שרשור תגובות: להביא סנדוויצ'ים ובקבוקי קולה לקולנוע - בקרוב זה גם אפשרי
- m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לא נראה לי שמחירי הכרטיסים יעלו - גם ככה הם יקרים כרגע , כל העלאה תרחיק אנשים מהקולנוע.
מה שכן, אני מניח שאנשים יביאו שתייה מהבית וזה מה שיגרום לבתי הקולנוע להוריד במקצת את מחירי השתיה.
מצד שני, לפופקורן אין תחליף כי אי אפשר להביאו מהבית (אלא אם כן פופקרן קר טעים למישהו), וזה לא יגרום לשינוי במחיר המופקע של הפופקורן.
מה שכן, אני מניח שאנשים יביאו שתייה מהבית וזה מה שיגרום לבתי הקולנוע להוריד במקצת את מחירי השתיה.
מצד שני, לפופקורן אין תחליף כי אי אפשר להביאו מהבית (אלא אם כן פופקרן קר טעים למישהו), וזה לא יגרום לשינוי במחיר המופקע של הפופקורן.
It's Five O'Clock Somewhere
מי שהולך לקולנוע קודם כל רוצה לראות סרט, זה מאחד את כל מי שהולך לקולנוע. לא כולם רוצים פופקורן, אבל כולם רוצים לראות סרט.
להעלות את המחיר לשירות העיקרי כדי שהמעטים יוכלו לאכול יותר בזול, זה לא רק טמטום כלכלי, אלא גם, בעיני, רשעות כלפי השכבות החלשות. בעצם מה שהחוק הזה אומר זה: אתם משפחה חלשה, קודם יכולתם בקושי לקחת את הילדים לסרט ואכלתם בחוץ. עכשיו לא תוכלו להיכנס לשם בכלל, כי המחיר של סרט עלה.
תארו לכם שיעבירו חוק, שבטיסה חייבים להגיש שמונה סוגי מנה עיקרית. סבבה, לא? תמחאו כפיים לח"כ הפופוליסטי התורן. אבל מחיר הטיסה יעלה, וידפוק את המסכנים שלא רוצים כלום, רק לטוס הכי בזול בעולם. הפופקורן זה המקבילה של תשלום על מזוודה בחברות LOW COST. תוריד כאן, יעלה כאן, מי מרוויח מזה? המעטים על חשבון הרבים, המפונקים על חשבון הצנועים, החזקים על חשבון החלשים.
ואין קשר להתניית שירות בשירות מישהו מכריח אותך לאכול פופקורן? מילא אם היה חוק הפוך הייתי מבין (איסור לכלול פופקורן במחיר הכרטיס), למרות שגם התניית שירות בשירות, כתזה "כלכלית", דבר חסר בסיס.
לא באתם לקולנוע כדי לאכול פופקורן, באתם לראות סרט. עכשיו תשלמו על סרט יותר, וגם יאכלו לידיכם אוכל מסריח. מרוצים?
להעלות את המחיר לשירות העיקרי כדי שהמעטים יוכלו לאכול יותר בזול, זה לא רק טמטום כלכלי, אלא גם, בעיני, רשעות כלפי השכבות החלשות. בעצם מה שהחוק הזה אומר זה: אתם משפחה חלשה, קודם יכולתם בקושי לקחת את הילדים לסרט ואכלתם בחוץ. עכשיו לא תוכלו להיכנס לשם בכלל, כי המחיר של סרט עלה.
תארו לכם שיעבירו חוק, שבטיסה חייבים להגיש שמונה סוגי מנה עיקרית. סבבה, לא? תמחאו כפיים לח"כ הפופוליסטי התורן. אבל מחיר הטיסה יעלה, וידפוק את המסכנים שלא רוצים כלום, רק לטוס הכי בזול בעולם. הפופקורן זה המקבילה של תשלום על מזוודה בחברות LOW COST. תוריד כאן, יעלה כאן, מי מרוויח מזה? המעטים על חשבון הרבים, המפונקים על חשבון הצנועים, החזקים על חשבון החלשים.
