ההוביט ב-48 פריימים לשניה.... גם בארץ

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
moshe10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

כמה זמן בערך זה יהיה בקולנוע?

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #22 

נו מישהו ראה ב-48 FPS?
יש רשמים?

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #23 

שמעתי מתגובות של חברים שההרגשה היא כאילו צופים בסרט דוקומנטרי, לא MOVIE FILTER MODE אלא כאילו מצלמים כתבה בחדשות.
עם זאת האיכות מדהימה והתלת מימד מורגש יותר, גם הצבעים בהירים יותר.
נחכה לתגובה בגוף ראשון בכל מקרה ממישהו שכבר ראה.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #24 

ראיתי אתמול ב-VIP של יס פלאנט ראשל"צ וששאלתי אם זה 3D רגיל או HFR אבל לא ידעו בבטחון להגיד לי... אבל הסדרן אמר שלדעתו זה הרגיל.
בכל מקרה התלת מימד היה יפה מאוד, אבל הרגיש כרגיל, אז אני מניח שזה לא ה-HFR.
אני מתכנן לעשות צפיה נוספת בשביל להשוות :)

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #25 

הייתי בהקרנת בכורה בסינמה סיטי HFR
ה3D נראה מדהים מהיר וחלק בנוסף הסרט היה מעולה
ממליץ ללכת לראות במיוחד למי שראה את שר הטבעות בעבר (Y)
כל הכתבות שלי
עמית לגו

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #26 

כפול

psike
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 546
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #27 

זה גרם לתלת מימד להיות הטוב ביותר שראיתי עד היום.
נראה כל כך חי ואמיתי שהרבה חלקים מהסרט היו נראים כמו הצגה, דבר שלא תמיד היה טוב...
למשל בצילומי קרבות או יצורים (גובלנים, טרולים או מה שלא היה שם) זה כבר היה נראה מוגזם מידי. אבל בחלקים שקטים יותר שהדמויות יושבות בבית ומדברות פשוט נראה מעולה.

תחשבו על זה ככה:
פעם בשביל לעשות סרט על יצורים היו מלבישים אנשים בתחפושות.
אחר כך הגיעו המחשבים ובפעמים הראשונות שראיתם סרטים כאלה זה היה נראה ממוחשב מידי ולא אמיתי כי הייתם רגילים לראות תזוזה של דמויות אנושית יותר.
עכשיו אחרי שכבר כולם התרגלו לדמויות ממוחשבות שגם השתפרו מאוד מאז, פתאום האיכות המדהימה של הסרט גורמת להם להיראות כל כך חיים ואמיתיים שהמוח אומר לכם משהו פה חשוד "אני יודע שזה דמות מחשב אבל היא נראית אמיתית ואני יודע שזה לא יכול להיות".
בסופו של דבר היום הדמויות הממוחשבות נראות שוב פעם כמו אנשים בתחפושות אבל מסיבות אחרות לגמרי :)

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

psike כתב:זה גרם לתלת מימד להיות הטוב ביותר שראיתי עד היום.
נראה כל כך חי ואמיתי שהרבה חלקים מהסרט היו נראים כמו הצגה, דבר שלא תמיד היה טוב...
למשל בצילומי קרבות או יצורים (גובלנים, טרולים או מה שלא היה שם) זה כבר היה נראה מוגזם מידי. אבל בחלקים שקטים יותר שהדמויות יושבות בבית ומדברות פשוט נראה מעולה.

