שטראוס משיקה קפסולות קפה המתאימות למכונות נספרסו

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

נספרסו מצויינים מבחינת שירות (דרך אינטרנט) והטעם לטעמי טוב מאוד .
אבל ברגע ששופרסל/רשת אחרת יתחילו למכור קפסולות במחיר נמוך יותר (אם הטעם יהיה פלוס מינוס אותו דבר) , אעבור לרכוש אצלם.
כסף לא גדל על העצים (לפחות לא על העצים אצלי בגינה :-) )

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437

שליחה

לך חפש חנייה בקריית מטלון
לעומת זאת בקניון רמת אביב תקבל מהחנות
שובר לזיכוי החנייה כך שגם תחנה קרוב וגם בחינם
אבל נכון שהרוב מזמינים באתר והשירות טוב
אם הקפסולות החדשות איכותיות אין לי בעייה לעבור אליהן
ומי שמרגיש מיוחד לממן את ה"בוטיקים" וזה משפר לו את טעם הקפה...
עד היום התחליפים לא היו טעימים נקווה שהפעם יהיה טוב יותר
ואם יש מחירים זולים וזמינים ולא חייבים להזמין כמות
גם נספרסו ייצטרכו לשנות משהו בתימחור

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908

שליחה

ra כתב: ומי שמרגיש מיוחד לממן את ה"בוטיקים" וזה משפר לו את טעם הקפה...
...
בתור נציג ה"מיוחדים" פה :)
זה לא משפר לי את טעם הקפה, אני לא מממן בוטיקיים, בלה בלה בלה...
אני כן מוכן לשלם על שרות טוב, יש הבדל גדול.
אני גם מוכן לשלם על אספרסו טוב 8-10 שקלים בבית קפה אי אלו פעמים בשבוע.
אני לא שולל לעבור למתחרה יותר זול, אם יהיה זול משמעותית / טוב יותר / נוח יותר.
העיניין הוא שלעתי (בלבד) המתחרה החדש לא עונה על אף אחת מהדרישות, ונראה לי שגם לא יצליח כיון שהמחירים שלו קרובים מידי למקורי, בכל מקרה זה לא שינוי משמעותי בשוק.
אבל שוב, זה אני.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא הבנתי אם אתה חושב שהבוטיקים משפרים את הקפה

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

arnold כתב:
אני לא שולל לעבור למתחרה יותר זול, אם יהיה זול משמעותית / טוב יותר / נוח יותר.
...
אני לא מנסה לכפות על אף אחד לעבור לקפסולות החדשות (אפילו עוד לא טעמתי אותן...)
אבל:
זול משמעותית- זה עניין אישי, חצי שקל לקפסולה זה הבדל (מבחינתי) משמעותי, זה מאוד תלוי גם בתדירות השימוש.
טוב יותר- כל אחד ישפוט בעצמו
נוח יותר- פה קשה לשכנע אותי...
מכירה דרך רשתות השויווק נותן פריסה אידיאלית! ממילא עושים קניות בסופר, אז על הדרך גם קונים קפסולות (ולא צריך לקנות במעל 200 ש"ח כדי לא לשלם משלוח).
ולהזמין דרך האינטרנט גם ניתן כמעט בכל רשתות השיווק והמשלוח בד"כ מגיע באותו היום.

ושוב אין ספק שהשירות של נספרסו והבוטיקים שלהם מקסימים, אבל זה מיותר- השירות הזה כבר לא נדרש, ועלויות השירות הזה מגולגלות בסוף למחיר של כל קפסולה...
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

אני משווה את הכניסה של הקפסולות החדשות (לא רק שטראוס גם כל השאר)
למהפכה של השיחות לחו"ל, שנים בזק עשקו אותנו כי היה להן מונופול על השיחות לחו"ל....

וכך גם נספרסו....
הגיעה הזמן לעוד שחקנים בשוק, ושיתחילו להתחרות על הצרכנים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