ואין קשר להתניית שירות בשירות מישהו מכריח אותך לאכול פופקורן? מילא אם היה חוק הפוך הייתי מבין (איסור לכלול פופקורן במחיר הכרטיס), למרות שגם התניית שירות בשירות, כתזה "כלכלית", דבר חסר בסיס.
לא באתם לקולנוע כדי לאכול פופקורן, באתם לראות סרט. עכשיו תשלמו על סרט יותר, וגם יאכלו לידיכם אוכל מסריח. מרוצים?
אתה טועה פה בתאור בסיסי של העובדות.drixie כתב: להעלות את המחיר לשירות העיקרי כדי שהמעטים יוכלו לאכול יותר בזול...
לא העלו מחיר לשירות העיקרי בחוק, גם לא הוזילו את השירות המשני.
רק נתנו עוד חופש לצרכן באפשרות להביא אוכל מבחוץ, כדי שלא יהיה קהל שבוי.
עכשיו, ייתכן ומחיר הכרטיס ישתנה, אך לבית הקולנוע יש עוד אילוצים. אם הם פשוט יעלו מחירי כרטיסים כדי לפצות על הפסדי פופקורן, הם כנראה יצאו מופסדים. כמו שפופקורן בקולנוע זה לא מוצר הכרחי, כך גם עצם הביקור בקולנוע.
בחישוב כללי, אני מאמין שההכנסות הכלליות של הקולנועים ירדו (הצרכן בממוצע ישלם פחות). אם בתי קולנוע יחזיקו מעמד אין לי מושג.
הטענה לגבי רשעות כלפי שכבות חלשות גם מפוקפקת. אם בממוצע אנשים ישלמו פחות על הבילוי אז זה נכון גם לגבי השכבות החלשות.
המחשבה שהשכבות החלשות מוותרות על הפופקורן והעשירים קונים פופקורן, דורשת הוכחה.
לדעתי היא פשוט לא נכונה.
משה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
ומול הטענות שלך שאולי יש בהן מן ההגיון, העובדה שלא נתנו עד היום להכניס אוכל ומצד שני פופקורן ושתיה הכי קטנים עולים 30 שח פשוט מקוממת. ובקשר לטיסות, תחשוב שלא היו נותנים לך להכניס מזון לטרמינל והיית חייב לקנות בחנויות היקרות שם מחוסר ברירה. זה אותו עיקרון.drixie כתב:מי שהולך לקולנוע קודם כל רוצה לראות סרט, זה מאחד את כל מי שהולך לקולנוע. לא כולם רוצים פופקורן, אבל כולם רוצים לראות סרט.
לא באתם לקולנוע כדי לאכול פופקורן, באתם לראות סרט. עכשיו תשלמו על סרט יותר, וגם יאכלו לידיכם אוכל מסריח. מרוצים?...
לא בעיה שלי שחלק מהרווח של הקולנוע בא דווקא ממזון. כמו שאמרת - אני בא לקולנוע כדי לראות סרט ולא לסעוד, אז באותו מטבע - שהרווח שלהם יהיה מהסרט ולא מאוכל.
- eyal8a
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 484
- שם מלא: אייל
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
לא מבין מדוע רוב התגובות פה הן כאלו חמוצות
למה הרוב קופצים למסקנות שמחירי הקולנוע ישר יקפצו מהמהלך המבורך הזה???
למה לא להיות פשוט שמחים ששמים קץ לעושק, הרוב כבר מחליט להתעצבן ולכעוס על דבר שלא קרה וגם לא בטוח שיתקיים, יש פה יותר מידיי הסקת מסקנות...
לפי דעתי יותר קל ונוח פשוט לומר:
הגיע הזמן שיקום מישהו סוף סוף וישים קץ לעושק המגעיל הזה!!!
תודה רבה על היוזמה המבורכת
למה הרוב קופצים למסקנות שמחירי הקולנוע ישר יקפצו מהמהלך המבורך הזה???
למה לא להיות פשוט שמחים ששמים קץ לעושק, הרוב כבר מחליט להתעצבן ולכעוס על דבר שלא קרה וגם לא בטוח שיתקיים, יש פה יותר מידיי הסקת מסקנות...
