מקציף Twister Pro דרך "הדיל היומי", נראה נחמד.

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
Joha132 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641

שליחה

את האמת - החלב כשהוא עם מקציף הלאטה (החלק) עובד בצורה נחמדה יותר ובאמת מגיע למרקם יותר קרוב לחלב דרך המכונות קיטור.

אני אישית עוד לא יודע מה מתאים לי יותר, כי פעם ככה פעם ככה, אבל בשני המצבים נהנה מכל רגע.
90 שניות והחלב גם מגיע לנקודה הנכונה מבחינת החום והטעם שלו.

במקציף הקפוצ'ינו אני משתמש בטריק הכפית - וככה נמנע משימוש בכל הקצף.
התוצאה היא ממש טובה ומאוד מאוד דומה להקצפת הלאטה (רק שכאן אפשרות להוסיף מעט קצף במידה וארצה)

בסיום החימום עדיף לדפוק על מגבת, לערבב ושוב לדפוק ורק אז לשפוך החלב.

irit24,
בהקצפת הלאטה יש ממש שכבה דקיקה של קצף, וזאת מאחר והחלב עבר תהליך של סיבוב וערבוב - ז"א הוכנס אוויר לחלב וזו תוצאה של הדבר.
מרקם החלב מגיע לרמה הנכונה ללאטה, ומתקרב מאוד לרמת ההפוך - רק ללא הרבה קצף. יש המעדיפים זאת מאחר והמקציף מקציף את החלב קצת מעבר למה שרצוי (ז"א קצף גילוח) ושוב אומר כי אני משתמש בטריק הכפית שפרסמתי באשכול, וככה נמנע משימוש בו.

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה

שאלה לכל בעלי הtwister pro האם לוקח למכונה להקציף כוס חלב עם הדיסקית של הקפוצינו למעלה משלוש דקות?
כי למכונה שלי לוקח להקציף כוס חלב למעלה משלוש דקות ורציתי לדעת אם יש בעיה במקציף שלי מלבד לכך שדיסקית הלאטה כלל לא מקציפה

תודה מראש לכל העונים ערב נעים אירית

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 828

שליחה

היי,
כעת שהדיל כבר איננו בתוקף, האם אתם חושבים שהמוצר מצדיק תוספת של 100 ש"ח (+/-) מאשר המקציף של נספרסו?

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

whoisgod כתב:היי,
כעת שהדיל כבר איננו בתוקף, האם אתם חושבים שהמוצר מצדיק תוספת של 100 ש"ח (+/-) מאשר המקציף של נספרסו?
...
מה שמנע ממני לרכוש מקציף חלב עד המבצע הנ"ל זה או בגלל מחירים מטורפים או בגלל שהמקציף כולל גוף חימום כמו המקציף של נספרסו. במקציף של נספרסו אין אפשרות לשתוף את המיכל ואם כן אז בעדינות כי המיכל הוא הגוף חימום של המקציף ואסור שזה יבוא עם מגע של מים. לכן נמנעתי לרכוש את המקציף הזה.
אני חושבת שברמת הביצועים כל סוגי המקציפים פחות או יותר באותה רמה אין עדיין מקציף שמגיע לרמת הקצפה של בית קפה או קיטור. המקציף TWISTER PRO מגיע עם גוף חימום נפרד את המיכל אפשר להכניס למדיח פשוט קל והכי חשוב נקי. ראיתי שאפשר להשיג את המקציף הזה במקומות מסוימים ב500 ש"ח במקום 700 ש"ח לדעתי שווה את ה110 שקלים הנוספים. אני מאוד מרוצה מהמקציף TWISTER PRO בעיקר בגלל שהחלב יוצא חם מאוד כמו שאני אוהבת להבדיל משאר המקציפים.

Joha132 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עדכון: מצאתי ממצא חדש:

טבעת מקציף הלאטה - שמתי לב שיש רק מצב אחד בו היא מקציפה נכון וטוב,
יש בטבעת של הלאטה (החלקה) 2 צדדים, פאות.
צד אחד - חלק.
צד שני - גם הוא חלק - אך בעל 2 חריצים בצורת "ח"

כשניסיתי כמה פעמים להכין החלב עם המקציף, גיליתי שפעם יש מעטה נכבד של קצף ובמידה מדוייקת למה שצריך להיות (לא כמו טבעת הקפוצ'ינו כמובן), ופעם החלב מקבל רק חימום וערבוב, ללא קצף כלל.