מדהים איך אננחו הישראלים דו פרצופיים לעצמנו
שאין שרות כולם בוכים למה אין שרות ומוכנים לשלם עוד קצת עבור שירות מצויין (ואני לא מדבר רק על קפה)
באה חברה מתחרה לא נונת שרות אלךה מוחרת מוצר ב20 אחוז פחות מיד כולם רצים כמו עדר ועוד מצהירים שיעברו לחברה המתחרה
איך שאני רואה את הדברים אסור לתת לישראלים שרות תן להם מוצר זול וישברו את הראש לבד
כי אין בארץ הערכה לשרות טוב.
יואב - תראה לי בסופר כאשר תבוא עם הרכב יקח לך מישהו את הרכב יחנה לך ויחזיר כאשר תסיים, לא היה ולא יהיה אבל בחנות נספרסו בכיכר המדינה ביום שישי זה קורה וזה עוזר
וצריך להעריך זאת אבל אנחנו מקבלים את הכול כמובן מאליו
אני רואה רק פלוסים בחברה שחושבת על הלקוח כדי לעשות לו את החיים קלים ונוחים
נכון המחיר קצת יותר יקר אבל מי שלא יכול לעמוד בזה עדיף שלא ירכוש מכונת קפה
כי זה כמו לרכוש רכב מפואר מבלי שתיהיה היכולת לשלם עבור אחזקה ולקטר למה המחיר של חלפים יקר
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

shay1, באופן עקרוני אתה צודק לגמרי.

אבל האמת שאני ממש לא מבין מה גדולת השירות של נספרסו. החברה הזו בסה"כ מוכרת קפסולות למכונת קפה. לא צריך כאן שום שירות מיוחד, והאמן לי, שאני מאוד מודע לאיכות השירות שאני מקבל (או יותר נכון, לא מקבל) כאן בארץ.

וואלה-פארקינג לאוטו זה נחמד, אבל ממש לא נחוץ בישראל. זה שהם יושבים בכיכר המדינה ויש להם רק עוד מקום אחד שבו אפשר לאסוף קפסולות, מבחינתי זה לא מראה על איכות שירות, אלא בדיוק על ההיפך. אבל גם אם נקח את זה כפרמטר, אז מה עוד הם בדיוק עושים שהמתחרים לא עושים?

אנשים קונים את המכונה בשק"ם או בחנות מתמחה, לא אצל נספרסו. מקבלים את הידע והיעוץ מאיש מכירות, לא מנציג נספרסו.
שמענו סיפורי זוועה גם על איכות התיקונים של נספרסו, והאמת שגם אם הטכנאים שלהם היו מדהימים, זה לא מצדיק פער ענק במחיר השוטף. זה יכול להצדיק פער במחיר המכונה.

אז מה בדיוק ה"שירות" הזה שלהם, שמצדיק את הפרש המחירים?

לדעתי הבדל המחירים תוצאה ישירה וכמעט בלעדית של היותם מונופול ומותג.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shay1 כתב:מדהים איך אננחו הישראלים דו פרצופיים לעצמנו
...
ושוב הצרכן אשם שלא מסתפק במה שקובעים שהוא מחיר הוגן (למוכר)
אין כמו תחרות אמתית לחשוף את המחיר האמיתי שבו אפשר למכור ולהרוויח (יפה)
המבצעים של שטראוס כמו תמי 4 מכילים שכבת שומן גדולה
כך שאם הכוונה אמתית המחירים עוד יירדו
ביחוד כשייגמרו ההסכמים המונעים מהם לשווק
בשאר הרשתות
ואז נראה שנספרסו ישראל יכולה להרוויח גם במחירים אחרים
אבל...
כל עוד יישמר ההבדל באיכות הקפה יהיה גם הבדל
במחיר (ובצדק)
זה תחום של פיינשמקרס בסופו של דבר

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moti_r כתב:shay1, באופן עקרוני אתה צודק לגמרי.

אבל האמת שאני ממש לא מבין מה גדולת השירות של נספרסו. החברה הזו בסה"כ מוכרת קפסולות למכונת קפה. לא צריך כאן שום שירות מיוחד, והאמן לי, שאני מאוד מודע לאיכות השירות שאני מקבל (או יותר נכון, לא מקבל) כאן בארץ.

וואלה-פארקינג לאוטו זה נחמד, אבל ממש לא נחוץ בישראל. זה שהם יושבים בכיכר המדינה ויש להם רק עוד מקום אחד שבו אפשר לאסוף קפסולות, מבחינתי זה לא מראה על איכות שירות, אלא בדיוק על ההיפך. אבל גם אם נקח את זה כפרמטר, אז מה עוד הם בדיוק עושים שהמתחרים לא עושים?

אנשים קונים את המכונה בשק"ם או בחנות מתמחה, לא אצל נספרסו. מקבלים את הידע והיעוץ מאיש מכירות, לא מנציג נספרסו.
שמענו סיפורי זוועה גם על איכות התיקונים של נספרסו, והאמת שגם אם הטכנאים שלהם היו מדהימים, זה לא מצדיק פער ענק במחיר השוטף. זה יכול להצדיק פער במחיר המכונה.

