נקישות/מעין רעשי חריטה מתכתיות בטורנס 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

תפחית קצת משקל אם זה יורד לך במהירות.

אפשר להפחית על ידי הזזת המשקולת .

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

BennyO כתב:אני הייתי מתחזק רק את הדפנות, השאר מתחת לגומי...
...
זה בדיוק ההבדל בין job done ל-job well done. אני למשל, שואב אבק רק מסביב לשטיח. אשתי ממילא לא רואה אבק על השטיח - רק על הרצפה הלבנה. זה מנהג שפיתחתי בישראל. גם יש המון אבק וגם כל המדינה הזו ניראת כאילו שאבו אבק רק מסביב לשטיח. זה מאוד מתאים. אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. הוא קיים גם מתחת לגומי.
BennyO כתב:ואם אנחנו בענייני שיפוץ טורנס - איך גורמים למחט לרדת יותר לאט, בצורה הידראולית יותר?
...
אתה צריך מפתח אלן שאיתו אתה משחרר את תושבת הזרוע השחורה מהציר שלה. אח"כ פותח את המכניזים באמצעות שני הברגים שבתחתית ושולף את כל המנגנון. ברגע שהוא משתחרר מתושבת הפלסטיק - יש שם שייבה נחושת וקפיץ. שלא יאבדו. אין צורך - או אפשרות אלגנטית - לנתק את הכבל. עזוב אותו כך. את המוט המקשר לזרוע - אתה שולף על-ידי שחרור הבורג המקשר אותו ללשונית הניידת - ובכניסה שלו לצילינדר - אתה מורח טיפה (אבל בקמצנות) מה שטורנס קוראים 'שמן על בסיס סיליקון' שזה בסך הכל גריז. אני השתמשתי בגריז טרמי לבן. אם תמרח יותר מידי התנועה תהיה מגושמת ואיטית מידי ואז תנקה קצת.

תמונה

תעשה כמה תמונות ברזולוציה גבוהה של המכניזם - לפני הפירוק. לקפיצים שם יש נטייה להשתחרר ברגע שמשחררים את המוט מהלשונית וחשוב שתדע להחזיר כל אחד מהם למקומו. זה לא מסובך אם יש תמונות ויודעים איך זה צריך להיות.

את תושבת הזרוע השחורה מרכיבים בחזרה על המוט בסוף וניתן לשלוט בגובה שלה. בסופו של דבר הגובה שלה קובע כמה מרווח יש לזרוע לרדת - שכל ישר הוא המחוון הכי מתאים במקרה הזה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

משה בתיבה...

שליחה

והנה עוד Teaser קטן לקראת האירוע המרכזי :wink: - בידוד רעשים (השקטה או Dampening) של המנוע החשמלי של ה-TD-160 כך עושים זאת (בקצרה):

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

ועוד כמה של תהליך ההשקטה של הפלטה הפנימית כי סתם, היא כל-כך יפה, שלא יכולתי להתאפק:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”