XBMC גרסה 13.0 Gotham aka, יש למה לצפות ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

בפוסט שפורסם לאחרונה בבלוג הרשמי של XBMC הוזכרו מס' פרוייקטים של סטודנטים שאושרו עבור GSOC.

במידה והפרוייקטים האלה יצליחו ויסתיימו במלואם לפני יציאת גרסת Gotham אז צפויות לנו התכונות הבאות:

* תמיכה בפרופילים לקליינטי UPnP ו-transcoding, כלומר אם יש לכם טלויזיה חכמה שאיננה יודעת להתמודד עם DTS או Raspberry Pi ללא רשיון mpeg2 אז באופן אוטומטי התוכן יקודד מחדש עבור הקליינט on-the-fly.
וכמובן שגם נפתחת האפשרות להזרים מדיה דרך חיבור האינטרנט לקליינטים ניידים כאשר נמצאים מחוץ לבית, במילים אחרות bye bye Plex.

* איחוד מדיה ממקורות שונים בספריה מדיה יחידה.

* שיפורים הנוגעים למאגר הנתונים, מבחינת המשתמשים אחד היתרונות שיתקבלו היא גמישות והגדרת סוג הנתונים, למשל הגדרת מדיה כסרטי וידאו ביתיים.

* שיפורים הנוגעים למנהל החלונות של לינוקס, אותי מאוד מעניין נושא התמיכה ב-Mir שאובנטו מייעדים אותו להחליף את X11 כיוון שהוא עושה שימוש בדרייברים גרפיים של אנדרואיד כך שיתכן שזה יביא לתמיכה בפלטפורמות ניידות (או מבוססות Arm) נוספות.

http://xbmc.org/natethomas/2013/05/28/g ... e-students

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

בבלוג הרשמי של XBMC פורסם פוסט בנושא מחזורי הפיתוח של אפריל ומאי שהגיעו לסיומם.

להלן סיכום קצר של הפוסט:

כל נושא ההגדרות ב-XBMC אורגן/עוצב מחדש ועתה ניהול ההגדרות הרבה יותר גמיש:
* אין צורך בממשק משתמש ע"מ לשנות הגדרות ותוכנות שליטה יכולות לגשת אליהן ולשנותן, בהחלט תכונה שתקדם את נושא הרצת XBMC במצב שרת headless וגם תאפשר לתוכנות כמו Yatse לשנות הגדרות עפ"י תסריטים מסויימים (אם למשל משתמש מחליט שהתקן הקול עבור מוזיקה הוא USB DAC אך עבור סרטים HDMI).
* נוספה היכולות בכל חלון הגדרות לאתחל את ההגדרות של אותו חלון בלבד.
* נוספה רמת פירוט הגדרות, צוות XBMC תמיד נתן עדיפות לממשק נקי ככל הניתן וכמה שפחות עמוס לכן הגדרות מסויימות ניתן היה לבצע רק ע"י עריכת קובץ advancedsettings.xml, עתה דרך בחירת רמת פירוט של הגדרות גבוהה יותר ניתן יהיה לשנות פרמטרים נוספים הישר ממשק XBMC.
* למעצבי סקינים נפתחת האפשרות לתת הסבר קצר על כל פרמטר בהגדרות התוכנה.

שינויים נוספים:
* מעבר לגרסה 1.2 של FFMPEG.
* תמיכה בבקרת עוצמה עבור Airplay.
* שיפורים בממשק מגע עם זיהוי פעולות מרובות מגע (זום ע"י צביטה וכד'...).
* ניהול סטים של סרטים פשוט יותר.
* ממשק ה-Webgui של XBMC עתה יכול לזהות לחיצות על מקשי מקלדת ולשלוח פקודות בהתאם ל-XBMC.
* UPnP עתה תומך במעקב וסימון דגלים של "צפיתי" ומיקום עבור מדיה וכמובן הם מתעדכנים באופן אוטומטי עבור כל הקליינטים.
(כן, שום מילה על תמיכה בכתוביות חיצוניות דרך UPnP, מה שיקרב את התכונה הזו לשלמות מבחינתי).

