האם כרטיס מסך חדש יעזור לי?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #21 

פותח השרשור רוצה כרטיס שלא יהיה חלש יותר מה-8600, אז נראה שה-630 חזק בכ-40% ממנו. אני טועה?
אפשר כמובן גם ללכת על GT610 שהוא זול יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #22 

לגבי עניין התאימות - אני מציע לך לשאול בפורום של AMD. זה מה שאני עשיתי (בסוף, בגלל אילוצי הספק אצלי, כששדרגתי את כרטיס המסך קניתי GT240).

זה מה שאני הייתי עושה:
כדי לבחור כרטיס ברמת הביצועים שתענה על הציפיות שלך, יש את הטבלה הזאת שמרכזת יפה את הביצועים של הכרטיסים: http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 107-7.html
(וגם יש מבחני ביצועים מפורטים, לפי שימושים שונים ב- tomshardware). אח"כ, כדי להתמקד תצליב את זה בזריזות עם מחירים ב- zap. לגבי מה שנשאר עדיין רלוונטי תברר אם לא יהיו בעיות עם ההספק (+חיבורי מתח נוספים, אם נדרשים), תאימות עם ה- MB, חיבורים החוצה מהכרטיס.

בהצלחה!
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #23 

המממם טעיתי בקשר לספק הכח שלי.
יש לי ספק של Thermaltake 430W
(thermaltake xp550 pp)

וכנראה שאני הולך לנסות את Sapphire ATI Radeon HD5450 512MB PCIe DDR3, שבאתר שלו כתוב 400W מינימום (למרות שיכול להיות בעיות תאימות) אז בהנחה שהספק שלי הוא באמת 430W , אז זה אמור להיות בסדר. אך עדיין, היתי מעדיף ללכת על בטוח ואם אפשר שיהיה NVIDIA

שלגון:
היה קצת קשה לי לעבוד עם הטבלה של tomshardware , אומנם היא מראה את קטגוריות הכרטיסים, אך משום שאני לא מתמצא, אז אני לא יודע איזה כרטיס תומך בפורמטים, ואיזה לא. גם פתחתי שרשור על הנושא בפורום של ASUS אך עדיין ללא כל תשובה.

IamEzio + pixies:
גם פה לא ממש הבנתי על איזה כרטיס כדאי ללכת, אני מעדיף ללא אדפטר מ-Mini HDMI ל-HDMI

האמת היא שכבר לא ממש משנה לי רמת הביצועים של הכרטיס (שרק לא יהיה חלש יותר מה- 8600 GTS)
העיקר הוא שתהיה לי תמיכה לקולנוע ביתי (לא חייב 3D) , אחרי הכל זה מחשב ישן, אך בעזרת כרטיס מסך חדיש וזול, אני יכול לחסוך מעצמי קניה של מחשב חדש,
וזה יהיה ממש נחמד :D

שוב תודה על התגובות! (Y)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #24 

הספק עדיין מעל ומעבר בשביל כרטיסי המסך שאנחנו דנים בהם.
פורמטים חדשים - AMD HD5xxx ומעלה או אנוידיה GT4xx ומעלה (עם הסתייגות קטנה, חלק מדגמי ה-GTX לא תומכים בפורמטים החדשים).
חוזק למשחקים - אתה יכול לראות כאן רשימה ורמת ביצועים (הערך הראשון בטבלה):
http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

לדעתי הכרטיס הראשון שהמלצתי עליו (ה-6570), בהנחה שאין לו בעייה עם לוח האם שלך, הוא הקנייה הכי טובה לצרכים שלך.
אולי שווה לקנות את הכרטיס בחנות שתסכים מראש להחליף אותו לדגם אחר במידה והוא לא יעבוד על המחשב שלך.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

T-boon כתב:שלגון:
היה קצת קשה לי לעבוד עם הטבלה של tomshardware , אומנם היא מראה את קטגוריות הכרטיסים, אך משום שאני לא מתמצא, אז אני לא יודע איזה כרטיס תומך בפורמטים, ואיזה לא. גם פתחתי שרשור על הנושא בפורום של ASUS אך עדיין ללא כל תשובה.
...
אופס, הזכרון שלי הוא לא מה שהיה. פתחתי קריאה באתר של Saphire, לא בפורום של AMD. מצטער.
הנה השרשור התייעצות שעשיתי בשעתו: http://forums.overclockersclub.com/inde ... &p=1889451
סליחה.

