מחפש מיפרט ל HTPC שיתמוך ב 3D

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #21 

ברור, הכי כיף זה להרכיב מפרט לבד. :)
לגבי 4K ו-8K, ממש אין טעם להכניס את זה כשיקול לדעתי. מקסימום תוסיף כרטיס מסך שיתמוך בזה, אם וכאשר ובכלל... חבל לרכוש I7 זולל אנרגיה רק בשביל הסיכוי הנמוך שמתישהו תקנה מסך 4K בעשרות אלפי שקלים ותנגן סרט אחד או שניים בשביל הכיף.
אבל שוב, זוהי רק דעתי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #22 

מדובר על ניגון סרטים ,לא על הרצת משחקים כבדים כמו Crysis וMetro2033 ,במידה ויהיה פורמט דחיסה חדש לדוג' בעוד כמה שנים ובאמת הוא יכנס לשימוש ,כל מה שתצתרך לעשות הוא להוסיף כ.מסך למערכת ולא יותר .. אם תקח היום i7 3770K עם HD4000 לא תקבל שום יתרון על פני i3 2120 עם HD 2000 ,ניגון הסרטים יהיה בדיוק אותו הדבר ,וכרגע אין ממש סטנדרט ל4K או איך שזה לא יהיה ,ככה שבמדית הצורך תמיד תוכל להרכיב כ.מסך נפרד עם תמיכה באותה הרזולוציה ..

בקיצור , כל דבר מעל i3 זה בזבוז כסף בשביל HTPC , או כמובן האופציה השנייה שהיא מעבד Vision של AMD ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #23 

אתם רציניים, מי החליט ש i3 מספיק, אולי בשבילכם, תהנו מה יש לי להגיד.
אני במדיה סנטר שלי שהוא גם המחשב שלי שמתי i7 ssd 120GB sata3 12gbddr3.
המחשב הקודם שלי הוא QX9650. 8GB
כל אחד ומה שטוב לו, אני ממליץ לנוחות,מהירות, ועכשוויות.
אתם תראו את זה בתור אובר קיל, אני רואה את זה בתור השקט הנפשי שלי... ושל כל מי שמקשיב לי או הקשיב :wink:
שאני נוגע במחשב i3-5 core2 אני שם לב לתהום שיש בתזוזה בין המחשב שלי החדש והנורמלי לבין מעבדים יותר חלשים. אפילו בהרצת סרטים.
מחשב זה לא רק הפעיל סרט, ברגע שחיברת מחשב למסך טלוויזיה זה כבר המדיה סנטר הבייתי, גם התחושה הכללית חשובה!
לפתוח XBMC ב CORE2 או i3 זה לא אותו דבר כמו לפתוח אותם ב - i7-5, בשבילכם זה מינורי בשבילי זה כל הקטע בטכנולוגיה וחלקים יותר חזקים.
וממתי אנחנו מינימליסטים, אתם לא שמים לב לפורמים של הרמקולים והמחירים והציוד שרץ שם, תחשבו על מחשב כלא פחות מפאקינג רמקול, אם לא יותר!
כל אחד שיבנה מה שנוח לו וע"פ מה שהוא מרגיש, לכם זה טוב מהסדרות החלשות, לי זה לא!

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #24 

אתה באמת חושב שיש הבדל בין אם אתה מפעיל את XBMC על i3 2120 או על i7 3930K עם שש ליבות ..

זה נשמע כמו תירוץ להצדיק את בזבוז הכסף הזה, מדובר בסל הכל על הפעלת תוכת מדיה ,לא הרצת משחקים על שלושה מסכי תלת מימד ב1080p עם שני GTX690 ..

