אתה מתכוון שהוא "תקוע" על התחנה הנהדרת הזאת לא בטעות
השוואת וינטאג' לעומת מודרני
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
הרמקולים שלי הם TANNOY DUAL CONCENTRIC בקוטר 15 אינץ'. הדרייברים מ1982, מהסדרה שהגיע אחרי סדרת HPD (אם אני לא טועה), את התיבות והקרוסים אני בניתי.yanivol כתב:Tank, אחרי תאור כל כך מלבב של ה Setup שהרכבת:אני מאד סקרן לדעת באיזה מגבר, רמקולים, ופטיפון אתה עושה שימוש?על המערכת שלי הוצאתי במצטבר 10,000 שקל בשלוש בשנים האחרונות, כלומר כולל כל ההחלפות שהיו בדרך.. שמעתי כמה מערכות ברמה מאוד גבוהה בתקופה האחרונה, חלקן בעלויות של 100K וצפונה - ואף אחד מהן לא נתנה פייט למערכת שלי. נקודה. ולא, אני ממש לא משוחד, אפילו שזה נשמע ככה. בכל אותם מקרים, באתי עם ציפיות גבוהות, בלי שום כוונה לבדוק את אותן מערכות מול המערכת שלי ומתוך הבנה ברורה (דאז) שהן עדיפות על שלי.. הבמה הייתה מוכנה בכל פעם מחדש להדהים אותי - וכל פעם מחדש התאכזבתי. ככה למדתי שרק האוזן קובעת, לא תג המחיר... ולשם ההבהרה, הרמקולים שלי מ1982, המגבר מ1978 והפטיפון מ1962......
המגבר הוא SAE 2200 שמוציא 100 וואט לצד - מ1978
הפטיפון הוא ACOUSTIC REASERCH XB מתחילת שנות ה60, כנראה 1962. דגם שדומה מאוד לLINN P12.
את קדם המגבר שלי בניתי בעצמי.. מדובר בקיט מנורות סיני שמבוסס על ה"מטיס" הבריטי.
בנוגע למקור הדיגיטלי שלי.. אני משתמש בסטרימר שמחובר לVDAC2 של MUSICAL FIDELITY.
וכל זה נשמע פשוט נהדר
יאיר פורמן ביצע את הכל, בשורה התחתונה - אצלו נשמע מצוין, אצלי נשמע טוב יותר לפני השיפוץ...BennyO כתב:נבו - תספר לנו קצת על החוויות עם ה-Ka-9100 , מה עשית לו ובמה החלפת אותו לבסוף?...
מעבר לכך יאיר יוכל להרחיב במידה והוא רוצה..
Utopia
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
ברור כאילו..ריספקט.
אתה מתכוון שהוא "תקוע" על התחנה הנהדרת הזאת לא בטעות...
האם בבדיקה האזנתה לשני המגברים באמצעות הדאק או שהוא מובנה במגבר המודרני. א"כ נשאלת השאלה כמה אחוזים מהנקיון והחדות נזקפים לזכות ה'דאק' ?kipikipod כתב:אני יכול להוסיף מנסיוני בזמן האחרון, שהקנווד 9100 שהיה לי היה כוחני, אך לא נקי וחד כמו המגבר סטריאו משולב דאק מודרני שיש לי......
אגב, בזמנו כתב החבר 'אובססיבי' שהיה לו גם קנווד (8150) וגם סנסוי (סידרת AU) : ".......אני אישית מאוהב קשות ב 9500 שהוא המשולב הטוב ביותר ששמעתי כי הצליל שלו הרבה יותר מפורט מהקנווד".
"....לקנווד יש צליל מאוד הדוק וקצת "אפל" לטעמי - מתאים לרוק יותר מלקלאסית. ל 8150 יש נוכחות מאוד ברוטאלית".
חבל, אגב גם לי אישית נסיון דומה, ניסיתי להביע אותו פהkipikipod כתב:יאיר פורמן ביצע את הכל, בשורה התחתונה - אצלו נשמע מצוין, אצלי נשמע טוב יותר לפני השיפוץ...BennyO כתב:נבו - תספר לנו קצת על החוויות עם ה-Ka-9100 , מה עשית לו ובמה החלפת אותו לבסוף?...
