המלצה למערכת רמקולים 5.1 ב-20+ לא כולל מגבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

epony כתב:ואני מחכה שאחד מהעוסקים בתחום ירים את הכפפה וישקיע בבחור..! :idea: (f)
...
אחד כבר ניסה: שמעון מור יוסף
במידה ויש לך מוגבלות פיזית, אשמח מאוד לעזור וללוות אותך באופן אישי 052.3153.707 {ויש לי יכולות }
...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

Amir64 כתב:
epony כתב:ואני מחכה שאחד מהעוסקים בתחום ירים את הכפפה וישקיע בבחור..! :idea: (f)
...
אחד כבר ניסה: שמעון מור יוסף
במידה ויש לך מוגבלות פיזית, אשמח מאוד לעזור וללוות אותך באופן אישי 052.3153.707 {ויש לי יכולות }
...
...
למה לא לצטט את כל התגובה, שמייד אחרי הצעת העזרה קראה לפותח השרשור עצלן, תוך התעלמות מוחלטת מהכתוב בפתיחת השרשור? 8O (W)

כל הכבוד לשמעון שהציע עזרה, אבל הוא עשה את זה בצורה כזאת שאני בכלל לא בטוח שפותח השרשור עדיין מעוניין בעזרתו, ולראיה תגובתו ל-"הצעת העזרה" של שמעון:
redcell כתב:שלום Av1

אני מודה לך, על הרצון שלך לעזור לי עם המגבלות שלי, אבל לצערי לא תוכל לעזור לי,
הרמיזה שמדובר אולי בסוג של עצלנות, פגעה בי קשות
...
:roll: :oops: :?

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

ואני מחכה שאחד מהעוסקים בתחום ירים את הכפפה וישקיע בבחור..
...
בגלל מגבלות הפורום העוסקים בתחום למעשה לא יכולים להציע את עצמם. אני בטוח שהבחור יכול לברר מספרי טלפון וליצור קשר רגיל ולקבל ייעוץ וגם הדגמה בביתו. צריך רק להתקשר...
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

shigidar כתב:

ואני מחכה שאחד מהעוסקים בתחום ירים את הכפפה וישקיע בבחור..
...
בגלל מגבלות הפורום העוסקים בתחום למעשה לא יכולים להציע את עצמם. אני בטוח שהבחור יכול לברר מספרי טלפון וליצור קשר רגיל ולקבל ייעוץ וגם הדגמה בביתו. צריך רק להתקשר...
...
ואני שואל מדוע צריך להיות בעל יכולת ניוד מוגבלת על מנת שהעוסקים בתחום יגיעו אל הלקוחות לצורך הדגמה?

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ואני שואל מדוע צריך להיות בעל יכולת ניוד מוגבלת על מנת שהעוסקים בתחום יגיעו אל הלקוחות לצורך הדגמה?
...
הצדק איתך, אנחנו מגיעים לבתים של לקוחות כל הזמן. כמובן שיש את שלב הבחירה הראשוני שצריך לעשות בחנות מהסיבה הפשוטה שיש בחנות הרבה דגמים להשוואה מיידית. אני נסעתי לבית הלקוח גם פעם עם זוג BX2 בלבד שהוא רצה לשמוע עם ההגברה שלו לפני קנייה, ( אני מציין את זה כיוון שאלו הם רמקולים זולים יחסית). והזוג שנסעתי איתו זה זוג של הדגמות מהחנות, אבל הוא כל כך היה מרוצה שביקש להשאיר לו את זה עד יגיע הזוג שלו וגם לזה הסכמתי. יש איזה עליהום כאילו כל הסוחרים הם דרקונים יורקי אש ומוצצי כסף, למיטב ידיעתי לא כך הדבר במרבית החנויות המקצועיות.
חשוב להדגיש לאור האמור שזה שאנו מגיעים אליך, לא אומר שאתה לא צריך להגיע אלינו :)
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

