2 חבילות מהמזרח... הבעיה היא בדואר ישראל ? יש עדכון 08/06 בעמוד האחרון.
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 417
ניסיתי לשלוח היום מכתב למשרד התקשורת, הגוף שצריך לפקח על חברת דואר ישראל - בספק אם יתנו תשובה לעניין או בכלל תשובה כלשהי אבל שווה לנסות.
חוץ מהבעיה של ההתשה, זמן הטיפול הארוך בחבילות אצל דואר ישראל יוצר תופעות לוואי כגון:
כאשר החבילה לא מגיעה אחרי חודש ובדואר ישראל לא מעודכן שום דבר, אתה בד"כ פותח "קייס" - המוכר מתעצבן (במידה והוא אכן שלח את החבילה) ומחליט להכניס את ישראל לרשימה האדומה של מדינות אליהם הוא לא שולח- ככה עוד ועוד מוכרים מאיביי מפסיקים לשלוח לישראל.
או במידה ואכן המוכר עקץ או שבתום לב קיבלת מוצר אחר/מוצר פגום,המתנת בסבלנות ולא פתחת "קייס" - אחרי 45 יום אתה יכול "לדבר ללמפה", לא ניתן לפתוח קייס ולקבל את כספך בחזרה, אתה נתון לחסדי המוכר.
חוץ מהבעיה של ההתשה, זמן הטיפול הארוך בחבילות אצל דואר ישראל יוצר תופעות לוואי כגון:
כאשר החבילה לא מגיעה אחרי חודש ובדואר ישראל לא מעודכן שום דבר, אתה בד"כ פותח "קייס" - המוכר מתעצבן (במידה והוא אכן שלח את החבילה) ומחליט להכניס את ישראל לרשימה האדומה של מדינות אליהם הוא לא שולח- ככה עוד ועוד מוכרים מאיביי מפסיקים לשלוח לישראל.
או במידה ואכן המוכר עקץ או שבתום לב קיבלת מוצר אחר/מוצר פגום,המתנת בסבלנות ולא פתחת "קייס" - אחרי 45 יום אתה יכול "לדבר ללמפה", לא ניתן לפתוח קייס ולקבל את כספך בחזרה, אתה נתון לחסדי המוכר.
- shayf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
לקונים באיביי אני ממליץ לא לקחת סיכון ולפתוח קייס כשמתקרבים ל-45 יום.דאוס כתב:ניסיתי לשלוח היום מכתב למשרד התקשורת, הגוף שצריך לפקח על חברת דואר ישראל - בספק אם יתנו תשובה לעניין או בכלל תשובה כלשהי אבל שווה לנסות.
או במידה ואכן המוכר עקץ או שבתום לב קיבלת מוצר אחר/מוצר פגום,המתנת בסבלנות ולא פתחת "קייס" - אחרי 45 יום אתה יכול "לדבר ללמפה", לא ניתן לפתוח קייס ולקבל את כספך בחזרה, אתה נתון לחסדי המוכר....
זה משאיר אותכם עם אפשרות פעולה אם המוצר לא יגיע בהמשך.
למרות זאת משנפתח הקייס, ואם המוכר נראה אמין, כדאי לתת לחבילה עוד קצת זמן להגיע ולא למהר לבקש החזר.
זה יעשה טוב לשם של הקונים מישראל.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

shayf כתב:כשאתה פותח קייס, אוטומטית פייפאל מקפיאים את התשלום ששילמת לאותו מוכר - זה לא! יעשה שם טוב לקונים וזה סתם מלחיץ את המוכר, זה לא צריך להיות ככה.quote כתב: לקונים באיביי אני ממליץ לא לקחת סיכון ולפתוח קייס כשמתקרבים ל-45 יום.
למרות זאת משנפתח הקייס, ואם המוכר נראה אמין, כדאי לתת לחבילה עוד קצת זמן להגיע ולא למהר לבקש החזר.
זה יעשה טוב לשם של הקונים מישראל....
האידיאל הוא שאם אחרי 3 שבועות לא קיבלת את החבילה, אתה תבין שבהחלט יש כאן משהו חריג ולא חוסר יעילות או חוסר בכוח אדם בדואר ישראל....
- shayf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
דאוס כתב:כן, אבל אני לא התייחסתי לאידיאל, אלא לאופציות העומדות בפני מי שהחבילה שלא מבוששת להגיע.shayf כתב:כשאתה פותח קייס, אוטומטית פייפאל מקפיאים את התשלום ששילמת לאותו מוכר - זה לא! יעשה שם טוב לקונים וזה סתם מלחיץ את המוכר, זה לא צריך להיות ככה.quote כתב: לקונים באיביי אני ממליץ לא לקחת סיכון ולפתוח קייס כשמתקרבים ל-45 יום.
זה יעשה טוב לשם של הקונים מישראל....
האידיאל הוא שאם אחרי 3 שבועות לא קיבלת את החבילה, אתה תבין שבהחלט יש כאן משהו חריג ולא חוסר יעילות או חוסר בכוח אדם בדואר ישראל....
אני עדיין מחזיק בדיעה שהדבר הנכון לעשות הוא לפתוח קייס כשמתקרבים ל-45 יום.
גם המוכרים יבינו את זה, במיוחד אם ניתן לחבילה עוד זמן ולא נמהר לבקש החזר....
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