אז מה בדיוק ה"שירות" הזה שלהם, שמצדיק את הפרש המחירים?

לדעתי הבדל המחירים תוצאה ישירה וכמעט בלעדית של היותם מונופול ומותג.
...
שליח עד הבית בחינם זה לא נקרא שירות?
אולי לך יש זמן פנוי להגיע לחנות ולריכוש קפה אבל לא מעט אנשים עובדים עד שעות מאוחרות ושירות השליחים הוא פיתרון מעולה

היה לי בעבר מכונת לוואצה אני יכול להגיד מניסיון שהשירות שלהם ח... בלשון המעטה, הם מחייבים אותך ברכישה של מינימום קפסולות אחרת הם לא מוכרים לך ולך תחפש קפסולות במקום אחר ניראה אותך
המסחרה בלווצ'ה היא מהגרועות שיש, אתה לא בטוח אף פעם אם המחיר שאתה מקבל על הקפסולות הוא באמת המחיר הנכון יש להם מיליון מחירונים, בנספרסו המחיר לפחות קבוע.

כמות הטעמים שאתה יכול לבחור היא גדולה ואתה לא צריך להחזיק קילוגרמים של אבקת קפה (במכונות המשוכללות)בשביל לקבל טעמים שונים

אתה תמיד יכול להגיע ולטעום אצלהם בחנות קפה מסויים שאתה מתעניין בו נראה אותך עושה את זה בסופר אצל שטראוס או באבקת קפה

להחנות לך את הרכב שאתה בא לרכוש קפה זה לא נקרא שירות?

שאתה הולך לרכוש רכב או בגד אתה מוצא אותו בכל מקום? כחה גם כאן ליבואן יש חנויות שם הוא נותן שירות ומכירה של קפה ומכונות לגיטימי לחלוטין מבחינתי

הנציגים ברשתות החשמל הם עובדי נספרסו ולא עובדי הרשת.

חנות שלא עושה מסחרה על חשבון החנויות זה נקרא אמינות לא כמו בתחום הסטריאו והקולנוע יבואנים אין להם בושה מתחרים בפרוייקטים בחנויות מתמחות שמפרנסות אותם

בנספרסו אתה יכול לעמוד על הראש אין מיקוח על המכונות והם מפנים בלב שלם את הלקוחות לחנויות שירכשו שם ויקבלו מחיר טוב יותר

לעניין התיקונים עדיין לשימחתי לא הזדקקתי לשירותי מעבדה שלהם לכן אני לא יודלהגיב על רמת התיקונים אבל ידוע לי על חברות אחרות שגם השירות שלהם (בתיקון מכונות קפה שעולות כמה אלפים ולא כמה מאות) גרוע

לווצה למשל לא יתקנו לך מכונה או ימכרו לך קפה עם לא רכשת מהם מכונה

לאור כל האמור אם זה לא נקרא שירות בענייך אז אני לא בטוח שקיימת אפשרות לספק אותך מבחינת שירות :)
אותו דבר כשאתה טיפש.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shay1 כתב:
moti_r כתב:shay1,
שליח עד הבית בחינם זה לא נקרא שירות?
להחנות לך את הרכב שאתה בא לרכוש קפה זה לא נקרא שירות?
הנציגים ברשתות החשמל הם עובדי נספרסו ולא עובדי הרשת.
בנספרסו אתה יכול לעמוד על הראש אין מיקוח על המכונות והם מפנים בלב שלם את הלקוחות לחנויות שירכשו שם ויקבלו מחיר טוב יותר
:)
...
כמה הערות:
משלוח אינו חינם - מותנה במינימום רכישה

שירות חנייה בכיכר המדינה כי אין להם ברירה ואני לא אומר זאת לרעה
אפילו שיבחתי את ההסדר ברמת אביב

בחנות שרכשתי את המכונה לא היו ואין עובדי נספרסו

אין מיקוח על המחיר ? חלום של מונופול
כשתהיה תחרות באיכות ובמחיר (נכון שאין עדיין)
נווכח שזה אפשרי
...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

shay1, אני מאוד לא מסכים איתך :)

אין דבר כזה משלוח חינם. משלוח עולה כסף.
זה כמו המתנות שמקבלים מנספרסו אם קונים הרבה שרוולים.
הכל מתומחר, ולכן המחיר הגבוה.

