תודהeyalgottfried כתב:2 קישורים:androidsmart כתב:כמו שאמרתי...![]()
תוכל לשלוח בקשה את הלינק שהיפנו אותך אליו...
http://www.samsung.com/us/support/Suppo ... _seq=22755
http://www.samsung.com/us/support/Suppo ... _seq=22781...
שאלה לגבי סיכוני צריבה של הפלזמה
- androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
- androidsmart
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- קיבל תודות: 6 פעמים
הרצה זה פולחן עתיק שפעם היה נהוג לקיים אותו בשבטים מסויימים, הרעיון היה להפעיל את הפלזמה עם שקופיות מתחלפות במשך 100 עד 200 שעות כך שבממוצע כל הפיקסלים יוארו בכל הצבעים וזאת על מנת ליישן את הפלזמה ולהקטין את רגישות הזרחן לצריבה. יש וואריציות שונות לפולחן העתיק הזה והן כוללות גם מסך לבן במשך 100 שעות אבל הרעיון נשאר זהה.stive כתב:מישהו יכול להגיד לי מה זה הרצה ומה זה שטיפה, אני ממש לא יודע....
בשטיפה מפעילים פונקציה בטלויזיה שמעבירה פסים בין לבן לאפור על פני המסך, השטיפה מיועדת בעיקר לטיפול בבעיית הצבירה (הנדירה אף היא היום בפלזמות המודרניות והנוצרת עקב צבירת מטענים בגז האציל הנמצא בפיקסל מסוים וגורמת לו לקיבעון צבע)
- eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- קיבל תודות: 4 פעמים
"הרצה זה פולחן עתיק שפעם היה נהוג לקיים אותו בשבטים מסויימים" - קבל לייק אם היה אפשרי על הניסוחandroidsmart כתב:הרצה זה פולחן עתיק שפעם היה נהוג לקיים אותו בשבטים מסויימים, הרעיון היה להפעיל את הפלזמה עם שקופיות מתחלפות במשך 100 עד 200 שעות כך שבממוצע כל הפיקסלים יוארו בכל הצבעים וזאת על מנת ליישן את הפלזמה ולהקטין את רגישות הזרחן לצריבה. יש וואריציות שונות לפולחן העתיק הזה והן כוללות גם מסך לבן במשך 100 שעות אבל הרעיון נשאר זהה.stive כתב:מישהו יכול להגיד לי מה זה הרצה ומה זה שטיפה, אני ממש לא יודע....
בשטיפה מפעילים פונקציה בטלויזיה שמעבירה פסים בין לבן לאפור על פני המסך, השטיפה מיועדת בעיקר לטיפול בבעיית הצבירה (הנדירה אף היא היום בפלזמות המודרניות והנוצרת עקב צבירת מטענים בגז האציל הנמצא בפיקסל מסוים וגורמת לו לקיבעון צבע)...
בהתייחס לשימוש במונח "סכנה" בשאלה המקורית, קצת מנסיוני:
אני עם ה-50C550 בבית כבר כשנה. מרוצה מאוד-מאוד. אבל בכל הנוגע לצריבה התשובה היא מורכבת:
1) מצד אחד, מספיקה תקופת צפייה קצרה יחסית (30 דקות נניח) בערוץ עם לוגו סטטי כלשהו (ערוץ 2 נניח) כדי שהסטטי הנ"ל ייצרב וייראה יפה במסך. "ייראה יפה" = כשהתמונה חשוכה לחלוטין, נניח בשתי השניות הראשונות לאחר הדלקת המסך ביום שלמחרת. הדלקתי את כל מנגנוני ההגנה, הזזת פיקסלים וכו' - לא עוזר.
2) מצד שני, בכל השנה הזו לא קרה ולו פעם אחת שהצריבה הזו הפריעה לי בעין. אופיינית, גם אם קרתה צריבה, צפייה בסצנות הבאות או החלפת ערוצים פעמים מספר מטשטשת את התופעה עד כדי שהיא הופכת זניחה בחווית הצפייה. פשוט לא קרה לי שבזמן צפייה מרוכזת בתוכנית או סרט כלשהו אמרתי לעצמי "וואללה, צריבה". בהתאם אני לא כל כך עושה שימוש בפונקציית השטיפה, הרצתי קצת בחודשים הראשונים ועכשיו פשוט חבל לי על המאמץ.
בשורה התחתונה, למעט במקרים בלתי חשובים כמו ברגע הדלקת המסך, תופעת הצריבה לא מפריעה בפועל למרות קיומה לכן "סכנה" זה מונח מוגזם כאן.
לטובת הגילוי הנאות, לא הפעלתי הרצה לאור התגובות כאן בזמנו שהרצה כבר נעשית במפעל ואין צורך.
