הורחבו שידורי הנסיון של HOT HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #21 

התגובה הראשונית שלי היתה לכתוב ש- DVB-T משמש כיום ל-SDTV, ולא ידוע לי אם ניתן לשדר ב-DVB-T שידורי HDTV.

בבדיאה מעמיקה יותר בוויקיפדיה (DVB-T), מתברר כי DVB-T מוגדר להעביר TS של MPEG-2 אבל לאחרונה גם H.264. בנוסף, הוא תומך מספר שיטות קידוד, ומגיע עד 31.6Mbit/s בקצב המקסימלי.

לאחר חיפוש פרטני יותר, מסתבר שיש מקלטי DVB-T שמתיימרים לקלוט HDTV:
http://www.comprousa.com/New/en/dvb-t.html

עבור לשידור לוויני, ישנו תקן DVB-S2 שמחליף את ה- DVB-S שאמור לתת קידוד יעיל ב- 30% יותר (כלומר 30% יותר ביטים באותו ספקטרום שידור). לזה אפשר להוסיף שיפורים במעבר מ-MPEG-2 ל- H.264 (כלומר זה בנוסף, לא במקום). אני מניח שאפשר לשדר HDTV על DVB-S במחיר של בזבוז 30% פחות ביטים לשניה על אותו רוחב תדר.

בכל מקרה, בשביל להקליט HDTV מהכבלים או מהלווין תשכח מ-DVB בגלל נושא ההצפנה. אתה תהיה תלוי בחסדיהם או ליתר דיוק בחסדי הממיר שהם ימכרו - אם היציאה היחידה תהיה רק HDMI, תוכל לשכוח מכל הקלטה שהיא.
אם תהיה יציאת composite תוכל להקליט, אם תמצא כרטיס שמסוגל להקליט אות זה.

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 730
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

למה שלא יהיו יציאות אנטנה לממירים הללו כפי שיש בארה"ב? (כמו שרואים בתמונה כאן
http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/ ... 913_211037)
אם בארה"ב ניתן להקליט כיום היי דף כנראה שזה לא כזה חזון נדיר וניתן לצפות לזה כאן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #23 

udif,

חידשת לי, תודה!

לגבי DVBS2 היתרון שלו הוא בגלל המעבר לקידוד H264 (כלומר, ה-30% זה השיפור, אין בנוסף לזה כלום, אלא אם כן הגוף המשדר החליט להוריד את קצב הנתונים יותר).

kouliben1,

אתה טועה, ההבדל הוא שמאז שבארה"ב קבעו את התקנים - השתנו המון דברים והפרנוייה חוגגת. כיום הכל הרבה יותר מוצפן, חסום ומוגן. המזל שלנו הוא ש-HDTV יצא בארה"ב בתקופה לפני שהבינו את עומק הבור שהאינטרנט חופר עבור הגופים המשדרים.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #24 

קוליבן:

"יציאת אנטנה" לא תעזור לך. היא תשדר במקרה הטוב שידור אנלוגי רגיל, אף אחד לא הולך לשדר לך אות דיגיטלי לא מוצפן ביציאה של הממיר, ואף אחד לא ישדר (היינו, יציאת "אנטנה", שידור מאופנן וכו') לך אות אנלוגי HDTV כי אין כזה תקן.

לגבי הקלטת HDTV, לפי הקטע שציטטת: קרא היטב! הכרטיס יכול להקליט HDTV שהוא קולט מהאוויר (עם ATSC), הוא לא יכול להקליט HDTV שנכנס לו בכניסות האחרות (לא אנטנה). מאחר שאתה תהיה חייב ממיר (מהסיבות שהסבירו כאן), הסיגנל היחיד שאתה יכול לקוות לו הוא סיגנל DVI לא מוצפן, או יציאת RGB ברזולוציה גבוהה, ואז תצטרך כרטיס שיודע להקליט אות כזה, ואין משהו זמין כזה כרגע במחיר נורמלי. אם, כמו שעופר אמר, היציאה תהיה HDMI, זה יהיה מוצפן, ולא תוכל להקליט.

ואם תוציא סיגנל מהיציאות האנלוגיות הרגילות (SVHS למשל), אז הסיגנל וההקלטה לא HDTV, ולא עשית בזה כלום.

בקיצור, חבל לבזבז על זה זמן עכשיו, אם אתה בונה HTPC תדאג שיהיה לך כרטיס CAPTURE הכי איכותי שאתה יכול להרשות לעצמך אחרת האיכות שתקבל תהיה יותר גרועה באופן משמעותי מהסיגנל המקורי שנותנים הכבלים והלוויין.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

oferlaor כתב:udif,

חידשת לי, תודה!

