שידרוג רמקולים באוונסיס 2012
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
קראתי בפורום של טויוטה שאנשים ממליצים להכין טבעת מעץ להפרדה בין הרמקול למתכת של הדלת,
במקרים שהרמקול החלופי לא מתאים אחד לאחד לגודל הרמקול המקורי, ויש אז צורך לפרק את תבנית הפלסטיק שמחזיקה את הרמקול.
הבנתי שזה לא הכי מומלץ להבריג את הרמקול ישר אל תוך המתכת.
השאלה שלי האם החנויות שגם מבצעות התקנות, יקפידו על יצירת הפרדה בין הרמקול למתכת של הדלת?
במקרים שהרמקול החלופי לא מתאים אחד לאחד לגודל הרמקול המקורי, ויש אז צורך לפרק את תבנית הפלסטיק שמחזיקה את הרמקול.
השאלה שלי האם החנויות שגם מבצעות התקנות, יקפידו על יצירת הפרדה בין הרמקול למתכת של הדלת?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
אף מתקין לא יבצע מה שאינך רוצה שיבצע, או מה שלא צריך.kalda01 כתב:קראתי בפורום של טויוטה שאנשים ממליצים להכין טבעת מעץ להפרדה בין הרמקול למתכת של הדלת,
השאלה שלי האם החנויות שגם מבצעות התקנות, יקפידו על יצירת הפרדה בין הרמקול למתכת של הדלת?...
אם הרמקול מתאים, יתקינו אותו בחור הייעודי לו, ומי שממליץ לא להתקין רמקול אל תוך המתכת כמו שכל רמקול OEM מותקן - מוזמן לפרט למה בדיוק זה לא מומלץ.
מה שכן שקוף זה שכל שדרוג יכול רק להוסיף ולא לגרוע (איטום, "באפר" טבעת עץ למניעת חיכוך ומניעת ויבראציות)
אם אתה חושב שיש טעם בהתקנה יותר איכותית אז יש הרבה רעיונות, אך יהיה על זה תוספת מחיר.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

מצורפת תמונה של רמקול מקורי עם התושבת מפלסטיק
בתמונה שצרפתי ניתן לראות שרמקול מקורי יושב על תושבת מפלסטיק שמפרידה בינו לבין המתכת.
זה גם יוצר הפרדה וגם מרחיק את המגנט מהצד השני של הדלת כדי שלא יפריע לחלון.
אני מניח שזה לא מומלץ לוותר על התושבת ורצוי להשתמש בה אם הרמקול החדש מתאים בדיוק.
זה גם יוצר הפרדה וגם מרחיק את המגנט מהצד השני של הדלת כדי שלא יפריע לחלון.
אני מניח שזה לא מומלץ לוותר על התושבת ורצוי להשתמש בה אם הרמקול החדש מתאים בדיוק.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא מבין את ההיגיון להתקין מאחור רמקולים טובים יותר מאשר הקדמיים...אבל שיהיה...
תשתמש בתושבת המקורית להתקנת הרמקול החדש.
פשוט תחתוך את פנים הרמקול המקורי...זה רק קצת קרטון, לא משהו שסכין יפנית לא תוכל לבצע.
דרך אגב, אני במקומך, משקיע את ה 1,000 ש"ח בקומפוננט טוב ומחליף את הקדמיים.
אחוריים מנתק לגמרי.
התוצאה תהיה הרבה יותר טובה ממה שאתה מתכנן לעשות.
דרך אגב, יחידת ה"ראש" באוונסיס החדשה שנקראת TOYOTA TOUCH מעולה ואיכותית.
תשתמש בתושבת המקורית להתקנת הרמקול החדש.
פשוט תחתוך את פנים הרמקול המקורי...זה רק קצת קרטון, לא משהו שסכין יפנית לא תוכל לבצע.
דרך אגב, אני במקומך, משקיע את ה 1,000 ש"ח בקומפוננט טוב ומחליף את הקדמיים.
אחוריים מנתק לגמרי.
התוצאה תהיה הרבה יותר טובה ממה שאתה מתכנן לעשות.
דרך אגב, יחידת ה"ראש" באוונסיס החדשה שנקראת TOYOTA TOUCH מעולה ואיכותית.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

מקדימה יש כבר קומפוננט אז למה להחליף? הסט הקדמי נשמע ממש בסדר.
האחורי זה ליגה ד' לעומת הקידמי.
מחר בבוקר אני מתכנן לעשות סיבוב בכמה חנויות בסביבת ראשל"צ-רחובות.
נראה מה אעלה בחכתי.
האחורי זה ליגה ד' לעומת הקידמי.
מחר בבוקר אני מתכנן לעשות סיבוב בכמה חנויות בסביבת ראשל"צ-רחובות.
נראה מה אעלה בחכתי.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