תחשבו על זה ככה:
פעם בשביל לעשות סרט על יצורים היו מלבישים אנשים בתחפושות.
אחר כך הגיעו המחשבים ובפעמים הראשונות שראיתם סרטים כאלה זה היה נראה ממוחשב מידי ולא אמיתי כי הייתם רגילים לראות תזוזה של דמויות אנושית יותר.
עכשיו אחרי שכבר כולם התרגלו לדמויות ממוחשבות שגם השתפרו מאוד מאז, פתאום האיכות המדהימה של הסרט גורמת להם להיראות כל כך חיים ואמיתיים שהמוח אומר לכם משהו פה חשוד "אני יודע שזה דמות מחשב אבל היא נראית אמיתית ואני יודע שזה לא יכול להיות".
בסופו של דבר היום הדמויות הממוחשבות נראות שוב פעם כמו אנשים בתחפושות אבל מסיבות אחרות לגמרי :)
...
זה כמו שבגלל ה-HD היו רואים בהתחלה את כל הפאקים.
אז לא שינו את הטכנולוגיה, שיפרו את האובייקטים המצולמים שיראו יותר אמינים.

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים

שליחה #29 

psike כתב:זה גרם לתלת מימד להיות הטוב ביותר שראיתי עד היום.
...
בהחלט!
תלת-מימד הטוב ביותר שראיתי...
למי שמחליט לראות, אני ממליץ ללכת על ה-48 פריימים - כי זה לא משהו ש"הורס" את הסרט.
יש לזה יתרונות וחסרונות אבל זה לא "דיל ברייקר"...
tomer_h כתב: כשאלתי אם זה 3D רגיל או HFR אבל לא ידעו בבטחון להגיד לי... אבל הסדרן אמר שלדעתו זה הרגיל.
...
מי שרואה ב-48 פריימים- זה מורגש. אי אפשר לפספס...

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #30 

לפחות ה 48 FPS היה מקצר את הסרט לשעה וחצי...
צריך להביא צידנית לסרטים של הג'קסון הזה...

dman23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #31 

ההתרשמות שלי מהסרט: סינמה סיטי גלילות 3D HFR
לגבי הסרט: מצויין. נהניתי מאוד. לא עקב אחרי הספר במאת האחוזים, אבל נסלח (בכל זאת 3 סרטים על ספר אחד דק....)

לגבי HFR
חששתי מאוד מאפקט אופרות הסבון ושזה יהרוס לי את החוויה. זה לא קרה
ה HFR, עבורי לפחות, לא הפריע בצורה יוצת דופן
חלק מהסצנות כן מקבלות את האפקט, אבל זה לא לאורך זמן ונראה כאילו מרגישים את החלקות הזאת רק בתמונות תקריב שהושתלו רק בשביל זה
חלק מהסצנות נתפסות כאילו הן מוקרנות בהילוך מעט מהיר, מעין פי 1.4 במהירות, אבל זו אני מניח מניפולציה של המוח שלנו אל מול מה שהוא רגיל עד היום. אם הטכנולוגיה הזו תתפשט אני מניח שנתרגל גם לזה

יש תחושה שה 3D היה איכותי יותר ממה שראיתי עד כה, חד יותר, בהיר יותר. אבל זה לא משהו משמעותי כמו היום בו ראיתי לראשונה FULL HD
יש מצב שאם לא הייתי מחפש את זה לא הייתי יודע להגיד שיש פה משהו חדש
לתחושתי לא מדובר פה על ארוע שבעתיד נגיד איך הסתדרנו בלי זה קודם

שורה תחתונה למתלבטים: אם בחרתם ללכת לתלת מימד, לטעמי שווה לנסות ולראות. לי לפחות זה בכלל לא הרס

