התחדשתי בקיה פיקנטו, שאלה לגבי מערכת הסאונד

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #21 

pupsyam
אתה יכול להסביר מה זה "רמקולים קוקסיאליים" :?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #22 

Splashy כתב:תודה על התגובה. אז אי אפשר לעשות כלום כדי לשפר את הסאונד?
קודם דיברתי עם אדי מערכות לרכב, הם עובדים עם היבואנים של קיה ולדעתם צריך להחליף את המכשיר (הרדיו-דיסק) אחרת לא יהיה שיפור משמעותי.
בהזדמנות הקרובה אקפוץ אליהם ואראה מה הם מציעים לעשות.
...
בטח שאפשר....
וחלק מההצעות כאן הם ממש היסחפות...מכוון שלא ביקשת מע' אודיופילית....והתקציב כ 2K.

אם זה היה תלוי בי, דבר ראשון הייתי מתחיל בלהעיף את המכשיר המקורי הנחות.
בשביל לבנות משהו איכותי צריך להתחיל בבסיס היסוד וזה כמובן המקור...אם כל השידרוגים יהיו על המכשיר המקורי, הוא ישאר צוואר הבקבוק והחוליה החלשה. כל השיפורים יתנו ביטוי בקושי ב 50% ממה שהם באמת.

מכשיר טוב ואיכותי אבל לא יקר כמו לדוגמא קלריון CZ201 כולל חיבור USB + IPOD יעלה סה"כ כ600 ש"ח.
http://www.sonicelectronix.com/pictures ... _id=686134

אח"כ להעיף את הרמקולים המקוריים ולרכוש קומפוננט נחמד וטוב בעוד כ- 600 ש"ח.
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t- ... 5%f0%f0%e8

את הטוויטרים של הקומפוננט אפשר להתקין בדש בורד והמידים בדלתות.

תוסיפי התקנה וכבילה והגעת ליופי של בסיס בפחות מ 2,000 ש"ח.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #23 

אז הבנו למה הסאונד כזה גרוע..
גם רמקול 4", וגם רמקול OEM נחות..
טל - רמקול קואקסיאלי זה רמקול 2WAY ומעלה, זאת אומרת בעל לפחות 2 אלמנטים (וופר, טוויטר)

אם זה כך, אז הייתי ממליץ להחליף את הרמקול המקורי באחד שהוא מאוד נציל וגם נותן כמה שיותר "פאנץ'" עד כמה שאפשר להגדיר רמקול כזה קטן כפאנצ'י.
דווקא הייתי ממליץ על חברת אינפיניטי (נצילות גבוהה) או רוקפורד/לייטנינג אודיו.
מדובר בעלות של כ 300 ש"ח, וסביר שעם התקנה כ 400 ש"ח.
זה ישפר את הסאונד.
מצד שני, (ושוב, אין לי היכרות עם הרכב) לדעתי צריכה להיות הכנה לרמקולים בדלתות - ואם זה כך, לא הייתי פוסל את האפשרות לבצע שם איטום, לבטל את הרמקולים בדשבורד ולהעביר את החיווט לדלתות, שם למקם זוג רמקולים וליהנות משדרוג הרבה יותר משמעותי.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #24 

טל,אם אתה מתקטנן על כך שרשמתי קוקסיאליים במקום קואקסיאליים,אז צודק,סליחה,מצטער,הכוונה הייתה לרמקולים קואקסיאליים.אם אתה באמת שואל,אז גל כבר ענה לך.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #25 

אני יעלה לפה תמונות מאוחר יותר.
ממה שאני רואה ברכב שלי, לא ממש ניתן להתקין רמקולים בדלתות.

שאלה: אם אני מתקין רדיו דיסק חדש, מה קורה עם החיבור המקורי שכבר קיים ל USB וגם ל iPhone?
אני יצלם גם את זה...

