JBL L200B . מה דעתכם?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291

שליחה

Tankpopper כתב:למיטב ידיעתי קיים הבדל משמעותי בין הL200B לבין הL200 ה"רגיל" והפחות מוצלח.

הB אמור להיות במרחק אלמנט אחד (ובר השגה באיבאיי) מלהפוך לL300, אפילו מדובר באותו הקרוס (למיטב ידיעתי, ויתקן אותי סילבר..).

איזה רמקולים הם הולכים להחליף ומה הולך לדחוף אותם? תזכור שהם מאוד לא WIFE FRIENDLY.
...

אגב , מסתבר שצדקת

There was a recent thread on a new crossover for the JBL L300 which is the later 3-way version of this L200B. the crossover improves the low/mid range and cleans up the horn a lot apparently. Since the L200B is only a two way, you could omit the tweeter section, or get a JBL 2405 (pro version of the 077 tweeter, and add it.

Still, the speakers have to sound good to you to justify the price.

Maybe ask if you could have a high power amp hooked up (at least 150 watts) to really give them a workout.

be aware though that if the midrange horn driver needs a new diaphagm, the correct OEM JBL diaphragms are expensive, about 10% of the speaker price.

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

לפני 20 שנים הכרתי אוסטרלי אחד שרכש שאריות של מטוס מסרשמידט שהתרסק במפגן אווירי. הוא לקח את המנוע הבוכנתי בצורת כוכב - חתך ממנו שני צילינדרים בצורת 'וי' והרכיב את זה על אופנוע ספורט Suzuki R750 והפך אותו לכלי תחבורה מתחום התעופה בעל נפח מנוע של 2500 סמ"ק. הוא היה צריך לבצע שינויים ולחזק את השילדה, להחליף את דיסקיות ובוכנות הבלמים, בולמי הזעזועים, מערכת הזרקת הדלק ולפרק חלק ניכר מהפיירינגים. הוא היה צריך לפרק את הכיסא המקורי ולהחליף אותו במשהו שהתאים לשילדה החדשה ולהרחיק קצת את המיקום שלו - מפני שהרדיאטור החדש, שהיה דרוש כדי לקרר את המנוע העצום - תפס את רוב החלק החזיתי באופנוע המשופר. כשהוא גמר - זה כבר לא היה R750. זה היה משהו שמצד אחד יכל לשבור את מהירות הקול אבל מצד שני איבד את יכולת התימרון הנהדרת של ה-R750 המקורי מפאת המשקל העודף ונקודת מרכז הכובד הגבוהה יותר.

בקיצור:
עם קצת רצון וקצת יכולת - גם פיל יכול לאהוב תרנגולת
...
עכשיו נניח שהאוסטרלי הזה היה מפרסם את מעלליו והשגיו הטכנולוגיים באיזה בלוג של משוגעים לדבר - נגיד בפורום של חובבי שיפורים ב-R750... הוא היה מספר, קבל עם ועדה, (באנגלית, שזה תמיד נשמע אמין יותר) שאפשר לקחת מנוע של מסרשמידט ולהרכיב אותו על R750 ו-'לשפר' אותו. מה זה לשפר... להפוך אותו לטיל. באופן מוחשי. החבר'ה שלו, של האוסטרלי המשוגע, שמכירים אותו מהפורום, מכירים אותו מהמסלול, אלה שיש להם גישה למוסכים, לכלים של המקצוענים, לסדנאות ולציוד, שלא לדבר על חלפים יד שנייה - הם יודעים במה מדובר והם היו מהללים ומשבחים את מעלליו והאוסטרלי שלנו היה מקבל הרבה תגובות עם אגודלים למעלה. אין ספק. הרוויח ביושר. (Y)

אבל - אם, לצורך העניין, איזה רוכב וספה היה נתקל בפוסט של האוסטרלי, שלקוח כאמור, מפורום של משפרי R750, מצטט אותו כתורה מסיני בשפת המקור, במקום אחר, ללא הקונטקסט הרלוונטי - האם אז היו הקוראים את האמור יכולים להכריז בודאות: 'כן! אפשר להרכיב מנוע של מסרשמידט על אופנוע ספורט' :?: :?: :?:

לעניינינו...
There was a recent thread on a new crossover for the JBL L300 which is the later 3-way version of this L200B.
...
אין דבר כזה. מעולם לא נוצרה גירסת קרוס-אובר 3 way עבור L200B ומעולם לא נוצרה גירסת 3 way של L200B. לא מוקדמת יותר ולא מאוחרת יותר. L200B כולל שני אלמנטים בלבד. וופר "15 מסוג 136A ורמקול מיד-ריינג', עם רדיאטור שופרי מסוג LE85. זה האחרון - הוא האלמנט היחידי שמשותף גם ל-L300. ל-L300 יש וופר אחר, "15 מסוג 138A והוא כולל את הטוויטר המפורסם מסוג 077. בגירסאות האולפניות של ה-L300 הטוויטר הזה הוא מסוג אחר - וכך גם האלמנטים. קיימות גם גירסאות אולפניות של ה-L200B. משהו מסידרת 43XX אני מניח. יתכן שלאחת מאלה יש טוויטר שהופך את הרמקול ל-3 way. במקרה כזה - יש דימיון לתצורת הקרוס של L300 אך עדיין דרושים שינויים רבים בערכי הרכיבים - מפאת העובדה שבין שני סוגי הרמקולים האלה יש אלמנט משותף אחד בלבד.