לפי דעתי יותר קל ונוח פשוט לומר:
הגיע הזמן שיקום מישהו סוף סוף וישים קץ לעושק המגעיל הזה!!!
תודה רבה על היוזמה המבורכת
הסיבה שזה עושק של חלשים היא שהחוק הזה מוזיל את מוצר המותרות, על חשבון המוצר הבסיסי. מי שרצה לצאת לראות סרט בזול, לא קנה פופקורן. עכשיו הוא יהיה חייב לקנות כרטיס יותר ביוקר. נכון, לא חייבים ללכת לסרט בכלל, אבל עם כל הכבוד, יש הרבה שרוצים ללכת לראות סרט ולא רוצים פופקורן. בוודאי יש יותר הרבה מכאלה שרוצים ללכת לקולנוע לאכול פופקורן ולא לראות סרט. זה מה שהחוק הזה עשה, מעדיף את הטפל על העיקר, ייקר את התרבות והוזיל את ה junk.
טיפשות לשמה, ומניעת בילוי מהשכבות החלשות. אני מניח שהשלב הבא יהיה לייקר את הכניסה לחופים, בתמורה להוזלת הכסאות. ייקור אגרת שדה התעופה, בתמורה להוזלות בדיוטי פרי. ועוד. דופקים את הדפוקים, והם מוחאים כפיים. עצוב, עצוב.
טיפשות לשמה, ומניעת בילוי מהשכבות החלשות. אני מניח שהשלב הבא יהיה לייקר את הכניסה לחופים, בתמורה להוזלת הכסאות. ייקור אגרת שדה התעופה, בתמורה להוזלות בדיוטי פרי. ועוד. דופקים את הדפוקים, והם מוחאים כפיים. עצוב, עצוב.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
drixie, אני מצטער, אבל אני לא מבין את הלוגיקה שלך. מי שהיה יוצא לסרט היה מוציא לפחות 70 שקלים, לפחות. אין מצב כמעט שלא קונים שתיה או פופקורן. גם אם יעלו את המחירים בחמישה אחוזים, אתה עדיין תהיה סוף סוף חופשי להביא כיבוד מהבית. אני רואה סרט פעם בחודש או אולי פעמיים, מאוד מאוד תלוי במה מציגים. תמיד קונה פופקורן ושתיה, זה מרתיח אותי המחירים שלהם. לשלם עוד חמישה שקלים לכרטיס ולהביא אוכל ושתיה מהבית יעלה לי פחות ממה שהיה עולה עד עכשיו, אז על מה אתה מלין בדיוק ? ודרך אגב, קשה לי להאמין שמחירי הכרטיסי יעלו עד כדי כך.
Vocare Ad Regnum
במקרה הזה שני המוצרים הם מותרות, ואין לי שום סיבה לחשוב שעניים הלכו סרטים ונמנעו מפופקורן יותר מאחרים. ההיפך, אני חושב שהחוויה הכללית תוזל וגם הם יהנו.
אבל האמת היא שיש לי בכלל בעייה לדון בעיניינם חברתיים בהקשר של החוק הזה.
יש מנהג בארץ לקחת כל דיון בהחלטה חוקית בעינייני צרכנות או כלכלה, ולקבוע לגביו עמדה לפי איך הוא משפיע על השכבות החלשות, ובדרך כלל זה לפי איך פלוני מדמיין שזה ישפיע.
לשכבות החלשות, על פי הגדרה, תמיד יותר קשה ויש לטפל בבעייה ישירות בתחומי המיסוי, ההוצאה הציבורית, חינוך רפואה וכו - הדברים הבסיסיים של החיים.
אי אפשר לקחת כל חקיקה צרכנית ספציפית שלא קשורה לנושא העוני, ועיניין הפופקורן כאן הוא דוגמא מובהקת, ולקשור אותו לנושא העוני.
הרי אפשר להשתמש בטיעון מסוג זה בדיוק הפוך: "לא הוגן שרק ילדי העשירים יוכלו להרשות לעצמם לקנות פופקורן בקולנוע", שכאמור זו גם סיסמא לא מבוססת.