מעבר לכך יאיר יוכל להרחיב במידה והוא רוצה.....
http://www.hifimusic.co.il/%D7%94%D7%92 ... a&start=80
לך זה כבר לא משנה
אבל חשוב להבא שוחבבי הצליל יבינו שלא תמיד רענון מגבר וינטאג נותן את התוצאה הרצוייה,
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני מסכים. לא בגלל שאתה צודק אלא בגלל שלרוב האנשים אין מושג מהי התוצאה הרצויה. המון בעלי מכשירי וינטאז' התרגלו לסאונד מעוות, מלא דיסטורשיין, צורמני ובלתי שמיע - שבטעות הם התרגלו להניח שזהו הסאונד ה'וינטאז'י. לאחר השיפוץ כשהמגבר נשמע כמו שתוכנן להשמע - הם מאוכזבים.Rozshay כתב:אבל חשוב להבא שוחבבי הצליל יבינו שלא תמיד רענון מגבר וינטאג נותן את התוצאה הרצוייה...
כל מי שמשפץ מגברים מתפוצץ מצחוק עכשיו. זו שטות גמורה. החלפת רכיבים ישנים ומרוטים לא משנה סאונד מהקצה אל הקצה. מעט מהסאונד המקורי עלול להשתנות עם החלפת קבלים לאיכותיים יותר (או חלילה לא מתאימים) או לחליפין טרנזיסטורים קטנים לעיבוד אותות לא מתאימים - אבל השינוי הוא יותר עניין של 'גוון' מאשר של מהות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אין אצלי דבר כזה 'קרדיט' למישהו שאני לא מכיר. לא קיים. לא מעבר לאטלנטי ובטח לא כאן באפריקה איפה שכל אחד חושב שהוא נולד עם חשבון קרדיט פלטינה בלתי-מוגבל וחסר תחתית. בשביל כבוד צריך לעבוד. אז ניסיתי להכיר. עקבתי אחרי הלינק שסיפקת. נפלתי על שרשור באתר אחר שהוא העתק מדוייק כמעט של השרשור הזהה כאן - בהשתתפות אותם שחקנים - רק שבמקום 'קיפוד' יש לנו שם משתמש kyroz והשרשור (109 הודעות על-פני 11 עמודים) נפתח בכותרת 'הגיעה הגרוטאה הטרנזיסטורית שלי' שמתייחסת לקני 9100 המפורסם. נכון. הגיעה הגרוטאה. אנחנו כבר יודעים. הגיעה בקול תרועה ותשבוחות והתאיידה לה בשקט רועם, ככל הנראה, בלוחות יד שנייה. מה קרה לטרמינלים המצופים רודיום מהמוכר הסיני ולכל שאר השטויות שהבחור עמד לדחוף לגרוטאה? רק הוא ואלוהים ואולי המוכר הסיני יודעים. זה בדיוק סוג הפוסטים שאני מעריץ. רעש וצלצולים בכל האתרים במדינה - ללא שום תרומה לקהילה - ללא פולואפ, ללא לקח, ללא תמורה. בזבוז זמן אחד גדול. ערוץ 2.
הגרוטאה ההיא גם הגיעה בקונפיגורציה אמריקאית קבועה של 110 וולט ומשם זה הפסיק לעניין אותי. גורלה נחרץ בשנייה שנרכשה מאי-ביי. התרומה שלך לשרשור ההוא - לא שונה מהתרומה שלך בשרשור הזה. מה חדש? איזה מידע יש שם שאני אמור להכיר אותך דרכו? מה - ששוב חזרת על הטענה שרענון מגבר עלול שלא להביא לתוצאה הרצויה? אפילו עלול לגרום להרעה? אמרת את זה כבר כאן ואמרתי שאני מסכים. גם אמרת שאתה לא ממש מבין בזה. אני כן. ולכן תן לי רק לסיים בלציין שכדי לשנות סאונד של מגבר צריך המון ידע והבנה בתחום. כדי 'לרענן' אותו צריך הבנה מינימאלית ויד טובה עם מלחם. פשוט לא הגיוני שסאונד של מגבר משתנה כל כך לרעה לאחר טיפול על ידי מקצוען. אפילו פותח השרשור הודה שאצל יאיר המגבר נשמע טוב ואצלו לא. אולי ליאיר יש אספקת 110 וולט נורמאלית? אולי רמקולים טובים? ואולי כל הסיפור הזה הוא סטייה סטטיסטית אחת גדולה... לא יודע...
