יוסיפוביץ...
אני מניח שאתה מסיק שהעמידות לזעזועים בדיסק 2.5 נובעת מזה שהם מותקנים במחשבים ניידים.
אבל זו הנחה מוטעית. הם מותקנים בניידים כי בניידים אין מקום לדיסק גדול יותר שגם שוקל יותר.
אני מבטיח לך שאם תעשה ניסוי ותקח חיצוני 2.5 וגם דיסק חיצוני 3.5...וותפיל אותם על הרצפה.... הסבירות שה 2.5 יחדול לתפקד הרבה יותר גבוהה מה3.5.
מחירי הדיסקים הקשיחים שוברים את שיאי הטמטום
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
- יוסיפוביץ
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
במיקרים כאלו 2 הדיסקים ייגמרו את החיים שלהם .אני לא מדבר על על נפילות.
אני מדבר על זעזועים וניידות בטוחה יותר..ובזה ה 2.5 מנצח.
אני מדבר על זעזועים וניידות בטוחה יותר..ובזה ה 2.5 מנצח.
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
חבריקו... אתה טועה... הכוננים הם בדיוק אותו דבר כמו גדולים. בול. ולכן הגדולים אמינים יותר.
בחלק גדול מהמקרים בנייד עצמו מותקן משכך זעזועים שעוזר במקרים רבים. וזה מבוסס על חומרת הנייד ולא הכונן.
כוננים קטנים בנויים על אותה מכניקה של גדולים רק אלו ממוזערים ועל כן רגישים יותר. שני הסוגים הם פטיפון בסופו של דבר, מכה קטנה והראש שורט את הפלטה... רק כונני ssd אינם רגישים לנפילות כיוון שאין בהם חלקים נעים. כמובן שאם תפיל בכח את הכונן הוא יתפרק.
בחלק גדול מהמקרים בנייד עצמו מותקן משכך זעזועים שעוזר במקרים רבים. וזה מבוסס על חומרת הנייד ולא הכונן.
כוננים קטנים בנויים על אותה מכניקה של גדולים רק אלו ממוזערים ועל כן רגישים יותר. שני הסוגים הם פטיפון בסופו של דבר, מכה קטנה והראש שורט את הפלטה... רק כונני ssd אינם רגישים לנפילות כיוון שאין בהם חלקים נעים. כמובן שאם תפיל בכח את הכונן הוא יתפרק.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8266
יוסיפוביץ
כל מקרה לגופו. להגיד חד משמעית שעדיף 2.5 זה ממש לא נכון.
דיסק 2.5" עדיף מבחינת נוחות וניידות כמו גם המקום שהוא תופס.
דיסק 3.5" עדיף מבחינת העלות לגיגה ומבחינת הנפחים הזמינים.
הכל שאלה של אופן השימוש (מתנייד איתו הרבה או שיושב ליד סטרימר ופעם בתקופה מטעינים אותו) ושל שיקולי העלות תועלת של המשתמש (כלומר ברור ש 2.5" תמיד יהיה נוח יותר, השאלה היא אם שווה להוסיף את הכסף בשביל זה ופה כל אחד ושיקוליו).
אני דרך אגב מוכן לשלם אקסטרה כמוך על הנוחות, אבל זה לא אומר שזה נכון לכולם.
agent__smith
גם מה שאתה אומר לא מדוייק. כוננים קטנים יותר אומר פלטות קטנות יותר, פחות מהירות בקצוות, פחות משקל, פחות עומס על המכניקה ופחות חום. בנוסף, "פארקינג" אוטומטי מייושם בהרבה יותר מהם מאשר בדיסקים שמיועדים לדסקטופ.
כמובן שזה רק פקטור אחד מיני רבים שמשפיע בבוטום ליין על האמינות. ראיתי דיסקים 2.5" מתים וראיתי דיסקים 3.5" מתים.
תכלס מה שחשוב בהרדדיסקים הזולים של היום מבחינת אמינות זה קודם כל מזל ואחרי זה אופי השימוש ואיך מתנהלים איתם.
כל מקרה לגופו. להגיד חד משמעית שעדיף 2.5 זה ממש לא נכון.
דיסק 2.5" עדיף מבחינת נוחות וניידות כמו גם המקום שהוא תופס.
דיסק 3.5" עדיף מבחינת העלות לגיגה ומבחינת הנפחים הזמינים.
הכל שאלה של אופן השימוש (מתנייד איתו הרבה או שיושב ליד סטרימר ופעם בתקופה מטעינים אותו) ושל שיקולי העלות תועלת של המשתמש (כלומר ברור ש 2.5" תמיד יהיה נוח יותר, השאלה היא אם שווה להוסיף את הכסף בשביל זה ופה כל אחד ושיקוליו).
אני דרך אגב מוכן לשלם אקסטרה כמוך על הנוחות, אבל זה לא אומר שזה נכון לכולם.
agent__smith
גם מה שאתה אומר לא מדוייק. כוננים קטנים יותר אומר פלטות קטנות יותר, פחות מהירות בקצוות, פחות משקל, פחות עומס על המכניקה ופחות חום. בנוסף, "פארקינג" אוטומטי מייושם בהרבה יותר מהם מאשר בדיסקים שמיועדים לדסקטופ.
כמובן שזה רק פקטור אחד מיני רבים שמשפיע בבוטום ליין על האמינות. ראיתי דיסקים 2.5" מתים וראיתי דיסקים 3.5" מתים.
תכלס מה שחשוב בהרדדיסקים הזולים של היום מבחינת אמינות זה קודם כל מזל ואחרי זה אופי השימוש ואיך מתנהלים איתם.