מצד אחד גם לי יש חשק לשדרג, כי אני מבואס מהסאונד, מצד שני לא בא לי להוציא 2000 שקל..
אגב, יש רכבים עם מערכות ורמקולים מקוריים שנותנים אחלה סאונד. לדוגמה יונדאי i30
בברכה קובי כהן

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

תשמע,קובי,כנראה ההגדרה שלנו לאחלה סאונד שונה בתכלית.יצא לי לשמוע גם את המערכת המקורית בi30,ולדעתי אין שם שום דבר שמתקרב לאחלה סאונד,אם עבורך זה מספיק,מעולה,כנראה לא תצטרך לשפר יותר מדי גם בפיקנטו.
בכל מקרה,לאחר שנכנסתי יותר לעומק,הבנתי את הבעיה בקיה הנ״ל.
טל צדק,הבעיה היא ביחידת הראש,אך לאו דווקא איכותה,אלא יותר המגבר החלש(מאוד) שלה.
זה אומר שיש לכם שתי אופציות:
א.להחליף יחידת ראש.(cz201,שטל הציע,יכולה להיות אופציה זולה ומצויינת).
ב.אם ברצונכם להשאר עם הרדיו דיסק המקורי,אז הפתרון הוא להוסיף מגבר.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #27 

יש כאן מלכוד קטן, אין ספק.
כי מצד אחד נטען שה CD שמגיע עם הרכב לא מספק (ואני בהחלט מצודד בכך) השאלה אם החלפתו באחד שעולה כ 1000 ש"ח +- יהווה שיפור?
ומצד שני, יש את הרמקולים המקוריים, שהם לא טובים וקטנים (לגבי המיקום, יכולים להיות חילוקי דעות כי לדעתי רמקול בדשבורד ייתן במה טובה יותר מאשר רמקול בדלת, השאלה באיזה מחיר, וטיב ההתקנה) ונשאלת השאלה אם החלפת הרמקולים לבד יהווה שיפור?
ברור שבהחלפת שני המרכיבים הללו נקבל איכות טובה יותר, ולגלי שהתקציב שלה עומד על 2000 ש"ח - יש מספיק לבצע את שניהם יחד.
קובי, עבורך זה קצת בעייתי אם התקציב הזה לא בנמצא.
בכל זאת אני רוצה לשתף אותך במקרה שלי, אולי זה יעזור לך להבין מעט ולקבל החלטה.
לפני כשנתיים כשקיבלתי שברולט אויאו מהחברה - הסאונד מהרמקולים היה זוועתי!!!
מאחר וברשותי מערכת לא רעה בכלל שפירקתי מהרכב הפרטי, הדבר הראשון שעשיתי היה החלפת ה HU לאלפיין המעולה שלי.
זה לא מה ששיפר לי, והמערכת המשיכה לאכזב.
לא החלפתי רמקולים, ופשוט עברתי ליונדאי אקסנט, ששם - האלפיין שלי עובד היטב עם הרמקולים המקוריים.
זה אמנם מקרה אחד ולא מייצג, וגם לא בגללו אני למדתי או מסיק מסקנות, אבל אם יש משהו שהייתי מתחיל בו במקרה כזה - זה החלפת רמקולים, או מציאת פתרון טוב יותר (בנוגע לרמקולים) כמו בניות, העברה לדלתות וכו'.
רק לאחר מכן, עם הזמן, הייתי מחליף את ה HU.
בכל אופן, מקווה שלגלי עזרנו קצת.. 8)

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

גל,בעניין הרמקולים,זה בדיוק מה שאני חשבתי בהתחלה,וגם אמרתי זאת כאן.לאחר מכן,עשיתי בירור מסויים,והבנתי שבפיקנטו זה פשוט לא משנה איזה רמקול תשים,משום שיחידת הראש פשוט גרועה,מאוד גרועה,ואם לא מוסיפים מגבר,אין טעם בכלל להחליף רמקולים.
ברוב הרכבים האחרים,אני מסכים איתך וגם אני הייתי מתחיל בלהחליף את הרמקולים,אך כאן זהו מקרה יוצא דופן.
אגב,גם אני חושב שלגלי נפתרה הבעיה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #29 

גל,

מתי לאחרונה פתחת דלת של מכונית קטנה/זולה לראות איזה רמקולים יש שם?
אני יכול לומר לך שמדובר ברמקולים ב 5$ מקרטון ועם מגנט של 2 גרם....במקרה הטוב.
אולי מבנה/גודל הדלת בI30 גרם לך לשמוע טוב יותר...אבל מדובר ברמקולים נחותים יותר אפילו מיחידת הבסיס.