היום אני בודק את אחת החבילות... "הפריט הוחזר לסין העממית ב 30/01/2013 לשם החזרתו לשולח" , מה לעזאזל ?!
לא היה שום עדכון, שום פתק או הודעה, בבוקר בהיר אחד החזירו לשולח! מנסה להשיג עוד מידע בטלפונים - לא עונים באף סניף מרכזי לטלפונים. לאחר כמה שעות, הצלחתי להשיג את מוקד הבירורים... החבילה נקלטה ב 30/1 והוחזרה לשולח ב 30/1 - לטענתם מסיבה כלשהי הם לא יכלו לקלוט את החבילה יותר מזה "אין מידע" . הדבר הכי מזעזע שהם החזירו את החבילה דרך הים !!! ייקח לפחות 3 חודשים עד שהמוכר יקבל את החבילה בחזרה (שתבינו שמדובר בחבילה בגודל של הארד דיסק - לא יותר.
בוא נגיד שהכתובת לא ברורה, לא בטוחים לאן צריך לשלוח, חסר מידע על החבילה - מה אתם שולחים אותה חזרה ?! תאחסנו אותה אצלכם, תעדכנו את הסטטוס שלה באינטרנט, חכו כמה ימים ואני אבוא לקחת.
לא יודע מה לעשות עכשיו, לך תדע אם המוכר בכלל יקבל אותה בחזרה באמת או שבדרך היא תלך לאיבוד והלך הכסף.
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
מכל הסיפורים שאני קורא כאן בפעם הבאה שאני מזמין משהו מצידי לשלם עוד כסף לחברות שילוח.
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

לא היתה לי שום בעיה להזמין דרך חברת שילוח אם המחיר היה הגיוני - על מוצר של 100$ אין לי בעיה לשלם 20$ הבעיה היא שזה לא ייגמר בזה...יש מספיק סיפורים על "העושק" של חברות השילוח - כרגע זה או לדפוק את הראש בקיר מההתנהלות של דואר ישראל או לדפוק את הראש בקיר מעמלות וחיוביים בלתי אפשריים של חברות השילוח.toxin כתב:מכל הסיפורים שאני קורא כאן בפעם הבאה שאני מזמין משהו מצידי לשלם עוד כסף לחברות שילוח....
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
אם להיות פארנואידים לרגע, זה נראה כאילו הדואר כחברה ממשלתית מנסה לעשות הכל כדי לייאש את הצרכן הישראלי כדי שלא יזמין מוצרים מחו"ל אלא שיקנה אותם רק בארץ...
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

לאאאא.. .אני לא מאמין בקונספירציה שכזאת, פשוט חוסר יעילות, חוסר בכוח-אדם, קדמה וראש גדול ויצירתי.toxin כתב:אם להיות פארנואידים לרגע, זה נראה כאילו הדואר כחברה ממשלתית מנסה לעשות הכל כדי לייאש את הצרכן הישראלי כדי שלא יזמין מוצרים מחו"ל אלא שיקנה אותם רק בארץ......
יכול להיות שבאמת הם קיבלו את החבילה ולא היתה מספיק אינפורמציה לאן לשלוח, אולי הטיקט של השם שלי ירד/נקרע/התרטב - למה לשלוח חזרה באופן מיידי ? תזינו למחשב את המספר, תעדכנו "אין פרטים, נא ליצור קשר עם אברהם בטלפון מספר XX-XXXXXX ולחכות כמה ימים - תנו צ'אנס למישהו לדרוש את החבילה.
ונגיד שזאת המדיניות שלכם, בסדר...למה לשלוח חזרה דרך הים
לפחות היתה חצי נחמה אם היתה דרך להתלונן אבל כמובן שגם זה לא מפותח בדואר - הכול תפוס או לא עונים.
- חכם_חנוכה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
אופציה מצוינת לקבלת המשלוח תוך תשלום דמי חסות לחברת השילוח בסכומים שיכולים לעלות על מחיר המשלוח והמוצר ביחדtoxin כתב:מכל הסיפורים שאני קורא כאן בפעם הבאה שאני מזמין משהו מצידי לשלם עוד כסף לחברות שילוח....
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