כל הדיון הזה צריך להיות מנותק משאלת העוני. זה כלל לא קשור.
אבל האמת היא שיש לי בכלל בעייה לדון בעיניינם חברתיים בהקשר של החוק הזה.
יש מנהג בארץ לקחת כל דיון בהחלטה חוקית בעינייני צרכנות או כלכלה, ולקבוע לגביו עמדה לפי איך הוא משפיע על השכבות החלשות, ובדרך כלל זה לפי איך פלוני מדמיין שזה ישפיע.
לשכבות החלשות, על פי הגדרה, תמיד יותר קשה ויש לטפל בבעייה ישירות בתחומי המיסוי, ההוצאה הציבורית, חינוך רפואה וכו - הדברים הבסיסיים של החיים.
אי אפשר לקחת כל חקיקה צרכנית ספציפית שלא קשורה לנושא העוני, ועיניין הפופקורן כאן הוא דוגמא מובהקת, ולקשור אותו לנושא העוני.
הרי אפשר להשתמש בטיעון מסוג זה בדיוק הפוך: "לא הוגן שרק ילדי העשירים יוכלו להרשות לעצמם לקנות פופקורן בקולנוע", שכאמור זו גם סיסמא לא מבוססת.
כל הדיון הזה צריך להיות מנותק משאלת העוני. זה כלל לא קשור.
משה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

פה אני חייב לציין לטובה את שוני שלא עשו בעיות ולא אמרו שום דבר על הבקבוק מים.nirzon כתב:אני דוקא חושב שהמהפיכה האמיתית של החוק הזה היא שיהיה באמת אפשר להביא מים להופעות בחוץ.
מישהו הצליח פעם לעבור הופעה בקיץ בקיסריה או בשוני בלי לשתות מים?...
בוודאי שהחוק הזה קשור לעוני. לא יעזור, לא תשכנע אותי שפופקורן וסרט זה באותו LEVEL. יש קולנועים שאסור לאכול בהם, ומצד שני אני לא מכיר אף אחד שמגיע לקולנוע רק כדי לאכול פופקורן, ולא נכנס לסרט. אין דבר כזה. אדם יכול לרצות לראות סרט בקולנוע, להינות מהחוויה, ולוותר על פופקורן. שעה וחצי בלי אוכל, מי ישמע.
חוקים מהסוג הזה מעלים את רף הכניסה לקבלת שירותים שונים. במילים אחרות, המחיר של שירות בסיסי עולה, כדי לספק רמת שירות כוללת גבוהה יותר, שהיא לטעמם של חברי הכנסת. מחר אדון שאמה יחליט שכיסאות נוח בים יהיו חינם, כי באמת המחיר היום זה שערוריה. מה יקרה? מחיר הכניסה לחוף יעלה. משפחה שהסתפקה קודם בפרישת שמיכה בגלל שרצתה לחסוך, תשלם עכשיו כבר בשלב הכניסה לחוף. נראה לך הגון להגיד למשפחה כזו, "ים זה מותרות, למה לכם ים" בגלל שלא נראה לך לשלם על כיסא נוח, ואתה חייב כיסא נוח, פשוט חייב, אין ים בלי כיסא נוח.
מה לעשות, ברגע שקובעים חוק שמעלה את המחיר, זה נוגע לעניים. אני לא מכיר כמעט שום החלטה של וועדת הכלכלה שלא נוגעת לעניים. חבל רק שכמעט תמיד התוצאה של ההחלטה היא לדפוק את העניים. הכוונה טובה, אני בטוח. אבל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.
חוקים מהסוג הזה מעלים את רף הכניסה לקבלת שירותים שונים. במילים אחרות, המחיר של שירות בסיסי עולה, כדי לספק רמת שירות כוללת גבוהה יותר, שהיא לטעמם של חברי הכנסת. מחר אדון שאמה יחליט שכיסאות נוח בים יהיו חינם, כי באמת המחיר היום זה שערוריה. מה יקרה? מחיר הכניסה לחוף יעלה. משפחה שהסתפקה קודם בפרישת שמיכה בגלל שרצתה לחסוך, תשלם עכשיו כבר בשלב הכניסה לחוף. נראה לך הגון להגיד למשפחה כזו, "ים זה מותרות, למה לכם ים" בגלל שלא נראה לך לשלם על כיסא נוח, ואתה חייב כיסא נוח, פשוט חייב, אין ים בלי כיסא נוח.
