פנסוניק THL42E5M או THL42E30E ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #21 

kundason כתב:לפותחת השרשור:
מסך Thl42E30 הינו מסך הלד שנותן את התמורה הטובה ביותר לכספך.
שליש מחיר ממסך לוקאל דימינג שהומלץ כאן.
אם תשיגי את דגם TX-L42E30E-אשרך וטוב לך(מסך משופר טכנית 200 הרץ)
אם תחכי למסך אולד-תצטרכי להצטייד בשפורפרת צבע לשערות הלבנות שיצמחו לך עד שהמסך יימכר ללא מחלות ילדות (צריבה????) ועוד מזיקים.
בהצלחה!
...

כוכב ,

אבל מה לעשות לא כל אחד רוצה בשליש מחיר ולהסתפק בביצועים בינוניים...
אם רוצים שחורים צריך לשלם כסף טוב אין מה לעשות! :wink:
זה לא רק בגלל הלד ההיקפי אלא גם בגלל ה IPS ובגלל שאין לוקאל דימינג בשום רמה.
...
ידידי גם במסכי לד היקפי עם Local dimming כמו הסמסונג בסדרות E ו D הגבוהות השחורים איך לומר
לא ברמה הגבוהה ביותר ושוב על דגש - רק בחדר חשוך לגמרי. וזה מנסיון רב.
אבל בטח הרבה הרבה יותר טוב מE30.
עוד שטות. "מסך הלד שנותן את התמורה הטובה ביותר לכספך". טוב שלא רשמת גם 5 שנות אחריות מחנות מתמחה.
...
(Y) :lol: :wink:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #22 

נכון, אבל זה עדיין לא עושה אותו מסך הלד הכי משתלם.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #23 

dor8 כתב:
kundason כתב:לפותחת השרשור:
מסך Thl42E30 הינו מסך הלד שנותן את התמורה הטובה ביותר לכספך.
שליש מחיר ממסך לוקאל דימינג שהומלץ כאן.
אם תשיגי את דגם TX-L42E30E-אשרך וטוב לך(מסך משופר טכנית 200 הרץ)
אם תחכי למסך אולד-תצטרכי להצטייד בשפורפרת צבע לשערות הלבנות שיצמחו לך עד שהמסך יימכר ללא מחלות ילדות (צריבה????) ועוד מזיקים.
בהצלחה!
...

כוכב ,

אבל מה לעשות לא כל אחד רוצה בשליש מחיר ולהסתפק בביצועים בינוניים...
אם רוצים שחורים צריך לשלם כסף טוב אין מה לעשות! :wink:
זה לא רק בגלל הלד ההיקפי אלא גם בגלל ה IPS ובגלל שאין לוקאל דימינג בשום רמה.
...
ידידי גם במסכי לד היקפי עם Local dimming כמו הסמסונג בסדרות E ו D הגבוהות השחורים איך לומר
לא ברמה הגבוהה ביותר ושוב על דגש - רק בחדר חשוך לגמרי. וזה מנסיון רב.
אבל בטח הרבה הרבה יותר טוב מE30.
עוד שטות. "מסך הלד שנותן את התמורה הטובה ביותר לכספך". טוב שלא רשמת גם 5 שנות אחריות מחנות מתמחה.
...
(Y) :lol: :wink:
...
ברור שהלוקאל דימינג ב EDGE LED לא מושלם, אבל 10 רמות מעל הפנסוניק "המשתלם" הזה :lol: .

kundason
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #24 

לפותחת השרשור:
המסכים שמציעים לך כאן (סמסונג מסדרהD למשל)כוללות ערפילים וסוגים של עננים(מכירה את סוג העננים המכונים :"כבשים"?) שגורם לשחור להיות תכלת :lol:
בנוסף- המסכים הללו יכניסו אותך לאוברדרפט ללא הצדקה
E30 יתן לך תמורה מלאה לכספך.
ערפילים ועננים-נייט
זליגות אור-מינימליות עד כדי בלתי ניראות.
בהצלחה!

כרגע עשיתי חיפוש באתר על ה E30:
דגם המסך לד שהכי הומלץ כאן באתר בתשעה חודשים האחרונים.
עם הצלחה לא מתווכחים
נערך לאחרונה על ידי kundason ב 22/06/2012 21:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

מה זה? סוכן חדש של החנויות הנתמכות ואורוקון? ידידי, אין צורך בעוד אחד...יש פה כבר 9000.

kundason
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

integral כתב:מה זה? סוכן חדש של החנויות הנתמכות ואורוקון? ידידי, אין צורך בעוד אחד...יש פה כבר 9000.
...
למה סוכן?
פשוט ממליץ על מסך זול וטוב
(Y)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

