יחסי גומלין בין עובי טחינה, כמות וחוזק דחיסה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
airy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה

אשמח אם תוכל להעלות תמונות שמסבירות את זה ומהו "הסימן"

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139

שליחה

שלום לכל,
השרשור הזה הוא בדיוק מה שאני מנסה להבין עם המכונה/מטחנה/קפה שלי.
אשמח מאוד לעזרתכם:
ברשותי בזרה BZ99
מטחנת איבריטל צ'לנג'
לאחרונה החלפתי תערובת קפה.
אני קונה תערובת קפ קלוי טרי ואני שם לב שאם עד לא מזמן כמות הקפה ששמתי בסלסה סינגל היתה 8-9 גרם, היום אני שם 12 גרם לסינגל וכ 22 גרם לדאבל.
עד לא מזמן שהשתמשתי בקפה של LOVEAT יצא לי קפה מושלם ובכמויות הגיוניות וטובות.
שיחקתי עם המטחנה מכל כיוון וגם עם הטימפור.
כל כמות אחרת שאני שם בסלסלה לא מוציאה קפה טוב (אני משתמש שתערובת LAB A של קופילאב)
אני עדיין משנה את עובי הטחינה (לעבה יותר) בכדי להנפיק נפח הגיוני לפי משקל שאולי זה יביא לאיזה הגיון בתהליך.

כל עזרה תועיל, אני מרגיש שקצת פיספסתי את העקביות בהכנת קפה ראוי ואני אפילו לא מזכיר את הגידול בכמויות הקפה שאני קונה מאז :)

תודה וסליחה אם זו סטיה מנושא השרשור הנ"ל

גלעד

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

קודם כל, אתה אולי משתמש ביותר אבל בוודאות משלם פחות :) המרחק בין איכות הקפה של לאבאיט לאיכותו גבוה מידי, שלא לדבר על מחירו האבסולוטי המטורף. מקומות כאלה יש להחרים. לא יכול להיות שקפה טרי באיכות בינונית יעלה יותר מקפסולות.
לגבי שאלתך, לא יודע מדוע אתה מעמיס כל כך הרבה (מעל 20 גרם?) ומן הסתם תצטרך לטחון עבה יותר, כי יותר קפה = יותר התנגדות למים.
מבחינת כמות, לא אמור להיות הבדל בין סוגי קפה.
what's next?

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

hosq תודה רב
האמת שבשני המקומות קילו קפה עולה כ 140 ש"ח (בלאבאיט יש הנחה אם קונים את הקפה באריזות של 1ק"ג)
עד כה הלך לי איזה חצי קילו מכיוונונים. אין לי מושג אם אני טוחן דק מדי או לא (אין לי מדיד מספרי באיבריטל).
האם אני צריך קודם כל להגיע לנפח הדומה למה שקיבלתי בשאר התערובות ביחס למשקל?
תאמין לי שכל חריגה מעל ל 17 גרם על סלסלה כפולה, לא באה טוב :)

עדיין עובד עצות...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

לא ידעתי לגבי ההנחה הבלאבאיט ואם כך אני חוזר בי - חלקית: עדיין אין שום סיבה ל 20 שח ל 100 גרם.עלות חומר הגלם פחות מ 20 אחוז.
הבעיה עם מטחנות עם כוונון רציף ידועה. אין פתרונות קסמים: תסגור עד רמה שאתה חונק את המכונה בוודאות, פתח 5 סיבובים ותראה מה המצב.
על חיפוש בינארי שמעת? זה עוזר
באמת שאין צורך ביותר מ 20 גרם.
לנסיונות כאלה כדאי להשיג קפה יותר זול. זה בהחלט אפשרי.
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

giladg1111 כתב:hosq תודה רב
האמת שבשני המקומות קילו קפה עולה כ 140 ש"ח (בלאבאיט יש הנחה אם קונים את הקפה באריזות של 1ק"ג)
עד כה הלך לי איזה חצי קילו מכיוונונים. אין לי מושג אם אני טוחן דק מדי או לא (אין לי מדיד מספרי באיבריטל).

עדיין עובד עצות...
...
גלעד שלום.

מכיוון שיש ברשותי מכונה כזאת, ומערכת היחסים שלי איתה היא מורכבת לפחות כמו זוג נשוי, אז קבל ממני טיפ חשוב, המכונה הזאת מסובכת מתוסבכת ולא סלחנית, אם תעמוד בדרישות שלה אז היא תעשה כל מה שתבקש ממנה בצורה הכי טובה שאפשר, לכן תן לה את מבוקשה.