הממצא שהגעתי אליו הוא - הצד המחורץ צריך להיות כלפי מעלה - כך הוא "מערבב" החלב ויוצר את הקצף\קרמה במידה המדוייקת יותר וממש ממש נהנה מכל רגע ממנו.
whoisgod כתב:היי,
...
הכל תלוי בשימוש שלך,
קח בחשבון שהמקציף בכלל לא באותו סדר גודל.
בטוויסטר אפשר להכין כמות גדולה של חלב לעומת הנספרסו
ובגודל עצמו פיסית הייתי מעדיף את הנספרסו מאחר והטוויסטר הוא כמו מכונה (להשוואה - מכונות נספרסו כמעט באותו הגודל של המקציף)

מה שכן,
החלב יוצא הרבה יותר נכון וטוב מהנספרסו.. וזה בוודאות..
יצא לי להשתמש בAerrocino (עם הידית) וכשאתה מקציף עם טבעת הקפוצ'ינו - לא נשאר לך חלב לשתות וזה לפעמים מעצבן עד שאתה לומד למלא עד הסוף ולומד שיטות לשימוש נכון במוצר.
בטוויסטר כל פעם מחדש לומדים דברים, ומה שטוב - הכי חשוב לדעתי - האפשרות לנתק מהמכשיר ולשטוף מיד במכונה או בכיור.
הנספרסו לוקה בחסר מאוד גדול בגלל השטיפה החלקית שניתן לבצע בו, וגם עם הזמן - פנים המכשיר (כד ההקצפה עצמו הוא המכשיר) נשרט בשטיפה ויש להזהר מאוד מאחר ושריטה קלה בטפלון תשיג לך תוצאות ממש לא נעימות (חלב יישרף, ישנה טעם, לעטים צבע.. לא סתם אומרים ששנה וחצי זה ממוצע השימוש בארוצ'ינו..)

אני חושב שסה"כ מכשיר מעולה, אני לא יודע אם הייתי משקיע עוד כסף מאחר ואין לי השיקולים העומדים בפניך.
תקרא פה, תקרא סקירות בחו"ל, ותגיע למסקנה בעצמך עם ייעוץ וטיפים ממשתמשים.

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה רבה על הטיפים.

ננסה ללכת לסניף של אלמ ולראות כמה נמוך הם מוכנים לרדת...

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437

שליחה

האם יש לטבעת קוטביות ?
לפעמים היא נדחית ועפה החוצה
חשבתי שהחריצים מסמנים קוטביות אבל זה לא זה
זה די בעייתי אם קודם ממלאים חלב ואז זה קופץ וצריך לדוג את הטבעת
מתוך החלב - מה שאני לא עושה אלא ממלא חלב חדש
ואני משתדל למלא רק אחרי שמיקמתי את המיכל עם הטבעת

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נקנה הטוויסטר פרו בעקבות ההמלצות.
תודה! (f)

dman23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553

שליחה

whoisgod כתב:נקנה הטוויסטר פרו בעקבות ההמלצות.
תודה! (f)
...
בכמה, אם אפשר לשאול?

Joha132 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ra,
במכשירי ההפך הוא הנכון - דווקא צריך להפעיל כח בכדי לשחרר הטבעת..

לפי מה שאני הסקתי, וזה ניכר בשטח, זה שהחריצים הללו דווקא יוצרים את ערבוב החלב. (במקציף החלק)
בלי חריצים אלו - הטבעת סתם הייתה מסתובבת ללא מעש.
זה מאוד הגיוני דווקא.

במידה והטבעת שבמכשירך משתחררת בעת הפעלה - צור קשר עם מקום הרכישה, או דרך היצרן\ספק\נותן השירות:
Shelly/Compa
http://www.copama.co.il/shelly.asp?c=93

whoisgod,
מחכים לחווית השימוש.

