זיכרון מזוהה כ1333MHZ במקום 1600MHZ

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #21 

אחלה תמונות, מה יש לך :wink: יש אנשים שאפילו את זה לא יעשו כדי לפתור לעצמם את הבעיות. :?
גם קוויק וגם אקספרט ייתנו לך לשנות את הערכים קוויק זה יותר פשוט, אקספרט זה אחד אחד, ואת כל הערכים יש לך באתר היצרן!
בקשר לתזמונים אם הוא לא נתן את הערכים הנכונים לזיכרון המחשב לא יעלה או יפול, ואתה צריך כמו במקרה שלך להכניס ערכים ידנית כדי לפתור את הבעיה. שתגיע לערך הנכון המחשב יעבוד והכל יהיה טוב!
אוטומטי מקריס לך כרגע. קוויק זה בשבילך כנס שחק תכניס!!!!
תנסה להכניס שם את הערכים הנכונים 9-9-9-24 כמו שכתוב באתר היצרן אתה תראה את כל הערכים, אם תדפיס יהיה הכי נוח.
יש עוד לא מעט סרטונים וסנפשוטס של אנשים שהעלו כדי לעזור לאנשים כמוך! איך אתה חושב אני למדתי בזמנו ולומד כיום! הכל קיים ברשת!
באתר היצרן קורסאייר יש מניואל של הזיכרון תוריד אותו, תדפיס אותו, ותכניס ערכים לקוויק!!!!!!!!!!!!
אתה יכול להיות עם XMP או בלי בכל מקרה אתה יכול לקבוע שיעבוד על 1600 עם התזמונים הנכונים או עם תזמונים אחרים שיעבדו.
אתה חייב לשחק בעצמך, שחק תנסה תראה! תעקוב אחרי סרטונים! ובעיקר הגדרות של אחרים עם אותו לוח וזיכרון.
מרחוק אני בקושי יכול לעזור!
דרך אגב שמת לב שבביוס הוא עובד לך על 3.5 GHZ ומכוון גם ל 3.9 טורבו. רק ההגנות כנראה עדיין פועלות ומורידות לך את הכוח בשנייה שהמערכת עולה!!!
כדי לשנות או להוריד את ההגנות תמונה מספר 1 (2).jpg שלך בסקשין advanced cpu cores features
בטח שם כל ההגנות, אם אני לא טועה. שנייה אני יתן לך את השמות
נערך לאחרונה על ידי TheTurtle ב 17/09/2012 14:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #22 

IamEzio, תעשה טובה תעלה לו סנפשוט של הביוס שלך עם כל ההגדרות, הלוח שלי זה X58 זה לא החדש.
הבחור פה קורס! (Y)
שנה טובה!

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly
נתן תודות: 328 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #23 

אכן קןרס ;-)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #24 

TheTurtle כתב:IamEzio, תעשה טובה תעלה לו סנפשוט של הביוס שלך עם כל ההגדרות, הלוח שלי זה X58 זה לא החדש.
הבחור פה קורס! (Y)
שנה טובה!
...
הלוח אם שלי בKSP כרגע.. היו לי בעיות מוזרות מהרגע שהרכבתי את ה"שילוש" החדש , והייתי בטוח שהאשם הוא לוח האם ,אבל מסרתי אותו ביום ראשון ובאותו יום כבר התקשרו ואמרו שבדקו אותו והוא תקין ,אבל פשוט לא הספקתי לקחת אותו כי כבר היו 13:30 ופשוט לא הייתי מספיק להגיע אליהם בזמן..