redcell פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

פניתי להרבה חנויות מתמחות, אבל לצערי הרגשתי יחס לפעמים יהיר\מתנשא ולפעמים חסר סבלנות,
כמובן שאוליי זה בגלל שאני לקוח טלפוני, ולא עומד בפניהם בשר ודם.
יש משהו שמאוד הכביד עליי במסע הזה, וזה צירוף המקרים הכמעט אלוהי, לקונפגורציות הרמקולים השונות,
מתוך 20+\- חנויות שדיברתי איתם קיבלתי כמעט מכול חנות, בין 2-3 מפרטים של קונפגורציות רמקולים שונות(ואני לא הציין את שם החברות), אבל ההצעות היו אחד לאחד אותו הדבר, אם זה אותם חברות, אפילו אותם תת סדרות, של החברות המדוברות.

ונוצרו בי שתי מחשבות: אחת, שבאמת אותם 2-3 חברות הרמקולים המוצעות, הם הטובות ביותר לתקציב שלי,
והמחשבה השנייה, זה שאוליי, שעל אותם 2-3 חברות הרמקולים המדוברות, נתח הרווח הכספי הוא הגדול ביותר,
ואוליי בגלל זה הם לא הציעו לי אפילו לא בתור רעיון\שעשוע, חברות אחרות של רמקולים שבאתרים שלהם הם מציינים שהם עובדים איתם,
אפילו המחירים שהם הוסיפו באתרים שלהם של אותם חברות אחרות, עומד יפה בתקציב שלי.
אז אותו ענן של אי בהירות, האם לסמוך ועל מי, לא רק שלא ירד, הוא החמיר.

הגעתי למצב שאני חושב, שבמקום לקנות סדרה שלמה של אותו חברה הכוללת: 2 ריצפתיים + 2 אחוריים + סנטר+ וסאב
אז לעשות סוג של מיקס ולקנות: 2 רמקולים מדפיים איכותיים + סנטר איכותי(של אותו חברה) + 2 אחוריים(פשוטים, לא ממש משנה של איזה חברה) + סאב(גם לא משנה איזה חברה אבל שיעמוד בתקציב).
וזה בלי כול סיפור ההגברה.... שהיא טלנובלה משל עצמה.

אני לא חושב, אני בטוח!!! לקחתי משימה שהיא 10 רמות מעליי, אם לא יותר, וכרגע אני לא בטוח שאני בכלל יצליח להמשיך לשחות לפני שאני טובע...
ולכול המשיבים תודה רבה, כמו שאמרתי כול ניסיון עזרה ולא משנה כמה קטנה, היא ברכה בשבילי.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

הגעתי למצב שאני חושב, שבמקום לקנות סדרה שלמה של אותו חברה הכוללת: 2 ריצפתיים + 2 אחוריים + סנטר+ וסאב
אז לעשות סוג של מיקס ולקנות: 2 רמקולים מדפיים איכותיים + סנטר איכותי(של אותו חברה) + 2 אחוריים(פשוטים, לא ממש משנה של איזה חברה) + סאב(גם לא משנה איזה חברה אבל שיעמוד בתקציב).
...
קניית סט של יצרן אחד לרוב עדיפה. אתה יכול לערב סדרות שונות של אותו היצרן, כנ"ל לגבי הסאב עדיף של אותו היצרן כי קל יותר לתאם ביניהם. כמובן שאין שום פסול בהרכבת סטים של תוצרת שונה, פשוט זה מצריך יותר מאמץ,ידע, משוב של הלקוח וניסיון רב.
מאוד חורה לי שאתה דיברת עם +\-20 חנויות וקיבלת מפרטים זהים. למרות שאנו חנות מתמחה בתוצרת של חברות קבועות אשר נבחרו בקפידה, יש לפחות 8 קונפיגורציות שונות שאני יכול להעלות על הדעת בהתאם לדרישות שלך. יחד עם זאת דומה הדבר לקניית אופנוע, נניח שאתה מעוניין בדגם ספורט 600 ישנם 4 היצרנים היפניים ועוד 3 איטלקיים שמתומחרים קרוב ומבחינת הביצועים כולם מעבר למה שרוכב יפיק מהם. לכן בסופו של דבר ההחלטה מתבצעת לא עם הראש אלא עם הלב. אתה צריך לצמצם את המבחר לשתי אופציות בלבד שההבדל ביניהם בשמע הוא מינורי ואז להחליט לפי תחושת בטן. רמקולים בסלון זה לא מדע מדוייק ( אני מבקש מכל הפוריסטים לא לקפוץ) ומה שאתה רוצה זה מה שחשוב
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363

