DVD מול הליכה לקולנוע - האם בכלל יש אולם קולנוע ראוי בארץ ?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Refael-Azi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

מרטין,
אם תסתכל בתחילת השירשור תגלה שהשיטה הזו אכן פוגעת מאד ברמת ההקרנה עד שאנשים דרשו את כספם בחזרה..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

yjackson, יש תגובה רשמית ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

alon3232 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

השאלה נשאלה את יוסי ג'קסון בביקור אתמול

שליחה #23 

ותשובתו היתה שאין כל שחיקה או ירידה באיכות ההקרנה כתוצאה מכך - מה גם שרק חלק מהסרטים מוקרנים בו זמנית בכמה אולנות - במיוחד מדובר בלהיטים היסטריים שממלאים אולמות - כמו המטריקס בזמנו. יש אפשרות למספר של בין 2 ועד ל-5 מקסימום - זה לא אומר שהם כל הזמן מריצים את הסרט דרך כ"כ הרבה מקרנים.

לטענתו כמות התקלות - שהכוונה סרט שנתקע ויש עצירה בהקרנה שלו תוך כדי מהלך הצפיה - היא אחת לחודש בממוצע וגםן אז מדובר ברוב המקרים בטעות אנוש ולא בפגם פיזי בסרט.

לפני כל הקרנת עותק חדש שמגיע לקולנוע, הם מבצעים הקרנת בדיקה ובמידה ויש תקלות בתמונה או נפילות של סאונד, הם רושמים הערות ומעבירים את התלונה למפיץ.

המלצה שלי - טובה לכל דבר בחיים , להיות עירני ובמידה ואתם צופים בסרט שהינו ברמה נמוכה של איכות קול או תמונה, או שחלק מהרמקולים באולם איננו עובד וכו' - להתריע מיידית על הדבר לסדרן ואם התקלה לא מסתדרת פשוט לבקש החזר כספי או פיצוי אחר - מחיר סרט איננו זול ואנחנו ראויים לתמורה בעד ההשקעה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #24 

עברנו על כך רבות בעת הסיור (Refael-Azi, חסרת לנו שם!).

ניתן להעביר את הסרט עד 5 הקרנות במקביל. החיבור בין בתי הקולנוע הוא עם גלגליות המיועדות לכך. יש שימוש ב-LEADER ארוך של בערך 30 שניות עבור כל קולנוע נוסף (כלומר, הקולנוע הראשון מקדים את השני בחצי דקה, ואת השלישי בכדקה, וכו').

הדבר אינו מתבצע באופן תדיר, כלומר הם מבצעים את זה רק כאשר יש סרטים באמת מבוקשים כאשר בהקרנה אחת ניתן להגיע עד ל-800 איש בו זמנית...

לגבי השחיקה, הם טוענים שהגלגליות ככשלעצמן אינן שוחקות את הסרט עצמו במיוחד (זה אינו נוגע בשטח הסרט עצמו). השחיקה היא בנקודות שבהן יש מגע בסרט - כלומר בתוך המקרנים עצמם. המקרנים מתוכננים לגרום מינימום נזק לסרט כיום, ולכן לטענת סינמה סיטי, השחיקה אינה משמעותית כ"כ.

לגבי איכות הסרטים, יש כמה עניינים כאן. אחד הוא שמדובר בעבודה סזיפית להגיע ממשלוח של סרט למצב שבכלל אפשר להציג אותו בקולנוע (לא יאומן כמה עבודה יש לעשות בכדי שהסרט בכלל יוכל לעבוד). כמו כן, איכות הסרט תלוייה במידה רבה במה שהמפיצים רכשו. במקרים מסויימים הם רוכשים סרטים שכבר הוקרנו באירופה או מקומות אחרים בעולם (כלומר, סרטים שחוקים יד שניה) וזה מה שמופיע אצלנו על המסכים.

במקרים אחרים יש בעיות של איכות בגלל תאימויות מערכות (יש סרטים שונים שקודדו ב-SDDS ויש להם יותר מדי DROP OUTS או או שיש דפקטים בעותק הסרט עצמו - כמו שהיה לפני כמה שנים עם המטריקס בסינמה סיטי).

אם מדובר בסרט ספציפי אפשר לברר עליו נקודתית.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #25 

זה בכלל "קומבינה" מקומית, או שיטה ידועה ונהוגה בהרבה מקומות בעולם?
משה

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584

שליחה #26 

עופר,
בתקציר שפרסמת בדף הראשי רשמת "בניגוד לשמועות" ולא כל-כך הבנתי איך זה שונה ממה שאמרתי.

אני מכיר הקרנות 'משולשות' שהם עושים.
בכל מקרה חשוב לציין שכל המידע שנתתי רלוונטי לכמה שנים אחורה כך שמאוד יכול להיות שהיום כבר אין להם תקלות עם זה ואולי אפילו פעם עבדו בצורה 'חורנית' יותר.

נראה לי שגם אם עובדים בצורה אופטימלית צריך לקחת בחשבון שתוך שבוע הסרט כבר מקבל שחיקה ששקולה לפחות לחודש הקרנה.

ניר

ער
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

רב-חן בגבעתיים!