אני כן יודע, בודאות, שאנשים תמימים קונים כאן *** אמריקאי מ-eBay לאחר שהוא עמד 30 שנה במטבח של מישהו וכשהוא סוף סוף מגיע אליהם זה כבר עלה להם כל כך הרבה שהם לא מוכנים לשמוע מה איש המקצוע אומר להם שצריך לעשות. אז הם מנסים לבד, לא הולך להם, הם רק עושים נזק, ובסוף איש המקצוע צריך להתמודד גם עם הנזקים שהם עצמם יצרו וגם עם הבעיות הגנריות של הגרוטאה. אחר כך, כשהם לא זוכרים או לא יודעים איך הדבר הזה בכלל אמור להשמע - הם טוענים שהבעייה היא ב'רענון'. נשמע מוכר?
וכדי לזרוע מלח על הפצעים - אחרי השיפוץ של הגרוטאה - כשהיא מתחילה לתפקד סוף סוף - לוקח אותה מר ישראלי הביתה - מחבר אליה את זוג המגדלים הצרים שלו, מוציא את הפטיפון הישן מהבוידעם - זה שגם כשהיה חדש לא היה משהו ושיש לו מחט של SURE או AudioTechnika משנת תרפפ"ו ומשמיע את אוסף התקליטים - תוצרת הארץ - ששכב 20 שנה באין סוף קייצים ישראלים לוהטים - במקום הכי חם בבית - בערימה - ומתלונן שחלה הרעה בסאונד אחרי השיפוץ. בטח שחלה הרעה - עכשיו שומעים את המקור כמו שצריך - והוא הבעייה.
הגרוטאה ההיא גם הגיעה בקונפיגורציה אמריקאית קבועה של 110 וולט ומשם זה הפסיק לעניין אותי. גורלה נחרץ בשנייה שנרכשה מאי-ביי. התרומה שלך לשרשור ההוא - לא שונה מהתרומה שלך בשרשור הזה. מה חדש? איזה מידע יש שם שאני אמור להכיר אותך דרכו? מה - ששוב חזרת על הטענה שרענון מגבר עלול שלא להביא לתוצאה הרצויה? אפילו עלול לגרום להרעה? אמרת את זה כבר כאן ואמרתי שאני מסכים. גם אמרת שאתה לא ממש מבין בזה. אני כן. ולכן תן לי רק לסיים בלציין שכדי לשנות סאונד של מגבר צריך המון ידע והבנה בתחום. כדי 'לרענן' אותו צריך הבנה מינימאלית ויד טובה עם מלחם. פשוט לא הגיוני שסאונד של מגבר משתנה כל כך לרעה לאחר טיפול על ידי מקצוען. אפילו פותח השרשור הודה שאצל יאיר המגבר נשמע טוב ואצלו לא. אולי ליאיר יש אספקת 110 וולט נורמאלית? אולי רמקולים טובים? ואולי כל הסיפור הזה הוא סטייה סטטיסטית אחת גדולה... לא יודע...
אני כן יודע, בודאות, שאנשים תמימים קונים כאן *** אמריקאי מ-eBay לאחר שהוא עמד 30 שנה במטבח של מישהו וכשהוא סוף סוף מגיע אליהם זה כבר עלה להם כל כך הרבה שהם לא מוכנים לשמוע מה איש המקצוע אומר להם שצריך לעשות. אז הם מנסים לבד, לא הולך להם, הם רק עושים נזק, ובסוף איש המקצוע צריך להתמודד גם עם הנזקים שהם עצמם יצרו וגם עם הבעיות הגנריות של הגרוטאה. אחר כך, כשהם לא זוכרים או לא יודעים איך הדבר הזה בכלל אמור להשמע - הם טוענים שהבעייה היא ב'רענון'. נשמע מוכר?
וכדי לזרוע מלח על הפצעים - אחרי השיפוץ של הגרוטאה - כשהיא מתחילה לתפקד סוף סוף - לוקח אותה מר ישראלי הביתה - מחבר אליה את זוג המגדלים הצרים שלו, מוציא את הפטיפון הישן מהבוידעם - זה שגם כשהיה חדש לא היה משהו ושיש לו מחט של SURE או AudioTechnika משנת תרפפ"ו ומשמיע את אוסף התקליטים - תוצרת הארץ - ששכב 20 שנה באין סוף קייצים ישראלים לוהטים - במקום הכי חם בבית - בערימה - ומתלונן שחלה הרעה בסאונד אחרי השיפוץ. בטח שחלה הרעה - עכשיו שומעים את המקור כמו שצריך - והוא הבעייה.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

tnsilver
אתה - מבחינתי - מ ל ך .
