היסטוריה בערוץ 2: פרק של חטופים שודר היום בפורמט 16:9
- BoazBoaz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
רוב הטלויזיות בארץ הם כבר 16:9 ולא 4:3. ולכן רוב הצופים "סובלים" משידורי 4:3. מדוע מתעקשים לשדר לרוב על 4:3.
אני לא מדבר אל איכות HD הדגש שלי הוא רק ההתאמה לפורמט.
הבעיה בשידור HD ברורה. ולכן זה לא הדגש בשאלתי.
יש סיבה ??
אני לא מדבר אל איכות HD הדגש שלי הוא רק ההתאמה לפורמט.
הבעיה בשידור HD ברורה. ולכן זה לא הדגש בשאלתי.
יש סיבה ??
- matan417
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 340
בעידן פלוס ראו ב16:9, בוא נדייק ב4:3 מתוח. (היה כתוב בצד 16:9).
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
נכון, היה Anamporhic, אבל דיברתי על כך שהשידור לא סומן 16:9 בפן הטכני (לא על המסך..)matan417 כתב:בעידן פלוס ראו ב16:9, בוא נדייק ב4:3 מתוח. (היה כתוב בצד 16:9)....
כך, הממירים/טלוויזיות לא ידעו לבצע LETTER BOX או P&S (לבעלי טלוויזיות 4:3) מאחר והשידור לא סומן 16:9..
(לחילופין, גם אצל מי שבבעלותו טלוויזיה 16:9 וצופה ביחס הצפייה המקורי של הערוץ (כלומר רואה ערוץ 2 ב4:3 - עם פסים שחורים בצדדים) התמונה לא נפרשה על כל המסך באופן אוטומטי, אלא רק בקינפוג ידני של מתיחה)
גם בערוץ 1 יש את אותה הבעיה, כאשר הם משדרים ב-16:9.
- ocsi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1609
ישראבלוף......לא התביישו לשים לוגו 16:9
צפיתי דרך שידור חופשי בלווין.האות היה 4:3,מדוייק 544X576,הממיר היה במצב PILLARBOX,זאת אומרת ביגלל האות 4:3,ניראה עם פסים שחורים בצדדים,אבל ניראה שהדמויות צרות וארוכות,העברתי למצב JUST SCALE,והתקבלה תמונה 16:9 ללא מתיחה,אבל בגלל ביטרייט נמוך,איכות תמונה בינוני מינוס.....לפי התלהבות של אנשים פה,כניראה אין להם מושג מה זה איכות שידור נורמלי
צפיתי דרך שידור חופשי בלווין.האות היה 4:3,מדוייק 544X576,הממיר היה במצב PILLARBOX,זאת אומרת ביגלל האות 4:3,ניראה עם פסים שחורים בצדדים,אבל ניראה שהדמויות צרות וארוכות,העברתי למצב JUST SCALE,והתקבלה תמונה 16:9 ללא מתיחה,אבל בגלל ביטרייט נמוך,איכות תמונה בינוני מינוס.....לפי התלהבות של אנשים פה,כניראה אין להם מושג מה זה איכות שידור נורמלי
- MONI
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
!!!! its about time

you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !
but you can't fool all the people all the time !
- gimm
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
נעזוב הגדרות טכניות, ישראבלוף או לאocsi כתב:ישראבלוף......לא התביישו לשים לוגו 16:9![]()
צפיתי דרך שידור חופשי בלווין.האות היה 4:3,מדוייק 544X576,הממיר היה במצב PILLARBOX,זאת אומרת ביגלל האות 4:3,ניראה עם פסים שחורים בצדדים,אבל ניראה שהדמויות צרות וארוכות,העברתי למצב JUST SCALE,והתקבלה תמונה 16:9 ללא מתיחה,אבל בגלל ביטרייט נמוך,איכות תמונה בינוני מינוס.....לפי התלהבות של אנשים פה,כניראה אין להם מושג מה זה איכות שידור נורמלי...
עדיף שידור 16:9 מכווץ ל-544X576 (ונמתח במסך ל-16:9) מאשר מה שמשודר בימים כתיקונם. ערוץ 1 עושה את זה בלא מעט סדרות כבר זמן. איכות התמונה לא נופלת בהרבה (אם בכלל) משידור 4:3 מתוח רגיל וכל העסק כואב הרבה פחות בעיניים - הגזרה של סנדי בר מועדפת בהרבה
בקיצור עד שיהיה כאן שידור HD אמיתי אני אומר לערוץ 2: שאפו, תמשיכו.
- BoazBoaz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
Gimm, צודק. יהיה ממש נחמד אם יעבירו את כל השידורים באותה צורה (גם אם לא HD!!!). לא ברור לי מה מפריע להם לעשות זאת כבר מחר בבוקר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
אם הם לא ישדרו לכל הפחות את הפולס שאומר לממיר שמדובר באות 16:9 זה יעשה כאב ראש גדול מאוד לכל מי שאין לו טלויזיה עם מסך רחב.BoazBoaz כתב:Gimm, צודק. יהיה ממש נחמד אם יעבירו את כל השידורים באותה צורה (גם אם לא HD!!!). לא ברור לי מה מפריע להם לעשות זאת כבר מחר בבוקר....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
זה עושה כאב ראש גם למי שיש לו מסך רחב ומגדיר את הממיר למצב Pillar Box (פסים שחורים בצדדים כשיש שידור 4:3).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
הערוצים בארץ לא יודעים לשדר, ממש חובבנים.