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

הנה תמונות של הביוס שלי, קצת שונה במראה אבל אותו קטע בול!
מקווה שאלו יעזרו עם התיזמונים והקוויק ולא לגעת בחשמל!
זה התמונה הכללית שמראה לך שגם אצלי XMP 1600 PROFILE 1 אצלי המכפלה שונה כי ה BUS שונה!
<br />אל תשים לב זה רק לכלליות
 זה התמונה הכללית שמראה לך שגם אצלי XMP 1600 PROFILE 1 אצלי המכפלה שונה כי ה BUS שונה!
אל תשים לב זה רק לכלליות
גם כללי מראה לך שגם אצלי הוא על AUTO אל תשים לב לטורבו! אל תעשה את זה אצלך! לא טורבו! 
<br />ושים לב שגם אצלי הוא על 1.5V לא שינה לי. ופועל קבוע!
 גם כללי מראה לך שגם אצלי הוא על AUTO אל תשים לב לטורבו! אל תעשה את זה אצלך! לא טורבו!
ושים לב שגם אצלי הוא על 1.5V לא שינה לי. ופועל קבוע!
זה כבר התזמונים המלאים אם תעשה קוויק תוכל לקבוע את הערכים רק לסלוט אחד והוא ישכפל לך את זה לכולם!
<br />אקספר זה קינפוג של סלוט סלוט, עדיף שלא תיכנס לזה!
<br />quick!!! ותעתיק את הערכים שלי. זה אותו זיכרון.
 זה כבר התזמונים המלאים אם תעשה קוויק תוכל לקבוע את הערכים רק לסלוט אחד והוא ישכפל לך את זה לכולם!
אקספר זה קינפוג של סלוט סלוט, עדיף שלא תיכנס לזה!
quick!!! ותעתיק את הערכים שלי. זה אותו זיכרון.
נערך לאחרונה על ידי TheTurtle ב 17/09/2012 14:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

האחרונה קצת מטושטשת אבל אתה יכול לראות מה כתוב שם, אם לא תגיד לי אני יכתוב לך את הערכים!
בקשר להגנות ולכוח חישוב שיורד סתם גם במאמץ!.
כנס ל advanced cpu features איפה שהראית לי ותראה את התצלום שלי על מה פועל ומה מכובה.
טוב טוב , לא טוב גם טוב! (Y)
ואלה כל ההגנות שכמו שאתה רואה אצלי כולם על DISABLE.
<br />חוץ מהטורבו. שכל הקורים יעבדו. ומולטי טרדינג.
<br />ההגנות הרעות הם: C1E, C3,6,7 , CPU THERMAL, CPU EIST, BI-DIRECTIONAL...
 ואלה כל ההגנות שכמו שאתה רואה אצלי כולם על DISABLE.
חוץ מהטורבו. שכל הקורים יעבדו. ומולטי טרדינג.
ההגנות הרעות הם: C1E, C3,6,7 , CPU THERMAL, CPU EIST, BI-DIRECTIONAL...

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #27 

אי בדיוק עם אותה בעיה , לאחר אין ספור שיטוטים ברשת ומשחקים עם מתחים וכו' הסתדרתי, הבעיה העיקרית שלי הייתה שלא כתבתי לעצמי את ההגדרות שעבדו.
כשנאלצתי לאפס ביוס , וויתרתי מראש ען ה 1600 כי ממש לא היה לי כח למשחקי המתחים מחדש...
אז המלצה אחת שלי - לשמור את ההגדרות.

חוצמזה שימו לב שלכל לוח יש רשימת זיכרונות תואמים שיעבדו ללא בעיה, שאר הזכרונות גם יעבדו אבל ידרשו "עבודה".

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

קודם כל המון תודה לכולם ובמיוחד לך TURTLE על הצילומים.
לא שאני מפלה - כל אחד מכם עזר לי.

כרגע העברתי את התזמונים כמו שהסברת לנתונים שהיו כתובים במסך אצלך.
בנוסף, העברתי את המכפלה של הזכרונות ל16 שנותנת לי 1600 - לא ברור לי איך אצלך מכפלה של 10 נתנה 1600, אני מניח שזה בגלל המעבד.

בכל מקרה עשיתי את השינויים האלה ועדיין המערכת נתקעת כמה שניות אחרי שהיא עולה.

אני מתחיל לחשוב שיש לי בעיה חומרתית כלשהי, האם את מסכימים?
אולי הגדרות הזיכרון בצורה שונה יעזרו?

אשמח אם תוכלי למנוע ממני להגיע למעבדה - בכל זאת יש לי הרגשה שמשהו בהגדרות מפיל אותי

הקטע המוזר שבהתחלה הכל עבד כמו שצריך - אבל כנראה לי בהגדרות האופטימליות - עכשיו אפילו אחרי CLEAR CMOS המערכת נתקעת.