מה לעשות, ברגע שקובעים חוק שמעלה את המחיר, זה נוגע לעניים. אני לא מכיר כמעט שום החלטה של וועדת הכלכלה שלא נוגעת לעניים. חבל רק שכמעט תמיד התוצאה של ההחלטה היא לדפוק את העניים. הכוונה טובה, אני בטוח. אבל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

סך הכל מדובר על חוק טוב שמתקן נוהל מעוות, ושם סוף לשרלטנים בבתי הקולנוע שיכריחו אותך לשלם להם מחיר מטורף על חטיף ושתיה שאתה יכול בקלות להביא איתך ולרמוס את הזכויות שלך בדרך. איך מכל זה יצא שדופקים את העניים עוד לא הבנתי. בבקשה, תסביר את הטענה הזאת בצורה ברורה.
ואגב לים אני יכול להביא כיסאות מהבית ואף אחד לא יגיד שאסור לי להכנס איתו לחוף. אף פעם לא היתה בעיה בנושא הזה.
ואגב לים אני יכול להביא כיסאות מהבית ואף אחד לא יגיד שאסור לי להכנס איתו לחוף. אף פעם לא היתה בעיה בנושא הזה.
מה שטוב לחברי הכנסת בחוקים האלה, זה שלא רק שהם דופקים את העניים, העניים חושבים שעושים להם טובה. לא פלא שזה עבר בקלות.
פעם אחרונה ודי: המחיר של הרבה שירותים, למשל מסעדה, או טיסה, או קולנוע, נקבע על-ידי שורה של גורמים. למשל, מסעדה, אם היא מרוויחה יותר על שתיה, יכולה להוזיל את האוכל. אם תכריח אותה למכור שתיה בזול, האוכל יעלה. אם תכריח גם את האוכל למכור בזול, היא תגבה דמי שירות. בסופו של דבר, זה יעלה כמה שזה צריך לעלות. אם זה יעלה פחות ממה שזה צריך לעלות, המסעדה תפשוט את הרגל.
בקולנוע אותו דבר. המחיר של הפופקורן הוא חלק מהרווחים של הקולנוע. תוריד את זה, והקולנוע יחפש להרוויח במקום אחר. אתר משאיר לו ברירה להרוויח רק בדבר היחיד שאתה לא יכול להביא מהבית - הסרט. אז מחיר הכניסה יעלה, ומחיר הפופקורן ירד (כי הוא צריך להתחרות בפופקורן שתביא מהבית).
איך זה קשור לעניים? מאוד פשוט. נניח שעני רוצה ללכת לסרט. היום הוא יכול לקנות כרטיס בזול יחסית, ולחסוך על פופקורן על-ידי זה שיאכל בבית לפני הסרט, נגיד. עכשיו, המחיר של הסרט יעלה. מקודם הוא יכל להרשות לעצמו סרט, עכשיו כבר יקר. למה יקר? כדי שתוכל לקנות פופקורן בזול.
מי שאוכל פופקורן הרוויח. מי שרק רצה לראות סרט - הפסיד. מאחר שכל מי שבא לקולנוע רוצה לראות סרט, אבל רק חלק רוצים גם לאכול פופקורן, יצא גם שהמיעוט דפק את הרוב.
זה בהחלט פלא בפסיכולוגיה האנושית, שתרגילי חקיקה מהסוג הזה, שדופקים את רוב הציבור, נתפסים כצודקים והוגנים. יש משהו בנוי בשכל האנושי (הישראלי בפרט, כנראה), שגורם לו להעדיף להיות פראייר גדול, כדי לא לצאת פראייר קטן.
כל הדברים האלה, אגב, נבדקים מחקרית, אנשים פשוט לא בנויים להבין מצבים שהם פראיירים גדולים, רק פראיירים קטנים. באמת. אגב, הפעם הכנסת תקעה אותנו בגלל הקושי הזה, אבל בד"כ מי שתוקע אותנו זה העסקים, באותו עיקרון. נדמה לך שאתה חוסך, אבל אתה מוציא יותר. העיקר לא לצאת פראייר.