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ra כתב:האם יש לטבעת קוטביות ?
לפעמים היא נדחית ועפה החוצה
חשבתי שהחריצים מסמנים קוטביות אבל זה לא זה
זה די בעייתי אם קודם ממלאים חלב ואז זה קופץ וצריך לדוג את הטבעת
מתוך החלב - מה שאני לא עושה אלא ממלא חלב חדש
ואני משתדל למלא רק אחרי שמיקמתי את המיכל עם הטבעת
...
מידי יום אני משתמשת במקציף וקרה לי פעם אחת בלבד שהדיסקית יצאה ממקומה ותחילה לא שמתי לב לכך רק לאחר סיום ההקצפה ראיתי שזה בכלל לא הקציף וחששתי שמדובר בתקלה. אך לפתע שמתי לב שהדיסקית נמצאת בצד וכלל לא במקומה. מה שמוזר כי הדיסקיות עם מגנט ולדעתי הדיסקית צריכה לשבת טוב ולא לזוז אלא אם הדיסקית נמצאת ליד מגנט נוסף

qarliv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

לא מקציף לגמרי-נשאר חלב-זה תקין?

שליחה

הטוויסטר עם מקציף הקפוצ'ינו (טבעת משוננת) מקציף חלקית את החלב. כאשר שופכים מהכד אל הכוס, קודם יוצא חלב לא מוקצף - האם זה נורמלי? יש דרך לתקן זאת?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78969
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מישהו יודע מדוע ה-TWISTER PRO ממשיך לזמזם איזה דקה גם אחרי שהוא צפצף שהוא סיים?

qarliv,

החלב המוקצף תמיד נשפך אחרון :)

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437

שליחה

טעות

Joha132 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

oferlaor,

ישנו מנגנון הקירור לאחר השימוש, בכדי שתוכל להשתמש מייד בפעם השנייה.
מאחור (במקום בו נמצאת הדיסקית הספייר) יש פתח אוורור ובתוכו מאורר קטן - הוא הזמזמן הקטן.

אצלי הוא בסביבות ה-20 שניות עם הזמזום (טוב, תלוי גם בכמות החלב\חום שיצר.. המנוע אף הוא מתחמם)

אמליץ לך לבדוק האם משהו חוסם את הפתח אוורור, או לחלופין להשתמש עם מעט לחץ אוויר (או מייבש שיער במקרה ואין) ולשחרר אבק מהפתח אוורור (מה שלא נראה לי שבאמת קרה)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא מדדתי את הזמן המדוייק. לא לגמרי הבנתי למה הוא מתקרר אם צריך להשתמש בו במהירות שוב - ההקצפה אפקטיבית יותר כשהחלב קר?

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638

שליחה

לי יש תאוריה אחרת - הגוף חימום צריך אוורור בזמן/לאחר העבודה כדי שלא יישרף.
בגרסה שקניתי לא קיים מתג מרובע ON/OFF אלא רק כפתור הפעלה עגול שבפעם הראשונה גם מדליק את המכשיר, נראה לי שזו וריאציה לגרסה הקודמת שנועדה למנוע מאנשים לכבות את המכשיר מוקדם מדי, בשני המקרים נקרא המוצר TWISTER PRO.
בקיצור המכשיר עדיין עובד ושימושי ברמה יום-יומית. מקווה שישרוד לפחות שנה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

maladjusted,

טוב שאמרת, אני בד"כ מכבה אותו עם המתג בדיוק בגלל הרעש המוזר הזה... לא חשבתי אפילו על האפשרות שזה מיועד לשמירה על המנוע קר...

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

בקשר לדיסקיות

שליחה

לאחר יומיים של עבודה עם הדיסקית החלקה (המיועדת ללאטה ולא לקפוצ'ינו) - תמונה מס' 1, הבחנתי ברעש מתכתי חזק ברגע שאני משתמש בה - ולא משנה באיזה צד, ואין בכלל פעולת הקצפה, הדיסקית כאילו ונתקעה במקומה.
יצרתי קשר עם שירות הלקוחות ולאחר מספר ימים נשלחה אלי בדואר דיסקית חלופית (ללא עלות כמובן) הפלא ופלא הדיסקיות כלל אינן זהות, ובדיסקית החדשה לא ניתן לבחור באיזה צד להניח אותה :lol: - תמונה מס 2.
אני חייב לציין שהיא עושה את העבודה בצורה טובה יותר, כמובן שאין הקצפה כמו בדיסקית השנייה, אך עדיין יש מעט קצף "ידידותי למשתמש" שממש לא מזכיר מרקם של קצף גילוח.

מעניין אותי לדעת - האם מישהו רכש מלכתחילה את המקציף עם הדיסקית השנייה?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

מה, יש לדיסקית השנייה תוספת גשרון כזה? אני גם רוצה....
מוטי

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”