זה לא אומר שאין נסיונות להפוך וספות ל-R750. צריך חומר גלם כדי להתחיל ממשהו והקרוס של ה-L200B הוא נקודת התחלה מצויינת כדי לשדרג L200B למשהו שדומה ל-L300. הנה הקרוס של ה-L200B:

קרוסאובר N200B לרמקול 2 way מסוג L200B

תמונה

כל מי שעיניים רואות בראשו מבין מייד שמדובר ברמקול 2 way וכדי שהדבר הזה יתאים ל-L300 דרושים מספר שינויים. אני יכול לציין אותם כאן - אבל אני לא רואה טעם. הנה הקרוס של ה-L300. מיצאו את ההבדלים בעצמכם. קחו בחשבון שני LPAD ב-L300 לעומת LPAD אחד ב-L200 ואת העובדה שלא רואים בסכימה את הלוח היעודי עליו מותקנים ה-LPAD של שני סוגי הרמקולים.

קרוסאובר N333 לרמקול 3 way מסוג L300Summit

[img2=550x365]https://lh3.googleusercontent.com/-8JuY ... N333_1.JPG[/img2]

הנה - אחד מול אחד. מעבר להבדלים בערכי האינדוקטורים והקבלים בחלק ה-Low Frequency שמיועד בעצם לשני דרייברים שונים - ישנם אפילו הבדלים בחלק ה-Mid Frequency שמיועד כביכול בדיוק לאותו דרייבר. להוסיף על כל זה - שחלק ה-High Frequency לא קיים בכלל ב-L200B ומעבר לשינויים בקרוס הוא מחייב רכישה של שני טוויטרים 077. אותי מעניין כמה HPM-100 של Pioneer נכנסים במחיר של זוג טוויטרים כאלה.

אז לפני שאנחנו קופצים עם ציטוטים מהווי צוות pit ממסלולי דייטונה אולי כדאי לנו לשאול האם זה בכלל כדאי להרכיב מנוע של מטוס על שילדה של אופנוע ספורט :wink:

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הנה קישור אחד פשוט ובו פרטים טכניים ומפורטים , על האופציות שדרוג שניתו לעשות (פרטים שאתה אף פעם לא יודע לתת)

http://www.audioheritage.org/vbulletin/ ... fied-L-300

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

Omri617 כתב:הנה קישור אחד פשוט ובו פרטים טכניים ומפורטים , על האופציות שדרוג שניתו לעשות (פרטים שאתה אף פעם לא יודע לתת)

http://www.audioheritage.org/vbulletin/ ... fied-L-300
...
יש המון פרטים - נכון. אבל יש גם שורה תחתונה. הפרטים עוסקים בהשאלת רשתות קרוס-אובר בלתי ניתנות להשגה ואלמנטים מרמקולים נדירים לטובת הפיכת L200B ל-L300. השורה התחתונה היא שלא ניתן לעשות זאת מבלי להגיע לפשרה משום שקיים חוסר מתאם בין גדלי האלמנטים והתיבות שמונע זאת. החבר'ה של לנסינג הריטאז' קצת מגזימים לפעמים. הם מציינים בתשובות שלהם רשתות קרוס נדירות של רמקולים אולפניים ואלמנטים יקרים כאילו אלה מוצרים שנמכרים במכולת. הם קרובים לצלחת (לוס-אנג'לס) אבל בפועל קשה מאוד להשיג את הרכיבים האלה והמחירים אסטרונומיים. גם לא כל-כך צריך. L200B הוא רמקול מכובד בפני עצמו. הוא מאוד מאוד מוצלח והוא אחד שהכתיב ביקוש לגירסה אולפנית - במקום להפך. L300 הוא אגדה בפני עצמו ולא ממש חייבים לערבב את שני הסיפורים האלה. אם מתעקשים - זה עלול לצאת יקר - ולא מי-יודע-מה טוב.

והנה סתם אחת שלא ממש קשורה לנושא (איך אפשר להגיד לא ל-L300?)

L300 מול הגירסה האולפנית 4333 - חתך רוחב

תמונה

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258

שליחה

Omri617 כתב:הייתי אצלו , מצב טוב יחסית
אשתי עושה לי סרטים (61 ס׳מ רוחב)
אני עדיין מתלבט, באודיו קרמה שיתפתי גם אותם בהתלהבות , חושב ומתחבט.
...
נו..יש עידכונים? החלטות?

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

שליחה

כן...המחיר עלה.

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moranshw כתב:
Omri617 כתב:הייתי אצלו , מצב טוב יחסית
אשתי עושה לי סרטים (61 ס׳מ רוחב)
אני עדיין מתלבט, באודיו קרמה שיתפתי גם אותם בהתלהבות , חושב ומתחבט.
...
נו..יש עידכונים? החלטות?
...

הרמקול כבר שנה בלוחות , לי ולאשתי יש טיול גדול למערב ארה"ב בסןף מאי שמונע ממני לרכוש עכשיו (כלכלית) , אם יהיו עדיין בלוחות , כנראה זה יהיה גורל (אם לא אחזור עם משהו מעניין משם)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי שהם נמכרו...

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני שמח עכשיו אני רגוע :)
המסע לעבר הרמקול האולטימטיבי נמשך....

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

סומך עליך שתמצא את שתאהב...ובמחיר שפוי (Y)

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”