היסטוריה בערוץ 2: פרק של חטופים שודר היום בפורמט 16:9

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
BoazBoaz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

רוב הטלויזיות בארץ הם כבר 16:9 ולא 4:3. ולכן רוב הצופים "סובלים" משידורי 4:3. מדוע מתעקשים לשדר לרוב על 4:3.

אני לא מדבר אל איכות HD הדגש שלי הוא רק ההתאמה לפורמט.

הבעיה בשידור HD ברורה. ולכן זה לא הדגש בשאלתי.

יש סיבה ??

matan417
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340

שליחה

בעידן פלוס ראו ב16:9, בוא נדייק ב4:3 מתוח. (היה כתוב בצד 16:9).

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240

שליחה

matan417 כתב:בעידן פלוס ראו ב16:9, בוא נדייק ב4:3 מתוח. (היה כתוב בצד 16:9).
...
נכון, היה Anamporhic, אבל דיברתי על כך שהשידור לא סומן 16:9 בפן הטכני (לא על המסך..)
כך, הממירים/טלוויזיות לא ידעו לבצע LETTER BOX או P&S (לבעלי טלוויזיות 4:3) מאחר והשידור לא סומן 16:9..
(לחילופין, גם אצל מי שבבעלותו טלוויזיה 16:9 וצופה ביחס הצפייה המקורי של הערוץ (כלומר רואה ערוץ 2 ב4:3 - עם פסים שחורים בצדדים) התמונה לא נפרשה על כל המסך באופן אוטומטי, אלא רק בקינפוג ידני של מתיחה)
גם בערוץ 1 יש את אותה הבעיה, כאשר הם משדרים ב-16:9.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

ישראבלוף......לא התביישו לשים לוגו 16:9 8O
צפיתי דרך שידור חופשי בלווין.האות היה 4:3,מדוייק 544X576,הממיר היה במצב PILLARBOX,זאת אומרת ביגלל האות 4:3,ניראה עם פסים שחורים בצדדים,אבל ניראה שהדמויות צרות וארוכות,העברתי למצב JUST SCALE,והתקבלה תמונה 16:9 ללא מתיחה,אבל בגלל ביטרייט נמוך,איכות תמונה בינוני מינוס.....לפי התלהבות של אנשים פה,כניראה אין להם מושג מה זה איכות שידור נורמלי 8O

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341

שליחה

!!!! its about time
:D
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

ocsi כתב:ישראבלוף......לא התביישו לשים לוגו 16:9 8O
צפיתי דרך שידור חופשי בלווין.האות היה 4:3,מדוייק 544X576,הממיר היה במצב PILLARBOX,זאת אומרת ביגלל האות 4:3,ניראה עם פסים שחורים בצדדים,אבל ניראה שהדמויות צרות וארוכות,העברתי למצב JUST SCALE,והתקבלה תמונה 16:9 ללא מתיחה,אבל בגלל ביטרייט נמוך,איכות תמונה בינוני מינוס.....לפי התלהבות של אנשים פה,כניראה אין להם מושג מה זה איכות שידור נורמלי 8O
...
נעזוב הגדרות טכניות, ישראבלוף או לא
עדיף שידור 16:9 מכווץ ל-544X576 (ונמתח במסך ל-16:9) מאשר מה שמשודר בימים כתיקונם. ערוץ 1 עושה את זה בלא מעט סדרות כבר זמן. איכות התמונה לא נופלת בהרבה (אם בכלל) משידור 4:3 מתוח רגיל וכל העסק כואב הרבה פחות בעיניים - הגזרה של סנדי בר מועדפת בהרבה :)

בקיצור עד שיהיה כאן שידור HD אמיתי אני אומר לערוץ 2: שאפו, תמשיכו.

BoazBoaz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

Gimm, צודק. יהיה ממש נחמד אם יעבירו את כל השידורים באותה צורה (גם אם לא HD!!!). לא ברור לי מה מפריע להם לעשות זאת כבר מחר בבוקר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

BoazBoaz כתב:Gimm, צודק. יהיה ממש נחמד אם יעבירו את כל השידורים באותה צורה (גם אם לא HD!!!). לא ברור לי מה מפריע להם לעשות זאת כבר מחר בבוקר.
...
אם הם לא ישדרו לכל הפחות את הפולס שאומר לממיר שמדובר באות 16:9 זה יעשה כאב ראש גדול מאוד לכל מי שאין לו טלויזיה עם מסך רחב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

זה עושה כאב ראש גם למי שיש לו מסך רחב ומגדיר את הממיר למצב Pillar Box (פסים שחורים בצדדים כשיש שידור 4:3).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

הערוצים בארץ לא יודעים לשדר, ממש חובבנים.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”