כמה חשוב לך הצליל כאשר אתה רוכש תקליטור חדש?
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
איכות ההקלטה בוודאי לא תקבע לי איזה דיסק אקנה או לא.
יתרה מכך, דיסק עם הקלטה פנומנלית שמכיל מוזיקה שלא
מעניית אותי - לא אקנה לעולם.
מבחינתי איכות ההקלטה זה רק בונוס.
במאמר מוסגר - הקלטות "פחות טובות" אני שומע לפעמים במערכת
המשנה או באוזניות, זה תמיד מרכך את החוויה השלילית.
><>
יתרה מכך, דיסק עם הקלטה פנומנלית שמכיל מוזיקה שלא
מעניית אותי - לא אקנה לעולם.
מבחינתי איכות ההקלטה זה רק בונוס.
במאמר מוסגר - הקלטות "פחות טובות" אני שומע לפעמים במערכת
המשנה או באוזניות, זה תמיד מרכך את החוויה השלילית.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אני עם דוחף וערן.
אני רוכש דיסק בהתאם למוזיקה ולא על פי הסאונד. סאונד טוב הוא בהחלט בונוס.
עם זאת, דיסק שנשמע רע מאד בד"כ לא ילך איתי הביתה. אני מדבר בד"כ על דיסקים משנות החמישים ובעיקר על בוטלגים שיצאו על דיסקים.
אם אני לא מסוגל לשמוע את המוזיקה ברמה שאוכל להנות ממנה, אין לי טעם לקחת את הדיסק איתי הביתה.
אני רוכש דיסק בהתאם למוזיקה ולא על פי הסאונד. סאונד טוב הוא בהחלט בונוס.
עם זאת, דיסק שנשמע רע מאד בד"כ לא ילך איתי הביתה. אני מדבר בד"כ על דיסקים משנות החמישים ובעיקר על בוטלגים שיצאו על דיסקים.
אם אני לא מסוגל לשמוע את המוזיקה ברמה שאוכל להנות ממנה, אין לי טעם לקחת את הדיסק איתי הביתה.
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 1 פעם
אני עם דוחף.
במקרה של הקלטות ממש-ממש רעות (קונצרט בברלין המופצצת, 1944,
או לחלופין הקלטת רדיו איטלקי לקונצרט חי לשיעולים ותזמורת מ-1950)
אני לפעמים מפנה את הרמקולים בצורה שונה, כך שהצליל יצרום פחות.
איכות הקלטה מעולם לא הייתה שבב של שיקול,
אבל תמיד אשמח להדפסה טובה יותר או שחזור טוב יותר.
במקרה של הקלטות ממש-ממש רעות (קונצרט בברלין המופצצת, 1944,
או לחלופין הקלטת רדיו איטלקי לקונצרט חי לשיעולים ותזמורת מ-1950)
אני לפעמים מפנה את הרמקולים בצורה שונה, כך שהצליל יצרום פחות.
איכות הקלטה מעולם לא הייתה שבב של שיקול,
אבל תמיד אשמח להדפסה טובה יותר או שחזור טוב יותר.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לא חושב שזה שייך לפילוג או למחנות...
בסה"כ כולנו קונים דיסקים מאהבת המוזיקה נטו! - וזה לא משנה
באיזה מערכת היא מושמעת.{ אם היא טובה? גם זה בונוס}
וכל אחד בוחר לעצמו את סוג המוזיקה המועדף עליו.
ואם ההקלטה יצאה "במקרה" גם איכותית?
אז אני מצטרף לדעתם של החברה מלמעלה ! -שזהו למעשה הדיבידנד שקיבלנו...
בסה"כ כולנו קונים דיסקים מאהבת המוזיקה נטו! - וזה לא משנה
באיזה מערכת היא מושמעת.{ אם היא טובה? גם זה בונוס}
וכל אחד בוחר לעצמו את סוג המוזיקה המועדף עליו.
ואם ההקלטה יצאה "במקרה" גם איכותית?
אז אני מצטרף לדעתם של החברה מלמעלה ! -שזהו למעשה הדיבידנד שקיבלנו...
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
ויש את אלה שקונים תקליטים בשביל המוסיקה:D
נמר כתב:במילים אחרות..
יש כאן פילוג..
אלה שקונים את הדיסקים בשביל המערכת..