שליחה

נראה שאתה לחוץ קצת לקנות, זה טבעי אבל לא טוב.
נראה לי יש לך הרבה זמן פנוי, תנצל אותו ללמידה, יש הרבה מידע באינטרנט שיכול לעזור לך.

אבל בכל זאת אני אקצר לך קצת את הדרך.
לכל רמקול ומגבר, יש צליל שונה, למרות שקיבלת המלצות אתה צריך להבין שהצליל שונה, ואין יותר טוב או פחות טוב.
גודל הרמקול צריך להתאים לגודל החדר, מרחק האזנה. מה המידות אצלך?
אם אתה אוהב קולנוע ומשחקים, אל תתפשר על סאבוופר, הוא אחראי על כל הכיף.
אחוריים בתקציב שלך, לא הייתי לוקח פשוטים, אם החדר מאפשר עדיף לשים אותם בצדדים ולא מאחור.
המגבר לא נכלל בתקציב של 17K נכון?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617

שליחה

redcell כתב:פניתי להרבה חנויות מתמחות, אבל לצערי הרגשתי יחס לפעמים יהיר\מתנשא ולפעמים חסר סבלנות,
כמובן שאוליי זה בגלל שאני לקוח טלפוני, ולא עומד בפניהם בשר ודם.
יש משהו שמאוד הכביד עליי במסע הזה, וזה צירוף המקרים הכמעט אלוהי, לקונפגורציות הרמקולים השונות,
מתוך 20+\- חנויות שדיברתי איתם קיבלתי כמעט מכול חנות, בין 2-3 מפרטים של קונפגורציות רמקולים שונות(ואני לא הציין את שם החברות), אבל ההצעות היו אחד לאחד אותו הדבר, אם זה אותם חברות, אפילו אותם תת סדרות, של החברות המדוברות.

ונוצרו בי שתי מחשבות: אחת, שבאמת אותם 2-3 חברות הרמקולים המוצעות, הם הטובות ביותר לתקציב שלי,
והמחשבה השנייה, זה שאוליי, שעל אותם 2-3 חברות הרמקולים המדוברות, נתח הרווח הכספי הוא הגדול ביותר,
ואוליי בגלל זה הם לא הציעו לי אפילו לא בתור רעיון\שעשוע, חברות אחרות של רמקולים שבאתרים שלהם הם מציינים שהם עובדים איתם,
אפילו המחירים שהם הוסיפו באתרים שלהם של אותם חברות אחרות, עומד יפה בתקציב שלי.
אז אותו ענן של אי בהירות, האם לסמוך ועל מי, לא רק שלא ירד, הוא החמיר.

אני לא חושב, אני בטוח!!! לקחתי משימה שהיא 10 רמות מעליי, אם לא יותר, וכרגע אני לא בטוח שאני בכלל יצליח להמשיך לשחות לפני שאני טובע...
ולכול המשיבים תודה רבה, כמו שאמרתי כול ניסיון עזרה ולא משנה כמה קטנה, היא ברכה בשבילי.
...
שמע, לכל חנות יש את הקונפיגורציות הנפוצות... לא מפתיע, לא שאני מחזק את העניין אך עדיין הגיוני.
אם אתה רוצה משהו לא נפוץ - צא לשמוע ותרכיב בעצמך, זה העניין....