בהנחה והמחשב הוא בשביל תוכנות מדיה סנטר והרצת סרטים יותר חכם יהיה לקנות כרגע i3 עם צריכת חשמל נמוכה לדוג' i3 2100T ,המעבד הזה צורך כמו אטום ומסוגל להתמודד בלי בעיה עם תוכנות המדיה סנטר , לנגן דיסקי BD מלאים בתלת מימד ועם HD AUDIO ובסך הכל כל דבר מעבר לזה יהיה בזבוז כסף ,אם אפשר להתפשר קצת על צריכת החשמל אפשר גם לקחת מעבד רגיל ולא T כמו ה2120 , אבל i5 יהיה בזבוז כסף לא קטן ,ולשים i7 יהיה כבר סוג של בדיחה עצובה .

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #25 

אני לא חושב שמשהו יכול לקבוע מהו המעבד או המחשב המתאים עבור HTPC
כל אחד והצרכים שלו..

אם אתה משחק במחשב הזה וזה גם הקונסולה שלך חשוב שתשקיע

אני מתכנן משהו מפלצתי עם קירור נוזלי הכל מיובא.

חשוב לי לקבל פריימים חלקים במשחקי רשת ...

אם זה רק סרטים.. אולי יש כאלה שגם על I3 יקרטעו... אם זה על מערכת ווינדואוס.

עכשיו עוד משהו שאנשים צריכים לדעת אם אתה הופך אותו גם למזרים מדיה לכל המחשבים\טלויזיות חכמות בבית חשוב שיהיה לו כח ביצועים.

כל אחד ומה שמתאים לצרכים שלו.
אני פשוט לא הבנתי מה בדיוק מצריך הHTPC כי לפי מה שאני הבנתי לפני השרשור הזה שההבדל בין מחשב רגיל לHTPC זה העיצוב
...
אין שום הבדל.
בסך הכל זה מחשב למטרה של ניגון מדיה ועוד שטויות. שנראה טוב בסלון שזה רק מארז.
יש סטרימרים ומיני PC שזה סתם לדעתי לא עמיד וחלש. מה שמציעים היום בשוק.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #26 

שום סרט לא אמור לקרטע על הi3 ,הHD2000 תומך בהצאת חומרה בבלוריי כולל תלת מימד ופורמטי האודיו המתקמדים ,וגם הוא לא דיבר בכלל על גיימיג ...
וגם אם כן הHTPC מיועד לגיימינג ,לקחת i7 בשביל גיימינג זה פשוט בזבוז כסף , אתה משלם עוד 600-700 שקל על HT שלא מביא לך שום תועלת במשחקים בהשוואה לi5 זול משמעותית ,ורק שתדע שיש משחקים שבהם הוא אפילו מזיק וגורם לנפילות FPS וצריך לכבות את HT דרך הביוס ..

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

IamEzio
נשבע לך הלכת רחוק עם החסכנות....
אין לי בעיה עם מה שבא לך ואתה חושב לנכון, זה מה שאתה מורגל אליו ומייחס לנורמלי.
אני חושב אחרת!! בשבילי ה 600 שקל האלה בין i3 ל i7-3770k שווים כל גרוש!!
אני רוצה גם DUAL XEON E5!
אני ישים ומתכנן גם הרבה יותר כמו lsi megaraid 6 עם קאש ל SSD, שאני יחבר בין 6-8 דיסקים ויתן לי מהירות כתיבה של 750MB וקריאה של 1.5GB! (תראה את הסירטון)
זה אני. 8)
אני כל החיים שלי עם חלקי מחשב, חיי אותם, משדרג כל שבוע, בונה פרוייקטים של מחשבים על בסיס שבועי כבר 10 שנים.
יש הבדלים בין מחשב למחשב! זה שאתה רואה את זה כמינורי, מפחיד, פיל לזבוב ולא משנה איזה הקבלה, זה אתה. ומקבל!
*יש לי חבר שאנחנו משחקים ביחד כל הזמן שואל אותי איך אני קופץ הלוך ושוב בין המשחק לדסקטופ, YOUTUBE , הורדות על פול ספיד, 50 עמודי דפדפן פתוחים, פוטושופ 6 פתוח, ועוד 10 תוכנות ברקע והכל רץ.
הוא לא מסוגל אפילו לצאת מהמשחק ולחזור בלי שהמשחק יחטוף לו פריז ויפול. זה i3-5 ושלי זה 7 כל אחד והתזוזה שלו.
אני תמיד תמיד תמיד ירצה את הטופ של הטופ וזה בסך הכל הבדל של 600 שקל, לא חצי מיליון לפורש חדשה, זה מינורי מבחינתי.
במקום 1500-2500 שקל למחשב רגיל תשים 5000 לפצצה, להזכירכם מחשב לא פחות חשוב מאוטו,רמקול, רסיבר או מסך.
ואני לא רואה אותי קונה מסך ב 2500 שקל. הרי השקעתי על ה E30. ויש כאלה גם שמוציאים 22,000 שקל על מסך טלוויזיה.
קחו את הדברים בפרופורציה, 5000 שקל זה סטנדרתי למחשב רציני, ולא יקר ביחס לשאר הטכנולוגיות.
תקח קצת דוגמאות, לא כל כך יקרות מחו"ל:
לינק לוידאו
לינק לוידאו
https://www.youtube.com/watch?v=sA_KUnaFtKY">לינק לוידאו
IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #28 