קפה טרי, טחון במידה הנכונה- האיבראיטל היא מצויינת לא יודע להגיד לגבי המכונה שלך-כנראה שלא.
כוון את המטחנה להכי דק שאפשר-עד שהמנוע כמעט נחנק, ותפתח מעט, טחן פולים ותראה את העובי-יותר מקמח פחות ממלח (אני מת על המושג הזה שגנבתי אותו ממשהו אחר), מלא את הסלסלה בקפה- לא יותר מידי אסור שהקפה יפגע בבורג למעלה, אם זה קרה הקפה ישרף ואפילו לא יזרום לך במכונה,הכמות הנכונה זה עניין של נסיון, תדחס בשלב הראשון לא בכח רב ועם הזמן תחליט.
אני קולה בעצמי כל שבוע תערובת אחרת ברמת קליה שונה, ולמדתי שסוג התערובת לא הבעיה כאן.
בהצלחה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

יוסיסופר כתב:
giladg1111 כתב:hosq תודה רב

עדיין עובד עצות...
...
גלעד שלום.

מכיוון שיש ברשותי מכונה כזאת, ומערכת היחסים שלי איתה היא מורכבת לפחות כמו זוג נשוי, אז קבל ממני טיפ חשוב, המכונה הזאת מסובכת מתוסבכת ולא סלחנית, אם תעמוד בדרישות שלה אז היא תעשה כל מה שתבקש ממנה בצורה הכי טובה שאפשר, לכן תן לה את מבוקשה.

קפה טרי, טחון במידה הנכונה- האיבראיטל היא מצויינת לא יודע להגיד לגבי המכונה שלך-כנראה שלא.
כוון את המטחנה להכי דק שאפשר-עד שהמנוע כמעט נחנק, ותפתח מעט, טחן פולים ותראה את העובי-יותר מקמח פחות ממלח (אני מת על המושג הזה שגנבתי אותו ממשהו אחר), מלא את הסלסלה בקפה- לא יותר מידי אסור שהקפה יפגע בבורג למעלה, אם זה קרה הקפה ישרף ואפילו לא יזרום לך במכונה,הכמות הנכונה זה עניין של נסיון, תדחס בשלב הראשון לא בכח רב ועם הזמן תחליט.
אני קולה בעצמי כל שבוע תערובת אחרת ברמת קליה שונה, ולמדתי שסוג התערובת לא הבעיה כאן.
בהצלחה.
...
עכשיו הבנתי למה אתה מעריץ של באזרה, אתה פשוט מנהל איתה מערכת יחסים...
גם אני מכיר את זה, שנים אהבתי פיאטים, עכשיו עם פיג'ו, ותמיד מסביר לכולם כמה זה אוטו טוב ואמין (אם רק זוכרים ככה וככה כל יום שישי הראשון בחודש, ובלי וודו בכלל...)

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

בוץ בוץ בוץ ועוד בוץ !!

כמה נסיונות וכמה כשלונות.. :?
ניסיתי את כל הוריאציות: דק יותר, פחות קפה, פחות דחוס, גס יותר, דחוס מאוד, יותר קפה, וכו'.. ברב המקרים קיבלתי בוץ בפילטר וקפה חמוץ ודלוח.

האופציה שהכי התקרבה היא טחינה גסה יותר ובכמות גדולה יותר עם דחיסה חזקה. הבעיה היא שברב הזמן אני מקבל צ'אנלינג, פשוט מצב בלתי אפשרי..

אם מקלים על הלחץ בעזרת כמות קטנה או דחיסה חלשה מקבלים בוץ, ואם מקשים עליו אני מקבל צ'אנלינג. למצוא את נקודת האמצע פשוט מתסכל..

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392

שליחה

OZ, אילו היתה לי מכונה כמו שלך והיינו גרים יחסית קרוב, הייתי מציע לבוא אליך ולחלוט יחד קפה.
אולי תספר לחברים כאן היכן אתה גר ומישהו עם מכונה דומה יהיה מוכן לבוא. אני משוכנע שכך יהיה. לא הגיוני שחברי הפורום יתנו למישהו להתיאש ככה.

אולי בשלב ראשון תעלה וידאו של התהליך שלך והחברים יתקנו שגיאות. לי בזמנו זה מאוד עזר.
Artificial Intelligence is better then NONE...