כרגיל ניתן להוריד את גרסת הפיתוח של סוף מחזור אפריל להתנסות בתכונות החדשות.

http://xbmc.org/natethomas/2013/06/03/x ... may-cycles

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

תודה על העדכון. מדהים איך היא מתפתחת ממחזור למחזור.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

dhead2009 כתב:RetroPlayer שם הקוד לפרוייקט המוסיף תמיכה באמולטורי מכונות משחקים ל-XBMC 13.0 קיבל לאחרונה פורום משלו בפורומי XBMC.

בין השאר ניתן למצוא בפורום הוראות כיצד להתקין על ה-RPi וגרסאות נסיון עבור וינדוס, בהחלט שווה להציץ.
http://forum.xbmc.org/forumdisplay.php?fid=194

הורדת גרסאות ניסיון עבור וינדוס
http://celed.ielf.org/retroplayer/
...
יש מצב לתרגום לעברית להתקנה על RPI?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

dhead2009, תודה רבה על העדכונים (Y)

Can't wait...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

roeeb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290

שליחה

dhead2009, אני מצליח לראות בUPNP סרטים עם כתוביות חיצוניות (גם השרת וגם הקליינט UPNP הם XBMC)

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1310

שליחה

יש תאריך יציאה לתוכנה ? היא בבטא או באלפה ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

roeeb כתב:dhead2009, אני מצליח לראות בUPNP סרטים עם כתוביות חיצוניות (גם השרת וגם הקליינט UPNP הם XBMC)
...
נראה לי שאתה צודק.
פספסתי את ה-Commit הבא
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/1597/files

עריכה:
צריך לבדוק תכונה זו עם שתי הדרכים בהן שרת XBMC משתף תכנים עם קליינטי XBMC.
הערה: שרת XBMC = כלומר instance רגיל של XBMC שמשתף את ספריית המדיה דרך UPnP.

1. לקליינט XBMC יש גישה למקור ברשת בו מאוחסנים התכנים, לדגומא התכנים נמצאים על Nas שמשתמש בפרוטוקול Samba ואז כל מה שנדרש משרת XBMC הוא לתת את הלינק למדיה.
2. לקליינט XBMC אין גישה למקור ברשת בו מאוחסנים התכנים, אם לדוגמא התכנים נמצאים באופן מקומי על שרת XBMC ואז הם מוזרמים ישירות מהשרת אל הקליינט.

אפשרות שלישית שתתווסף היא תמיכה בכתוביות חיצוניות כאשר מתבצעת פעולת transcoding.

לפי התאריכים זה אמור היה להיכלל כבר בגרסה 12.2, אם כך אז תכונת ה-UPnP מתקרבת לשלמות ב-XBMC.
יש עוד כמה נק' לשיפור (ראו פרוייקט GSOC של Alcoheca) אך היכולת הזאת תיהיה הדרך העדיפה לשיתוף ספרית מדיה.
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 04/06/2013 15:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

tomer1749 כתב:יש תאריך יציאה לתוכנה ? היא בבטא או באלפה ?
...
קראת את הודעה מס' 10 בשרשור זה ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אני קצת מנצל"ש, אבל: יש יתרון ל-UPNP מעל שיתוף רגיל ב-SMB?

בסטאפ של שני מחשבים שמריצים XBMC ועובדים מול NAS ברשת הפנימית של הבית (שניהם ב-WIFI), יש יתרון ל-UPNP?

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

moti_r כתב:אני קצת מנצל"ש, אבל: יש יתרון ל-UPNP מעל שיתוף רגיל ב-SMB?

בסטאפ של שני מחשבים שמריצים XBMC ועובדים מול NAS ברשת הפנימית של הבית (שניהם ב-WIFI), יש יתרון ל-UPNP?
...
as far as i know
SMB עדיף מ UPNP להזרמת תכני וידאו.
ואם SMB עובד לך, אל תחפש הרפתקאות :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אוקי, תודה (Y) :-)

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אני מחכה לגירסא 13 כי הם ציינו שסוף סוף תהיה שליטה על MOVIE SETS (מארזים) ישר מתוך הממשק, ולא כמו שפעם היה ע"י תוכנות חיצוניות או WEB SERVERS... שזה חסר כל כך כבר המון זמן!

וגם כי אחד המפתחים ציין שיהיו אפשרויות נרחבות בתחום הWOL, כי כרגע צריך ADD-ON נפרד, וגם הוא לא משהו, ובV13 תהיה אפשרות מובנית להעיר מחשבים אחרים ברשת

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

moti_r כתב:אני קצת מנצל"ש, אבל: יש יתרון ל-UPNP מעל שיתוף רגיל ב-SMB?