לגבי DVBS2 היתרון שלו הוא בגלל המעבר לקידוד H264 (כלומר, ה-30% זה השיפור, אין בנוסף לזה כלום, אלא אם כן הגוף המשדר החליט להוריד את קצב הנתונים יותר).

kouliben1,

אתה טועה, ההבדל הוא שמאז שבארה"ב קבעו את התקנים - השתנו המון דברים והפרנוייה חוגגת. כיום הכל הרבה יותר מוצפן, חסום ומוגן. המזל שלנו הוא ש-HDTV יצא בארה"ב בתקופה לפני שהבינו את עומק הבור שהאינטרנט חופר עבור הגופים המשדרים.
...
לדעתי אתה טועה.

למיטב הבנתי, סט תקני ה- DVB מגדיר איך מקודדים ביטים על ערוץ תקשורת אנלוגי באופן האופטימלי (QAM, QPSK, CPM, 8PSK קידודי טרליס וכו').
לאחר שיצרת ערוץ דיגיטלי בעל bitrate מקסימלי כלשהוא, אתה יכול להעביר עליו איזה סוג של bitstream שתרצה. כמובן שאתה חייב להגדיר איזו מעטפת כדי שהמקלט ידע איזה decoder להפעיל.

אם תחפש הסברים על DVB-S לעומת DVB-S2 תראה שההבדלים הם בעיקר שיטות קידוד יעילות יותר (שאני מניח מצריכות DSP חזקים יותר), וכך ניתן להשיג עוד שיפור של 30%.
אין קשר בין DVB-S2 ל- H.264 . במקרה הפיתוח נגמר במקביל ומשתמשים בהם יחד לטובת HDTV.
זה נכתב בפרוש בערך המתאים בויקיפדיה (אני סומך עליהם בערכים טכניים הרבה יותר מאשר לגבי ערכים מחיי היומיום שעשויים להיות במחלוקת).

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

היי דריקס, ראשית תודה על ההסברים המפורטים.
אני מנסה להבין, אתה מסכים שהכרטיס יכול להקליט HDTV "שהוא קולט מהאוויר". אם אני מבין נכון - מהאוויר פירושו דרך אנטנה שיוצאת מהממיר ומתחברת לכרטיס. מאידך בפסקה הראשונה אתה טוען שיציאת אנטנה לא תעזור לי?

ד"א, למה הכוונה ב"מוצפן"? גם כרגע הכל מוצפן ואני עדיין מקליט בחיבור הממיר לכרטיס באנטנה.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

הכרטיס יכול להקליט HDTV מהאוויר אם יש שידור HDTV. יציאת האנטנה בממיר שלך *לא* תשדר HDTV, אלא שידור רגיל. הסיבה היא ששידור HDTV דורש ציוד מאוד יקר לאפנן ולקודד, אין סיכוי שהממיר יוציא סיגנל כזה, ובוודאי לא סיגנל מוצפן שכרטיס לכידה יכול לקלוט. אז אם תחבר את יציאת האנטנה של הממיר לכניסת האנטנה של כרטיס הלכידה (בהנחה שהשידור יהיה באותו סטנדרט), המקסימום שתוכל לצפות לו זו הקלטה באיכות כמו של היום, לא HDTV, ואז מה הטעם? תקנה כרטיס רגיל וזהו.

וזה מביא אותי לנקודה השניה - הצפנה. היום השידור עד הבית מוצפן, ואז הממיר מוציא אות לא מוצפן לטלויזיה שלך (או לכרטיס הלכידה, שאז אתה יכול להקליט). בHDTV יש הצפנה *נוספת*, בין הציוד קצה אצלך בבית לבין הטלויזיה, באמצעות HDMI. הסיבה לכך היא רצון של בעלי התוכן שלא יקליטו את התכנים (כמו שאתה מתכוון לעשות). אות מוצפן כזה לא תוכל להקליט. כרגע הציוד בד"כ מאפשר לך לקבל אותו אנלוגי לא מוצפן אבל באיכות נמוכה יותר, ואיכות HDTV רק בחיבור דיגיטלי מוצפן. ואת זה אי אפשר להקליט, וחוזר חלילה.

בקיצור, חבל להתעקש, אין כרגע פתרונות ישימים לזה.

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

תודה על ההסבר המאלף
נכנעתי 8)

ורק תיקון אם יורשה לי, כתבת: "בקיצור, חבל להתעקש, אין כרגע פתרונות ישימים לזה. " צ"ל, אין פתרונות ישימים בארץ. (אם הצלחתי להבין).

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

בערך. אי האפשרות ללכוד את הסיגנל שיוצא מציוד הקצה לצג (היינו, מממיר) משפיעה בכל העולם. בגלל שאין בארץ שידור HDTV טרסטריאלי (בדומה לאירופה), ובגלל שהכבלים והלווין משתמשים בהצפנות לא סטנדרטיות, אין כרטיס שיכול לקבל את האות שיוצא מהכבל / לווין ולפענח אותו פנימית, ולכן אין דרך להקליט ישירות. אולי כשיעברו ל HDTV הם ישדרו בתקן הרלוונטי ויאפשרו לכידה באמצעות כרטיס? אולי. הלווין בכלל לא משדר HDTV, הכבלים עוד לא סגורים על עצמם, ועוד מוקדם לדון בזה. אולי אפשר יהיה לחזור לדיון הזה עוד שנה, כשיתחילו לשדר איזה ערוץ אחד או שניים בHDTV (אולי). תרשום לך תזכורת באאוטלוק :)

עד אז - אל תטריד את עצמך...