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #32 

קניתי אתמול 4 כרטיסים ליום שבת לHFR- בראשל"צ
נקווה לטוב

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

רשמים מהסרט, גם מהעלילה וגם מהטכנולוגיה (ללא ספוילרים):
אני אתחיל מהסיכום דווקא - סרט טוב, סרט שחובבי שר הטבעות יהנו ממנו.
אבל, סרט פחות טוב מכל שר טבעות שיצא עד עכשיו.
זה ממש ממש ממש מורגש, שלהבדיל מהסרטים הקודמים, שהיו מבוססים כל סרט - ספר, הסרט הזה הוא שליש מתוך ספר אחד.
איך זה מורגש? כי אם אתה לוקח ספר אחד ועושה אותו 3 סרטים כל אחד 3 שעות, אז אתה מרשה לעצמך להמרח קצת. כל השעה וחצי הראשונות של הסרט - די משעממות. לא משעממות תיכו! אבל די.
נכון, השעה וחצי האחרונות של הסרט מאוד מפצות על כך והוא אפילו השאיר אותי בפה פעור בסצינת האקשן הסופית.
היה איתנו גם חבר שלא ראה שר הטבעות ולקחנו אותו בטענה שזו ההתחלה ואפשר לראות את זה לפני שרואים את שר הטבעות כי ההוביט כרונולוגית לפני שר הטבעות. הוא פחות נהנה, הוא לא מכיר את העולם הזה ואותו השעה וחצי הראשונות הכי שיעממו!

לגבי התלת מימד - מיותר ביותר. אפשר לקחת את כל קטעי התלת מימד היפים ולדחוס אותם ב-2 דקות.
יש האומרים שתלת מימד זה לא רק דברים שיוצאים לך מהמסך אלא גם תחושה של עומק. לא שאני לא מסכים אבל גם זה לא היה מורגש משהו...

וכמובן, איך אפשר בלי... ביקורת על ה-HFR:
אמרו שזה נותן תחושה של תנועה יותר חלקה ומציאותית, בין אם מדובר בתנועה של הדמויות ובין אם מדובר בתנועה של המצלמה. בפועל, זה נראה כאילו מישהו מריץ את הסרט קדימה והכל נראה בהילוך מהיר. אמרו שצריך להתרגל לזה... 3 שעות רצופות - לא הצלחתי להתרגל. מה גם שבקטעי האקשן שהם קטעים שמטבעם מהירים ועם הרבה קאטים, זה נורא הפריע ולא הצלחתי להתרכז ולראות מי חותך את מי עם החרב ומאיפה ההוא בא. כי פשוט לא הצלחתי להתמקד!
שאר האנשים שהיו בסרט היו באותה תחושה לגבי ה-HFR.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #34 

לטעמי התלת מימד היה מצויין. אולי הטוב ביותר שראיתי עד היום בקולנוע
לא נתקלתי הבשום קטע שדרש ריכוז מיוחד.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #35 

ראיתי את הסרט שבוע שעבר בשישי בערב ביס פלאנט בחיפה אחריי שבאנו להקרנה של 11 ולא היה מקום, "נאלצנו להתפשר" על 3D.
מה אני אגיד- וואו! אם אווטר העניק לנו את התחושה שתלת מימד זה הדבר הבא, אז ההוביט גרם לי להבין שבעזרת השקעה טובה בסרט, הן בצילום ובנופים מרהיבים- אפשר להפיק סרט מדהים!
אני לא נוטה ללכת הרבה לקולנוע, אבל החלטתי שהסרט הזה שווה את המאמץ והכסף ואני חייב לציין שהוא שווה כל שקל.

אני לא יודע אם ההקרנה שראיתי הייתה ב-48FPS, אבל ללא ספק זה היה מרשים! ה-3D היה נהדר. ניכר כי הצילום באמת התבצע ב-3D ולא בוצעה המרה כפי שעושים בהרבה סרטים סוג ב' שיצא לי לראות. יש שימוש ברבדים שונים והעומק תמונה על מסך עצום הוא חוויה נהדרת! הקרבות וקטעיי האקשן בוצעו בצורה נהדרת. הקטעים הרגועים יותר היו מפוקסים וחדים והכל בשלל רקעים מרשימים ויפים סגנון שר הטבעות.
במהלך הסרט נתכלים מדי פעם באפקטיי תלת מימד נחמדים, ויש כאלו שבאים להקרנה של 3D וחושבים שכל המהות של תלת מימד הוא האפקטים ולכן מתאכזבים ולא מבינים שזה בעצם בא להציג עומק תמונה בעל רבדים ומימד חדש לסרט (תרתי משמע! (Y) ).