במחיר ה"זול" שלו יש מסכים שנותנים תמונה "לא פחות טובה" אבל עוד הרבה פיצ'רים שאין במסך ה"משתלם" הזה.

kundason
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

integral כתב:במחיר ה"זול" שלו יש מסכים שנותנים תמונה "לא פחות טובה" אבל עוד הרבה פיצ'רים שאין במסך ה"משתלם" הזה.
...
אז תמליץ לה (Y)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

היא רוצה פנסוניק.

kundason
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

integral כתב:היא רוצה פנסוניק.
...
אז תשנה לה את הדיעה.
התרשמתי שאתה מבין במסכים (Y)

EliranYehuda
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #31 

העניין עם המוכר מביג בוקס היה לא שגרתי כי הוא המליץ לי על הדגם הזול יותר מאשר על היקר - לכן ציינתי את שמו לטובה.
לי אישית מאוד מפריע עניין הריצודים כשיש תזוזה מהירה ונראה שגם באי30 וגם באי5 יש את זה - אולם ברוב רוב המקרים הבנתי שהאי30 נותנת תמונה עדיפה.
יש לכם דגם שאתם ממליצים עליו כעל המומלץ ביותר בנושא של תנועה חלקה?
ובין שני אלו (E30 ו E5) למי לדעתכם יש תנועה יותר חלקה? - אני מודע לזה שבE5 יש 150HZ וב E30 100 HZ אבל השאלה היא אם זה 100HZ שמוכפל ל150 או שלא...
אם יש לכם תשובה אשמח

המון המון תודה למתייחסים ולעונים.

מה בסך הכל רצינו? לקנות טלוויזיה ולהיות שלמים איתה...

RnB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #32 

לא ראיתי את הE5 אבל אני מוכרך לציין לטובה את הE30 (יש לנו כזאת כבר שנה), התמורה ההכי טובה שהייתה לכסף כשהיא יצא.
בעניין ריצודים אז אכן יש ריצודים הנראים לעין (קצת מעצבנים לטעמי) כאשר יש תמונה מהירה עם הרבה גראפיקה לדוגמא הסצנה שרצים ביער באווטר.
אם הייתי צריך לקנות טלוויזיית LED בתקציב נמוך אין ספק שהייתי קונה אותה שוב.

מה הביקורות אמרות על אחותה הגדולה TH-L47E5M?

קראתי שהPanasonic TC-L47DT50 קיבלה ביקורת לא טובה בכלל:
The bottom line: Panasonic's DT50 series of LED TVs is among the worst we've seen this year, and can't hold a candle to the company's plasmas.
...
http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/ ... 18294.html

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

CNET הם לא האוטוריטה היחידה בתחום.

http://www.avforums.com/reviews/Panason ... eview.html

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #34 

integral כתב:CNET הם לא האוטוריטה היחידה בתחום.

http://www.avforums.com/reviews/Panason ... eview.html[/quote
גם בסקירה הזו ניתן ללמוד שבדיוק כמו שטענתי קודם לכן , מסכי הלד של פנסוניק מציגים
ביצועים עלובים בתחום השחורים והקונטרסט הדינמי. זה חוץ ממגרעות אחרות שמוזכרות שם.

מסכי לד זו לא בדיוק המומחיות של חברת פנסוניק וחברות כמו סמסונג , סוני , פיליפס , טושיבה יודעות
וגם מיצרות מסכי LCD\LED טובים הרבה יותר.
ה"מומחיות" של פנסוניק היא יותר בתחום מסכי הפלזמה אבל הבעיה שם זה עניין הצריבות שמרחיק
ובצדק הרבה אנשים מבחירה במסכים אלה.
...

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #35 

העניין עם המוכר מביג בוקס היה לא שגרתי כי הוא המליץ לי על הדגם הזול יותר מאשר על היקר - לכן ציינתי את שמו לטובה
...
זה מאוד הגיוני כשרוצים להפטר מדגמים של שנה שעברה .. אחרת הם ייתקעו איתם במלאי.
אני, אישית, לא מאמין למילה שהמוכרים אומרים לי בחנות. מבחינתי התפקיד שלהם זה להחליף בין ערוצים בשביל לראות תכנים שונים ולהגיד לי מה המחיר.
יש להם כל כך הרבה אינטרסים (חלקם ידועים וחלקם לא), שממש אי אפשר לסמוך עליהם.
אבל בסופו של דבר זו העבודה שלהם, אז כמובן שזה לא משהו אישי נגדם.
It's Five O'Clock Somewhere

motti3640
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #36 

אז אם לא פנסוניק.. תמליצו בבקשה על מסך במחיר דומה סביבות 4000K שנותן תמורה טובה למחיר ?
איך הסמסונג eh5000 ?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #37 

לטעמי מסך הליד של פנאסוניק דגם E-30 הוא המסך הטוב ביותר בגודל 42 אינצ' ביחס עלות תועלת .