פעם אחרונה ודי: המחיר של הרבה שירותים, למשל מסעדה, או טיסה, או קולנוע, נקבע על-ידי שורה של גורמים. למשל, מסעדה, אם היא מרוויחה יותר על שתיה, יכולה להוזיל את האוכל. אם תכריח אותה למכור שתיה בזול, האוכל יעלה. אם תכריח גם את האוכל למכור בזול, היא תגבה דמי שירות. בסופו של דבר, זה יעלה כמה שזה צריך לעלות. אם זה יעלה פחות ממה שזה צריך לעלות, המסעדה תפשוט את הרגל.
בקולנוע אותו דבר. המחיר של הפופקורן הוא חלק מהרווחים של הקולנוע. תוריד את זה, והקולנוע יחפש להרוויח במקום אחר. אתר משאיר לו ברירה להרוויח רק בדבר היחיד שאתה לא יכול להביא מהבית - הסרט. אז מחיר הכניסה יעלה, ומחיר הפופקורן ירד (כי הוא צריך להתחרות בפופקורן שתביא מהבית).
איך זה קשור לעניים? מאוד פשוט. נניח שעני רוצה ללכת לסרט. היום הוא יכול לקנות כרטיס בזול יחסית, ולחסוך על פופקורן על-ידי זה שיאכל בבית לפני הסרט, נגיד. עכשיו, המחיר של הסרט יעלה. מקודם הוא יכל להרשות לעצמו סרט, עכשיו כבר יקר. למה יקר? כדי שתוכל לקנות פופקורן בזול.
מי שאוכל פופקורן הרוויח. מי שרק רצה לראות סרט - הפסיד. מאחר שכל מי שבא לקולנוע רוצה לראות סרט, אבל רק חלק רוצים גם לאכול פופקורן, יצא גם שהמיעוט דפק את הרוב.
זה בהחלט פלא בפסיכולוגיה האנושית, שתרגילי חקיקה מהסוג הזה, שדופקים את רוב הציבור, נתפסים כצודקים והוגנים. יש משהו בנוי בשכל האנושי (הישראלי בפרט, כנראה), שגורם לו להעדיף להיות פראייר גדול, כדי לא לצאת פראייר קטן.
כל הדברים האלה, אגב, נבדקים מחקרית, אנשים פשוט לא בנויים להבין מצבים שהם פראיירים גדולים, רק פראיירים קטנים. באמת. אגב, הפעם הכנסת תקעה אותנו בגלל הקושי הזה, אבל בד"כ מי שתוקע אותנו זה העסקים, באותו עיקרון. נדמה לך שאתה חוסך, אבל אתה מוציא יותר. העיקר לא לצאת פראייר.
drixie,
אני עדיין מתפלא על איך אתה מצליח לעשות מהסיפור הזה, סיפור של צדק חברתי.
אתה ממציא סיפור אחד (על העניים שרוצים רק לראות סרט) אבל אני יכול באותה מידה להמציא לך סיפור שמוכיח שזה טוב לעניים: את העשירים מחיר הפופקורן באמת לא מעניין, הם לא דוחפים את הזבל הזה לבטן, אלא הולכים לאחר הסרט למסעדה או בית קפה. זה רק העניים שנדפקים עם החטיף הזה בקולנוע כי הם לא יכולים להרשות לעצמם בית קפה - אז החוק מיטיב עימם.
אני לא טוען שהסיפור שלי הוא הנכון והמאפיין, אבל הוא לא פחות מבוסס משלך. קרי, שניהם מדומינים.
אין לכל הנושא הזה שום קשר לעינייני שכבות חלשות וצדק חברתי. אי אפשר לגרור כל דיון בתקנה צרכנית לדיון על צדק חברתי או ביטחון לאומי וכו.
אני עדיין מתפלא על איך אתה מצליח לעשות מהסיפור הזה, סיפור של צדק חברתי.