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

ה- 6570 הוא ממש נחמד למחירו, הוא גם יוכל לעבור איתי הלאה בקניה של מחשב חדש בעתיד...
הבעיה היחידה זה שהוא לא קירור פאסיבי, אך אני מאמין שאפשר לפתור את בעית הרעש באותה הצורה שאני עושה זאת כיום, החלפת המאוורר הקטן במאוורר 80 מילימטר בעל מיסבים והפעלתו על 5 או 7.5 וולט במקום 12 = שקט מוחלט.
למרות שב-6570 יש מין מעטפת אלומיניום, נראה שאפשר לפרק אותה ולהחליף את המאוורר + זו תיהיה התעסקות כייפית.

יש גם את ה- 5450 שהוא בעל קירור פאסיבי אך חלש יותר מהכרטיס שיש לי כיום, ולא ברור לי האם יש לו האצת חומרה,
וגם לא ברור לי מה זה האצת חומרה :lol:
אני יודע שאם ה-8600GTS אני יכול לנגן בעזרת MPC קבצים של 4-16 גיגה ב-1080P ללא כל בעיה מצד המעבד, נראה כאילו רוב העבודה מתבצעת בכרטיס המסך וזה קורה רק עם MPC, עם כל נגן אחר יש לי בעיות של כח CPU ואין מצב לנגן קבצים של 1080P.

האם זאת האצת חומרה?

כמו כן בחנות יחליפו לי את הכרטיס במידה והוא לא יתאים ללוח, כך שבכל מקרה נראה לי שאתחיל בבדיקת ה-6570

תודה!

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

לאחר צפיה של תמונות באתרי OC שמתי לב שהתמונות שרואים בזאפ הם שונות, בזאפ יש ל-6570 מעטפת אלומיניום על צלעות הקירור ומאוורר קטן במרכז, ובאתרים של OC רואים דגם שונה בעל מאוורר גדול יותר וללא מעטפת, אולי אתם יודעים מה מהם הוא הדגם הנמכר בארץ?
כמו כן יש את גירסאת ה-ULTIMATE בעל קירור פאסיבי אך לא ברור אם אפשר להשיג בארץ, והוא גם יקר יותר.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #28 

הHD6570 הוא כרטיס של AMD ,שAMD מוכרת את הליבות של הכרטיסים לחברות שעובדות איתה והן יכולות להחליט אם להשתמש בעיצוב המקורי -הכוונה להשתמש בעיצוב של הPCB (הלוח שעליו מונחים כל הרכיבים) והקירור שAMD תכננו במקור ולזה קוראים "כרטיס רפרנס" בגלל שהוא זהה לעיצוב של הAMD ולאיך שהיא תכננה את הכרטיס ויש לה את האפשרות להוציא את הכרטיס עם PCB שהיא תכננה לבד עם רכיבים כמו מייצבי מתח ,זכרונות שונים וכו' כדי לשפר את הכרטיס מבחינת יעילות או יכולת OC והם גם יכולות לשים קירורי צד שלישי שהם מפתחות / עובדות עם חברות שמתפחות כמו לדוג' קירורי הVapor-X של Sapphire , הWindforce 2X או 3X של Gigabyte וכו' .

ככה שכרטיסים של חברות אחרות לרוב יהיו שונים ,הרבה פעמים חברה מוציאה כמה גרסאות של אותו הכרטיס כאשר אחת מהם היא גרסת רפרנס לכל דבר ואחרת היא גירסה מקוסטמת עם קירור משופר וPCB משופר ( או אחד מהם) ככה שאתה צריך להסתכל על כל כרטיס בנפרד כי כל אחד יכול להיות שונה בגזרת הקירור ..

בכל מקרה , יש קירורים מאוד קרירים והכרטיס הזה לא אמור להתחמם הרבה בהתחשב בצריכת החשמל הנמוכה שלו ,ככה שאם תבחר את הגרסה הנכונה בעזרת ביקורות שונות - לרוב בביקורות (בעיקר באתרים המומלצים כמו Techpowerup/Guru3D/AnandTech או Tomshardware) יש מדידות לרמת הרעש של הכרטיס ככה שפשוט תקרא ביקורות ותמצא את הכרטיס השקט ביותר וככה זה יחסוך לך התעסקות מיותרת עם הכרטיס ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

תודה על ההסבר המפורט, מה לגבי האצת החומרה ששאלתי קודם?
תודה
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

T-boon כתב:תודה על ההסבר המפורט, מה לגבי האצת החומרה ששאלתי קודם?
תודה
...
היסטורית, הכרטיסים האלה יועדו להאיץ בחומרה גרפיקה. כדי להציג (to render) גרפיקה תוכנן pipeline חישובי שעושה את אותם חישובים זהים עבור כל Pixel. המעבדים בכרטיסי מסך הם מסוג Single Instruction Multiple Data ובקיצור: SIMD. אלה מעבדים שתוכננו במיוחד כדי להריץ את אותו סט פקודות, במקביל על חתיכות מידע שונות.
אני מדבר על להריץ במקביל עשרות ומאות חישובים זהים. לא מדובר פה על מעבד עם 2, 3 או 4 ליבות שיכול לבצע מספר פעולות במקביל כמספר הליבות. אנחנו מדברים על מעבד שיכול להריץ מאות(!) חישובים במקביל אבל בתנאי שבכל רגע נתון הוא מבצע את אותה פקודה בדיוק (אחרת יש פגיעה משמעותים בביצועים).