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ניסיתי לצלם סרטון קצר. לא יצא כמו שרציתי כי קשה לראות את הצבע של השוט.
בטחינה בעובי הזה, רב התוצאות נראות כמו בסרטון. זרימה מהירה במקצת, גם אחרי שהעמסתי קפה ואחרי דחיסה חזקה יחסית.
בטחינה דקה יותר בדרגה אחת, עם אותה פרוצדורה ודחיסה עדינה, אני מקבל זרם דקיק מאוד של קפה שמחוויר מהר מאוד והתוצאה היא בד"כ קפה חמוץ ודלוח. חשוב לציין שבאותה דרגת טחינה, דחיסה חזקה גורמת למכונה להחנק לגמרי.
אני תקוע פה בין 2 דרגות טחינה, באחת מהיר מדי ובשניה איטי מדי ולא מצליח לאזן עם הדחיסה..
מקווה שהסרטון אולי טיפה יעזור.. בפעם הבאה אנסה לצלם טוב יותר.

תמונה

אופיר

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

אהלן,
אני לא חושב שאתה צריך "לשחק" עם הדחיסה. תדחס הכי חזק כל הזמן. שזה יישאר קבוע.
את הטחינה והכמות תשנה.
בסרטון הזרימה מהירה מדי.

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בהתחלה לא שיחקתי.
דחיסה חזקה עם טחינה גסה נתנה זרימה מהירה, ועם הטחינה הדקה יותר חנקה לגמרי את המכונה, בגלל זה התחלתי לשחק עם הדחיסה והכמות.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

למה קולינג פלש כל כך הרבה זמן, בטוח שהמים מספיקים להגיע לטמפרטורה?, לא נראים מים רוקדים בזמן הפעלת המשאבה.

האם קוטר הדוחסן הוא 58 מ'מ ?, תבדוק.

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הי
או קיי,
הלכתי לפי הספר, סיבבתי את הבורג עד הסוף כשהמטחנה נחנקה (הבורג ממש בלט החוצה), 5 סיבובים ויצא אבקה, עוד 3 סיבובים עדיין. עוד 5 סיבובים והגעתי לקפה. יצא קצת שרוף וממש חזק (שוט של 30 סמ"ק ב 27 שניות) אבל לפחות טעים.
בשלב זה התייאשתי מנושא משקל התערובת שבסלסלה (עכשיו אני עומד על 10 גר' בסלסלת סינגל).
כשהטיימר של המטחנה על 5 שניות, היא מנפיקה 7 גרם.
החלטתי לעצור פה ולכוון בעדינות בחצאי סיבובים עד שאצליח (בתקווה) להגיע לשוט מושלם.
צירפתי תמונה של השוט האחרון שעשיתי. לפחות קיבלתי את הקמה הסמיכה והגוף המלא (אם לא כבד) של התערובת.
עדיין אין לי הסבר ליחס בין הנפח למשקל הקפה שבסלסלה אבל יש לי הרגשה שאני הולך עוד לחפור בנושא :)

שוב תודה רבה

יוסיסופר: זו המכונה הראשונה שלי, למדתי המון מהפורום הזה עליה, זה אכן תחילתו של רומן ארוך ומזכיר לי רכב שהיה לי בנעורי או יותר נכון את המכונאי בצ'מפיון שבדק לי את הרכב: "הגולף GTI הזו, זה כמו בחורה יפה, תמיד יש אנשים סביבה" :)
כשמצליח לי יוצא לי קפה פשוט מושלם
כשלא.... הרבה קפה הולך לפח...

יום טוב לכולם וozeltzex בהצלחה עם הכיוון... אכן מתסכל
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393

שליחה

בתור בעלים של אוסקר אני יוכל להגיד שמה שאתא חובה אכשיו חויתי גם אל תשנה את הדחיסה ואל תפחד לחנוק את המכונה

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא מפחד לשנות את הדחיסה ולחנוק אותה, אבל קפה טעים ככה אני לא אקבל :lol:

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יוסיסופר כתב:למה קולינג פלש כל כך הרבה זמן, בטוח שהמים מספיקים להגיע לטמפרטורה?, לא נראים מים רוקדים בזמן הפעלת המשאבה.
...
המכונה עמדה איזה 10 דקות מהשוט האחרון ועד שצילמתי אז עשיתי אחד ארוך.
הטמפ' של המים משפיעה על עוד משהו למעט טעם?
יוסיסופר כתב:האם קוטר הדוחסן הוא 58 מ'מ ?, תבדוק.
...
כן

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ozeltzex אם אין לך משחק בעובי הטחינה מעבר לקליק, ניסית לשחק קצת עם כמות הקפה בסלסילה?
לדוגמא עוד גרם לפי אותה הטחינה שבסרטון שהעלית?

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

על חיפוש בינארי שמעת? זה עוזר

hosq מה זה חיפוש בינארי?

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660