את התשובה שלך צריך להדביק למעלה, שכולם יראו שוב ושוב.
שלך, בהצדעה.
Form78HiFi
אתה - מבחינתי - מ ל ך .
את התשובה שלך צריך להדביק למעלה, שכולם יראו שוב ושוב.
שלך, בהצדעה.
Form78HiFi
תרשה לי להגיב לך ב"אוי אוי אוי" - זו התגובה שכל מתנשא כאן צריך לקבל בנושא אותו "כבוד" הזוי שמשתמשים כאן מקבלים בשל ה"ידע" או הזמן הפנוי שיש להם לקריאה.tnsilver כתב:אין אצלי דבר כזה 'קרדיט' למישהו שאני לא מכיר. לא קיים. לא מעבר לאטלנטי ובטח לא כאן באפריקה איפה שכל אחד חושב שהוא נולד עם חשבון קרדיט פלטינה בלתי-מוגבל וחסר תחתית. בשביל כבוד צריך לעבוד. אז ניסיתי להכיר. עקבתי אחרי הלינק שסיפקת. נפלתי על שרשור באתר אחר שהוא העתק מדוייק כמעט של השרשור הזהה כאן - בהשתתפות אותם שחקנים - רק שבמקום 'קיפוד' יש לנו שם משתמש kyroz והשרשור (109 הודעות על-פני 11 עמודים) נפתח בכותרת 'הגיעה הגרוטאה הטרנזיסטורית שלי' שמתייחסת לקני 9100 המפורסם. נכון. הגיעה הגרוטאה. אנחנו כבר יודעים. הגיעה בקול תרועה ותשבוחות והתאיידה לה בשקט רועם, ככל הנראה, בלוחות יד שנייה. מה קרה לטרמינלים המצופים רודיום מהמוכר הסיני ולכל שאר השטויות שהבחור עמד לדחוף לגרוטאה? רק הוא ואלוהים ואולי המוכר הסיני יודעים. זה בדיוק סוג הפוסטים שאני מעריץ. רעש וצלצולים בכל האתרים במדינה - ללא שום תרומה לקהילה - ללא פולואפ, ללא לקח, ללא תמורה. בזבוז זמן אחד גדול. ערוץ 2.
וכדי לזרוע מלח על הפצעים - אחרי השיפוץ של הגרוטאה - כשהיא מתחילה לתפקד סוף סוף - לוקח אותה מר ישראלי הביתה - מחבר אליה את זוג המגדלים הצרים שלו, מוציא את הפטיפון הישן מהבוידעם - זה שגם כשהיה חדש לא היה משהו ושיש לו מחט של SURE או AudioTechnika משנת תרפפ"ו ומשמיע את אוסף התקליטים - תוצרת הארץ - ששכב 20 שנה באין סוף קייצים ישראלים לוהטים - במקום הכי חם בבית - בערימה - ומתלונן שחלה הרעה בסאונד אחרי השיפוץ. בטח שחלה הרעה - עכשיו שומעים את המקור כמו שצריך - והוא הבעייה....
בשונה ממך, אני משתדל לא לזיין במוח במקומות שלא הייתי ולא שמעתי, ותאמין לי שיש פה חתיכת סיפור מאחורי כל הקנייה והשיפוץ הזה, סיפור שייצא לאור יום אחד, עד אז - אתה מוזמן לשמור את הלשון בפנים.
המגבר לפני השיפוץ היה טוב, אפילו מצוין, הנק' החזקה שלו הייתה התחום התחתון, שם הוא היה מדויק, עדין, נכון ואפילו הפציץ כשהיה צריך.
אל תתחיל לבלבל לי במוח על מקורות ובולשיט כשאתה מבין חצי סיפור.
הרמקולים שלי נחשבים לאחד המדפיים הטובים, עם אחד הטוויטרים הטובים בעולם, זו עובדה ואתה מוזמן לחפש ברשת.
לגבי המקור - M2TECH EVO HIFACE + EVO PS עם הדאק שקיים באינטגרייטד הנוכחי, שנתן אחלה של תוצאה לפני השיפוץ.