למרות שקוראים לזה האצה בחומרה, אוסף הפקודות הזה הוא תוכנה שנטענת לכרטיס.

אבל אז אנשים גילו שיש לא מעט בעיות, שהן לא גרפיקה ממוחשבת, ש:
1. אפשר לחלק אותן לעשרות ומאות חתיכות קטנות
2. אפשר לנסח אותן כאוסף של פעולות זהות שאפשר להריץ, במקביל (ז"א אין תלויות ביניהן) על כל אחת מהחתיכות (ואולי יש כמה שלבים זולים, חישובית, בשביל לאחד את התוצאות מהריצה המקבילית).

השינוי הזה הוליד את מה שנרא General Purpose Graphical Processing Unit, ובקיצור GPGPU - שימוש במעבד הגרפי כמעבד כללי. זה הוליד יוזמות כמו CUDA של Nvidia ותקנים כמו OpenCL (גם AMD שם, אני לא יודע באיזה שם הם מיתגו את הטכנולוגיה הזאת).

כל ההקדמה הארוכה נועדה להסביר שהשאלה אם תהיה האצה בחומרה תלויה באפליקציה (ולצורך העניין גם המפענח (codec) זאת אפליקציה): יכול להיות שתוכנות נגן שמימשו האצה בחומרה יעבדו רק עם כרטיס של Nvidia (כלומר CUDA) ולא עם כרטיס של AMD.

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

לאחר חיפוש בפורום של המונח DXVA , הבנתי שזה בעצם גם סוג של האצה, וללא זה לא היה למחשב שלי את היכולת לנגן קבצים יותר גדולים מאשר DVD-RIP בגודל של 1.400 MB , וזה ממש טוב לי כי כך בעצם אין לי צורך בשידרוג הלוח/מעבד... אני צודק?
והאם בכרטיס כמו ה-6570 זה קיים גם?
IamEzio כתב קודם "שהHD6450 מגיעה עם "יחידת פענוח וידאו" מתקדמת יותר שמוסיפה תמיכה בהאצת חומרה גם לDivx/Xvid וכמובן פענוח של בלוריי בתלת מימד"
האם זה כולל את DXVA ?
האם זה בעצם התפקיד של האצת חומרה, להוריד את העומס מהמעבד?

היתי מזמין אותכם ל :pizza: אם היתם גרים ליידי, תודה
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #32 

בכרטיסי המסך אמור להיות רכיב שאחראי על לפיענוח של וידאו , בAMD קוראים לזה UVD , ויש להם כבר כמה דורת , כדי שכרטיס יאפשר את אותה "האצת חומרה" החומרה שלו גם צריכה לתמוך בזה , לדוג' בכרטיסי המסך מסדרה HD6000 הוסיפו את הUVD 3 שהוסיף תמיכה בXvid/Divx וגם בתמיכה בהאצת חומרה לבלו-ריי בתלת מימד מה שסדרה 5XXX עם UVD 2.2 לא תומכת למרות שכן אפשר לנגן עם הכרטיסים כזה מדיה כזאת כשמשתמשים בפיענוח תוכנה ..

יכול להיות שאני טועה ,אבל ככה אני מבין את העניין .

ובקשר לOpenCL אני חושב שהם קוראים לזה AMD APP .

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

עכשיו הבנתי שאנחנו מדברים על דברים שונים. מה שכתבתי עליו מתייחס לאפליקציות שנכתבו לרוץ על הכרטיס הגרפי (לדוגמא יש את PowerDVD או TMPGEnc) ולא לרכיבי חומרה ספציפיים שעוסקים בהאצה בחומרה של פענות וידאו.
ד"א, המקבילה של UVD בעולם של Nvidia נקרא PureVideo

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #34 

T-boon כל כרטיסי המסך "השולחניים" מסדרה HD6000 יעשו את העבודה באופן מצויין ,עם תמיכה מלאה בDTS-HD וגם ניגון של בלו ריי בתלת מימד במידה ותצתרך בעתיד ככה שלא אמורות להיות בעיות עם הHD6570 ,רק אל תשכח להתקין דרייברים מעודכנים מהאתר של AMD ולא את אלו שעל הדיסק או את אלו שמערכת ההפעלה מתקינה לבד ,וגם לא לשכוח למחוק את הדייבר הקיים כאשר ההמלצה היא להשתמש בתוכנה כמו Driver Sweeper .