שליחה #27 

הגבהה משובחת בין השורות, מסך גדול ו"מעוגל", תמונה טובה, סראונד טוב, פופקורן טעים :D

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #28 

המלצה שלי חברים להרחק כמה שיותר מהסינמה סיטי.
היצע גדול של סרטים ותו לא!
איכות סאונד כל כך גרועה,והתמונה אף יותר.
רב חן בהחלט מהווים קפיצת מדרגה בכל הקשור לתחום הקולנוע בארץ.
ובסופ"ש האחרון יצא לי להיות בפעם הראשונה בקולנוע הדגל שלה בקניון גבעתיים, באולם עצום בעל סאונד איכותי, שבהחלט לא מבייש כמה בתי קולנוע איכותיים בקליפורניה.
למרות שאת הקולנוע האיכותי ביותר יצא לי לראות דווקא במרכז החלל ע"ש קנדי בסרט HD שתיאר את רגעים נבחרים מטיסת המעבורת "צ'לנג'ר", הסרט היה כמובן בפורמט IMAX.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה #29 

לכל מי שאמר אני ולא ידע :)
היום התברר לי שקיים מקום במרכז תל אביב בו ניתן לראות סרט בפחות מ 20 שקלים !!!
ליתר דיוק 17.5 :P
בעזריאלי אם משלמים עם לאומי מאסטרקארד זה עולה 35 ל2 כרטיסים
נראה לי מחיר סביר בהחלט

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #30 

זה נכון בימי חול בלבד, וכל השנה.
ואם אני לא טועה זה רק במסטר כארד פלטיניום.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

למי שמנוי ברשת סלקום, יש להם מבצע של הקרנה לאיזה סרט שאתה רוצה כל יום חמישי על חשבונם (נדמה לי שזה תקף רק בסינמה סיטי) אבל בכל זאת שווה לנצל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #32 

crusader,

זה יותר מתאים לפורום מבצעים - בכל מקרה, הדיווחים היו שיש מספר מאוד מוגבל של מקומות ושקשה מאוד לממש את זה בשטח.

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה #33 

avioren כתב:זה נכון בימי חול בלבד, וכל השנה.
ואם אני לא טועה זה רק במסטר כארד פלטיניום.
...
:no: לא , לאומי מסטרכארד מספיק :)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #34 

ממממממ אני לא הולך הרבה לקולנוע מסיבות כלכליות. (הסרט האחרון שהסכמתי ללכת אליו מרצוני ולשלם עליו כסף (ואפילו הזמנתי כרטיסים מראש ככה ששילמתי עוד 4.5 ש"ח) היה שר הטבעות - שיבת המלך בבחורה בארץ) זה פשוט לא משתלם ללכת לקולנוע, גם מחירי הכרטיסים עלו בצורה מפחידה (35 ש"ח לכרטיס. אני זוכר את הימים שכרטיס עלה 23 ש"ח) וגם הרמה כבר לא מה שהיתה פעם.

האולם היחיד שמצאתי ראוי לצפיה הוא אולם 1 של רשת רב חן, סניף קניון אילון, ואולם 1 של רשת רב חן, סניף דיזינגוף (יש הרבה טענות שהוא בעל הציוד הכי מתקדם ואיכותי בארץ, האם זה אכן כך ?)

בכל מקרה, כרגע יש לי טלויזיה 32" בעוד שנה או פחות (אני מקווה שפחות) מקרן יתפוס את מקומה בתחום הסרטים (אחרי כמה שינויים בסלון), ואז אוכל להנות מסרט כמו שצריך.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

כמו שכבר צייניתי רשת רב חן בהחלט מראה איכות ותמורה לכסף שאתה מוציא עבור סרט.
אגב אני חושב שהאולם הכי מתקדם בארץ נמצא דווקא בסינמה סיטי (אולם מספר 1) הכולל מערכת סראונד בתקן SDDS... בהחלט שווה ביקור :D

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46341
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #36 

אתמול הלכתי עם האישה לסרט (היא קיבלה 4 כרטיסי קולנוע מתנה ממקום העבודה שלה).
פעם אחרונה שהלכנו לקולנוע היתה בשנת 2000 וזה מפאת איכות נמוכה של וידאו\אודיו בבתי הקולנוע שבהם יצא לנו לבקר.
חשבתי לעצמי שאולי השתנה משהו לטובה ב 5 שנים.
הגענו לקולנוע, צפינו ב 20 דקות של פרסומות + 10 דקות של פרומואים לסרטים ואז התחיל הסרט - "הטיסה".
שום דבר לא השתנה מלפני 5 שנים, התמונה עמומה ולא חדה, לא הורגש סאב באולם והסאונד נשמע בינוני מינוס ללא שום סראונד.
הקולנוע היה גיל 4 בקניון ערים כפר-סבא.
מזל שהכרטיסים היו בחינם.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1492
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

המלצה חמה על קולנוע רב-חן שבעת הכוכבים בהרצליה

שליחה #37 

אני מזמן שמתי X על הקולנוע. נמאס לי מהפרסומות, הרעש, סלולארי של אנשים, אנשים שמסתירים, כסאות ***, מחיר מופקע ולצערי בזמן האחרון סרטים פשוט ***. בתקופה הטובה שכן הלכתי לקולנוע זה היה רק ברב-חן שבעת הכוכבים בהרצליה תמונה טובה וסאונד מצויין.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

Re: המלצה חמה על קולנוע רב-חן שבעת הכוכבים בהרצליה

שליחה #38 

ambar כתב:אני מזמן שמתי X על הקולנוע. נמאס לי מהפרסומות, הרעש, סלולארי של אנשים, אנשים שמסתירים, כסאות *** מחיר מופקע ולצערי בזמן האחרון סרטים פשוט ***. בתקופה הטובה שכן הלכתי לקולנוע זה היה רק ברב-חן שבעת הכוכבים בהרצליה תמונה טובה וסאונד מצויין.
...
יצא לי לבקר שם בהקרנה מיוחדת של Hidalgo לגולשי MSN. היה נחמד רק שהאולם בנוי בצורה כזאת כושלת שאי אפשר לתאר. ממש בזיון, אני לא רוצה לתאר מה יקרה שם כאשר אם חס וחלילה תפרוץ שריפה באולם.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”