אני אשמח אם מישהו יסביר לי את התאוריה לגבי ההתנגדות ברמקולים של אינפיניטי:
True Four Ohms— All Reference speakers feature two ohm voice coils. Original factory-installed speaker wiring in many cars is 18-22 gauge. This wire, and heating in the voice coil when power is applied, increase the impedance “seen” by the amplifier or head unit. The impedance of Reference Speakers has been adjusted to compensate for this increase and can be safely driven by any head unit.
True Four Ohms— All Reference speakers feature two ohm voice coils. Original factory-installed speaker wiring in many cars is 18-22 gauge. This wire, and heating in the voice coil when power is applied, increase the impedance “seen” by the amplifier or head unit. The impedance of Reference Speakers has been adjusted to compensate for this increase and can be safely driven by any head unit.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

הם מסבירים שהחיווט המקורי של הרכב, והחימום של הסליל ברמקול המקורי יוצרים התנגדות גדולה יותר ש"נראית" להגברה של מערכת הראש.
הם התאימו את ההתנגדות של הרמקולים שלהם לפצות על הנ"ל, כך שלמעשה אין חשש לחיבור הרמקולים שלהם למערכת הראש ברכב.
יפה, ואני הייתי בטוח שהדגם הזה לא מתאים (מה שנראה לי תמוה) וזה ההסבר שלהם.
לגבי האזכור של התושבת, לא הבנתי איך קיבלת את הרושם שאם יש תושבת ניתן לוותר עליה.
אם קיימת תושבת והיא מתאימה לרמקול החדש - לא מוותרים עליה ומתקינים באותו אופן בדיוק, זה הרעיון מאחורי התקנה פשוטה - להוציא ולהכניס באותו האופן.
הם התאימו את ההתנגדות של הרמקולים שלהם לפצות על הנ"ל, כך שלמעשה אין חשש לחיבור הרמקולים שלהם למערכת הראש ברכב.
יפה, ואני הייתי בטוח שהדגם הזה לא מתאים (מה שנראה לי תמוה) וזה ההסבר שלהם.
לגבי האזכור של התושבת, לא הבנתי איך קיבלת את הרושם שאם יש תושבת ניתן לוותר עליה.
אם קיימת תושבת והיא מתאימה לרמקול החדש - לא מוותרים עליה ומתקינים באותו אופן בדיוק, זה הרעיון מאחורי התקנה פשוטה - להוציא ולהכניס באותו האופן.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

שים לב בתמונה שצרפתי שהרמקול המקורי יושב בתוך התושבת ללא הברגה כלל.
אני מניח שזו הסיבה שאנשים בחרו להעיף את התושבת כדי שיוכלו להבריג את הרמקול החדש
אל הדלת או אל מסגרת עץ שהכינו במיוחד.
אני מניח שזו הסיבה שאנשים בחרו להעיף את התושבת כדי שיוכלו להבריג את הרמקול החדש
אל הדלת או אל מסגרת עץ שהכינו במיוחד.
להיות ראש קטן זה הכי קל ידידי.
לפעמים עצה אחת שאדם לא חשב עליה קודם לכן , חוסכת הרבה כסף ובסוף גם התוצאה טובה בהרבה ממש שהיה
מקבל ללא ייעוץ מקצועי.
הבעתי את דעתי שמוזיקה ברכב שומעים עם רמקולים מקדימה. אם התוצאה לא מספקת אותו אז הבעיה שם.
לא שיש פה חוקים אבל מכל הנסיונות ( והיו רבים ) להוסיף רמקולים טובים ככל שיהיו מאחורה רק גרעו מהתוצאה....
אם אני הולך עם הרצון של פותח השרשור, אז סבבה, אבל למה להשקיע 1000ש"ח על האחוריים כאשר מלפנים יש קומפוננט מצ'קמקים שהגיעו מהמפעל? אם כבר, אז מחליפים את הסט הקדמי בקומפוננט נורמלי, ומאחור תוקעים קואקסיאלי סביר. בחיים לא מתקינים מאחור רמקול "יותר טוב" ממה שיש מקדימה.
אחד הדברים הכי קלים שמומלץ לעשות - להתעלם מנתון ה RMS, לא חשוב איזה רמקול אתה בודק.בכל הדגמים שהומלצו פה מופיע נתון של הספק מקסימלי בRMS. האם חשוב גם הספק מינימלי לאור העובדה שהHU
המקורי סביר שמוציא הספק מאוד בינוני ומטה ?...
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
לא יודע למה לאנשים פה כלכך כואב שאתה רוצה לשים רמקולים טובים מאחורה, טוב ניחה. דבר נוסף שכדאי לבדוק לפני שאתה קונה את הרמקולים זה את העומק שלהם, כי רובם עמוקים יותר מהרמקולים שהגיעו במקור ולכן יכול להיות מצב שהם יפריעו למנגנון החלונות החשמליים. לדעתי כדאי להתייעץ עם מתקין בכל מקרה לפני קנייה, בין אם אתה מתקין ובין אם אתה תלך למישהו שיתקין.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