אני עם ה-50C550 בבית כבר כשנה. מרוצה מאוד-מאוד. אבל בכל הנוגע לצריבה התשובה היא מורכבת:
1) מצד אחד, מספיקה תקופת צפייה קצרה יחסית (30 דקות נניח) בערוץ עם לוגו סטטי כלשהו (ערוץ 2 נניח) כדי שהסטטי הנ"ל ייצרב וייראה יפה במסך. "ייראה יפה" = כשהתמונה חשוכה לחלוטין, נניח בשתי השניות הראשונות לאחר הדלקת המסך ביום שלמחרת. הדלקתי את כל מנגנוני ההגנה, הזזת פיקסלים וכו' - לא עוזר.
2) מצד שני, בכל השנה הזו לא קרה ולו פעם אחת שהצריבה הזו הפריעה לי בעין. אופיינית, גם אם קרתה צריבה, צפייה בסצנות הבאות או החלפת ערוצים פעמים מספר מטשטשת את התופעה עד כדי שהיא הופכת זניחה בחווית הצפייה. פשוט לא קרה לי שבזמן צפייה מרוכזת בתוכנית או סרט כלשהו אמרתי לעצמי "וואללה, צריבה". בהתאם אני לא כל כך עושה שימוש בפונקציית השטיפה, הרצתי קצת בחודשים הראשונים ועכשיו פשוט חבל לי על המאמץ.
בשורה התחתונה, למעט במקרים בלתי חשובים כמו ברגע הדלקת המסך, תופעת הצריבה לא מפריעה בפועל למרות קיומה לכן "סכנה" זה מונח מוגזם כאן.
לטובת הגילוי הנאות, לא הפעלתי הרצה לאור התגובות כאן בזמנו שהרצה כבר נעשית במפעל ואין צורך.
- eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

ממה שאני מבין מקריאה באתר של סמסונג את ניוד הפיקסלים עושים כדי למנוע את הצריבה ולא אחרי שכבר יש צריבה:gimm כתב:בהתייחס לשימוש במונח "סכנה" בשאלה המקורית, קצת מנסיוני:
לטובת הגילוי הנאות, לא הפעלתי הרצה לאור התגובות כאן בזמנו שהרצה כבר נעשית במפעל ואין צורך....
Because the pixel shift function reduces the possibility of screen burn in, you should set up and initiate the pixel shift function before you have a burn in problem.
ממה שאני מבין ב- E550 (לא יודע לגבי ה- C550) הפונקציה הזאת מובנת בפלזמה ובעצם הפעלתה לא גורמת לשינוי באיכות הצפייה.
צודק, זה בדיוק כך גם ב-C550.eyalgottfried כתב: ממה שאני מבין מקריאה באתר של סמסונג את ניוד הפיקסלים עושים כדי למנוע את הצריבה ולא אחרי שכבר יש צריבה:
Because the pixel shift function reduces the possibility of screen burn in, you should set up and initiate the pixel shift function before you have a burn in problem.
ממה שאני מבין ב- E550 (לא יודע לגבי ה- C550) הפונקציה הזאת מובנת בפלזמה ובעצם הפעלתה לא גורמת לשינוי באיכות הצפייה....
פונקציית ההזזה מגיעה דלוקה כברירת מחדל, לא נגעתי בה מרגע שהמסך נחת אצלי בבית.
מה שאני אומר הוא שלמרות שההזזה מופעלת מהיום הראשון זה לא מנע את הצריבה עצמה. הלוגו אמנם קצת מרוח אבל הוא עדיין צרוב. ההזזה היא בסך הכל ב-4 פיקסלים מקסימום, מעט מכדי שתהיה השפעה אפקטיבית על מה שנצפה בעין. (מצד שני הזזה גדולה מדיי כל כמה דקות הייתה מפריעה לעין מכיוון אחר...)
- eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

יש Manuel באתר של סמסונג שחלקו מתייחס גם להגדרות של הזזת הפיקסלים. ממה שאני מבין ההמלצה שם שהתנועה תעשה בתדירות של כול 1-4 דקות. לא יודע מה זה אומר מבחינת ההפרעה לצפייה. ממה שהבנתי מהטכנאי של רטפון בכלל לא מרגישים את זה. אולי הוא התכוון שלא מרגישים את זה ב- E550?gimm כתב:צודק, זה בדיוק כך גם ב-C550.eyalgottfried כתב: ממה שאני מבין מקריאה באתר של סמסונג את ניוד הפיקסלים עושים כדי למנוע את הצריבה ולא אחרי שכבר יש צריבה:
ממה שאני מבין ב- E550 (לא יודע לגבי ה- C550) הפונקציה הזאת מובנת בפלזמה ובעצם הפעלתה לא גורמת לשינוי באיכות הצפייה....
פונקציית ההזזה מגיעה דלוקה כברירת מחדל, לא נגעתי בה מרגע שהמסך נחת אצלי בבית.