אגב, TURTLE - a שיניתי גם את כל ההגדרות במסך הגדרות האופטימיזציה למעבד כמו אצלך (אלה שמונעות ממנו להוריד מכפלה בעתות חיסכון).

בלי קשר - איך אפשר להסביר את זה שבSAFE MODE הכל עובד מעולה?

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

רשימת זכרונות תואמים ללוח, בדוק אם הזכרונות שלך ברשימה ואז תוכל לקבל תמיכה מדויקת באתר GIGABYTE (תמיכה לא רעה בכלל בפורום או בפנייה ישירה).
אני אישית שולל בעיות חומרה, זה עניין של תזמונים בלבד...
http://download.gigabyte.asia/FileList/ ... x-ud3h.pdf

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

תודה MIKEE, הזיכרונות שלי כאמור לא נמצאים ברשימה.
לאן לפנות?

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

תצטרך לנבור ולנבור ולחפש הגדרות מתאימות.
בגיגהבייט סביר להניח שלא ייעזרו לך יותר ממה שכבר נאמר כאן, חפש בגוגל את שילוב שם הלוח, הזכרונות ו BSOD + 1600.
או בפורומים של יצרן הזכרונות/גיגהביטט.

אם זה מחשב חדש אתה יכול להתייעץ עם החברה שרכשת ממנה (בסוף קנית מערכת שאמורה לעבוד ב 1600)...
בהצלחה!
אם תזכור בסוף התהליך לפרסם את ההגדרות שלך, זה יעזור לבאים...

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

יכול להיות שזו הבעיה שלי?
באחד הפורומים נתקלתי במישהו שכתה שהזיכרונות שקניתי לא מתאימים למעבדי INTEL 2nd GENERATION.
והמעבד שלי הוא אכן 3rd Generation - כאמור I7 3770K.

לינק לנתון המדובר באתר של היצרנית:
http://www.corsair.com/en/memory/intel- ... 00c9b.html

לינק לפורום שבו נכתבו הדברים:
http://forums.tweaktown.com/gigabyte/48 ... ns-24.html

מה דעתכם?

אגב, דבר מאד מוזר, כשאני מנסה להריץ MEMTEST לזיכרונות - התוכנה פשוט עפה לי החוצה.
זה קורה גם עם זיכרון אחד מחובר.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

במחשבים הכל יכול להיות! אז עוד בסוף זה באמת הזיכרון והשילוב של הלוח! 8O
אצלי הוא עובד מעולה על 1600 כבר כמעט שנה אבל מעבד I7-960 אחר...
אבל לפי כל התשובות שלך ולפי הפורום הזה, שיש שם לא מעט אנשים עם מלא בעיות שהמשותף לכולם זה שהמערכת נתקעת!!!
זה נראה בעיית מערכת הפעלה או ביוס לא מעודכן או אפילו סידרה רעה ללוח אם (גם זה קורה). אתה אומר בסייפ מוד הכל פועל, מוזר לאללה!
תנסה לעדכן את הביוס עצמו של הלוח אם (תבדוק על איזה גירסה אתה ואם יצא עידכון) אני תמיד מעדכן ביוס לכל מכשיר להכי חדש!
אולי יצא איזה תיקון טעות. כי זה כבר יותר מזה! תנסה להתקין מערכת עוד פעם אולי פתאום יעבוד.
או אם שום דבר לא מצליח! מקסימום תחליף לוח או זיכרון, כי זה או זה או זה.
המעבד הזה הוא הטופ של האייבי ברידג, עד היום לא שמעתי על שום תופעה של פריזים וזיכרונות אז אני מתאר שזה הלוח אם הזה!

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

עכשיו כשאני חושב על זה - רוב הבעיה התחילה כשעידכנתי את הביוס לגירסה האחרונה. (F15)
כדאי לי לנסות לעשות DOWNGRADE לגירסה הראשונה?

בכל אופן - איך אני אמור להסביר לKSP שהלוח או הזיכרונות לא תקינים או שלא מתפקדים ביחד?

הרי יש סיכוי שאם הם יבדקו כל פריט בנפרד הוא יהיה תקין.