במקרה שלך הייתי הולך על "בחירות בטוחות" שכאלה כמו מוניטור אודיו RX6... רמקול יחסית נייטרלי, שים לו איזה מגבר עם סאונד חמים כמו ימהה \ אונקיו וסגור עניין... סנטר מן הסתם זהה, גם סדרת סילבר... אחוריים אפשרי גם סילבר כי ה-RXFX לא רעים בכלל, סאבוופר קח של חברה של סאבים כמו VELODYNE, REL.

השאלה היא אם אתה באמת רוצה לשים 17K ש"ח על "בחירה בטוחה" בנאלית שכזו רק בשביל לסגור פינה?
אם אתה מעוניין לשלם לי על דלק בלבד אני בשמחה אצטרף אליך לכל חנות, למרות שבתאכלס אתה לא צריך אף אחד, רק זוג אזניים וסבלנות... הרבה סבלנות.

אני בכלל בדיעה שבתקציב הזה ביד שניה תוכל להביא אחלה של מערכת... אבל זה רק ל"הרפתקנים".
Utopia

redcell פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום Moshe_L,
...
גודל החדר הוא 4X4.60 מטר ויש לי תקרה גבוהה 3 מטר(בית ערבי ישן) וגם הקירות, הם מהבנייה של פעם, אני מאמין שמבחינה אקוסטית זה ישנה את הצליל, גם החדר דיי ריק, וישנו הד בחדר, בו נאמר זו מוסיף לי עוד בעיות, בעיקר של ההתקנה.
...
כן, אני מודע לכיף של הסאבוופר, בעיקר במשחקים, ואני לא מתכווון לקנות משהו חלש, kipikipod, ציין שתי חברות VELODYNE, REL, תודה!
...
שיניתי את הכותרת, כי התקציב השתנה ל-20+ לא כולל מגבר.

שלום kipikipod,
השאלה היא אם אתה באמת רוצה לשים 17K ש"ח על "בחירה בטוחה" בנאלית שכזו רק בשביל לסגור פינה?
...
זהו, שחד משמעי לא! אני לא מעוניין לסגור פינה, עד עכשיו אני מרגיש שהציעו לי: Mazda 3 או Ford Focus וכדומה, והם אחלה של מכוניות, אין לי שום דבר רע שאני יכול להגיד אליהם, אבל אני רוצה לצאת מהמסגרת הקבועה, אני רוצה למצוא את ה-Alfa Romeo שלי,אני יודע שאין לי תקציב לפרארי או אסטון מרטין, אבל משהו מעבר, אני לא רוצה, אני זקוק לחווית נהיגה כיפית, כזאת שבא לך לחזור ולנהוג בה, ואני בטוח שאתה ושאר חבריה הפורום מבינים למה אני מתכוון.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

redcell כתב:שלום Moshe_L,
...
גודל החדר הוא 4X4.60 מטר ויש לי תקרה גבוהה 3 מטר(בית ערבי ישן) וגם הקירות, הם מהבנייה של פעם, אני מאמין שמבחינה אקוסטית זה ישנה את הצליל, גם החדר דיי ריק, וישנו הד בחדר, בו נאמר זו מוסיף לי עוד בעיות, בעיקר של ההתקנה.
...
כן, אני מודע לכיף של הסאבוופר, בעיקר במשחקים, ואני לא מתכווון לקנות משהו חלש, kipikipod, ציין שתי חברות VELODYNE, REL, תודה!
...
שיניתי את הכותרת, כי התקציב השתנה ל-20+ לא כולל מגבר.