לצערי כאחד שהולך לשירותים אחת לשעה בערך התכוננתי לסרט עם בקבוק של חצי ליטר ושלוקים קטנים במטרה שאני לא אתפחלץ לשירותים באמצע. אני גם מתגעגע לימים הטובים של ההפסקה באמצע ולמתח של הברייק שנותר במכוון. בייחוד בסרט ארוך שכזה שזה סוג של MUST.
אני חייב לציין שבמהלך הסרט יצא לי לראות אנשים חוצים את השורות ויוצאים עצמאית לשירותים. מצד אחד זה לגיטימי, אך מנגד קצת מעצבן וטיפשי מצד התנהלות הקולנוע למנוע הפסקונת.

אישית ראיתי את הסרט הראשון של שר הטבעות לפני למעלה מ-6-7 שנים ואני לא זוכר ממנו יותר מדי, ככה שברמה הכללית באתי "על עיוור" לסרט כשאני לא מכיר כ"כ את הטרילוגיה האגדית. יתכן ואם הייתי מגיע כשאני מכיר את הטרילוגיה הייתי יותר נהנה, אבל גם ככה מאוד נהנתי והסרט נבנה מאפס גם לאלו מאיתנו שלא ראו בעבר את הטרילוגיה.
לדעתי יכלו לחתוך לפחות חצי שעה עד שעה שקצת נמרחו בסרט, בייחוד בהתחלה שלוקח קצת זמן עד שהסרט מתחמם ומתחיל לבנות עלילה.

בקיצור- מומלץ ולכו תראו ב-3D! :wink:

dman23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #36 

דרך אגב, אני ראיתי בסינמה סיטי גלילות ושם הייתה הפסקה קצרצרה של 7 דקות באמצע
זה היה מצויין

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים

שליחה #37 

סיקור מעולה על טכנולוגיית הHFR 48FPS בYNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4320368,00.html

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #38 

תודה על הקישור... מחכה ליראות את זה... וגם על הטיפ בקשר לגלילות... נושא חשוב !!! :wink:

יוחזרו ההפסקות בקולנוע

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #39 

ראיתי ב-YES PLANET בראשון. תחילה, חייב לציין שוב כמה שאני אוהב את הקולנוע הזה - הוא פשוט תענוג מכל בחינה שהיא. פשוט חו"ל.

ראיתי ב-HFR יחד עם אשתי וכמוכם חסרה לי ההפסקה. עם כוס ענקית של שתיה חשבתי שאני מתפוצץ אחרי 3 שעות רצופות.

ה-HFR הציק לי מאוד בעיניים (אשתי לא הרגישה משהו מיוחד ביחס לתלת מימד רגיל). אחרי מחצית הסרט זה הפריע לי פחות אבל בסה"כ זה עבורי היתה חוויה לא טובה - אני חושב שאוותר על סרטי HFR נוספים בעתיד הנראה לעין.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #40 

עפר - גנבת לי את המלים מהפה.
ראינו אתמול בלילה ביס פלנט ראשון (רגע - באיזה הצגה היית?) בהצגה של 22:30.
קודם כל - מצד אחד דיי מדובר בחור בשביל לראות סרט - מצד שני המקום מדהים, בהחלט נותן אווירה של חו"ל הגם שהמסכים במתחם רכישת הכרטיסים קצת מוגזמים.

גם אני בערב בשעה הראשונה השתגעתי מהתלת מימד והHFR. לא יודע - זה לא נעים בעיניים.
יש שם קטעים מדהימים, וקטעים מרגיזים וקטעים שזה נראה כמו הifc שאני לא סובל במסכים.

אין ספק שהסרט מרגיש מאולץ וארוך באופן מוגזם, כולל קטעים שמרגישים ילדותיים משהו.
מה שבטוח - יכולות הגרפיקה היום - פשוט מדהימות. גולום, ודמויות נוספות - פשוט בלתי נתפס שזה מבוצע ע"י מחשב.
נראה כל כך אנושי.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”