מה שאני אומר הוא שלמרות שההזזה מופעלת מהיום הראשון זה לא מנע את הצריבה עצמה. הלוגו אמנם קצת מרוח אבל הוא עדיין צרוב. ההזזה היא בסך הכל ב-4 פיקסלים מקסימום, מעט מכדי שתהיה השפעה אפקטיבית על מה שנצפה בעין. (מצד שני הזזה גדולה מדיי כל כמה דקות הייתה מפריעה לעין מכיוון אחר...)...
gimm הצריבה קרתה לאחרונה? האם אתה לא חושש שזה יתחיל מזה וימשך למצב עוד יותר גרוע? אתה יודע בעצם מה גרם לזה?
בקיצור צריך להשלים עם זה שצריבה כלשהי כנראה תקרה בשלב מסוים.
כמעט לכל ערוץ יש היום לוגו סטטי.
מה , אני אמנע מבתי לצפות בערוצי ילדים מעבר לזמן מסוים? או לא אראה בעצמי תוכניות בערוצים המקובלים שמשכם יכול להגיע לשעתיים? ממש לא.
אפעיל את הדברים המומלצים בטלויזיה ומה יהיה , יהיה.
כפי שכתבתי למעלה ב- e550 יש שתי פונקציות לנושא.
בחירה לצורת הנעת פיקסלים- שאני מניח שכאן הכוונה לתדירות שהומלצה 1-4 דקות.
ו- פעולת גלילה שלדבריהם "מוחקת" סימנים- שכנראה צריך להפעילה מדי פעם.
בקיצור הכי טוב CRT !
כמעט לכל ערוץ יש היום לוגו סטטי.
מה , אני אמנע מבתי לצפות בערוצי ילדים מעבר לזמן מסוים? או לא אראה בעצמי תוכניות בערוצים המקובלים שמשכם יכול להגיע לשעתיים? ממש לא.
אפעיל את הדברים המומלצים בטלויזיה ומה יהיה , יהיה.
כפי שכתבתי למעלה ב- e550 יש שתי פונקציות לנושא.
בחירה לצורת הנעת פיקסלים- שאני מניח שכאן הכוונה לתדירות שהומלצה 1-4 דקות.
ו- פעולת גלילה שלדבריהם "מוחקת" סימנים- שכנראה צריך להפעילה מדי פעם.
בקיצור הכי טוב CRT !
אייל -
1) אני לא זוכר אם ניתן לכוון את תדירות התנועה, בכל אופן ברירת המחדל היא לכמה דקות (אולי 4).
2) הטכנאי צודק, מעולם לא הרגשתי הזזה כלשהי. לא קשור לדגם, פשוט קשה להבחין בתזוזה של כמה פיקסלים במסך 1080X1920.
3) הצריבה לא קרתה לאחרונה, זה מצב מתמשך מאז שרכשתי את המסך. טענו כאן בפורום שהאפקט הולך ויורד עם הזמן, אני לא רואה שזה משתנה בפועל. מצד שני זה לא ממש מפריע לי בצפייה יומיומית כאמור אז כל הדיון המלומד הזה הוא למטרות אקדמיות בלבד וזוכה לדעתי לעודף תשומת לב.
ועוד דבר שציינתי פה פעם: רכשתי לפני כמה חודשים מסך 32" LCD, גם הוא של סמסונג. יחד עם המסך הגיע פתק עם אזהרה באותיות קידוש לבנה מפני צפייה ממושכת עם פסים בצד או מעל/מתחת כי עלול להיגרם נזק בלתי הפיך למסך כתוצאה מצריבה. ומדובר על מסך LCD! כך שאני לא יודע מה ההצדקה להיטפלות לפלסמה בנושא הזה.
1) אני לא זוכר אם ניתן לכוון את תדירות התנועה, בכל אופן ברירת המחדל היא לכמה דקות (אולי 4).
2) הטכנאי צודק, מעולם לא הרגשתי הזזה כלשהי. לא קשור לדגם, פשוט קשה להבחין בתזוזה של כמה פיקסלים במסך 1080X1920.
3) הצריבה לא קרתה לאחרונה, זה מצב מתמשך מאז שרכשתי את המסך. טענו כאן בפורום שהאפקט הולך ויורד עם הזמן, אני לא רואה שזה משתנה בפועל. מצד שני זה לא ממש מפריע לי בצפייה יומיומית כאמור אז כל הדיון המלומד הזה הוא למטרות אקדמיות בלבד וזוכה לדעתי לעודף תשומת לב.
ועוד דבר שציינתי פה פעם: רכשתי לפני כמה חודשים מסך 32" LCD, גם הוא של סמסונג. יחד עם המסך הגיע פתק עם אזהרה באותיות קידוש לבנה מפני צפייה ממושכת עם פסים בצד או מעל/מתחת כי עלול להיגרם נזק בלתי הפיך למסך כתוצאה מצריבה. ומדובר על מסך LCD! כך שאני לא יודע מה ההצדקה להיטפלות לפלסמה בנושא הזה.