tnsilver כתב: לא.. בודאי שלא אסכים איתך... זה יהיה יותר מידי קל

מידרג הביקוש לפטיפונים וינטאז' של טורנס הוא מלאכותי לחלוטין. עניין של ביקוש שיצרה קהילה של מעריצים. המבוקש ביותר ה-124 משנות ה-50'. אחריו, ה-125 עמוס האלקטרוניקה והפיטשרים - אחר-כך ה-160. אם תבדוק את מחירי הפטיפונים האלה לצרכן בשנים שיוצרו תגלה שאין כל קשר בין מדרג הביקוש למחיר המקורי. כך שלהגיד 'יקרים של טורנס' זהו מונח לא מדוייק בפני עצמו. דווקא אחד הפשוטים ביותר לכאורה, ה-160 שלא היה פטיפון יקר בשנות ה-70' הוא אחד האיכותיים ביותר בעולם הוינטאז' (עד היום). אין לי ממש הסבר משכנע לתופעה - סך הכל פטיפון הוא מכונה פשוטה למדי. ההבדלים כנראה נעוצים באיכות הפלטה, הזרוע, מערכת המתלים, סוג ההנעה, הבידוד... כשמייצרים את הכל באהבה וגאווה תוך תשומת לב לפרטים, כמו שנעשה בעבר, התוצאה כנראה מוצלחת יותר. דרך-אגב - עשיתי הברקה לפלטה של TD-160 אצל בעל מקצוע. הוא ציין שהוא לא ראה יציקת אלומיניום נקייה כזו וברמה כזו כבר המון שנים. אולי בכל זאת אלוהים נמצא בפרטים הקטנים?
...
זה על בטוח נכון שאלוקים נמצא בפרטים הקטנים

, הבעיה היא שאאל"ט גם ל125 וגם ל160 וגם ל124 , הזרוע משום מה היא לא זרוע באיכות המצופה מטורנס . אז אולי הדגמים שהיו אצל פיוז היו גרועים במיוחד , אבל שלושתם לא הרשימו אותי, כשחשבתי לשדרג מהטכניקס שהיה לי .אם אני זוכר נכון היה שם דואל שהיה יותר טוב משלושתם , אבל הוא עדיין היה ברמה נמוכה מידי
tnsilver כתב:
יש לי גם טכניקס SL-1210 MK II (שנת ייצור 2010) ולפני שאשתי החרימה לי את ה-Rondo Bronze של אורטופון לטובת הסטנטון הכחול שלה - הייתי מוכן להשבע שזה הפטיפון הכי טוב בעולם

חיברתי לו RCA שלי ולצורך כך הייתי צריך לחטט לו בקרביים. הדבר הזה בנוי כמו טנק. בלי צחוק - הוא פשוט מרשים. יופי של בנייה, יופי של תגובות, יופי של סאונד. ישנה חבורה שלימה של מתנגדים שחושבים שזה פטיפון ל-DJ'ים. שטויות במיץ. זה פשוט פטיפון שה-DJים גילו את היתרונות שלו. נסה לשנע טורנס בעל מתלים קפיציים והנעת רצועה בבגאז' של האוטו לשניים שלושה אירועים בערב - ונראה לאיזה סלט פטיפון תגיע...
...
הטכניקס הזה הוא ללא ספק פטיפון טוב מאוד , ולעומת כול המותגים , לענ"ד הוא אוכל את כולם ללא מלח . כפי שהזכרתי כשהיגע חיידק שדרגת , בדקתי אותו לעומת טורנס (כמה דגמים), ודואל שזהו מפיוז אמר לי , ועוד משהו שאני לא זוכר , אני זוכר שחזרתי הבייתה עם הטכניקס , ונרגעתי משדרגת להמון זמן (חשבתי שאולי אקנה לין או אורקל , אבל המחיר היה בשמיים , ואף אחד לא התנדב לתרום לי כליה למכור

)
tnsilver כתב:
לין סונדק הולך להיות הרכש הבא שלי. אני פשוט מסוקרן. לא נראה לי שצריך להיות טכנאי בשבילו. רק הבנה מכנית בסיסית. יש לי שרטוטים וסכימות - לא נראה מורכב במיוחד... מה הקטע עם הטכנאי?
...
לא יודע אם טכנאי , אבל לין צריך טיפול על ידי מי שיודע ומכיר אותו , וזה טיפול סופר מסובך , שבשביל אחד כמוני עם ידיים שמאליות , זה היה כמו להעסיק טכנאי צמוד על ריטיינר .
תבדוק קודם כול טוב טוב מה צריך הלין שאתה רוצה לקנות . אאל"ט היבואנים הקודמים של לין , עברו מירושליים לאזור ת"א , דבר איתם או עם אייל פור
tnsilver כתב:
לא מסכים איתך בקשר לפרוג'קט. מוצר נחות. שמעתי. ראיתי. חקרתי. ביקשתי להשתכנע - לא הולך!!! לא רק לדעתי. אשתי לקחה פטיפון של סטנטון על פני הדגמים הכי 'מפוצצים' של פרוג'קט שהציגו בפניה. חשבתי בהתחלה שלצבע היפה שלו יש משהו בהעדפה שלה אבל היא טוענת שהפרוג'קטים נשמעים לה זוועה... מה לעשות...
האמת היא שעם ה-Bronze גם המיקסר במטבח היה נשמע טוב אילו רק הייתי מצליח לחבר לו פלטה וזרוע - אבל עם השמיעה של הגברת אני לא מתווכח. היא, גם כן, מאוד אוהבת את הסאונד של ה-160 אבל טוענת, במידה רבה של צדק, שהוא עושה הומוגניזציה לכל מה שהוא מנגן וגם שאין לה סבלנות לחכות את החמש או שש שניות עד שהוא מגיע למהירות הנכונה... אז אני לא מתווכח איתה - וכמובן, גם לא איתך...
מבחינתי כולכם צודקים - וגם אני

...
טוב עם השמיעה של ההנהלה , אף אחד לא מתווכח , גם לא אני