רגע, אמרתי משהו על זה שאין הבדל ?

נכון ,גם אני ההיתי רוצה i7 3960X עם 32GB של זיכרון ,שלוש GTX680 ועל הדרך שני SSD של 512GB בRAID 1 .. אבל חומרה כזאת מיועדת למחשב גיימינג ,לא לHTPC שבסך הכל מיועד לנגן סרטי בלוריי ..

מה שאתה מציעה זה לקנות lamborghini aventador בשביל לנסוע בתוך העיר ,אתה באמת מעדיף לקנות מכונית כזאת בשביל לנסוע בתוך העיר מאשר להשקיע משמעותית פחות מהמחיר של המכונית הזאת ולקנות במקום מכונית מנהלים שתיהיה יותר נוחה וגם יותר פרקטית (בהנחה וכסף הוא לא בעיה כמובן .. ) . וזה בדיוק מה שאתה מציע ,כמו שהAventador נוצרה למטרה מסויימת (והמטרה הזאת היא בטוח לא נסיעה בתוך העיר ולעשות קניות ) ככה גם המעבדים האלו ,נוצרו כל אחד כדי להתאים למטרה שונה .

הi3 מיועד לעבודה משרדית ,וגיימינג בתקציב נמוך וכמובן צריכת חשמל הנמוכה הופכת אותו למעבד מצויין לHTPC .
הi5 לא בדיוק המעבד הכי הגיוני בשביל עבודה משרדית ,מעבד חזק שמיועד בעיקר לגיימינג ולמי שצריך כח עיבוד אבל עם תקציב יחסית דחוק אפשר להגיד.
והi7 כבר מיועדים לאנשים שזקוקים אפילו ליותר כח עיבוד (ששוב הרי בגיימינג הi7 לא יעבדו יותר טוב מהi5 - הHT לא מוסיף כלום בקטע הזה ולפעמים גם הורס) וכסף הוא לא ממש בעיה .

אפשר גם להשוות את זה קצת למה שקורה עם כרטיסי המסך , לא תקנה FirePro או Quadro בשביל גיימינג ,וגם לא תקנה Geforce או Radeon HD בשביל עבודה גראפית , זה לא ההשואה הכי טובה אבל לדעתי היא מתאימה ,ובסופו של דבר גם לא תקנה i5 בשביל רק לגלוש באינטרנט ,ולא תבזבז 1600 שקל על i7 בשביל משימה פשוטה כמו הרצת תוכנת מדיה סנטר .

נ.ב , i3 עולה 600 שקל ,i7 עולה קרוב ל1600 אם לא יותר , ככה שההפרש הוא לא 600 שקל ,הוא קרוב ל1000 ,וזה סכום גבוהה להוסיף למעבד שלא יוסיף לך כלום במדיה סנטר .