slavazh כתב:לא יודע למה לאנשים פה כלכך כואב שאתה רוצה לשים רמקולים טובים מאחורה, טוב ניחה. דבר נוסף שכדאי לבדוק לפני שאתה קונה את הרמקולים זה את העומק שלהם, כי רובם עמוקים יותר מהרמקולים שהגיעו במקור ולכן יכול להיות מצב שהם יפריעו למנגנון החלונות החשמליים. לדעתי כדאי להתייעץ עם מתקין בכל מקרה לפני קנייה, בין אם אתה מתקין ובין אם אתה תלך למישהו שיתקין....
הזוי מה שקורה פה...
ול - HazooM
להמלצות שלך יכול להיות יותר משקל רק בגלל שאתה גם כתב באתר, ולהמליץ לאנשים על "דברים שבחיים לא עושים" זה חובבני.
עוגת חובבי תחום הסאונד (בכלל) נחלקת לפרוסות רבות, יש אלו שאוהבים רק במה קדמית, אלו שאוהבים סראונד (כן, גם אודיופילים מושבעים אוהבים מוסיקה ש"עוטפת" אותם ולא רק בסטריאו) וגם כאלו שאוהבים דגש על הסאונד מאחור, למרות שפותח הדיון כלל לא ציין זאת אלא זו היתה מסקנה שלכם.. ואין בזה שום דבר פסול.
ואם הכוונה לפתוח לאנשים מעט את הראש ולהכיר להם את אותם הדברים שכן יש לנו עליהם הסכמה, הרי שלא כל אחד רוצה להפתח לנושאים האלו, ומי שכן, נמצא בפורומים המיועדים לכך.
לפותח הדיון - תתחדש ותהנה!
נערך לאחרונה על ידי gal-cohen ב 08/09/2012 10:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

אני בדעה שאם לא מחליפים הכל במכה אחת, אלא עושים שידרוג בשלבים, אז השלב
הראשון זה לטפל בחוליה החלשה ביותר. במקרה שלי ברור שאלו הרמקולים מאחור שהם החוליה החלשה.
אני מצרף תמונות של הרמקול המקורי שלפני שעה נפלט מהדלת האחורית ברכב שלי.
התקנתי סט של אינפיניטי דגם 6532I שהוזכר פה בתחילת השרשור.
דרך אגב לקחו לי 80 שקל על התקנה שזה נראה לי מחיר הוגן ביותר על חצי שעה של עבודה.
כעת אני צריך לשחק עם הכיוונים של האיקולייזר וה-FADE כדי להגיע לסאונד האופטימלי.
בכל אופן אין מה להשוות את הסאונד אפילו לפני הכיוון, יחסית ל-"אין סאונד" שהפיקו הכאילו רמקולים המקוריים.
הראשון זה לטפל בחוליה החלשה ביותר. במקרה שלי ברור שאלו הרמקולים מאחור שהם החוליה החלשה.
אני מצרף תמונות של הרמקול המקורי שלפני שעה נפלט מהדלת האחורית ברכב שלי.
התקנתי סט של אינפיניטי דגם 6532I שהוזכר פה בתחילת השרשור.
דרך אגב לקחו לי 80 שקל על התקנה שזה נראה לי מחיר הוגן ביותר על חצי שעה של עבודה.
כעת אני צריך לשחק עם הכיוונים של האיקולייזר וה-FADE כדי להגיע לסאונד האופטימלי.
בכל אופן אין מה להשוות את הסאונד אפילו לפני הכיוון, יחסית ל-"אין סאונד" שהפיקו הכאילו רמקולים המקוריים.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