לא שמעתי אף פעם על עובדי נספרסו בחנויות. אולי הם קיימים, אבל לא שמעתי עליהם, לא פגשתי אותם וגם כשאני קניתי נספרסו לאחותי (לפני 10 שנים), רכשתי את המכונה ישירות מהמוכר באל"ם, לא מאיש נספרסו. ואגב, אין דבר כזה מחיר מחירון למכונות נספרסו. בכל חנות תוכל לקבל מחיר אחר.

לגבי לוואצה, אני לא יודע ואין לי ניסיון איתם, אבל זה לא הנושא כאן.
אנחנו לא משווים את איכות השירות של נספרסו מול לוואצה.
אנחנו משווים את איכות ה-"שירות" של קפסולות נספרסו מול קפסולות של מתחרים (במקרה הזה, שטראוס).

ועדיין לא קיבלתי תשובה שתספק אותי, מה ההבדל הגדול בשירות בין נספרסו למתחרים, כשמדובר בקפסולות.

לגבי איכות השירות שתספק אותי, אני חושב שדווקא אתה, שהתחלת מזה שישראלים לא מבינים בשירות, הפכת כאן לרגע את היוצרות.
אין דבר כזה איכות שירות שתספק לקוח.
יש רק איכות שירות ש*לא* מספקת לקוח.

זה בדיוק כמו בריאות. אף אחד לא מסתובב וחושב לעצמו כמה כיף שהוא בריא, ומעריך את בריאותו ברמה יומיומית. עד שהוא חולה, ואז כשכואב לו, זה מרכז העולם עבורו. על אותו המשקל, כשלקוח מקבל שירות טוב, הוא לא חושב על זה בכלל. הוא מתעצבן רק כשהשירות גרוע.

דווקא בגלל שאנחנו במדינת ישראל, שבה השירות כ"כ רע, אנחנו פתאום מתלהבים ובוכים מאושר כשהשירות הוא טוב, כשלמעשה זה לא היה צריך בכלל להפתיע אותנו.

אני אספר לך סיפורים על השירות האמריקאי שקיבלתי מכל מני גופים, כולל חנויות קפה - זה נשמע יותר כמו אגדה מאשר סיפור אמיתי, ובטח שדמיוני בארצנו.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

חברה בסופו של דבר כל אחד אוהב דבר אחר אחד. אני מעריך מאוד מישהו שמוכן לשלם עבור שירות ומעריך שירות טוב, אני לא חושב שזה צריך להתנגש בזה שמעדיף לקנות את אותו מוצר בסופר אם הוא עולה יותר זול.

אי אפשר למשל להשוות את זה לחנויות מומחה מול קנייה מהאינטרנט כי לחנויות המומחה יש ערך מוסף של ייעוץ ובכול זאת ישנם כאלה שמבקרים בחנויות מומחה כדי להבין מה הם רוצים וקונים באינטרנט כדי לחסוך כמה שקלים.

החנויות של נספרסו (וכן ביקרתי בזאת בפ"ת) אכן מעניקות חווית קנייה מעל לממוצע הכוללת טעימות כמעט ללא הגבלה ומשלוחים ללא תשלום נוסף לקנייה מעל ערך מסויים אבל לאחר שאתה מכיר את הטעם שאתה אוהב אין לחנויות הללו כל ערך מוסף. ואני מבין לחלוטין את אלה שמבקשים לקנות את הקפה שלהם במחיר זול יותר.

אז אם הקפה של המתחרים טעים באותה מידה אני בטוח שיהיו כאלה שימשיכו לקנות את הקפה המקורי אבל יהיו הרבה שיעברו לקפה המתחרה בגלל המחיר.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moti_r כתב:shay1, אני מאוד לא מסכים איתך :)

אין דבר כזה משלוח חינם. משלוח עולה כסף.
זה כמו המתנות שמקבלים מנספרסו אם קונים הרבה שרוולים.
הכל מתומחר, ולכן המחיר הגבוה.

לא שמעתי אף פעם על עובדי נספרסו בחנויות. אולי הם קיימים, אבל לא שמעתי עליהם, לא פגשתי אותם וגם כשאני קניתי נספרסו לאחותי (לפני 10 שנים), רכשתי את המכונה ישירות מהמוכר באל"ם, לא מאיש נספרסו. ואגב, אין דבר כזה מחיר מחירון למכונות נספרסו. בכל חנות תוכל לקבל מחיר אחר.

לגבי לוואצה, אני לא יודע ואין לי ניסיון איתם, אבל זה לא הנושא כאן.
אנחנו לא משווים את איכות השירות של נספרסו מול לוואצה.
אנחנו משווים את איכות ה-"שירות" של קפסולות נספרסו מול קפסולות של מתחרים (במקרה הזה, שטראוס).