אתה ממציא סיפור אחד (על העניים שרוצים רק לראות סרט) אבל אני יכול באותה מידה להמציא לך סיפור שמוכיח שזה טוב לעניים: את העשירים מחיר הפופקורן באמת לא מעניין, הם לא דוחפים את הזבל הזה לבטן, אלא הולכים לאחר הסרט למסעדה או בית קפה. זה רק העניים שנדפקים עם החטיף הזה בקולנוע כי הם לא יכולים להרשות לעצמם בית קפה - אז החוק מיטיב עימם.
אני לא טוען שהסיפור שלי הוא הנכון והמאפיין, אבל הוא לא פחות מבוסס משלך. קרי, שניהם מדומינים.
אין לכל הנושא הזה שום קשר לעינייני שכבות חלשות וצדק חברתי. אי אפשר לגרור כל דיון בתקנה צרכנית לדיון על צדק חברתי או ביטחון לאומי וכו.
משה
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
הייmulder כתב:שיעלו את מחיר הכרטיס, אני חושב שמחיר שקרוב ל 40 שח יגרום ליותר אנשים לבחור להשאר בבית. הזוי שזוג שרוצה לבלות היום בסרט צריך להוציא יותר מ 100 שח....
איפה כרטיס לא עולה 40 ?
בבאר שבע בית קולנוע אחד (גלובוס מקס) , ולאחר מכתבים רבים וח"י תלונות מקוונות
אני שמח לבשר ש........
לא רק שאיכות הצפייה (כבר לא מדבר על סאונד) לא משתפרת אלא אף מידרדרת
לגבי מחירי המזון זה כבר שנים לא רלוונטי , מחירים מופקעים
thats what grinds my gear
הסיפור שלי מבוסס. קולנוע זה CLUSTER MARKET טיפוסי, כמו מסעדה. כשאתה מתחיל לשחק עם המחיר של רכיבים אופציונאליים בשוק כזה, עליה במחיר הכניסה לשוק היא תופעה טיפוסית. העלאת מחיר כניסה לשוק (למשל, כניסה לסרט, או קביעת "דמי התקנה" גבוהים לקו טלפון, או מחיר בסיסי גבוה לכרטיס טיסה אבל אוכל חינם בטיסה), הם איסטרטגיות מחיר שחד משמעית פוגעות בשכבות החלשות.
הסיבה שלא שמים לב לזה יותר נובעת מהנטיה הטבעית של אנשים לנתח מצבים כלכליים ניתוח סטטי ("אני אוריד את המחיר של הפופקורן וזהו"), ולא ניתוח דינמי ("מה יקרה לשוק הקולנוע"). ככה אנחנו בנויים.
הסיבה שלא שמים לב לזה יותר נובעת מהנטיה הטבעית של אנשים לנתח מצבים כלכליים ניתוח סטטי ("אני אוריד את המחיר של הפופקורן וזהו"), ולא ניתוח דינמי ("מה יקרה לשוק הקולנוע"). ככה אנחנו בנויים.
אין ויכוח על זה שאי אפשר לבודד את מחיר הפופקורן וצריך לבחון את כל ההיבטים.
יש לי בהחלט ויכוח שזה "חד משמעית פוגעות בשכבות החלשות". זה דורש הוכחה.
שים לב שיש הבדל גדול בין כרטיסי טיסה לכרטיסי קולנוע מעצם זה שמדובר בסדרי גודל אחר של מחיר, גם אם שני המקרים מדובר בcluster market.
אני עדיין לא משוכנע שהורדת מחיר הפופקורן לא מיטיבה גם עם השכבות החלשות ואולי בעיקר.
יש לי בהחלט ויכוח שזה "חד משמעית פוגעות בשכבות החלשות". זה דורש הוכחה.
שים לב שיש הבדל גדול בין כרטיסי טיסה לכרטיסי קולנוע מעצם זה שמדובר בסדרי גודל אחר של מחיר, גם אם שני המקרים מדובר בcluster market.
אני עדיין לא משוכנע שהורדת מחיר הפופקורן לא מיטיבה גם עם השכבות החלשות ואולי בעיקר.
משה