ואלה שקונים את המערכת בשביל הדיסקים..
אני שייך לאופציה השניה .....
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
אם כבר קונים דיסק מקורי אז עדיף שהאיכות תהיה גבוהה לא?, אני לא קונה דיסקים בד"כ (למעשה % המוזיקה המקורית שלי שואף ל-0) אבל במידה ויש אומן שאני באמת אוהב אז אני קונה את הדיסק המקורי ואני מצפה שהאיכות שלו תהיה גבוהה מאוד כי זאת אחת מהסיבות העיקריות שקניתי דיסק מקורי ולא הורדתי מהנט.
נמר אני לא חושב שיש פה פילוג, בסופו של דבר המטרה שלנו היא להנות מהמוזיקה והמערכת היא כלי שגורם לנו להנות יותר, מי שרוצה לקנות דיסקים בשביל המערכת שילך לחנויות ויקבל דיסק הדגמה בחינם, למה להוציא 100-200₪ על משהו שאתה לא כ"כ אוהב כשאתה יכול לקבל את זה בחינם?.
נמר אני לא חושב שיש פה פילוג, בסופו של דבר המטרה שלנו היא להנות מהמוזיקה והמערכת היא כלי שגורם לנו להנות יותר, מי שרוצה לקנות דיסקים בשביל המערכת שילך לחנויות ויקבל דיסק הדגמה בחינם, למה להוציא 100-200₪ על משהו שאתה לא כ"כ אוהב כשאתה יכול לקבל את זה בחינם?.
אותה הגברת בשינוי האדרת
נמר כתב:במילים אחרות..
יש כאן פילוג..
אלה שקונים את הדיסקים בשביל המערכת..
ואלה שקונים את המערכת בשביל הדיסקים..
אני שייך לאופציה השניה .....
אני דווקא שייך לקבוצה אחרת
לקבוצה של אלו שקונים דיסקים ע"מ להאזין להם .
ולהנות מהמוסיקה ,ורצוי שבעתיים שהמוסיקה תתנגן לה בהנאה .
לא מעניינת אותי המערכת , לא איכפת לי למי יש יותר גדול , גם לא איכפת לי אם המערכת משחזרת את המוסיקה בצורה הטובה ביותר .
מה שחשוב לי שאני אוהב את התוצאה הסופית .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
הקלטה סופר איכותית אך מוזיקה משעממת- אני לא נוגע. לדוגמא, יש את האוספים של מוזיקת הדגמה של צ'סקי רקורדס. אני בוודאי לא מכיר את כולם או אפילו את חלקם הגדול, אבל ממה ששמעתי עד כה, הספיק לי בהחלט, ולא איכפת לי איך זה מוקלט. מוזיקת המעליות הזו לא נכנסת למערכת שלי.
כך לגבי כל סוג מוזיקה בלתי מעניין- לא איכפת לי איך הוא מוקלט כי לא מעניינת אותי המוזיקה מלכתחילה.
ומאידך- אם המוזיקה מעניינת ואהובה במיוחד, האיכות חשובה פחות.
לדוגמה, חלק חביב עלי במיוחד מהאוסף המוזיקלי שלי הוא של להקות פרוגרסיב אירופאיות שהדרך הפרקטית העיקרית להגיע אליהן היא בהורדה של MP3 מהאינטרנט (לעיתים בעידוד הלהקות האלו עצמן, ולעיתים תוך הפרת זכויות יוצ', אבל זו אינה הנקודה כרגע) כמו אנגלאגארד השוודית שהוציאה שני דיסקים עלומים למדי בשנות התישעים שזכו לפופולריות בעיקר אחרי פירוק הלהקה, שקשה מאוד להשיג כיום (הם מופיעים ברשימה של אמאזון, אך נדיר שהם במלאי).
את ה MP3ים של הלהקה הזו (256 Kbps) המרתי ל CD באמצעות תוכנת NERO, הכנסתי לקומפקט.. והקסם עדיין שם, במלואו.
כשאני מאזין לשני הדיסקים האלו, הדבר האחרון שאני שם לב אליו הוא שמקורם בפורמט Lossy. חוויית ההאזנה נהדרת.
כך לגבי כל סוג מוזיקה בלתי מעניין- לא איכפת לי איך הוא מוקלט כי לא מעניינת אותי המוזיקה מלכתחילה.