...
תכונת UPnP עדיין לא תחליף מושלם לקיום DB על כל instance של XBMC אך מתקרבת לשם, במקרה שלך לא כרגע.

הרעיון הוא למנוע עבודה כפולה, ב-UPnP אתה מנהל ספרית מדיה אחת ב-instance יחיד של XBMC שמשתף אותה ב-UPnP, כלומר:

* כל פעולות סריקת המדיה, הורדת תמונות ומידע נעשית באופן מרוכז על אותו instance שמשתף את הספריה.
* קיים רק DB יחיד המחזיק את הנתונים האלה ונתונים כמו האם המדיה נצפתה, אם עצרת באמצע צפיה אז המיקום האחרון נשמר.
* מאחר שלא צריך לסרוק את המדיה שוב בכל קליינט אז כל קליינט שמתחבר לרשת רואה מיידית את הספריה, דמיין לעצמך חבר שמגיע עם טבלט שמאחסן סרטים משלו או להיפך ובכלל פישוט ניהול קליינטים.

שים לב שברגע שהתכנים נמצאים על ה-Nas המשתף אותם ב-Samba אז ה-instance של XBMC המשתף אותם ב-UPnP פשוט ישלח כתובת smb לקליינטים.

חלק מהיכולות ניתן להשיג לדוגמא ע"י שימוש בכלי חיצוני לסריקת מדיה ולהורדה תמונות ומידע ויצירת קבצי nfo או שימוש בDB על שרת SQL אך שימוש ב-UPnP יעזור לפשט זאת ועבור משתמשים חדשים זו תיהיה האופציה הכי קלה לשיתוף תכנים.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dhead2009
אצלי אני משתמש בשרת SQL וזה פשוט עובד כמו קסם!
האם בגירסא 13 יהיה יתרון לUPNP על-פני שרת SQL?

מעבר ל-זה יהיה קל יותר למשתמשים חדשים להגדיר UPNP מאשר לפתוח שרת SQL ולהריץ פקודות - כי זה יתרון ברור

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@tomer953
* שיתוף תכנים עם קליינטי UPnP שאינם XBMC (טלויזיות חכמות וכד') וכמובן transcoding (מישהו הזכיר dts ?) שלא בטוח אם תכלל כבר ב-13/Gotham.
* איחוד של מס' ספריות UPnP (וכמובן ספריה אחת מקומית) לספריה אחת בקליינט, כלומר גמישות מרובה בקונפיגורציה.

מעבר לכך לא נראה לי, ושיתוף DB SQL עוד כנראה ימשיך להיתמך לפחות בעתיד הקרוב.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

dhead2009 כתב:הרעיון הוא למנוע עבודה כפולה, ב-UPnP אתה מנהל ספרית מדיה אחת ב-instance יחיד של XBMC שמשתף אותה ב-UPnP
...
תודה רבה על המידע הרב והמפורט (Y)
נשמע נהדר ממש!

טוב, נמתין בסבלנות. בינתיים ה-overhead לא גדול מאוד, אבל הוא בהחלט מורגש (במיוחד כשאני רוצה להמשיך לצפות בפרק מהנקודה האחרונה שצפיתי בו, ממכונה אחרת).

תודה שוב!

EWS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

דפדפן מובנה לopenelec

שליחה

אני משתמש בopenelec וחסרה לי האפשרות של גלישה באינטרנט (opera לא עובד טוב)
האם לא תהיה התייחסות להוספת דפדפן?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

יכולת שהתווספה לאחרונה ל-XBMC:

* אנדרואיד: XBMC מזוהה כנגן לכל דבר, ניתן לפתוח באמצעותו קבצי מדיה ולהגדירו כנגן ברירת המחדל.
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/2746

יכולת שתתוסף בקרוב:
* תמיכה ב-Drag & drop בפקדים/חלקים שונים של הממשק.
נראה לי מאוד שימושי עבור יצירת רשימות השמעה ומאוד נוח עם ממשק מגע.
מעבר לתמיכה הבסיסית ב-XBMC התכונה צריכה להיתמך ע"י הסקין.
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/2826
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/2684

חזור אל “תוכנה - KODI”