סרט העניין הזה...

מסע RMA בישראל יוצא לדרך... :)

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #35 

KSP :)
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

עדיף להמשיך לנסות ולשנמך את הביוס, מאשר לתת לקייספ שיתחילו במסע של מה זה בכלל מהירות, לא ידענו שצריך לקבוע אותה בביוס!
נסה את כל השטויות לפני שאתה מפעיל אחריות, שינמוכים לביוס, התקנת ווינדוס חדש, סלוטים אחרים לזיכרון, את השניים האחרים.
במקרה ששום דבר לא פועל לך לחנות תגיד קניתי זיכרון 1600, לוח הכי חדש שיש ומעבד הכי חדש שיש תתמודדו עם הבעיה זה לא רץ במהירות!!!
בעיות תאימות וביוס הם אמורים לפתור לך אם הם מכרו לך את הציוד והרכיבו אותו, מקסימום הם כבר יציעו לך להחליף לוח אם או זיכרון 2000MHZ :wink:
שנותנים לך מחשב גם אם הם חפרים הם עדיין אחראים על הביוס! לא על המערכת... כמו שהם דוגלים להתרברב! אז הביוס זה עליהם :twisted:
וזה שהם לא מקנפגים במהירות הבסיסית הנכונה זה פאשלה שלהם! חד וחלק!
והם אף פעם לא מגדירים בביוס לפני שנותנים ללקוח מחשב. לא בראש שלהם בכלל...
*בוא תשמע סרט - אני שקניתי את הלוח שלי עיקמתי את הפינים של המעבד בשנייה שפתחתי את הלוח ובאתי לשים את המעבד, שהורדתי את הפלסטיק שמגן עליו, אפילו לא שמתי לב זה היה כל כך חלש, ואני עוד משחק עם מעבדים על בסיס יומי, פה זה היה באמת בטעות בלי לשים לב.
KSP אמרו לי ספציפית על מה שעשית אין אחריות!!! תקנה חדש ונעשה לך הנחה של 20 שקל על הלוח החדש.
הלוח עלה קרוב ל 2000 שקל ובאתי אליהם שעה אחרי שקניתי. אחריות מלאה של גיגהבייט חוץ מאצלנו בישראל החפרים.
RMA לבעיה שגרמתי עולה בחו"ל 25 דולר להחלפת הסוקט, ואני בטוח ששם גם היו מחליפים לוח כל כך יקר וחדש בחינם!
בייחוד עם הדמעות שהיו לי בעיניים!
בסוף אני בעצמי פתחתי מעבדה ליישור פינים ועם פינצטות וזכוכית מגדלת טלסקופית יישרתי את הפינים בחזרה. 8)
טפו טפו טפו......... יום אחד אני יעשה RMA באירופה, יחליף את הסוקט.
אין על ישראל!!!
מקווה שאצלך המצב ייפתר בקלות ובשקט!

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

אוקיי, שוב תודה לכולם!
מסתבר שיש תפנית מוזרה בסיפור.
לקחתי את העניין ל2 ידיים והתקנתי מערכת הפעלה מחדש על דיסק קשיח אחר.
לאחר ההתקנה התקנתי את כל הדרייברים של הלוח - דבר שעבר חלק.
וכש...התקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך והCATALYST - התופעה של הקיפאון בהפעלה חזרה.
מיד כשהיא חזרה - נכנסתי לSAFE MODE והסרתי את הדרייבר הזה.
כשהמערכת עלתה במצב רגיל ללא הדרייבר של הכרטיס מסך הכל עבד מעולה ואפילו השלמתי ריצה של PRIME כ10 דקות.

הדבר מאד מוזר משום ההכרטיס מסך הזה עבד במערכת הקודמת שלי (לוח 775 עם Q9300 שצורך 20W יותר מהמעבד שלי כרגע) בצורה נקייה.
האם יכול להיות שהכרטיס לא מקבל מספיק מתח מהליברטי 400W שיש לי כרגע?
יש לי בבית עוד ספק - HEC 500W, שווה לנסות אותו?
הבנתי שהם די שווים מבחינת הנתונים.

האם תופעת קיפאון כזו יכולה להצביע על היעדר מתח?