שלום kipikipod,
...
זהו, שחד משמעי לא! אני לא מעוניין לסגור פינה, עד עכשיו אני מרגיש שהציעו לי: Mazda 3 או Ford Focus וכדומה, והם אחלה של מכוניות, אין לי שום דבר רע שאני יכול להגיד אליהם, אבל אני רוצה לצאת מהמסגרת הקבועה, אני רוצה למצוא את ה-Alfa Romeo שלי,אני יודע שאין לי תקציב לפרארי או אסטון מרטין, אבל משהו מעבר, אני לא רוצה, אני זקוק לחווית נהיגה כיפית, כזאת שבא לך לחזור ולנהוג בה, ואני בטוח שאתה ושאר חבריה הפורום מבינים למה אני מתכוון.
...
אין אחד שמבין אותך יותר ממני, בתור אחד שעשה דרך מטורפת \ הזויה בשנה אחת והפך עולמות בשביל למצוא את האלפא רומיאו, לשמחתי בסוף מצאתי למבורגיני, אך לא בארץ... וגם זה היה בהמון המון כאבי ראש, מתחים וחוסר שינה.

תרשה לי לומר לך שבמקרה הזה, אין שום סט שתוכל לרכוש בתקציב הזה שיהיה אלפא רומיאו, ואם כן, אז אולי אלפא שנת 1995 שכל שני וחמישי מעבירה כרטיס במוסך.

יש לך 2 וחצי אופציות, כמו שהצעתי בפרטי -
אופציה 1: אנחנו בסוף שנת 2012, חנויות מנסות להפטר ממלאי תצוגות לקראת החלפה, תתקשר ותשאל לגבי מוצרים מתצוגה \ עודפים \ הזדמנויות בלבד, חדש זה נחמד והכל, אבל הערך לכסף בארצנו בתחום הזה מזעזע, כשתרצה למכור תצטרך לחתוך 40% במקרה הטוב מהמחיר.
אופציה 2:. יד שניה, להתחיל לפקוד את הלוחות שרשמתי לך בפרטי יום-יום, עם דגש על לחפש רמקול "נציל" ממש לא מעניין שיש B&W 8XX למיניהם במחירים שערורייתיים, כשבשביל להתחיל להזיז אותם תצטרך להכפיל את סכום הרמקול, אז תצטרך למצוא משהו
אופציה 2 וחצי - חו"ל, EBAY \ AUDIOGON \ CRAIGSLIST וכל אתרי המכירות הפופולריים, בכוונה זו רק "חצי" אופציה - את זה תשאיר רק בסוף בסוף בסוף, במידה ואתה באמת לא מוצא שום דבר באחת האופציות, גם אם מצאת אלפא רומיאו או למבורגיני מפתה, תזכור תמיד שהמחיר מוכפל כשאתה מביא לארץ (משלוח+מסים), כך שלא תמיד הכל ורוד בחו"ל, שלא נדבר על הסיכונים.

הציעו לך לסגור את הסיפור ב5K ש"ח.... אני מסכים, אבל רק בגלל שאני קיצוני, אני פשוט לא חושב שההפרש בין מערכת של 5K ש"ח (נניח סטלייטים טובים דוגמת FOCAL SIB) לבין סט של 10K יהיה כזה גדול בקולנוע ביתי, בסטריאו זה כבר סיפור אחר לגמריי.

בתאכלס? לדעתי לקולנוע ביתי (במידה ואנחנו מדברים על חלל סביר בגודל) סט סאטליטים + סאב טוב יכול להיות מספק לחלוטין, רק תדאג לרסיבר איכותי ואתה מסודר.

איך שאני רואה את זה - או שאתה קונה סט סטליטיים ב5-6K ומוסיף רסיבר טוב, או שאתה מתרכז לבינתיים במציאת רצפתיים טובים ורסיבר בכל התקציב ובהמשך מתקדם הלאה. (סוג של "הכל או כלום", למרות שסאטליטיים זה ממש לא כלום).
Utopia

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

redcell

זה חדר שינה או סלון פתוח למטבח?
יש הרבה מידע באתר על אקוסטיקה ואיך לפתור בעיות הד.