אם גלי, פותחת השרשור תחליף רמקולים, נבקש ממנה שתצלם את המקוריים אחרי שיפורקו ותעלה תמונה לכאן.
תאמין לי, כולנו נצחק ביחד.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

טל,בלבלת אותי לגמרי ונדמה לי שעשית קצת סלט.
גל,זהו מי שמופיע בכינוי gal-cohen.הוא מודע לכך שהרמקולים ברכב הנ״ל זולים ואף הציע להחליפם.
קובי,ציין שלדעתו הסאונד בi30 הוא אחלה.
כינויו של קובי בפורום הוא jaksirak.
גלי,היא פותחת השרשור הידועה בכינויה splashy.
אתה טל,אתה הוא זה שהצעת להחליף את יחידת הראש(נדמה לי שאת זה ידעת).
ואני?אני סתם מציק לאנשים כאן.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #31 

pupsyam כתב:טל,בלבלת אותי לגמרי ונדמה לי שעשית קצת סלט.
גל,זהו מי שמופיע בכינוי gal-cohen.הוא מודע לכך שהרמקולים ברכב הנ״ל זולים ואף הציע להחליפם.
...
:P

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #32 

pupsyam כתב:טל,בלבלת אותי לגמרי ונדמה לי שעשית קצת סלט.
...
NICE!
:D

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #33 

היי,
גם אנחנו קנינו לאשתי את הפיקנטו וקיבלנו אותה לפני פחות מחודש
לגבי שדרוג מערכת האודיו, תמצאי הרבה מאד דיונים ערים בנושא והצעות מעניינות בקבוצת הפייסבוק הפעילה למדי שעוזרת לא מעט,
את הקבוצה תמצאי כאן-
https://www.facebook.com/groups/147782001961392/

לגבי הרכב,
אני חייב להודות שהופתענו מכך שהיא מרגישה חלשה למדי ופחות זריזה. קצת התאכזבנו מהנושא.
נושא מאכזב נוסף הוא צריכת הדלק, בינתיים הרכב לא ממש חסכוני, ציפינו מרכב מיני שיהיה חסכוני יותר.
נקודת הייחוס שלנו היא הטויטה יאריס 2002 שלי שעדיין בועטת, זריזה ויותר חסכונית מהפיקנטו.
ההפרש בסמ"ק נראה זניח (1300 ביאריס לעומת 1250 בפיקנטו), אז הנושא לא ממש ברור.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

Mistoffelees כתב:היי,
גם אנחנו קנינו לאשתי את הפיקנטו וקיבלנו אותה לפני פחות מחודש
לגבי שדרוג מערכת האודיו, תמצאי הרבה מאד דיונים ערים בנושא והצעות מעניינות בקבוצת הפייסבוק הפעילה למדי שעוזרת לא מעט,
את הקבוצה תמצאי כאן-
https://www.facebook.com/groups/147782001961392/

לגבי הרכב,
אני חייב להודות שהופתענו מכך שהיא מרגישה חלשה למדי ופחות זריזה. קצת התאכזבנו מהנושא.
נושא מאכזב נוסף הוא צריכת הדלק, בינתיים הרכב לא ממש חסכוני, ציפינו מרכב מיני שיהיה חסכוני יותר.
נקודת הייחוס שלנו היא הטויטה יאריס 2002 שלי שעדיין בועטת, זריזה ויותר חסכונית מהפיקנטו.
ההפרש בסמ"ק נראה זניח (1300 ביאריס לעומת 1250 בפיקנטו), אז הנושא לא ממש ברור.
...
ברור...בטח ברור (לי בכל מקרה).
טויוטה וקיה זו לא אותה רמה.
עובדה שיאריס חדשה עולה כ 25kיותר מהפיקנטו...היא גם 100 כ"ס, הרבה יותר גדולה ומרווחת, יותר כבדה...וגם יותר חסכונית בדלק.
איך תסביר את זה?
טכנולוגית...זו רמה לגמרי אחרת.
עוד דבר קטן...היאריס 7 הילוכים בגיר אוטומטי רציף והקיה רק 4 פלנטרי.

יחד עם זאת...גם יאריס בת 10 שנים כמו שלך...יותר חזקה וגם יותר חסכונית מהקיה שרק עכשיו נולדה....
רמה אחרת...כבר אמרנו.