ולכל המזלזלים למינייהם לגבי האחריות של יורוקום פנאסוניק שנותנים 5 שנים אחריות מלאה . (Y)
שיבדקו מה נותנים יבואנים אחרים . כולל יבואנים "פרללים" (n)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

AlphaCygni
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #38 

השחורים ב E5 די זהים ברמתם ל E30 (למי שהיה מוטרד) כל עוד לא אונסים את ערכי ה Backlight וה Contrast למקסימום. הם עדיין לא קרובים מלהרשים כמו בפיליפס 5007 שלי, אבל לא רעים בהשוואה למסכי LED אחרים באותן רמות מחיר.
מה שלא מצא חן בעיני ב E5 וזאת ככל הנראה בשל מעבד התמונה שקיים בה, הוא שאיכות התמונה ב SD/HD באמצעות ממיר YES שמחובר ב HDMI נראית פשוט רע - כל הדפקטים שבאיכות השידור ותוצרי הלוואי של הדחיסה, בעיקר בסצינות כבדות ומהירות, קופצים החוצה.
משחק עם מצבי התצוגה, לרבות מצב True Cinema המומלץ, לא הטיבו את המצב.
ה E30 התמודדה עם זה הרבה יותר טוב, לטעמי. החדשות הטובות הן שבמעבר לבלוריי, המצב משתפר פלאים וקשה עד מאוד לזהות הבדלים כלשהם בין ה E5 ל E30. ל E5 ישנן אפשרויות מתקדמות לשליטה על ה Gamma, White Balance וה Saturation של כל אחד מערוצי היסוד, אך הוסר ממנה מנגנון הכפלת הפריימים שהיה קיים ב E30 (ושגם ככה לא תיפקד מי יודע מה לכשהיה מופעל). לא יצא לי לשחק עם המצבים המתקדמים ב E5, אבל לפנאטים סביר להניח שהם יספקו עוד כמה שעות "הנאה" (או עינוי). :wink:

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #39 

כבר שנים שאני מסתובב בפורומים של האתר והשרשור הזה גרם לי בסופו של דבר לקפוץ לבפנים ולהגיב לדברים שנאמרו פה. אמנם זאת ההודעה הראשונה שלי כאן, אבל שנים רבות שאני מלווה את תחומי הטכנולוגיה השונים באופן מקצועי ואת תחומי האודיו והוידאו בפרט. אני גם משתמש פעיל בפורומים הבינלאומיים העוסקים בתחום.

הסיבה שהחלטתי להתערב בשרשור היא כמות הדיסאינפורמציה שחלק מהחברים מפיצים פה וזאת מבלי שאפילו ראו את הטלויזיות הספציפיות שדובר עליהן בתחילת השרשור. אני לא אנקוב בשמות, אבל ברור שכמה אנשים פה פשוט מדברים באוויר מבלי שהתנסו בצפיה בדגמים שצויינו.

בשבועות האחרונים חיפשתי להורים שלי טלויזיה חדשה בתקציב של ארבע עד ארבע וחצי אלף. מכיוון שאני מכיר את התחום היטב, בדקתי במהלך החודש האחרון את כל הטלויזיות הנכנסות לקטגוריה של המסכים ושעומדות במסגרת התקציב. בדקתי את דגמי הסמסונג למיניהם, LG, פיליפס, פאנסוניק, שארפ, טושיבה וסוני. כשאני קונה משהו, אני רוצה תמיד לקנות את הכי טוב שיש בתקציב הקיים, מבלי להתפשר על האיכות. אני משקיע הרבה, הולך לראות בעין בחנויות, שואל חברים מקצועיים מהתחום, קורא סקירות מחו"ל ועוקב אחרי דיונים שונים בפורומים מכל העולם. גם במקרה זה הלכתי ובדקתי את כל הטלויזיות ברמה הזאת והשוויתי את מה שראיתי אל מול הסקירות של המשתמשים מהארץ ומהעולם. לאחר שצימצמתי את האפשרויות, נותרו מספר מצומצם של דגמים, ביניהם של פיליפס, סוני, סמסונג ופנסוניק.

