה לפלטות של TD-160 אצל בעל מקצוע. הוא ציין שהוא לא ראה יציקת אלומיניום נקיות כאלו וברמה כזו כבר המון שנים. אולי בכל זאת אלוהים נמצא בפרטים הקטנים?

יש לי גם טכניקס SL-1210 MK II (שנת ייצור 2010) ועוד 1200 משנת תיכו. הדבר הזה בנוי כמו טנק. בלי צחוק - הוא פשוט מרשים. יופי של בנייה, יופי של תגובות, יופי של סאונד. ישנה חבורה שלימה של מתנגדים שחושבים שזה פטיפון ל-DJ'ים. שטויות במיץ. זה פשוט פטיפון שה-DJים גילו את היתרונות שלו. נסה לשנע טורנס בעל מתלים קפיציים והנעת רצועה בבגאז' של האוטו לשניים שלושה אירועים בערב - ונראה לאיזה סלט פטיפון תגיע...

לין סונדק הולך להיות הרכש הבא שלי. לא נראה לי שצריך להיות טכנאי בשבילו. רק הבנה מכנית בסיסית. יש לי שרטוטים וסכימות - לא נראה מורכב במיוחד... מה הקטע עם הטכנאי?

לא מסכים איתך בקשר לפרוג'קט. מוצר די בינוני. שמעתי. ראיתי. חקרתי. ביקשתי להשתכנע - לא הולך!!! לא רק לדעתי. אשתי לקחה פטיפון של סטנטון על פני הדגמים הכי 'מפוצצים' של פרוג'קט שהציגו בפניה באותה רמת מחיר. חשבתי בהתחלה שלצבע היפה שלו יש משהו בהעדפה שלה אבל היא טוענת שהפרוג'קטים נשמעים לה מתים. מה לעשות. נניח כרגע לעובדה שהוא מוצר מדבקה סיני וכמוהו נמכרים תחת שמות אחרים וששלושה חודשים אח"כ הוא התחיל לזייף במהירות. (n)

האמת היא שעם ה-Bronze גם המיקסר במטבח היה נשמע טוב אילו רק הייתי מצליח לחבר לו פלטה וזרוע - אבל עם השמיעה של הגברת אני לא מתווכח. היא, גם כן, מאוד אוהבת את הסאונד של ה-160 אבל טוענת, במידה רבה של צדק, שהוא עושה הומוגניזציה לכל מה שהוא מנגן וגם שאין לה סבלנות לחכות את החמש או שש שניות עד שהוא מגיע למהירות הנכונה... אז אני לא מתווכח איתה - וכמובן, גם לא איתך...

מבחינתי כולכם צודקים - וגם אני :lol:
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 09/09/2014 22:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428

שליחה

tnsilver מכל מה שכתבת, סחטיין על בת הזוג שלא רק מפרגנת, אלא ממה שאני מבין מאפילה עליך (Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

tnsilver כתב: לא.. בודאי שלא אסכים איתך... זה יהיה יותר מידי קל :wink: מידרג הביקוש לפטיפונים וינטאז' של טורנס הוא מלאכותי לחלוטין. עניין של ביקוש שיצרה קהילה של מעריצים. המבוקש ביותר ה-124 משנות ה-50'. אחריו, ה-125 עמוס האלקטרוניקה והפיטשרים - אחר-כך ה-160. אם תבדוק את מחירי הפטיפונים האלה לצרכן בשנים שיוצרו תגלה שאין כל קשר בין מדרג הביקוש למחיר המקורי. כך שלהגיד 'יקרים של טורנס' זהו מונח לא מדוייק בפני עצמו. דווקא אחד הפשוטים ביותר לכאורה, ה-160 שלא היה פטיפון יקר בשנות ה-70' הוא אחד האיכותיים ביותר בעולם הוינטאז' (עד היום). אין לי ממש הסבר משכנע לתופעה - סך הכל פטיפון הוא מכונה פשוטה למדי. ההבדלים כנראה נעוצים באיכות הפלטה, הזרוע, מערכת המתלים, סוג ההנעה, הבידוד... כשמייצרים את הכל באהבה וגאווה תוך תשומת לב לפרטים, כמו שנעשה בעבר, התוצאה כנראה מוצלחת יותר. דרך-אגב - עשיתי הברקה לפלטה של TD-160 אצל בעל מקצוע. הוא ציין שהוא לא ראה יציקת אלומיניום נקייה כזו וברמה כזו כבר המון שנים. אולי בכל זאת אלוהים נמצא בפרטים הקטנים?
...
זה על בטוח נכון שאלוקים נמצא בפרטים הקטנים :lol: , הבעיה היא שאאל"ט גם ל125 וגם ל160 וגם ל124 , הזרוע משום מה היא לא זרוע באיכות המצופה מטורנס . אז אולי הדגמים שהיו אצל פיוז היו גרועים במיוחד , אבל שלושתם לא הרשימו אותי, כשחשבתי לשדרג מהטכניקס שהיה לי .אם אני זוכר נכון היה שם דואל שהיה יותר טוב משלושתם , אבל הוא עדיין היה ברמה נמוכה מידי