אשמח לתגובה לגבי נסיונכם :)

חג שמח!

esaly פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

אפילו הוצאתי את הכרטיס מסך, הפעלתי את המובנה והתקנתי את הדרייבר שלו, הכל עובד מעולה בנתיים...

אז או שיש לי כרטיס מסך לא תקין (מה שיכול להיות מאד מוזר משום שהוא עבד במערכת הקודמת ללא דופי) או שהספק כרגע לא מחזיק לי אותו?

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #39 

אפשר להוסיף שמן למדורה?
גם אני הרכבתי לפני כמה חודשים מחשב מחלקי KSP...
בעיקרו, לוח ASUS, זכרונות קורסירCML עם I5-2400 והתקנת XP.
הכל עבד נהדר כחצי שנה, עד שלפני כחודשיים ויותר שהחל להופיע בבוט' BSOD עם הודעת שגיאה 0X000007
שזו הודאה שרומזת בד"כ על בעיית חומרה, אני לא נלחץ יותר מדי ובד"כ בבוט' הבא זה עולה.
גם לאחר התקנת BIOS אחרון, הבעיה מופיעה לפעמים.
בעקבות השרשור הזה בדקתי מה דיווח הזכרונות ואני רואה שאכן למרות שהם 1600 הביוס בAUTO רואה אותם רק כ 1333, וגם מערכת הפעלה
אבל מה משמעות הXMP בתמונה?

במהלך עבודה רגילה לא הופיע מעולם BSOD.

--- ובכן, נכנסתי לביוס ביטלתי את הAUTO ובחרתי ב1600 , כעת גם הביוס וגם XP מראים 1600,(התדר עלה ל800 מ667) נו, אם זה הפתרון ל BSOD שלי... אז סחטיין למשרשר!! :beer:

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

esaly
אז הזיכרונות שלך עכשיו פועלים על 1600?
הדבר הראשון זה איזה כרטיס מסך יש לך? אמרת הכל חוץ מהשם שלו! :wink:
והדבר השני זה 400 וואט בדרך כלל זה חלש מידי, ויגרום לבעיות חוסר חשמל (USB) ותופעות מוזרות.
בייחוד במערכת כל כך חדשה!!!!!!
בשנים האחרונות גם ספקים התפתחו וזה לא אותם ספקים שהיו לנו לפני 5 שנים במחשב, הספקים היום הרבה יותר יציבים במתח! ספק 550 ומעלה! נורמלי עדיף! 400 שקל!

*כמו שחשבתי, זה היה משהו בתוכנה. כנראה הדרייבר דפוק, אם אחרי שהורדת אותו הכל פועל!
תנסה לגלגל על הדרייבר והכרטיס מסך על הלוח אם שלך, אולי זה קרה למישהו אחר! (שינמוך ביוס, עידכון ביוס, דרייבר לכרטיס מסך, הגדרה בביס)
אבל מחשבים זה לא מדע והכל יכול להיות. :evil:
יכול להיות שזה כמו שאתה חושד חשמל אבל פחות סביר, או אפילו הגדרה בביוס, לך תדע... כדי לפתור צריך לפתור! אחרי זה מבינים מה סידר.
לא מה הייתה הבעיה! זה כמעט אף פעם לא תדע! כאב ראש...

מספיקלי
כמו שאמרתי כל אדם שקונה מחשב צריך לכוון את המהירות של הזיכרונות לערכים הנכונים וגם את המהירות של המעבד וכל ההגנות. זה הבסיס למחשב יציב!!!!
ואני בטוח שגם אצלך כל ההגדרות חיסכמון בחשמל והורדת כוח ע"פ חום עדיין פועלות דיפולטיבי!!!!
*הבסיס זה לראות מה מוגדר!!!!.

XMP זה ההגדרה האוטומטית של הזיכרנות שאינטל הוציאה כדי לחסוך לך את המילוי של כל הערכים כמו שעשינו פה!
ובלי זה, אתה קובע ידנית אחד אחד!
Enables end users to easily overclock their platforms by selecting the appropriate profile XMP, instead of adjusting individual parameters in BIOS.
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... e-xmp.html

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”