ומאידך- אם המוזיקה מעניינת ואהובה במיוחד, האיכות חשובה פחות.
לדוגמה, חלק חביב עלי במיוחד מהאוסף המוזיקלי שלי הוא של להקות פרוגרסיב אירופאיות שהדרך הפרקטית העיקרית להגיע אליהן היא בהורדה של MP3 מהאינטרנט (לעיתים בעידוד הלהקות האלו עצמן, ולעיתים תוך הפרת זכויות יוצ', אבל זו אינה הנקודה כרגע) כמו אנגלאגארד השוודית שהוציאה שני דיסקים עלומים למדי בשנות התישעים שזכו לפופולריות בעיקר אחרי פירוק הלהקה, שקשה מאוד להשיג כיום (הם מופיעים ברשימה של אמאזון, אך נדיר שהם במלאי).
את ה MP3ים של הלהקה הזו (256 Kbps) המרתי ל CD באמצעות תוכנת NERO, הכנסתי לקומפקט.. והקסם עדיין שם, במלואו.
כשאני מאזין לשני הדיסקים האלו, הדבר האחרון שאני שם לב אליו הוא שמקורם בפורמט Lossy. חוויית ההאזנה נהדרת.
גם אם תכנס לחנות ו"תרים" דיסק הוא יהיה בחינם.cavi כתב:אם כבר קונים דיסק מקורי אז עדיף שהאיכות תהיה גבוהה לא?, אני לא קונה דיסקים בד"כ (למעשה % המוזיקה המקורית שלי שואף ל-0) אבל במידה ויש אומן שאני באמת אוהב אז אני קונה את הדיסק המקורי ואני מצפה שהאיכות שלו תהיה גבוהה מאוד כי זאת אחת מהסיבות העיקריות שקניתי דיסק מקורי ולא הורדתי מהנט.
נמר אני לא חושב שיש פה פילוג, בסופו של דבר המטרה שלנו היא להנות מהמוזיקה והמערכת היא כלי שגורם לנו להנות יותר, מי שרוצה לקנות דיסקים בשביל המערכת שילך לחנויות ויקבל דיסק הדגמה בחינם, למה להוציא 100-200₪ על משהו שאתה לא כ"כ אוהב כשאתה יכול לקבל את זה בחינם?....
ה"חינם" של חלק נכבד ממה שאתה מוריד מהרשת לא שונה.
זו גניבה וזו גניבה.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אתה צודק, אבל מעניין כמה מאיתנו שנכנסים לפורום מהמחשב הביתי שלהם קנו (הכוונה אשכרה לשלם כסף) את מערכת ההפעלה שלהם, ואת ה-Word.רדנקו כתב:גם אם תכנס לחנות ו"תרים" דיסק הוא יהיה בחינם.cavi כתב:אם כבר קונים דיסק מקורי אז עדיף שהאיכות תהיה גבוהה לא?, אני לא קונה דיסקים בד"כ (למעשה % המוזיקה המקורית שלי שואף ל-0) אבל במידה ויש אומן שאני באמת אוהב אז אני קונה את הדיסק המקורי ואני מצפה שהאיכות שלו תהיה גבוהה מאוד כי זאת אחת מהסיבות העיקריות שקניתי דיסק מקורי ולא הורדתי מהנט.
נמר אני לא חושב שיש פה פילוג, בסופו של דבר המטרה שלנו היא להנות מהמוזיקה והמערכת היא כלי שגורם לנו להנות יותר, מי שרוצה לקנות דיסקים בשביל המערכת שילך לחנויות ויקבל דיסק הדגמה בחינם, למה להוציא 100-200₪ על משהו שאתה לא כ"כ אוהב כשאתה יכול לקבל את זה בחינם?....
זו גניבה וזו גניבה....
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
ממש לא משנה. לא הופך את זה לטוב יותר.Booboo כתב:אתה צודק, אבל מעניין כמה מאיתנו שנכנסים לפורום מהמחשב הביתי שלהם קנו (הכוונה אשכרה לשלם כסף) את מערכת ההפעלה שלהם, ואת ה-Word.רדנקו כתב:גם אם תכנס לחנות ו"תרים" דיסק הוא יהיה בחינם.cavi כתב:אם כבר קונים דיסק מקורי אז עדיף שהאיכות תהיה גבוהה לא?, אני לא קונה דיסקים בד"כ (למעשה % המוזיקה המקורית שלי שואף ל-0) אבל במידה ויש אומן שאני באמת אוהב אז אני קונה את הדיסק המקורי ואני מצפה שהאיכות שלו תהיה גבוהה מאוד כי זאת אחת מהסיבות העיקריות שקניתי דיסק מקורי ולא הורדתי מהנט.