ועדיין לא קיבלתי תשובה שתספק אותי, מה ההבדל הגדול בשירות בין נספרסו למתחרים, כשמדובר בקפסולות.

לגבי איכות השירות שתספק אותי, אני חושב שדווקא אתה, שהתחלת מזה שישראלים לא מבינים בשירות, הפכת כאן לרגע את היוצרות.
אין דבר כזה איכות שירות שתספק לקוח.
יש רק איכות שירות ש*לא* מספקת לקוח.

זה בדיוק כמו בריאות. אף אחד לא מסתובב וחושב לעצמו כמה כיף שהוא בריא, ומעריך את בריאותו ברמה יומיומית. עד שהוא חולה, ואז כשכואב לו, זה מרכז העולם עבורו. על אותו המשקל, כשלקוח מקבל שירות טוב, הוא לא חושב על זה בכלל. הוא מתעצבן רק כשהשירות גרוע.

דווקא בגלל שאנחנו במדינת ישראל, שבה השירות כ"כ רע, אנחנו פתאום מתלהבים ובוכים מאושר כשהשירות הוא טוב, כשלמעשה זה לא היה צריך בכלל להפתיע אותנו.

אני אספר לך סיפורים על השירות האמריקאי שקיבלתי מכל מני גופים, כולל חנויות קפה - זה נשמע יותר כמו אגדה מאשר סיפור אמיתי, ובטח שדמיוני בארצנו.
...
אני בהחלט חולק על דעתך ואפילו חושב שאתה אולי קצת מגזים במתאפורות שלך כגון בריאות

נכון במדינה שלנו שירות זה לא דבר שאנחנו רגילים לקבל ושמקבלים כבר שירות אז כבר מייללים ראה אותך באומרך ציטות-דווקא בגלל שאנחנו במדינת ישראל, שבה השירות כ"כ רע, אנחנו פתאום מתלהבים ובוכים מאושר כשהשירות הוא טוב, כשלמעשה זה לא היה צריך בכלל להפתיע אותנו.

אל תשווה לי את אמריקה לישראל כי לא בכך אנחו דנים כפי שלא רצית להשוות את שירות לווצה לשירות נספרסו כי פתאום לווצה הם לא מוצר בר השוואה אבל משפט סיום לאמריקה שלך אתה חושב שבאמריקה נותנים שירות סתם ולא משוכלל למחיר ועלויות אז אתה טועה

כפי שאמרתי אין מתנות בחינם כפי שאמא גם לא נותנת לאבא בחינם...

כמו בכול עסק שירות עולה כסף ואין שירות בחינם והכול מתומחר הבעיה שאתה וכמותך דורשים שירות בחינם אין כסף
כאילו חייבים לך משהו.

לך אולי מתאים לרכוש את הבגדים שלך בסופר או בשוק אני נהנה לרכוש את הבגדים שלי בבוטיק ששם המוכר נותן לי שירות ועוזר לי אבל על זה אני משלם יותר כסף שזה בסדר כול עוד שזה בגבול הסביר לעומת הסופר ששם כל הסחורה מונחת בתפזורת בתוך סל ברזל אחד גדול ומס' של קונים מפשפשים ביחד בסל למצוא את המידה

אם לא הבנת את ההבדל שתשובתי הקודמת וגם עכשיו כניראה אתה מסוג האנשים שלא מוכן להוציא כסף על שירות וכפי שאמרתי מעדיף להתקמצן על 30-40 אג' והגיד בלב דפקתי את השיטה וללכת לסופר ולרכוש מוצר שאינך יודע אפילו מה טעמו אבל בעצם דפקת את עצמך לסיום הדוגמא הבולטת ביותר זה חברות הסלולאר החדשות אתה משלם רק עבור שיחות. אין שירות אין פינוקים אין עם מי לדבר אין כלום זה רק אתה אתה ועצמך בניגוד לחברות הוותיקות שבנוסף להכול אתה גם מקבל קצת מעבר מתאים לנו הישראלים להתנהג ככה וזו הסיבה שרק בארץ תמצא את שלל הפטנטים הללו
אותו דבר כשאתה טיפש.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908