אבל זה לא נושא השרשור....סתם נסחפתי להערה שלך.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #35 

אם זה כך, אז הייתי ממליץ להחליף את הרמקול המקורי באחד שהוא מאוד נציל וגם נותן כמה שיותר "פאנץ'" עד כמה שאפשר להגדיר רמקול כזה קטן כפאנצ'י. דווקא הייתי ממליץ על חברת אינפיניטי (נצילות גבוהה) או רוקפורד/לייטנינג אודיו.
...
כל הרמקולים בסגנון הזה (כולל קומפוננטים) הם בעלי אותה הרגישות (לא נצילות). נניח לרגע שישנו דגם רגיש יותר מאחרים, מה זה נותן פה לאיכות הסאונד? כלום, נאדה. רמקול 4' "פאנצ'י"? לא קיים, כי לא טורחים לייצר כאלו, ומה גורם לך לחשוב שדווקא אינפיניטי מייצרים רמקולים רגישים?
בשביל לבנות משהו איכותי צריך להתחיל בבסיס היסוד וזה כמובן המקור...אם כל השידרוגים יהיו על המכשיר המקורי, הוא ישאר צוואר הבקבוק והחוליה החלשה. כל השיפורים יתנו ביטוי בקושי ב 50% ממה שהם באמת.
...
היסחפות, כרגיל. המקור שמגיע עם הרכבים של היום עושה יופי של עבודה, הוא פשוט לא כולל מספיק פיצ'רים, כיוונים, ויציאות למגבר חיצוני. לפני 20 שנה אולי, אבל היום כל יחידת ראש תעשה את העבודה, במיוחד למשתמש הממוצע. עכשיו באותו העניין, אם החלפה של יחידת הראש, כולל התקנה (עם מסגרת מותאמת), יוצא כמו או טיפה יותר יקר ממנחת טוב, אז כן, זה פיתרון עדיף, אבל אם לא אז חבל על ההשקעה.

splashy התלוננה על באסים גרועים, ושום שדרוג של רמקולים בגודל של הרמקולים הקיימים הולך לעזור לה בנושא הזה. היא צריכה להתחיל ממגבר + סאב, כאשר ברגע שהרמקולים הקדמיים לא צריכים להפיק יותר באסים, הם פחות מתאמצים, נשמעים יותר נקי, וגם הפלסטיקה פחות רועדת שם. אם חסר עוד משהו, אפשר להתקדם משם.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #36 

Hazoom,שמעת את יחידת הראש המקורית של הפיקנטו?
כי אני כן,היום.
צר לי אבל יחידת הראש בפיקנטו לא עושה את העבודה,אפילו לא למשתמש הממוצע.
המגבר הפנימי שלה חלש,מאוד חלש.
כמובן שמגבר וסאב יפתרו את הבעיה,ואף יותר טוב מהחלפת יחידת ראש ורמקולים,אך לא כולם מעדיפים להרכיב סאב ומגבר.
לדעתי רוב המשתמשים הממוצעים יעדיפו את הפתרון הפשוט יותר שהוא החלפת יחידת הראש.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #37 

HazooM כתב:
אם זה כך, אז הייתי ממליץ להחליף את הרמקול המקורי באחד שהוא מאוד נציל וגם נותן כמה שיותר "פאנץ'" עד כמה שאפשר להגדיר רמקול כזה קטן כפאנצ'י. דווקא הייתי ממליץ על חברת אינפיניטי (נצילות גבוהה) או רוקפורד/לייטנינג אודיו.
...
כל הרמקולים בסגנון הזה (כולל קומפוננטים) הם בעלי אותה הרגישות (לא נצילות). נניח לרגע שישנו דגם רגיש יותר מאחרים, מה זה נותן פה לאיכות הסאונד? כלום, נאדה. רמקול 4' "פאנצ'י"? לא קיים, כי לא טורחים לייצר כאלו, ומה גורם לך לחשוב שדווקא אינפיניטי מייצרים רמקולים רגישים?
...
היסחפות, כרגיל. המקור שמגיע עם הרכבים של היום עושה יופי של עבודה, הוא פשוט לא כולל מספיק פיצ'רים, כיוונים, ויציאות למגבר חיצוני. לפני 20 שנה אולי, אבל היום כל יחידת ראש תעשה את העבודה, במיוחד למשתמש הממוצע. עכשיו באותו העניין, אם החלפה של יחידת הראש, כולל התקנה (עם מסגרת מותאמת), יוצא כמו או טיפה יותר יקר ממנחת טוב, אז כן, זה פיתרון עדיף, אבל אם לא אז חבל על ההשקעה.