לגבי הסאב, יש עוד חברות טובות בעיקר בחו"ל, מה שהכי חשוב בינתיים זה תחום התדרים, אתה צריך לפחות 20Hz ומטה.

אני מציע שאת המבחן הראשון בשטח תעשה בין רמקול רצפתי לרמקול מדפי של אותה חברה בשילוב רסיבר של 120 וואט ומעלה עם התנגדות של 8 אוהם, פלוס סאבוופר טוב, וסנטר קטן עם יש עוד סנטר לבחירה. סראונד לא הכרחי למבחן. חשוב שהמבחן ייעשה אצלך בחדר או בחדר דומה.

יש לך העדפה/שלילה ליד ראשונה, שנייה, חו"ל?

redcell פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום Moshe_L
זה חדר שינה או סלון פתוח למטבח?
...

אני מניח שאפשר להגדיר את זה סלון פתוח למטבח, זהו דירת 2 חדרים והמערכת תהיה בסלון, המטבח הוא בצורת ר ולוקח פינה אחת מהחדר.
לגבי הסאב, יש עוד חברות טובות בעיקר בחו"ל, מה שהכי חשוב בינתיים זה תחום התדרים, אתה צריך לפחות 20Hz ומטה.
...
בגלל חוסר הידע הבסיסי שלי, אין לי מושג למה תחום התדרים של הסאב צריך לפחות 20Hz ומטה, והאם אתה מכיר ויכול להמליץ אל חברות טובות שמכורות בארץ, שעומדות בסטנדרטים אלו.
אני מציע שאת המבחן הראשון בשטח תעשה בין רמקול רצפתי לרמקול מדפי של אותה חברה בשילוב רסיבר של 120 וואט ומעלה עם התנגדות של 8 אוהם, פלוס סאבוופר טוב, וסנטר קטן עם יש עוד סנטר לבחירה. סראונד לא הכרחי למבחן. חשוב שהמבחן ייעשה אצלך בחדר או בחדר דומה.
...
טוב עכשיו אתה מדבר איתי בסינית, אין לי שום שמץ של מושג, אני צריך הסברים FOR DUMMIES
יש לך העדפה/שלילה ליד ראשונה, שנייה, חו"ל?
...
הכול הולך, אין לי שום בעיה.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

...
באמת שרציתי לא להגיב אבל לא יכולתי להתאפק, הכוונה במשפט שלך זה לפחות 20HZ ומטה שהוא אמור למצוא סאב בתחום עבודה של 10HZ למשל ??? :D

לא ברור לי מדוע אנשים כותבים דברים ממש אבל ממש לא לעניין.
א) מרבית הסאבים הטובים, כולל הטובים מאוד שבהם יורדים עד 25HZ וזהו. למעשה לצורך שימוש טוב רובנו לא נבחין גם אם הסאב יורד עד 28HZ ...
ב) הפרמטרים שקובעים את טיב הסאב ( או לצורך העניין כל רמקול) הם לא תדר או וואטים, זה השילוב של כל המרכיבים וצורת הרפרודוקציה של הצלילים שמופקים דרך הסאב/רמקול. אני יכול לתת דוגמאות של רמקולים במאה ש"ח שנותנים את אותו טווח התדרים כמו רמקול של 100000 ש"ח , אז מה אין הבדל?
ג) להמליץ ל REDCELL לקנות ציוד מחו"ל זה גם לא לעניין כיוון שהאיש כתב מפורשות שאינו מומחה בתחום. קניות בחו"ל זה רק עבור אנשים שיודעים בדיוק מה הם רוצים ואיך זה אמור להיות, שלא לדבר על מצב שיגיע מוצר שגוי או תקול או אפילו שיצטרך סיוע בהפעלה, מי יעזור לו? JOHNY12- הסוחר מאיבי?
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שלום redcell

בגלל שהסלון פתוח בצד אחד, צריך לדאוג שלא תהיה הבלטה של סאונד מהצד הסגור.
זה תלוי בסוג וגודל הרמקול - צריך לבדוק את זה בשטח.