שליחה

מוטי, כנס פעם לסניף של נספרסו ברמת אביב, ואז נדבר.
מתחיל מהעיצוב, ממשיך ביחס שם, בזה שאתה יכול לעמוד ולטעום כל טעם אפשרי שיש להם, פעם בקצר פעם בארוך ואם תרצה גם עם חלב.
השרות שם הוא הרבה מעל מה שמקובל בארץ בכל תחום, אישית זה השרות הכי טוב שקיבלתי בארץ בכלל, לא רק בקפה. ומתחרה בכבוד בכל שירות שקיבלתי אי פעם ברחבי העולם (רשימת המלאי של המדינות תינתן לפי דרישה).
הזמנה של 200 קפסולות זו לא הזמנה חריגה, לא יצא לי אף פעם להזמין פחות - בכל זאת אנחנו חובבי קפה פה לא? כך שמבחינתי זה בחינם, שיקולי המוכר לא מעניינים אותי - אני מקבל קפה במשלוח חינם הביתה תוך מקס' יומיים, בד"כ תוך יום.
אז כאמור, כן, אני מוכן לשלם על שירות, בטח בתחום כמו קפה, שהוא לא צורך חיוני אלה כיף, אני שותה קפה כי אני אוהב את זה, אני נהנה מהקפה ונהנה מהשרות שאני מקבל.
אנחנו ד"א מזמינים גם את הקניות באינטרנט, כבר 4-5 שנים לא ראיתי סופר מבפנים, למעט הצרכניה של הקיבוץ לידינו שעושים בה השלמות בשישי שבת לפעמים, וכן זה יותר יקר מרמי לוי שנימצא 15 דקות נסיעה מהבית, אבל לי זה שווה, הזמן שלי שווה הרבה (!!) יותר מהכסף שהייתי חוסך על קנייה שם.
קפה עם אישתי בבית קפה ביום שישי (אספרסו שם עולה 8-10 שקלים - תכפילו בשתיים ולפעמים יותר) שווה לי יותר מפעמיים חצי שקל שהייתי חוסך על הקפה בבית + 6-8 שקל לכוס ששתיתי בבית קפה - הרי הייתי יכול לשתות מקפסולות של המתחרה במקום ללכת לבית קפה ולבזבז שם את כספי היקר על אספרסו + (הזהרה! :twisted: ) טיפ על שרות למלצרים.
ועכשיו בלי ציניות, בהצלחה לשטראוס, באמת מקווה שילך להם ואולי גם נספרסו יורידו את המחירים אז בכלל כולנו נרויח, לי כרגע לא שווה להתחיל לקנות אצלהם, לאחרים כן וזה אחלה.

וד"א אחרון, שמעתי מדייל שיש לו מכונת נספרסו בבית, שלא שווה לו להביא קפסולות מחו"ל, ההבדל במחיר לא מצדיק את זה, וכן ברור לי שמייד יהיה מי שיכתוב על חנות במקום מסויים שהרבה יותר זולה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

גם אני מוכן לשלם על נוחות במוצרים מסויימים, גם כי אני מסוגל (בינתיים,לא יודע מה יקרה עם עוד 4 שנות ביבי), וגם כי הרבה פעמים זה חוסך את עצמו בשורה הסופית. אז אני מסכים איתך בראיה הכוללת.
אבל ספציפית, לא רואה יתרון ברכישה בנספרסו על קניה (נוחה הרבה יותר) בסופר. ולא רואה יתרון בשירות לקוחות של חברה סלולרית, שרוב האינטרקציה איתם נובעת מבעיות שהם עצמם גרמו בחשבון, בד"כ בשיטת מצליח. האם אתה זקוק לשרות לקוחות מספק האינטרנט שלך? כמעט תמיד זה רק כשאתה מנסה נואשות להתנתק...
יש עקרונות ויש מציאות, ומומלץ לכולם להפעיל את הראש בכל מקרה לגופו
what's next?

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה ההגנה הנואשת הזאת על חברה הפועלת כמונופול ?
אתם מהללים כל מה שלא קשור

כולם כאן מסכימים שנספרסו היא מוצר סביר ביותר
ורחוק מהפסגה
לכן קצת מגוחך להסחף לטרמינולוגיה שלהם
ולהשוות קניית בגדים בבוטיק או מעצב יוקרה (נניח)
רק מכיוון שנספרסו קוראת לחנויות שלה בוטיק
אם נמשיך בהקבלה זו קונפקציה במיטבה לכל היותר

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

shay1, אתה קצת מזלזל וזה לא נעים. בנוסף, אתה לא באמת מכיר אותי, אז אל נא תניח הנחות על סדרי העדיפויות שלי.