tnsilver כתב:
יש לי גם טכניקס SL-1210 MK II (שנת ייצור 2010) ולפני שאשתי החרימה לי את ה-Rondo Bronze של אורטופון לטובת הסטנטון הכחול שלה - הייתי מוכן להשבע שזה הפטיפון הכי טוב בעולם 8O חיברתי לו RCA שלי ולצורך כך הייתי צריך לחטט לו בקרביים. הדבר הזה בנוי כמו טנק. בלי צחוק - הוא פשוט מרשים. יופי של בנייה, יופי של תגובות, יופי של סאונד. ישנה חבורה שלימה של מתנגדים שחושבים שזה פטיפון ל-DJ'ים. שטויות במיץ. זה פשוט פטיפון שה-DJים גילו את היתרונות שלו. נסה לשנע טורנס בעל מתלים קפיציים והנעת רצועה בבגאז' של האוטו לשניים שלושה אירועים בערב - ונראה לאיזה סלט פטיפון תגיע...
...
הטכניקס הזה הוא ללא ספק פטיפון טוב מאוד , ולעומת כול המותגים , לענ"ד הוא אוכל את כולם ללא מלח . כפי שהזכרתי כשהיגע חיידק שדרגת , בדקתי אותו לעומת טורנס (כמה דגמים), ודואל שזהו מפיוז אמר לי , ועוד משהו שאני לא זוכר , אני זוכר שחזרתי הבייתה עם הטכניקס , ונרגעתי משדרגת להמון זמן (חשבתי שאולי אקנה לין או אורקל , אבל המחיר היה בשמיים , ואף אחד לא התנדב לתרום לי כליה למכור :lol: )
tnsilver כתב: לין סונדק הולך להיות הרכש הבא שלי. אני פשוט מסוקרן. לא נראה לי שצריך להיות טכנאי בשבילו. רק הבנה מכנית בסיסית. יש לי שרטוטים וסכימות - לא נראה מורכב במיוחד... מה הקטע עם הטכנאי?
...
לא יודע אם טכנאי , אבל לין צריך טיפול על ידי מי שיודע ומכיר אותו , וזה טיפול סופר מסובך , שבשביל אחד כמוני עם ידיים שמאליות , זה היה כמו להעסיק טכנאי צמוד על ריטיינר .
תבדוק קודם כול טוב טוב מה צריך הלין שאתה רוצה לקנות . אאל"ט היבואנים הקודמים של לין , עברו מירושליים לאזור ת"א , דבר איתם או עם אייל פור
tnsilver כתב: לא מסכים איתך בקשר לפרוג'קט. מוצר נחות. שמעתי. ראיתי. חקרתי. ביקשתי להשתכנע - לא הולך!!! לא רק לדעתי. אשתי לקחה פטיפון של סטנטון על פני הדגמים הכי 'מפוצצים' של פרוג'קט שהציגו בפניה. חשבתי בהתחלה שלצבע היפה שלו יש משהו בהעדפה שלה אבל היא טוענת שהפרוג'קטים נשמעים לה זוועה... מה לעשות...

האמת היא שעם ה-Bronze גם המיקסר במטבח היה נשמע טוב אילו רק הייתי מצליח לחבר לו פלטה וזרוע - אבל עם השמיעה של הגברת אני לא מתווכח. היא, גם כן, מאוד אוהבת את הסאונד של ה-160 אבל טוענת, במידה רבה של צדק, שהוא עושה הומוגניזציה לכל מה שהוא מנגן וגם שאין לה סבלנות לחכות את החמש או שש שניות עד שהוא מגיע למהירות הנכונה... אז אני לא מתווכח איתה - וכמובן, גם לא איתך...

מבחינתי כולכם צודקים - וגם אני :lol:
...
טוב עם השמיעה של ההנהלה , אף אחד לא מתווכח , גם לא אני :lol:

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”