splashy התלוננה על באסים גרועים, ושום שדרוג של רמקולים בגודל של הרמקולים הקיימים הולך לעזור לה בנושא הזה. היא צריכה להתחיל ממגבר + סאב, כאשר ברגע שהרמקולים הקדמיים לא צריכים להפיק יותר באסים, הם פחות מתאמצים, נשמעים יותר נקי, וגם הפלסטיקה פחות רועדת שם. אם חסר עוד משהו, אפשר להתקדם משם.
...
מקווה שאני לא מעליב, אבל אתה מתחיל להישמע כמו תקליט שבור כאשר לכל דיכפין אתה מציע מגבר וסאב.
אני לא מכיר את פותחת הדיון אבל כשביקשה פיתרון לסאונד העלוב ברכב, היא לא תיארה לעצמה להפעיל מערכת ולראות את המראה האמצעית רוקדת ורוטטת..

ו - אולי יפליא אותך לשמוע, אבל 4" בבניה ייעודית (לא קואקסיאלי) אלא מיד פרופר, יישמע פאנצ'י ועוד איך.
אבל כמובן שאנחנו ריאליים, ולכן המלצתי על מה שיש במדינה שלנו ובמסגרת תקציב פותחת הדיון.

הרמקולים הללו וגם הקומפוננטים אינם בעלי אותה רגישות.
אני בדרך כלל לא אוהב להתווכח ובטח לא להוכיח אבל זה פשוט מתבקש:
מורל:
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he
רוקפורד:
http://tomcarsale.com/index.php?route=p ... uct_id=213
אינפיניטי:
http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=7595
והאינפיניטי מיצבתי אחרון בכדי שגם תשים לב לרגישות הגבוהה שלו מבין אחרים.
לא סתם אמרתי אינפיניטי - כי יש להם רמקולים ברגישות גבוהה יותר (בדרך כלל) מרוב שאר החברות.

הרגישות הגבוהה לא תתרום לאיכות הסאונד חבוב, אלא כפיתרון לאותו הדבר שאתה אומר - ל HU המקורי שסובל מהגברה חלשה, כך שרמקולים עם רגישות כזו יהיו עוצמתיים כמעט פי שתיים (כן) בווליום נתון מהרמקולים המקוריים או אחרים.

אני חושב שבמקום לנסות להוכיח אותנו, תנסה פשוט לסייע לפותחת הדיון כפי שאנחנו ניסינו. (i)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #38 