אני מצטרף למילים של ra כאן מעלי. בנוסף, אני מזכיר שהדיון הוא לגבי הקפסולות.
אגב, "בוטיק קפסולות קפה" זה אוקסימורון, בעיני.
בוטיק זה משהו קטן, יחודי ואיכותי. בדיוק ההיפך ממפעל שמייצר קפה נוח, בינוני ושטאנצי לגמרי.
אפילו אפל לא קוראת לחנויות שלה "בוטיק", למרות שהיא מכוונת הרבה יותר גבוה מנספרסו.

arnold, מעניין לקרוא אותך.
אני מניח שעבור מישהו שמחפש טעמים חדשים, וגם נמצא באיזור של אחת מהחנויות של נספרסו, יש יתרון באפשרות לטעום את הקפה בחנות.
השאלה היא עד כמה זה נפוץ. כמה אנשים באמת הולכים לטעום את הקפה בחנויות, וכמה בסופו של דבר מזמינים את אותו הקפה פעם אחר פעם.
אני מניח שהשורה התחתונה היא מה שיהיה רלוונטי כאן. אני מוכן להמר שתוך תקופה לא ארוכה (שנה-שנתיים), הקפסולות החליפיות תנגוסנה בחלק עצום של שוק הקפסולות למכונות נספרסו, אם לא נראה ירידה במחיר הקפסולה הרשמית.

hosq, אני לא מסכים שסלולר זו לא דוגמא טובה. אם מתעלמים מנושא המחיר, אז יש אפילו יתרון גדול ברכישה של מכשיר סלולרי מחברת סלולר. בכל פעם שהיתה לי תקלה עם המכשיר (וגם כשהוא נפל לי מהיד ונשבר), שיחה אחת למוקד של פרטנר, ותוך כמה שעות מגיע שליח עם מכשיר חליפי. בעיה בהוצאת שיחות כשאני בחו"ל, אימייל לנציג השירות שלנו ותוך חצי שעה העסק נפתר. אין דברים כאלה בגולן טלקום. השאלה עד כמה חשוב לך השירות הזה, וכמה אתה מוכן לשלם עליו. אבל ההבדל בשירות קיים בהחלט.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moti_r כתב:shay1, אתה קצת מזלזל וזה לא נעים. בנוסף, אתה לא באמת מכיר אותי, אז אל נא תניח הנחות על סדרי העדיפויות שלי.

אני מצטרף למילים של ra כאן מעלי. בנוסף, אני מזכיר שהדיון הוא לגבי הקפסולות.
אגב, "בוטיק קפסולות קפה" זה אוקסימורון, בעיני.
בוטיק זה משהו קטן, יחודי ואיכותי. בדיוק ההיפך ממפעל שמייצר קפה נוח, בינוני ושטאנצי לגמרי.
אפילו אפל לא קוראת לחנויות שלה "בוטיק", למרות שהיא מכוונת הרבה יותר גבוה מנספרסו.

arnold, מעניין לקרוא אותך.
אני מניח שעבור מישהו שמחפש טעמים חדשים, וגם נמצא באיזור של אחת מהחנויות של נספרסו, יש יתרון באפשרות לטעום את הקפה בחנות.
השאלה היא עד כמה זה נפוץ. כמה אנשים באמת הולכים לטעום את הקפה בחנויות, וכמה בסופו של דבר מזמינים את אותו הקפה פעם אחר פעם.
אני מניח שהשורה התחתונה היא מה שיהיה רלוונטי כאן. אני מוכן להמר שתוך תקופה לא ארוכה (שנה-שנתיים), הקפסולות החליפיות תנגוסנה בחלק עצום של שוק הקפסולות למכונות נספרסו, אם לא נראה ירידה במחיר הקפסולה הרשמית.

hosq, אני לא מסכים שסלולר זו לא דוגמא טובה. אם מתעלמים מנושא המחיר, אז יש אפילו יתרון גדול ברכישה של מכשיר סלולרי מחברת סלולר. בכל פעם שהיתה לי תקלה עם המכשיר (וגם כשהוא נפל לי מהיד ונשבר), שיחה אחת למוקד של פרטנר, ותוך כמה שעות מגיע שליח עם מכשיר חליפי. בעיה בהוצאת שיחות כשאני בחו"ל, אימייל לנציג השירות שלנו ותוך חצי שעה העסק נפתר. אין דברים כאלה בגולן טלקום. השאלה עד כמה חשוב לך השירות הזה, וכמה אתה מוכן לשלם עליו. אבל ההבדל בשירות קיים בהחלט.
...
ראשית אני ממש לא מזלזל בך אבל באומרך דברים כאלו יוצא שאתה מזלזל בעצמך אני רק חדדתי את העניין אבל נכזוב את הטרמינולוגיה הזו