המתקין אכן חתך את הרמקול המקורי עם סכין יפנית, כך שנשארה רק המסגרת.
את הרמקול החדש הוא הניח על המסגרת וחיזק עם 4 ברגים אל תוך המעטפת המקורית.
מאחר והרמקול המקורי היה מחובר באמצעות פלאג יצוק מפלסטיק, הוא חתך את הפלאג
וחיבר כבל מאריך אל הכבל החתוך, שאותו חיבר אל הטרמינלים של הרמקול החדש.
בסוף הוא עשה בדיקה על פי שמיעה אם הקוטביות מחוברת נכון, והגיע למסקנה שהיא הפוכה,
ואז הפך את החיבורים בצד אחד.
היה לי מוזר שלא בדקו את הקוטביות באמצעות מיכשור אלא על פי שמיעה.
איך באמת מאבחנים על פי שמיעה שהקוטביות הפוכה או שלא ?
את הרמקול החדש הוא הניח על המסגרת וחיזק עם 4 ברגים אל תוך המעטפת המקורית.
מאחר והרמקול המקורי היה מחובר באמצעות פלאג יצוק מפלסטיק, הוא חתך את הפלאג
וחיבר כבל מאריך אל הכבל החתוך, שאותו חיבר אל הטרמינלים של הרמקול החדש.
בסוף הוא עשה בדיקה על פי שמיעה אם הקוטביות מחוברת נכון, והגיע למסקנה שהיא הפוכה,
ואז הפך את החיבורים בצד אחד.
היה לי מוזר שלא בדקו את הקוטביות באמצעות מיכשור אלא על פי שמיעה.
איך באמת מאבחנים על פי שמיעה שהקוטביות הפוכה או שלא ?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

עבורי, הדרך הכי מהירה לבדוק היא באמצעות סוללה שמחוברת לטרמינלים.
חוט מה + של הסוללה וחוט מה - של הסוללה אל הטרמינלים, ואז בנגיעה ניתן לראות את הרמקול עולה או יורד.
אם הוא יורד, הקוטביות הפוכה ואם הוא עולה, הקוטביות בסדר.
בכל אופן, לרוב גם ניתן לשמוע זאת, כי רמקול אחד בקוטביות הפוכה די מבטל את האחר והסאונד נשמע אחרת.
אבל - המתקין היה צריך לבדוק את החוטים המקוריים עם מולטימטר, לזהות מה המינוס ומה הפלוס.
חוט מה + של הסוללה וחוט מה - של הסוללה אל הטרמינלים, ואז בנגיעה ניתן לראות את הרמקול עולה או יורד.
אם הוא יורד, הקוטביות הפוכה ואם הוא עולה, הקוטביות בסדר.
בכל אופן, לרוב גם ניתן לשמוע זאת, כי רמקול אחד בקוטביות הפוכה די מבטל את האחר והסאונד נשמע אחרת.
אבל - המתקין היה צריך לבדוק את החוטים המקוריים עם מולטימטר, לזהות מה המינוס ומה הפלוס.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

אתה יכול להוריד מכאן את הקבצים, לצרוב ולבדוק.
את הפיידר תזיז לאחור עד הסוף שהקדמיים יהיו מנוטרלים ולא יפריעו לתהליך הבדיקה.
http://www.audiocheck.net/audiotests_polaritycheck.php
את הפיידר תזיז לאחור עד הסוף שהקדמיים יהיו מנוטרלים ולא יפריעו לתהליך הבדיקה.
http://www.audiocheck.net/audiotests_polaritycheck.php
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

תודה. אני אבצע את הבדיקה.
אתמול המתקין גם עשה בדיקת שמיעה כאשר הפיידר היה עד הקצה לכיוון אחורה.
אחרי זה הוא קרא למתקין בכיר יותר כדי לאמת את האבחנה שלו.
אני מניח שהם יודעים מה שהם עושים כי זו חנות ותיקה בראשל"צ שאני מכיר אותם מעל 20 שנה.
בכל מקרה אני רוצה להשתכנע בעצמי שהחיבור נעשה כהלכה
שאלה נוספת, האם יתכן מצב ששני הרמקולים האחוריים מחוברים בקוטביות נכונה אחד יחסית לשני, אבל בקוטביות הפוכה
לשני הקידמיים ?
אתמול המתקין גם עשה בדיקת שמיעה כאשר הפיידר היה עד הקצה לכיוון אחורה.
אחרי זה הוא קרא למתקין בכיר יותר כדי לאמת את האבחנה שלו.
אני מניח שהם יודעים מה שהם עושים כי זו חנות ותיקה בראשל"צ שאני מכיר אותם מעל 20 שנה.
בכל מקרה אני רוצה להשתכנע בעצמי שהחיבור נעשה כהלכה
שאלה נוספת, האם יתכן מצב ששני הרמקולים האחוריים מחוברים בקוטביות נכונה אחד יחסית לשני, אבל בקוטביות הפוכה
לשני הקידמיים ?