זו גניבה וזו גניבה.......
ודרך אגב, לפחות כשאתה קונה דיסקים אתה תורם במשהו ליצירת המוזיקה ולפרנסה של המוזיקאים עצמם. לפרנסה של ביל גייטס אני לא ממש דואג.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
התשובה הזו לא כ"כ לעניין.
אני גם לא דואג לפרנסה של רוג'ר ווטרס או של בטהובן לצורך העניין.
אני גם לא דואג לפרנסה של רוג'ר ווטרס או של בטהובן לצורך העניין.
רדנקו למה אתה לא דואג לביל , אתה לא יודע שיש לו בעיות כספיות
???
ד"א - אני לא חושב שביל מודאג מזה שאתה לא דואג לו .
אבל אני חייב להסכים איתך כי כשאתה קונה דיסק אתה תורם למוסיקאי וווווווווווווווו................ווווווווווו לאמרגן , לחברת ההפקה , לחברת ההדפסה , למפיק מוסיקלי ועוד רבים בדרך שנושכים ונוגסים ב 12$ ששמת על דיסק.
אני דווקא חושב למען ההגינות והיושרה האישית יש לקנות את הדיסק ולא לצרוב אותו .
ד"א - אני לא חושב שביל מודאג מזה שאתה לא דואג לו .
אבל אני חייב להסכים איתך כי כשאתה קונה דיסק אתה תורם למוסיקאי וווווווווווווווו................ווווווווווו לאמרגן , לחברת ההפקה , לחברת ההדפסה , למפיק מוסיקלי ועוד רבים בדרך שנושכים ונוגסים ב 12$ ששמת על דיסק.
אני דווקא חושב למען ההגינות והיושרה האישית יש לקנות את הדיסק ולא לצרוב אותו .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- קיבל תודות: 1 פעם
תלוי אייל..
למה שאני אשלם על מוסיקה ישראלית מחיר זהה לדיסק תוצרת חוץ??
עם כל הכבוד אני רואה בזה חוצפה..
אני תקליטן ודיסקים הם עבודתי..
הרבה אומנים {במיוחד מזרחיים} בונים על התקליטנים ועל השדרנים שיפיצו את קולם..
הרבה אומנים עשו את פעולת השתיקה כאות מחאה על הצריבות..
הלו!!! תורידו מחירית וניקנה .. למה שאני אשלם כל כך הרבה כסף על דיסק של שלמה ארצי או פוליקר שהשקיעו 2 שקל כולל עטיפה
וימכרו ב- 80 שקל ??.
לכן..
לפעמים אני מעדיף לצרוב.

למה שאני אשלם על מוסיקה ישראלית מחיר זהה לדיסק תוצרת חוץ??
עם כל הכבוד אני רואה בזה חוצפה..
אני תקליטן ודיסקים הם עבודתי..
הרבה אומנים {במיוחד מזרחיים} בונים על התקליטנים ועל השדרנים שיפיצו את קולם..
הרבה אומנים עשו את פעולת השתיקה כאות מחאה על הצריבות..
הלו!!! תורידו מחירית וניקנה .. למה שאני אשלם כל כך הרבה כסף על דיסק של שלמה ארצי או פוליקר שהשקיעו 2 שקל כולל עטיפה
וימכרו ב- 80 שקל ??.
לכן..
לפעמים אני מעדיף לצרוב.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- alchimedes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
אחת התשובות הכי עלובות ששמעתי פה
מצטער !
מצטער !
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
נמר, התגובה הזו מבישה.
בוא נציג את זה ככה:
למה שלא תשלם על מוסיקה ישראלית מחיר זהה לתוצרת חוץ?
מה, המוסיקה הישראלית פחות טובה?
האמנים יותר דפוקים? פחות מגיע להם?
ממתי אמנים ישראליים משקיעים 2 שקל בתקליטים שלהם?
זה לא תירוץ לצרוב.
בוא נציג את זה ככה:
למה שלא תשלם על מוסיקה ישראלית מחיר זהה לתוצרת חוץ?