...
אתה לא שמעת את היחידת ראש, אתה שמעת את היחידת ראש + רמקולים (אין לי מושג איזה) + אקוסטיקה של הרכב. לשפוט את הסאונד של יחידת הראש כאשר שאר המשתנים ברמה נמוכה יותר, ו/או ללא השוואה ישירה באותם התנאים ליחידת ראש אחרת, זה די חסר משמעות.
אני לא מכיר את פותחת הדיון אבל כשביקשה פיתרון לסאונד העלוב ברכב, היא לא תיארה לעצמה להפעיל מערכת ולראות את המראה האמצעית רוקדת ורוטטת..
...
אפשר להתקין ברכב גם שני סאבים של 18 אינץ', והמראות לא ירעדו. למה? כי אין לזה קשר, לעומת זאת כן יש קשר לאיך שהמאזין משתמש במערכת, ואיך הוא מכוון אותה ובוחר להאזין לה. ואגב, כשיש סאבים המראה רועדת מכיון שאלו יורדים מספיק נמוך (בשונה מרמקולים קטנים), ונוגעים בתדר התהודה העצמי של המראה, זו הסיבה שהיא "מרקדת".
אולי יפליא אותך לשמוע, אבל 4" בבניה ייעודית (לא קואקסיאלי) אלא מיד פרופר, יישמע פאנצ'י ועוד איך.
...
בנייה טובה אכן תשפר את התפוקה של כל רמקול, אבל זה לא יהפוך רמקול 4' מסכן "לפאנצ'י", הוא פשוט לא יורד מספיק נמוך ו/או לא מזיז מספיק אוויר בשביל זה.
לא סתם אמרתי אינפיניטי - כי יש להם רמקולים ברגישות גבוהה יותר (בדרך כלל) מרוב שאר החברות.
...
כל יצרן רושם איזה נתונים שבא לו, ומודד אותם איך שבא לו, מבלי לספר באיזה תנאים הוא מדד. לא ניתן בכלל להשוות את הרגישות של הדרייברים לפי נתוני היצרן, אלא אך ורק במדידה השוואתית ובאותם התנאים בדיוק. רמקול 4' אינץ' אחד לא יהיה באופן "פלאי" יותר רגיש מרמקול 4' אינץ' אחר (ובטח לא בגלל שהיצרן יודע משהו שאחרים לא יודעים). הפיזיקה פה פשוטה - הם באותו הגודל, בעלי motor דומה, סליל דומה, מהלך דומה, וכו'. היצרן סומך על זה שמשתמשים שאין להם מושג, פשוט יעדיפו את הדגם עם הנתונים היותר טובים שהוא פרסם.
הרגישות הגבוהה לא תתרום לאיכות הסאונד חבוב, אלא כפיתרון לאותו הדבר שאתה אומר - ל HU המקורי שסובל מהגברה חלשה, כך שרמקולים עם רגישות כזו יהיו עוצמתיים כמעט פי שתיים (כן) בווליום נתון מהרמקולים המקוריים או אחרים.
...
במקרה הזה, כל יתרון כזה או אחר ברגישות (לא שאני אומר שיש), לא יתבטא מכיון שגם ככה הרמקולים הקטנים האלה מסוגלים להגיע לעוצמת שמע שתספק את רוב המשתמשים גם עם ההגברה של יחידת הראש. אנחנו לא מדברים פה על רמקולים ביתיים רצפתיים שרוצים להריץ עם מגבר שפורפרות מסכן של 2W.
אני חושב שבמקום לנסות להוכיח אותנו, תנסה פשוט לסייע לפותחת הדיון כפי שאנחנו ניסינו.
...
לעזור לפותחת השרשור זה בדיוק מה שאני עושה. לא רק שאני אומר את דעתי לבקשה שלה, אני גם טורח לתקן טעויות שנכתבות פה, על מנת שפותחת השרשור לא תפיק מסקנות על בסיס מידע שגוי. אם אתה לא מסכים איתי זו כמובן זכותך, אבל לטעון שאני לא עוזר?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #39 