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

נדמה לי שאני מעדיף לשים לעצמי תזכורת באאוטלוק 'לארוז את הפקלאות ולעבור למדינה מתקדמת"..

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

kouliben1 כתב:היי דריקס, ראשית תודה על ההסברים המפורטים.
אני מנסה להבין, אתה מסכים שהכרטיס יכול להקליט HDTV "שהוא קולט מהאוויר". אם אני מבין נכון - מהאוויר פירושו דרך אנטנה שיוצאת מהממיר ומתחברת לכרטיס. מאידך בפסקה הראשונה אתה טוען שיציאת אנטנה לא תעזור לי?

ד"א, למה הכוונה ב"מוצפן"? גם כרגע הכל מוצפן ואני עדיין מקליט בחיבור הממיר לכרטיס באנטנה.
...
שיהיה ברור - כשמדברים על ATSC מדובר על קליטת HDTV בארה"ב דרך אנטנה ישנה, כזו שעמדה על גגות ישראל עד לפני כמה שנים. ישנן תחנות טלויזיה בארה"ב שמשדרות HDTV דרך שידור טלויזיה רגיל שנקלט באנטנה.בלי לווין, בלי כבלים, בלי תשלום ובלי טובות.

היציאה הנוכחית מהממיר שלך היא לא יציאת אנטנה (יציאת אנטנה זו יציאת RF, כלומר לוקחים את אות הוידאו "ומערבלים" אותו על תדר נושא - כך שלכל תחנה יש תדר משלה), והיא בוודאי לא מוצפנת - אחרת לא היית יכול לדגום אותה ע"י כרטיס PVR.

pop_up
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #32 

שידורי ATSC בארצות הברית וקוריאה הם יוצאי דופן במובן שיש תוכן HDTV לא מוצפן ויש אפשרות לצפות ולהקליט דיגיטלית במחשב
זה הרי המקור לכל ה TS שמורידים מהרשת

עבור השידורים המוצפנים בכבלים ובלווין - עובדים היום בעולם על פיתוחים שיאפשרו בצורה חוקית לצפות ולהקליט דיגיטלית במחשב
אחד הפיתוחים שכבר יצא הוא OCUR שמתאים לכבלים בארצות הברית
יש ל ATI כרטיס שעובד על פי התקן הזה
נקווה שיגיעו בעתיד גם פתרונות דומים ל DVB

מצורף לינק לתקן OCUR

http://www.opencable.com/downloads/spec ... 060622.pdf
נערך לאחרונה על ידי pop_up ב 13/09/2006 17:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #33 

ניסיון בשביל POP_UP.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

pop_up
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה #34 

1 2 3 ניסיון
:D
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס

BigBird
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84

תוכן ישראלי ראשון לצילום ב HD?

שליחה #35 

סוף טוב הכל טוב. "האלופה 2" תצא לדרך בקרוב. היא תצולם ב"היי דפינישן" ויהודה לוי, עפר שכטר כבר בפנים. לירז צ'רכי לא תמשיך, ככל הנראה לעונה השנייה. עד אז, מי שיתגעגע יוכל לצפות בשידורים חוזרים של "האלופה" בVOD. הפרק האחרון אגב, ניתן לצפייה בVOD מהיום. לחסרי הסבלנות: היזהרו. הפתעות מרעישות מצפות לכם.

(Y) (Y)

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה #36 

הודעה הזו ממש קולעת להגדרה רגשות מעורבים [/u]- בקרוב האלופה ב HD
:lol:
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

yonezet
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #37 

מהיום החלו פרסומות בערוץ HOT HD.
בפרסומת אמרו "HOT מציגה, HOT HD - טלוויזיה באיכות HIGH DEFINITION"

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #38 

yonezet, משדרים סרטים?
או שסתם hot hd - טלויזיה באיכות hd שמציגה פרומויים.

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה #39 

yonezet כתב:מהיום החלו פרסומות בערוץ HOT HD.
בפרסומת אמרו "HOT מציגה, HOT HD - טלוויזיה באיכות HIGH DEFINITION"
...

מה מספר הערוץ ..........? (לא שזה יעזור לי )

yonezet
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #40 

משדרים פרקים של CLASSICAL DESTINATIONS ועוד כמה סדרות דוקיומנטריות. אתמול בלילה היה סרט יפני. בין סדרה לסדרה יש את הפרסומת
ראיתי אותה שוב, והנה כל מה שכתוב בה לפי הסדר:

HOT HD
לחיות את התמונות
להרגיש את הצבעים
לצלול עם הצלילים
HOT מציגה
HOT HD
טלוויזיה באיכות HIGH DEFINITION
חווית הצפייה המתקדמת בעולם
חדות
צבע
וצליל