א. תתחיל ללמוד - http://www.hometheater.co.il/article01351
ב. תחום התדרים שבן אדם שומע זה בערך 20Hz-20kHz (הרץ - קילוהרץ)
בתקציב שלך מהארץ, הייתי הולך על velodyne, תבחר דגם שאהבת ונראה אם הוא מתאים.
אבל צריך לבדוק איזה עוד חברות מתמחות בסאבים יש בארץ, תריץ חיפוש בפורום על סאבים כדי לראות איזה יש.

אחרי שתלמד קצת יהיה הרבה יותר קל להסביר לך אם יהיה צורך.

במחשבה שנייה אולי באמת לא כדאי שתתעסק עם יד שנייה וחו"ל לפני שתדע מה אתה עושה.
שוב, כדאי שתתחיל ללמוד כדי להיכנס לתחום המורכב הזה.

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

shigidar

אני שמח שלא התאפקת, אני אוהב ללמוד ולראות אם אני טועה.
מה הבעיה עם המשפט? אני יכול להביא לך רשימה של סאבים מחברות מתמחות שיורדות ל-14 הרץ, בפחות מ-1000 דולר. (Y)

א. אני לא בטוח, אני יודע שאני מסוגל לשמוע עד 20 הרץ ולא מזמן היה פה דיון בפורום וחברים עם סאבים שיורדים מתחת ל20 הרץ אומרים שהם מרגישים מצויין את התדרים שמתחת ל20 הרץ. ועוד אם אתה רוצה להוכיח את הטענה שלך, תביא הוכחה שאין מידע מוקלט בתדרים האלו בסרטים?

ב. אתה צודק, אבל לא משנה עד כמה המערכת שלך טובה אם היא לא מסוגלת לשחזר את כל הצלילים. לטענתך מתחת ל28 הרץ אנחנו לא נבחין בצלילים.

ג. מהיותך עוסק בתחום אני לא מבין איזה לגיטימציה יש לך להגיב.
הרבה חברים פה הציעו לעזור לו באופן אישי, כמו גם עם שאלות עתידיות ומידע שהוא יכול ללמוד פה.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מאחר והוא לא יכול לשמוע אפשרויות, ומעוניין באלפא רומיאו ולא במזדה 3, האפשרויות שלו הן מתצוגה\עודפים (קלוש), יד שניה או חו"ל.

לא מיהרתי להציע לו חו"ל וחלאס לבלבל במוח ולדבר כמו סוחר טיפוסי, אם לא היית קופץ בראש היית קורא שממש לא מיהרתי לשלוח אותו לאודיוגון והסברתי גם למה.

מה קשור עכשיו תחום תדרים של סאב? גם ככה בשביל להרגיש כמו שצריך את הנק' התחתונות צריך שתהיה אקוסטיקה ומיקום אידיאלי, מה שלא קיים במרבית החדרים, צריך סאב טוב ו"מהיר" נקודה. התמורה הכי טובה לכסף באה מחו"ל דוגמת SVS \ HSU, ושם גם אי אפשר ליפול מאחר ולא שמעתי מילה רעה אחת על הסאבים האלה, סביר להניח שגם לא נשמע. אבל יש עוד זמן עד שהוא יתחיל להתעסק בסאבוופרים, קודם שימצא זוג קדמיים טובים.
Utopia

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

שלום redcell

כמובן שאני יכול להמליץ רק על מערכות שמוכרות לי היטב, ולכן אציין לטובה את הפוקאל 816V
הבנתי שרמקולים כאלה הוצעו לך ע"י מספר חנויות, אבל לפחות לגבי אתה יכול להיות בטוח, שאני חף מכל אינטרס :) .

השלישייה הקדמית מתומחרת באזור 16-17k למוצר חדש.
לאחר מיקוח, ניתן להשיג דיל זול יותר.