HazooM כתב:
...
אתה לא שמעת את היחידת ראש, אתה שמעת את היחידת ראש + רמקולים (אין לי מושג איזה) + אקוסטיקה של הרכב. לשפוט את הסאונד של יחידת הראש כאשר שאר המשתנים ברמה נמוכה יותר, ו/או ללא השוואה ישירה באותם התנאים ליחידת ראש אחרת, זה די חסר משמעות.
...
אפשר להתקין ברכב גם שני סאבים של 18 אינץ', והמראות לא ירעדו. למה? כי אין לזה קשר, לעומת זאת כן יש קשר לאיך שהמאזין משתמש במערכת, ואיך הוא מכוון אותה ובוחר להאזין לה. ואגב, כשיש סאבים המראה רועדת מכיון שאלו יורדים מספיק נמוך (בשונה מרמקולים קטנים), ונוגעים בתדר התהודה העצמי של המראה, זו הסיבה שהיא "מרקדת".
אולי יפליא אותך לשמוע, אבל 4" בבניה ייעודית (לא קואקסיאלי) אלא מיד פרופר, יישמע פאנצ'י ועוד איך.
...
בנייה טובה אכן תשפר את התפוקה של כל רמקול, אבל זה לא יהפוך רמקול 4' מסכן "לפאנצ'י", הוא פשוט לא יורד מספיק נמוך ו/או לא מזיז מספיק אוויר בשביל זה.
...
כל יצרן רושם איזה נתונים שבא לו, ומודד אותם איך שבא לו, מבלי לספר באיזה תנאים הוא מדד. לא ניתן בכלל להשוות את הרגישות של הדרייברים לפי נתוני היצרן, אלא אך ורק במדידה השוואתית ובאותם התנאים בדיוק. רמקול 4' אינץ' אחד לא יהיה באופן "פלאי" יותר רגיש מרמקול 4' אינץ' אחר (ובטח לא בגלל שהיצרן יודע משהו שאחרים לא יודעים). הפיזיקה פה פשוטה - הם באותו הגודל, בעלי motor דומה, סליל דומה, מהלך דומה, וכו'. היצרן סומך על זה שמשתמשים שאין להם מושג, פשוט יעדיפו את הדגם עם הנתונים היותר טובים שהוא פרסם.
...
במקרה הזה, כל יתרון כזה או אחר ברגישות (לא שאני אומר שיש), לא יתבטא מכיון שגם ככה הרמקולים הקטנים האלה מסוגלים להגיע לעוצמת שמע שתספק את רוב המשתמשים גם עם ההגברה של יחידת הראש. אנחנו לא מדברים פה על רמקולים ביתיים רצפתיים שרוצים להריץ עם מגבר שפורפרות מסכן של 2W.
אני חושב שבמקום לנסות להוכיח אותנו, תנסה פשוט לסייע לפותחת הדיון כפי שאנחנו ניסינו.
...
לעזור לפותחת השרשור זה בדיוק מה שאני עושה. לא רק שאני אומר את דעתי לבקשה שלה, אני גם טורח לתקן טעויות שנכתבות פה, על מנת שפותחת השרשור לא תפיק מסקנות על בסיס מידע שגוי. אם אתה לא מסכים איתי זו כמובן זכותך, אבל לטעון שאני לא עוזר?
...
כשאתה רושם שכל יצרן רושם אילו נתונים שבא לו - אתה יוצא כנגד כל היצרנים באשר הם ובכל תחום.
זה כמו לומר שהיצרן של פיוניר LX85 רושם שהמגבר מספק 190 וואט לערוץ כי אין לנו דרך למדוד שזה מעט פחות או יותר, זה הזוי..
אני יכול להסכים שקיימת סטיה כזו או אחרת, אבל הפרש של 10DB בין רמקול אחד למישנהו, עם סטיה קלה עדיין יהיה משמעותי.
חוץ מזה, שאין מדובר בהשוואה בין רמקול של פירלס מנצרת לבין רמקול של רוקפורד, אלא בין חברות אמינות ומוכחות לאורך השנים.
אי אפשר לומר שכל היצרנים משקרים, ואין לרכוש מוצר לפי הנתונים שפורסמו, אפשר להתייחס לנתונים במשנה זהירות אבל בהחלט ככל אצבע או כסוג של הנחיה.
אני מזכיר שלכל רמקול ולכל סאב יש נתונים ייחודיים לפיהם בונים את התיבות שלהם, חלק מהיצרנים מוכרים רמקולים עם תיבות וחלקם לא, אך מפרשמים את המפרט הטכני שיסייע לך ולי לבנות את התיבה האופטימלית.
אם כל יצרן משקר וייתן לנו נתון RESONANT FREQUENCY שקרי, הרי שלא נוכל לעולם להתאים לו תיבה.
מה גם שמדידה של רגישות נעשית תמיד ב 1W על 1M או 2.83V על 1M, וזה נתון שמפורסם ע"י היצרן.

מה שחשוב כאן להבהיר למעשה זה שככל שהרמקול רגיש יותר, כך יהיה לאותו רדיו דיסק נחות יותר קל "להזיז" אותו בגלל ההספק הנמוך שלו - וזה מה שיסייע לפותחת הדיון (בין היתר)
אם לא נאמין ליצרנים - לא נוכל לרכוש כלום ולא נוכל להסתמך על כלום.

pupsyam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #40 

Hazoom,אתה קובע שלא הייתה לי השוואה ישירה ליחידת ראש אחרת על סמך? לא משנה.
בכל מקרה,נדמה לי שאתה מפספס את הנקודה.אף אחד לא מתווכח איתך.אני מצהיר כאן קבל עם ועדה:
הוספה של מגבר וסאב יפתרו את הבעיה.
בכל זאת,דעתי היא שלא כל משתמש ממוצע מוכן להרכיב ברכבו מגבר וסאב,הרבה מהם יעדיפו להחליף יחידת ראש ורמקולים,שגם כן יתנו להם שיפור משמעותי,אולם לא כמו הוספה של סאב ומגבר.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”