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

לך לא יוסיף, לי יוסיף גם יוסיף וגם על הדרך נשים לו VERTEX 4 256GB SSD...
הראיה שלך, היא שלך, וזהו, כל ההשוואות שכתבת פה זה ההגדרות שלך מה זה מחשב.
אצלי זה לא המצב וכל תזוזה או חלקיק שנייה של חיסכון בזמן שווה את ה ההשקעה של ה 4000-5000 למחשב שאני יהנה ממנו לאורך זמן.
ההשוואה ללמבורגיני, הזוייה אם לא יותר.
ההבדל הוא שלמבורגיני אני לא יקנה כי אין לי 3 מיליון שקל, אם היה לי אולי הייתי קונה, ואני מעדיף בכלל פגאנדי זונדה שעולה 8 מיליון שקל.
אבל כן אני מוכן להשקיע במקום 2500 , 5000 שקל בשביל לקבל תמורה שאי אפשר אפילו להשוות, אלה אם נשווה את הלמבורגיני בביצועים.
במחיר הזה ההשקעה זניחה וגובלת בבדיחה ביחס לביצועים שתקבל,
הוצאתי על המסך טלוויזיה שלי יותר מאשר על המחשב שאני מציע פה, זה נראה לך כזה הזוי להשקיע אותו סכום במחשב מדיה.
אצלי ההשקעה שווה!
ונסיים בנימה זאת כי אין מה לחפור יותר שכל אחד יהנה ממה שנוח לו והלוואי אצל כולנו את המפרט שהצעת,
גם אתה תשדרג קצת נראה לי שנינו צריכים את זה. :wink: (Y) דיברתי על ה GTX680 SLI.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #30 

tald26 כתב:שלום לכולם אני טל .

אז ככה אני מחפש מחשב HTPC שיתמוך ב FULL HD ו3D שיעבוד בצורה חלקה ללא בעיות.

הגודל של המארז פחות משנה לי אבל כן חשוב שהוא יהיה שקט בצורה כזאת שאפשר לראות סרטים והרעש של המחשב לא יפריע לצפייה . הוא לא צריך להיות חרישי, משמע אני לא מחפש אחד כזה שיהיה ללא מאווררים.

יותר חשוב לי האיכות מאשר השקט הגודל והיופי לצורך העניין.
בנוסף יש לי 2 הארד-דיסקים של 1 TB . ככה שאני יכול להשתמש בהם במחשב.

אם תוכלו לעזור לי לכוון אותי לאנשהו. אני אודה לכם מאוד .
וכן כבר הסתכלתי על המפרטים המומלצים.
התקציב הוא בעיקרון עד 2000-2500 אם יש משהו מיוחד שצריך עוד כסף והוא ממש הכרחי אז אני ישקיע בשבילו
ואם אפשר מחשב בפחות כסף מזה , זה גם יהיה מעולה .

תודה מראש.
...
TheTurtle אני ממליץ לך לקרוא את מה שרשם פותח השרשור, הוא ביקש המלצה למחשב עד 2500 ולכן כול ההמלצות שלך על I7 הם לא רלוונטיות פה (מה עוד שלדעתי I7 ו- SSD יהיו פה סופר מיותרים).
לפותח השרשור- אין לך צורך ללכת על I5/I3/I7 מאחר והם אובר קיל ל-HTPC, אתה יכול לבנות יופי של HTPC שמבוסס על INTEL DUAL G630 או על AMD A6-3500, כול אחד מהמעבדים יריץ לך תלת מימד+כול הפורמטים החדשים בצורה מלאה וחלקה.
מאחר ואני לא נכנס לך לכיס אתה מוזמן לזרוק את כספך לפח וללכת על ההמלצות למעבדים יותר חזקים - שיקול שלך, קח בחשבון שבחירה במעבדים כאלה תכניס לך למשוואה צריכה גבוהה יותר של חשמל יחד עם חום (ואני לא מדבר עוד על ההוצאה הכספית הנוספת).
אתה מוזמן לקרוא פה על המפרט שלי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”