בזמנו רכשתי זוג קדמי וסנטר מתצוגה, במחיר מופחת באופן משמעותי.
במידה ותעלה על מציאה כזו, יישאר לך עדיין מספיק תקציב לזוג אחורי איכותי (אפילו פוקאל) וסאב (לא משנה איזה חברה)

באחד האתרים בארץ, מופיעה סקירה מחמיאה מאוד על ה-816V
לא בטוח שאפשר לשים פה לינק ישיר, אך תוכל למצוא זאת בקלות בגוגל.

במידה וסוחר יסכים לעשות הדגמה אצלך בבית, זה יכול להיות מצוין.
אם לא, תצטרך לקחת את הסיכון.
לדעתי רוב הסיכוי שלא תתאכזב.

הסתייגות אחת קטנה:
אמנם לא מדובר ברמקולים קשים לדחיפה, אך בכל זאת יש לוודא שהמגבר שלך מתאים ברמתו, בכדי להוציא מהם את המיטב.

לגבי האפשרות של יד שניה, אינני סבור שאופציה זו מתאימה במקרה הספציפי הנדון.
כאשר רוכשים מוצר כזה, יש להגיע אל המוכר ולבדוק אצלו שהכול תקין, כי אחר כך אין החזרים ואין אחריות.
לרוב, המוכר גם מצפה מהקונה שיגיע אליו, בכדי לקחת את הציוד ולהתקינו באופן עצמאי...

בהצלחה (Y)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

קיפוד ,

RX6 "בחירה בטוחה" ?
למי בדיוק ?

:lol:

יש לי נסיון מצוין עם סדרות הברונז והסילבר שלהם וברשותי אחוריים שלהם בסלון.
להשוות אותם לסראונד של קליפש , פולק אודיו , פארדיים ו B&W שבדיוק אני בסבב האזנה לפני קניה זה מעליב.
מעניין גם מדוע חזום במבחן מצא את המוניטור אודיו כסתם עוד רמקול בעל טויטר בינוני שקיבל 3 כוכבים ודווקא
הקליפש שאתה יורד עליהם קיבל חמישה כוכבים וכרמקול מהטובים בקטגורית מחירו..
אז בלי קשר לבדיחות שלך על בעלי קליפש , אתה קשקשן גדול.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

epony

אז הנה הציטוט המלא, עם הדגשה למשפטים הרלוונטיים:

במידה ומדובר בעצלנות, איני יכול כל כך לעזור על דפי הפורום עקב המגבלה לעוסקים בתחום
אך לידיעתך, אם אין לך ידע / ניסיון הסיכויים מאוד קלושים שתצליח לבד ליצור איזון במערכת בייחוד אם אינך מתכוון ללמוד בשטח.
ומה שטוב לאחד לא תמיד טוב לאחר = כל אחד ימליץ לך את שנראה לו, ולפי טעמו והידע שלו.
הווה אומר שבמידה ואתה מעוניין להוציא תוצאה מושלמת, אתה צריך לחוות באופן עצמאי.

בהצלחה
...
"במידה ומדובר בעצלנות" - זו לא האשמה, זו אפשרות שיכולה להיות נכונה או לא.
אני לא רואה בזה האשמה, אולי ניסוח לא פוליטיקלי קורקט.
והמשך המשפט הוא הסיבה שבגללה הוא לא יכול לעזור על דפי הפורום, כעוסק בתחום.

אבל שמעון הציע את עזרתו, וכתב שיש לו יכולות לעזור
אם פותח השרשור בחר להיעלב ולא לנסות ולראות איך שמעון יכול לעזור לו, זו זכותו המלאה.

גילו נאות:
אין לי מושג מי הוא שמעון, מה העסק שלו ומה היכולות שלו, אבל הוא הציע עזרה
ואתה כתבת:
ואני מחכה שאחד מהעוסקים בתחום ירים את הכפפה וישקיע בבחור..!
...
לאחר שהוא הציע את עזרתו

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”