ראשית גם היום אנחנו עדים למכירה של קפסולות חלופיות למכונות קפה ואין הצלחה מרובה כפי שנספרסו הצליחו
וכניראה שהשוק מדבר בעד עצמו יש לא מעט חברות שניכנסו לעניין מכונות הקפה לאחר ההצלחה של נספרסו ותראה איפה הם נמצאות היום -בתחנות דלק אף חברה גם לווצה בשוק הבייתי של הקפסולות לא הצליחה לעשות מה שנספרסו עשו ואני זוכר לפני שנים שלווצה היו כמעט מונופול ועד היום השירות שלהם היה מתחת לכל ביקורת גם במחיר (כי היית מחויב במינימום קפסולות) וגם בשירות וכאשר נכנסה חברת נספרסו לארץ אם שירות טוב וקפה טוב (לטעמי) אז עכשיו גם זה לא טוב אז תגיד לי מי 'המשוגע' כאן ?

2 אני לא מתייחס למונח בוטיק כאשר אני בוחן את רמת השירות מבחינתי יכולים לקרוא לחנות גם עננים אתה לעומת זאת לוקח את הדברים נורא קשה כי אתה מתיחס לצורה החיצונית של העניין ( בוטיק ) ולא לתוכן ולכן אני חושב שהביקורת שלך היא לא כל כך נכונה

3 אני בכלל חושב לחברה הישראלית יש מנהג מגונה וזה נקרא קנאות לרכוש של האחר או על הקנאות הבילתי נסבלת לעסק מצליח, שזה בא לידי ביטוי ברצון לפתוח אותו דבר במרחק של שני מטרים מהעסק המצליח בתקווה לקבל גם מהרווחים של אותו עסק (אני בעד תחרות אבל שתהיה הוגנת) אנחנו יכולים לראות את זה בעיקר בדוכני פלאפל או שוורמאיות. ולדעתי זה מנהג מאוד מגונה וכך מתנהלת פחות או יותר שטראוס מנסה לנגוס מכל דבר אפשרי ולשור עסקים קטנים ועם מדברים על מונופול (שטראוס היא אחת החברות שמנסה בכל הכוח ליצור לה מונופול ע.ע מחאת הקוטג') ואת זה אני לא אוהב כי לא מדובר על פערים גדולים במיוחד אז במקרה הזה בניגוד למשל לחברות הסלולאר שם אני מחזק את ידי החברות החדשות שבזכותם יש לנו מהפכה תקשורתית ומחירים שפויים לחלוטין כאן זה לא המצב אלה רצון של חברה גדולה עם עיניים גדולות לנגוס מרווחים של עסק אחר וזה נקרא בשפת העם גרידיות אילו חברת שטראוס הייתה מוציאה קו מכונות משלה עם קפסולות משלה לא היה לי בעיה עם זה
אני לא חושב שיש מקום לעודד מייזם כזה בגלל שהפערים במחיר בין הקפסולות הוא לא בשמיים. ומי שרוצה לחסוך ירתיח מים בקומקום וישתה נס קפה

ra על איזה מונופול בדיוק אתה מדבר ?

על כך שחברה מעוניינת לשמור את הפטנטים שלה לעצמה שזה דבר לגיטימי

לחברה שמפיצה לכלל החנויות מכירה של מכונות קפה?

אתה בטח מאלה שגם היית בונה עסק ליד עסק קיים במרחק של מטרים ספורים על מנת להנות גם מהרווחים

אני טוען שמי שמסתכל דרך החור שבגרוש בסופו של יום נשאר עם גרוש
אותו דבר כשאתה טיפש.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מבין שאתה מאשים אותי ישירות בהיותי טיפוס שפותח עסק ליד עסק קיים "להינות מהרווחים"
ואין לי צורך להגיב לזה
מונופול נקבע כשיש שליטה מעל אחוז מסויים בשוק
ונכון שעד שהממונה על ההגבלים לא קובע כך
אז למרות ירידת שערי מט"ח ומדד נמוך
יכולים להחליט על העלאה דווקא של המחיר
אני לא חושב שמישהו בפורום צרה עינו בהצלחה עיסקית בתחום
להיפך:מבכים כל עסק מתמחה שנסגר וגם לא רוצים שנספרסו יפשטו רגל
מצד שני לא צריך לקנות את ההפחדות שהפירמה יודעת
מה המחיר ההוגן עבורנו
מקסימום מה המחיר הטוב עבורה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”