בקיצור, אין אופציה נורמלית בישראל לשירות דואר במחיר נורמלי ובזמן הגיוני.
- fLy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
אני חושב שאת המילה "דואר" במשפט שלך אפשר להחליף בהמון מילים אחרות והוא עדיין יהיה נכון...דאוס כתב:בקיצור, אין אופציה נורמלית בישראל לשירות דואר במחיר נורמלי ובזמן הגיוני....
במחשבה שניה, אפשר להסיר את המילה "דואר" בכלל
דורון.
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
אז באתר הדואר ההונג-קונגי, אני רואה:
אבל באתר הדואר בארץ - יוק! מה עכשיו? ב- 26 בינואר החבילה יצאה לדרך. זה די והותר זמן, לא? בשביל לקבל איזשהוא אישור שהיא הגיעה לארץ? זה מגיע לארץ בטיסה, נכון? לא באוניה?
קוד: בחירת הכל
Outward Registered Letter
Destination - Israel
The item (RB999999999HK) left Hong Kong for its destination on 26-Jan-2013
To make further enquiry of this item, please complete the Online Enquiry Form or send the item number; the details of sender; addressee and contact information by fax to Mail Tracing Office. Our fax no. is (852) 2868 4723. You can also email or call our Mail Tracing Office at (852) 2921 2211 during office hours.
Online tracking information on the delivery status of registered mail/parcels sent overseas is available for selective destinations. You can connect to the mail tracking website of the destinations below directly. For destinations not on the list, tracking information is only available up to departure from Hong Kong.ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
כאמור, חבר שלח לי חבילה בסוף נובמבר/תחילת דצמבר מהונג-קונג.
הפעם הראשונה ששמעתי מדואר ישראל הייתה ב-20 לינואר - משהו כמו 6-7 שבועות אחרי שהחבילה נשלחה, ובערך שבוע אחרי שהסטטוס על החבילה בדואר הונג-קונג השתנה ל-Delivery Failed...

הפעם הראשונה ששמעתי מדואר ישראל הייתה ב-20 לינואר - משהו כמו 6-7 שבועות אחרי שהחבילה נשלחה, ובערך שבוע אחרי שהסטטוס על החבילה בדואר הונג-קונג השתנה ל-Delivery Failed...
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
6-7 שבועות, אחרי שהסטטוס השתנה ל- delivery failed - רבי נחמן! אני מחכה למשקפיים שקניתי, אני מסתובב עם משקפיים שבורים מודבקים בצלוטייפ.epony כתב:כאמור, חבר שלח לי חבילה בסוף נובמבר/תחילת דצמבר מהונג-קונג.
...
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

אגב, פעם היה עדיף להתעקש על משלוח מהונג-קונג ולא מסין - האתר לבדיקה הרבה יותר מסודר וזמן ההגעה לארץ היה משום מה קצר משמעותית מאשר מסין. כיום לצערי זה ממש כבר לא משנה, מחכים למעלה מחודש!!
אין לי ספק שכול החבילות שלנו תקועות בשקים במיון דואר ישראל, כנראה שעכשיו עושים מיון לחבילות שעזבו בנובמבר-דצמבר.
אין לי ספק שכול החבילות שלנו תקועות בשקים במיון דואר ישראל, כנראה שעכשיו עושים מיון לחבילות שעזבו בנובמבר-דצמבר.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
פעם ראשונה שזה קורה לי, הונקונג חודש וחצי לא הגיע 2 משלוחים.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
3 פריטים שהוזמנו במהלך דצמבר - 2 הגיעו תוך כ-35-40 יום, ואחד הגיע לאחר טיפה למעלה מ-45 יום.
באחרון פניתי למוכר לאחר 44 יום, והצעתי לו בעצמי לחכות עוד קצת (פניתי אליו בתום 44 יום בגלל מדיניות ה-45 יום של איביי). לאחר שהמוצר הגיע, כמובן שעדכנתי אותו ונתתי לו פידבק חיובי מלא - זה לא אשמתו שהדואר הסיני והישראלי מעכבים את המשלוח.
לדעתי העיכובים היו גם בגלל הבלגן של כריסטמס וראש השנה האזרחי, אבל ימים יגידו.
באחרון פניתי למוכר לאחר 44 יום, והצעתי לו בעצמי לחכות עוד קצת (פניתי אליו בתום 44 יום בגלל מדיניות ה-45 יום של איביי). לאחר שהמוצר הגיע, כמובן שעדכנתי אותו ונתתי לו פידבק חיובי מלא - זה לא אשמתו שהדואר הסיני והישראלי מעכבים את המשלוח.
לדעתי העיכובים היו גם בגלל הבלגן של כריסטמס וראש השנה האזרחי, אבל ימים יגידו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- a_yaron
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2045
היום קיבלתי פתק על חבילה שממתינה בדואר היום 05/02 והתאריך על הפתק הוא 28/01, כמה זמן לוקח לפתק על החבילה להגיע ממרכז החלוקה אלי ? שבוע ?!
החבילה עצמה הגיעה לדואר יחסית מהר, הוזמנה ב6/1 מHK
ירון
החבילה עצמה הגיעה לדואר יחסית מהר, הוזמנה ב6/1 מHK
ירון
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
חוזר על ההמלצה לשלוח למקום העבודה במקום הביתה, במידה וזה אפשרי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"