מה, המוסיקה הישראלית פחות טובה?
האמנים יותר דפוקים? פחות מגיע להם?
ממתי אמנים ישראליים משקיעים 2 שקל בתקליטים שלהם?
זה לא תירוץ לצרוב.
רדנקו מישהו אמר שגנבתי את השירים
, אולי שילמתי 4₪ על כל שיר שהורדתי?? ואז אלבום יצא לי 52₪ במקום 110
...
תקרא רגע מה שכתבתי, ה"חינם" שלי התייחס לדיסק הדגמה..
אני רוצה שהאומנים יתפרנסו וכמו שכתבתי ברגע שיש אומן שאני ממש נהנה מהמוזיקה שלו אז אני קונה את הדיסק המקורי.
נכון לפעמים אני מוריד מהאינטרנט ותקרא לזה איך שאתה רוצה אבל אני לא יכול להרשות לעצמי להוציא 100-200₪ על כל דיסק שאני אוהב או לקנות דיסק ב100₪ בשביל שיר אחד שאני אוהב.
והרבה פעמים השירים שאני מוריד לא ניתנים להשגה בדיסקים.
אתה יודע לא כל אחד שהורג נמלה היום רוצח מישהו מחר, אתה רוצה להגיד ש99.99% מהאנשים בארץ גנבים?
אני בטוח שגם אתה לא תלית שכולה תכלת, המערכת הפעלה שלך בבית חוקית?
האופיס שלך חוקי?
אתה לא מוריד מהאינטרנט בכלל?
לפי התגובה הזאת אני מבין שכן
זה שאתה קונה """דיסקים מקורים בלבד""" במוזיקה נותן לך זכות לגנוב תוכנה שעבדו עליה שנים
, למה שלא תכנס לסניף הקרוב של מיקרוסופט ו"תרים" משם איזה דיסק של וויסטה, הרי אתה גם ככה מוריד מהאינטרנט וגנבה זאת גנבה..
רדנקו אני לא בא לפגוע בך אישית אני רק מבקש ממך לחשוב לפני שאתה מגיב בצורה הזאת ובמיוחד שגם אתה לא נקי.
תקרא רגע מה שכתבתי, ה"חינם" שלי התייחס לדיסק הדגמה..
אני רוצה שהאומנים יתפרנסו וכמו שכתבתי ברגע שיש אומן שאני ממש נהנה מהמוזיקה שלו אז אני קונה את הדיסק המקורי.
נכון לפעמים אני מוריד מהאינטרנט ותקרא לזה איך שאתה רוצה אבל אני לא יכול להרשות לעצמי להוציא 100-200₪ על כל דיסק שאני אוהב או לקנות דיסק ב100₪ בשביל שיר אחד שאני אוהב.
והרבה פעמים השירים שאני מוריד לא ניתנים להשגה בדיסקים.
אתה יודע לא כל אחד שהורג נמלה היום רוצח מישהו מחר, אתה רוצה להגיד ש99.99% מהאנשים בארץ גנבים?
אני בטוח שגם אתה לא תלית שכולה תכלת, המערכת הפעלה שלך בבית חוקית?
האופיס שלך חוקי?
אתה לא מוריד מהאינטרנט בכלל?
לפי התגובה הזאת אני מבין שכן
אז מה אתה לא גנב?ממש לא משנה. לא הופך את זה לטוב יותר.
ודרך אגב, לפחות כשאתה קונה דיסקים אתה תורם במשהו ליצירת המוזיקה ולפרנסה של המוזיקאים עצמם. לפרנסה של ביל גייטס אני לא ממש דואג...
זה שאתה קונה """דיסקים מקורים בלבד""" במוזיקה נותן לך זכות לגנוב תוכנה שעבדו עליה שנים
רדנקו אני לא בא לפגוע בך אישית אני רק מבקש ממך לחשוב לפני שאתה מגיב בצורה הזאת ובמיוחד שגם אתה לא נקי.
נערך לאחרונה על ידי cavi ב 21/08/2006 20:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ממש לא.ממתי אמנים ישראליים משקיעים 2 שקל בתקליטים שלהם?...
זאת הבעיה אצלם, עולה להם הרבה כסף להוציא דיסק.
את הכסף הם עושים מהופעות, לא מהדיסקים.