אז רגע, בוא נקח את אותו מגבר, נשפץ אותו - התוצאה תהיה רעה וכשאני אומר רעה, זה אומר שהתביישתי להזמין חבר קרוב לשמוע את הדבר הזה, שהיה כמעט חסר באס, פרטים ונשמע פחות טוב מהרסיבר ק"ב שיש לי - ואז נאשים את שאר הסט-אפ בזה?
אגב, כשכתבתי "הגיע הגרוטאה הטרנזיסטורית שלי" - זה היה כקונטרה למישהו שהגיב לי לפניכן בפורום וכתב לי "עזוב אותך להתעסק עם גרוטאות טרנזיסטוריות משנות ה-70, הרמקול שלך צריך מגבר איכותי".
יא אללה כמה שנשבר לי ה-ז' ממגיבים בתחום הזה שמדברים באוויר.
Utopia
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תירגע. לך תתבייש בפינה ואת השפה הזו תשמור לחברים שלך שאתה מתבייש להזמין הביתה או לפירסומים שלך באתר ההוא. לא כאן. אני אחכה להמשך הסיפור שלך בקוצר רוח לכשיתפרסם הספר שלך בהוצאת זמורה ביתן ואם לא אכפת לך נוח לי יותר באנגלית.
אמרו כאן שאני המלך... טעו. אתה המלך האמיתי. כמעט ארבעים שנה לא נתקלתי במישהו שהצליח לחרבש 9100. אפילו שונאי Kenwood מושבעים עושים כבוד למודל הזה. שיחקת אותה. כל הכבוד.
אמרו כאן שאני המלך... טעו. אתה המלך האמיתי. כמעט ארבעים שנה לא נתקלתי במישהו שהצליח לחרבש 9100. אפילו שונאי Kenwood מושבעים עושים כבוד למודל הזה. שיחקת אותה. כל הכבוד.
tnsilver כתב:תירגע. לך תתבייש בפינה ואת השפה הזו תשמור לחברים שלך שאתה מתבייש להזמין הביתה או לפירסומים שלך באתר ההוא. לא כאן. אני אחכה להמשך הסיפור שלך בקוצר רוח לכשיתפרסם הספר שלך בהוצאת זמורה ביתן ואם לא אכפת לך נוח לי יותר באנגלית.
אמרו כאן שאני המלך... טעו. אתה המלך האמיתי. כמעט ארבעים שנה לא נתקלתי במישהו שהצליח לחרבש 9100. אפילו שונאי Kenwood מושבעים עושים כבוד למודל הזה. שיחקת אותה. כל הכבוד....
לקרוא אתה יודע? איך בדיוק אני זה שחירבש את ה-9100?
Utopia
- Form78HiFi
- חבר ותיק

אין לי מילים..
חוץ מלהריץ קטעים עם חבר ברגעים אילו ממש על מה קורה בהודעה - ולחבר אין מושג קלוש בנושא, אין לו אפילו מערכת בבית, מבחינתו iphone והמערכת שלי בסלון (טאנוי גולד מ67 ומגבר cm labs מ1970) נשמעים אותו הדבר - אין לי מה להגיד.
אך אגיד בכל זאת....
.. ה מ ל ך הוא ג א ו ן
חוץ מלהריץ קטעים עם חבר ברגעים אילו ממש על מה קורה בהודעה - ולחבר אין מושג קלוש בנושא, אין לו אפילו מערכת בבית, מבחינתו iphone והמערכת שלי בסלון (טאנוי גולד מ67 ומגבר cm labs מ1970) נשמעים אותו הדבר - אין לי מה להגיד.
אך אגיד בכל זאת....
.. ה מ ל ך הוא ג א ו ן
נערך לאחרונה על ידי Form78HiFi ב 12/12/2012 0:21, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
kipikipod תן לי להבין משהו...
אחרי השיפוץ המגבר היה נשמע גרוע?ממש פחות טוב שאיך שנשמע בהתחלה?
אחרי השיפוץ המגבר היה נשמע גרוע?ממש פחות טוב שאיך שנשמע בהתחלה?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
ofir-harlev כתב:kipikipod תן לי להבין משהו...
אחרי השיפוץ המגבר היה נשמע גרוע?ממש פחות טוב מאיך שנשמע בהתחלה?...