לאחר שסימנתי את מה שנותר הלכתי לבחון בעין את הדגמים שעלו לקו הגמר ולבסוף לאחר הסתכלות ובחינה של כל הפרמטרים ובהתחשב ביחס של עלות אל מול תועלת, הוחלט ללכת על אחת מהטלויזיות של פנאסוניק. האופציות שהיו על הפרק הן ה - E5 החדשה וה - E30. מכיוון שיש לי היכרות אישית עם רבים מהיבואנים קיבלתי הצעת מחיר מאווווד טובה על ה - E5, אבל החלטתי ללכת ולראות אותה אל מול ה - E30. עכשיו תקשיבו טוב למה שאני אומר - ה E30 מציגה תמונה הרבה יותר טובה מה - E5. מדובר במסך גלוסי שהוא 100HZ אמיתי, לעומת ה - E5 שמשום מה פנאסוניק החזירה לסטאנדרטים הרגילים של מסך פשוט, שעובד על הכפלות (שגורמות ללאגים מסויימים במיוחד אם אתם גיימרים). בנוסף, המסך של ה - E5 הוא מאט ופחות חי ומלהיב לעומת קודמתה. למעשה פנאסוניק עשו פה בדיוק את מה שסמסונג עשו בטלויזיות שלהם שהיו גלוסי, עברו למאט ועכשיו בסדרה 7000 הם שוב חוזרים לגלוסי. אין מה לעשות, התמונה בגלוס הרבה יותר מרהיבה ממאט (צריך לקחת בחשבון שאין חלון קרוב מדי למקום בו ניצבת הטלויזיה). אגב, סמסונג Eh5000 לא מתקרבת לאיכות התמונה של דגמי הפאנסוניק שצויינו (והיא גם מאוד מסורסת מבחינת החיבורים) והלד של פיליפס ברמות האלה יקר יותר ולא אטרקטיבי בעיני (היתרון שלו שיש לו ממיר עידן+ מובנה וקורא סרטים שתומך בעברית).

תאמינו לי שקראתי את כל הסקירות שאמרו שיש זליגה של אור ושהצבעים אינם מדוייקים ושהאחידות של השחור לוקה בחסר ועוד ועוד. בפועל (וזה מה שחשוב) הטלויזיה מציגה תמונה מ-ד-ה-י-מ-ה למחיר. היא אפילו מציגה תמונה טובה יותר ממכשירים הרבה יותר יקרים ממנה. יש בה אינטרנט מובנה עם אפליקציות נחמדות, חיבור דונגל אלחוטי מאפשר להריץ את מה שרוצים באינטרנט וכמובן שיש תמיכה ב - DNLA, מה שמאפשר כתוביות בעברית (כי כרגע הנגן המובנה אינו תומך, עד לעדכון הבא כנראה). איכות הסרטים פשוט מלהיבה, הצליל היקפי (אם כי לא מהמשובחים), איכות הצפיה בשידורי טלויזיה אנלוגיים טובה מהמצופה (למעשה אחת הטובות שראיתי), כמות החיבורים מרשימה ביותר וכל זה בפחות מ - 4000 שקל (3700 ליתר דיוק), כשאני מזכיר שאת ה - E5 החדשה יכולתי לרכוש ישירות במחיר מאוד אטרקטיבי.

בחנתי את הטלויזיה כשהיא ניצבת אל מול ענקים יקרים במיוחד והיא בולטת באיכותה ממש מהדקה הראשונה. יכולתי לפרט פה נתונים נוספים, מקצועיים יותר או פחות. בשורה התחתונה:

הפנסוניק E30 היא הטלויזיה הטובה ביותר בתחום של עד 4000 ש"ח. אתם מוזמנים לתת לי דגם אחד שיכול להתחרות בה באותם הטווחים. ממליץ בחום כל עוד היא קיימת במלאים.
נערך לאחרונה על ידי Nir1 ב 13/08/2012 19:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #40 

ניר 1
אני מסכים ומחזק את כל המסקנות שהגעת אליהן בנוגע לאיכויות התמונה והביצועים הסופיים של ה E30.
ההסתייגות היחידה שלי לדבריך היא בנוגע למסך הגלוסי.לידיעתך-פנסוניק ייצרו דגם עם מספר זהה ששווק לאירופה שכלל שיפורים טכניים בדמות מסך מט,200 הרץ במקום 100,תפריט כיול משופר ,טיונר dtt מובנה עם הקלטה ועוד.הדגם הזה נמכר גם בארץ בכמות מזערית(הגיע לייבואן בפוקס).
לידיעתך-התמונה שהתקבלה במסך עם הפנל המט היתה טובה יותר מהגלוסי.
אני מקווה רק שהחבר אינטגראל שעדיין לא השתכנע בנוגע לאיכויות של הדגם הספציפי הזה קורא את הסקירה שלך,למרות שיכל לעשות זאת לאחר שהבין שחצי פורום כאן מחזיק את המסך הזה. בתמורה מול מחיר למסכים(גם עד 5000 ש"ח)-המסך הזה הוא הטוב ביותר.
נערך לאחרונה על ידי abu-garaa ב 13/08/2012 19:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”