ובקשר לשאלה שלך לגבי הDXVA.. הDXVA הוא API של מייקרוספט והוא אחת הדרכים לאפשר האצת חומרה תחת ווינדוס (DXVA הוא חלק מהDirectX ככה שהוא עובד רק במערכת ההפעלה של מייקרוסופט ) .. במערכות הפעלה אחרות יש API אחרים כדי להשתמש בהאצת החומרה שמציע הכרטיס ..

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

כן, מתחיל להיות לי קצת יותר סדר בראש,
מה שבלבל אותי בהתחלה, זה שלמשל בסידרת ה-6XXX יש כרטיס לכעורה מאד חדיש כמו HD 6250 (ביחס ל-8600GTS הישן שלי)
ומבחינת ביצועים למשחקים הוא חלש ממנו בהרבה, אך עדיין בעל תמיכה מלאה בתכני HD , שזה די מוזר כי לפי ההגיון היתי אומר שגם לצפיה בתכני HD ע"י האצת חומרה, צריך כרטיס מסך בעל כח עיבוד חזק...
תודה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #36 

ה-HD6250 הוא כרטיס מסך מובנה מעבד. אין כזה כרטיס מסך פיזי נפרד.
כמו כן, אין קשר בין היכולת לניגון תכני HD לבין חוזק כרטיס המסך עבור משחקים. אלו הן 2 תכונות נפרדות ושונות.

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

תודה על ההבהרה (Y)
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

לאחר ביקור בחנות המחשבים שלי היום, הזמנתי את ה-SAPPHIRE Ultimate HD 6570 1GB DDR3 , רציתי למנוע התעסקות מיותרת עם החלפת המאוורר הקטן של הכרטיס ולכן בחרתי את גרסאת ה-Ultimate בעלת קירור פאסיבי, אך לאחר שהגעתי הביתה ביצעתי השוואה בין הכרטיסים מול האתר של SAPPHIRE ורק אז שמתי לב למספר תכונות שונות בינהם...
עכשיו, יש לי אפשרות עדיין לשנות את ההזמנה, כי זו חנות קטנה שלא ממש מבצעת הזמנות מהיבואן כל יום, יותר כמו פעם בשבוע, אך הם בסדר ומאפשרים לי להחזיר במידה ותהיה בעית תאימות עם הלוח...
אחד הדברים ששמתי לב זה שרק לכרטיס בגרסאת ה-HM , מצויין 1.4 HDMI , זה אומר שהאחרים לא תומכים 3D ?
מעבר לכך יש מספר דברים שונים נוספים כמו:
Dual-Link DVI
MHz Effective
AMD HD3D Technology
Hyper Memory Support
ועוד... עד כמה שידוע לי HDMI 1.4a זה הפרוטוקל של 3D , ובקשר ל-Dual-Link DVI אני לא רואה ממש צורך, אך בקשר לשאר הדברים אני לא יודע,
השאלה שלי היא מה מבין כל הדברים הם נחוצים בהתחשב בכך שהכרטיס הזה ימשיך איתי גם למחשב הבא, ההתלבטות שלי היא בין שלושת הכרטיסים בעלי 1G זיכרון מסדרת ה-65XX שלהם, בבקשה תעיפו מבט ותגידו מה עלי להזמין,
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0
כי לי יש כבר בלאגן בראש מכל ההשוואות, אין לי בעיה להוסיף כמה שקלים לעניין וגם לא איכפת לי כבר להתעסק עם המאוורר,
רק שיהיה כרטיס with all the good stuff
תודה רבה!

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

קיבלתי את הטבלה הזאת מפתיחת כרטיס לתמיכה של sapphire
http://www.sapphiretech.com/archive/mat ... _4_051.xls
אולי זה יכול לעזור למישהו,
אבל עדיין אשמח לחוות דעת על ה Ultimate
תודה

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

שלום לכולם,
רציתי רק לעדכן אתכם שהיום שידרגתי לכרטיס מסך HD6570 וזה עובד ללא שום בעית תאימות.

לאחר שסיימתי את כל הבדיקות, התקנתי עוד 1G זיכרון ממחשב אחר (ז"ל), כך שיש לי כעת 3 ג'יגה RAM
עכשיו אני מעוניין לשדרג את המעבד, כיום יש לי athelon 3000 socket 939
אני אפתח שרשור חדש בקשר לזה
תודה רבה! :lol:

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”